Bortaplan. Hemmadomare.

För det första, om ni någon gång åker på semester och tittar er omkring på flygplatsen och undrar vilka som kommer bo på samma hotell som er, då finns det en mycket enkel formel att gå efter: Den jättetrevliga familjen där pappan har Manchester United-tröja och mamman läser samma bok som min fru och som har två barn i exakt våra barns ålder som kommer jättebra överens med våra barn på planet, de kommer INTE bo på vårt hotell.

Den medelålders norska herre som nästan började slåss med mig i passkontrollkön för att jag insinuerade om han försökte tränga sig i kön efter att vi andra väntat i 45 minuter i 700 graders värme omgivna av skandinaver i jeans som blev mindre och mindre passivt passivt aggressiva så hade jag för avsikt att checka in mitt handbagage i den norska herrens stolgång, däremot. Han kommer bo på vårt hotell. På andra sidan korridoren, faktiskt. Med mycket bättre utsikt.

Men hur som helst. Vi är framme nu. Det blev lite stökigt eftersom vår flight i sista stund blev flyttad till den där delen av terminal 5 som man bara kan komma till om man går genom en extra passkontroll, in i en glasbur, nerför två trappor, passerar en korridor och går in i en garderob och fortsätter tills det börjar bli kallt och man ser lyktstolpen. Och väl ombord på planet skulle en medlem ur kabinpersonalen sätta ner en ganska kladdig bricka på kanten av ett ryggstöd medan hon tog emot en annan ganska kladdig bricka, men missbedömde avståndet och satte istället ner brickan ovanpå mitt huvud. Och ovanpå mitt huvud satt min resekeps. Och den är min resekeps för det är den ENDA kepsen jag har med mig på den här resan för min fru och min psykolog sa att det kunde vara ”bra för mig”.

Det blev dålig stämning. Sen kom vi fram och då var det kö, och alla i kön var skandinaver och hade jeans. Och så vidare.

Men NU är vi i alla fall på hotellet.

Och det ska ju sägas direkt att jag verkligen hatar att åka på semester. Givetvis beror det lite på att att semester helt enkelt kräver oacceptabelt mycket mer engagemang av mig än mina vanliga arbetsdagar gör, jag måste till exempel gå till ställen och göra saker på semestern och får inte bara sitta på mitt kontor och titta på Vita Huset hela dagarna. Men det beror även lite på att jag rent principiellt oerhört ogärna reser utanför landet. Eller för den delen går hemifrån alls. Det ska, om jag ska vara helt uppriktig, hända jävligt mycket skit för att jag ens ska överväga att lämna rummet. Det är inget personligt mot något annat land, eller något annat hem, men jag gillar mitt hem. Jag gillar grejerna i det och sätter jag har placerat dem på. Jag tänker inte gå så långt som min psykolog gör (jag kan uppleva att min psykolog går jävligt långt) men det är väl MÖJLIGT att jag inte hanterar förändring så värst jättebra.

Men nu har barnen i alla fall somnat. Och min fru gick ut och hittade en matbutik och kom hem med det här. Och nu känns det lite bättre. ”Där civilisationens frukt blommar finner man hopp för mänskligheten”, brukar jag ju ofta säga.

Eller det brukar jag väl eventuellt inte säga, men min fru hittade i alla fall Pringles och Schweppes Bitter Lemon och jag är redo att ge utlandet en CHANS.

IMG_3281

229 kommentarer

 1. Kan inte låta bli att fundera över hur många gånger du har sett Vita Huset egentligen…….

  Antar att svaret på den frågan hamnar i samma kategori som frågor om antal kepsar och skrivmaskiner iofs, dvs ”Obesvarat”.

 2. Men herregud, vilken ofantlig TUR att du slapp bo på samma hotell som han med Unitedtröjan!!!

 3. Jag känner verkligen igen det där med att lämna landet, hemmet, rummet. Herregud vad folk går igång på det: ”Nu ska vi ha roligt,” säger de. Eller ”Nu måste vi göra något”. Som att sitta i soffan inte är att göra något?

  Jag tror tror att det är människor med väldigt dålig fantasi som säger sådana saker. För vi med lite fantasi, vi behöver ju inte lämna rummet för att lämna rummet. Visst är det så? Eller är det bara jag som är lat, som sambon hävdar?

  Synd att de inte säljer nachos på rummet. Fantasi-nachos är inte lika mättande.

 4. L: Nej, nej… det rätta svaret är ”en handfull” , eller möjligtvis ”några fler än en handfull”..

 5. Är också på semester, samma typ som du tolkat utifrån beskrivningen av skandinaviska män i jeans. Och ja, vilken fullträff det skulle vara att upptäcka att vi befinner oss på samma plats och hotell. Är övertygad om att din fru och jag skulle kunna bli väldigt goda vänner!

 6. Idas Mamma: Då blir fråga istället hur monstruöst stora händer Herr Backman besitter. 😉

 7. L: Du, den har jag också funderat på, med tanke på att man kunde se ungefär 15(!) st skrivmaskiner bara på bilderna från kontoret.. ?

 8. Det var väl nu som den där arbetskilten hade suttit fint. Tänk vad svalt om benen du hade haft det medans de andra svettades som gnuer. Massor med fickor att stoppa grejor i. Var inte den uppe till diskussion förra sommaren?

 9. I just want to mention I am just beginner to blogging and site-building and definitely savored your web site. More than likely I’m want to bookmark your blog . You certainly come with outstanding well written articles. Regards for sharing your blog.

 10. I just want to say I am all new to blogs and absolutely liked your blog site. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog post . You certainly come with beneficial articles and reviews. Many thanks for revealing your web-site.

 11. I just want to say I am just very new to weblog and seriously liked you’re page. Likely I’m likely to bookmark your website . You surely come with perfect stories. Many thanks for revealing your website.

 12. Pingback: Cheap DTG printers
 13. Pingback: Sacramento plumber
 14. I am glad for writing to let you be aware of of the notable encounter my cousin’s child gained browsing your webblog. She figured out some issues, which included what it’s like to have a great coaching nature to let other folks quite simply comprehend chosen hard to do matters. You actually did more than our expectations. Thank you for rendering such necessary, healthy, educational not to mention cool thoughts on your topic to Lizeth.

 15. Whats up very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I am happy to search out so many useful information here within the put up, we’d like work out more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 16. I just want to say I’m new to blogs and seriously loved you’re web page. Likely I’m likely to bookmark your website . You certainly come with outstanding stories. Thanks for sharing with us your web site.

 17. I just want to say I’m newbie to weblog and seriously savored you’re web-site. Most likely I’m want to bookmark your website . You definitely come with impressive articles. Bless you for sharing with us your web page.

 18. I truly wanted to type a simple note so as to appreciate you for these awesome tips and tricks you are placing on this site. My time consuming internet research has now been recognized with reputable know-how to write about with my friends. I would admit that many of us website visitors are undeniably fortunate to live in a fantastic community with very many marvellous people with great tips. I feel truly privileged to have discovered your entire webpage and look forward to plenty of more enjoyable times reading here. Thanks once more for all the details.

 19. Pingback: autorecharge
 20. Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 21. I do accept as true with all of the ideas you have offered on your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. May you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

 22. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

 23. Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!|

 24. I simply want to say I’m all new to blogging and actually liked your blog. Probably I’m want to bookmark your blog post . You definitely come with superb writings. Regards for sharing your website page.

 25. I just want to mention I’m new to blogging and site-building and absolutely enjoyed your blog. Probably I’m going to bookmark your website . You certainly come with beneficial posts. Appreciate it for sharing with us your web site.

 26. Good day! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

 27. Hey there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!|

 28. This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 29. Nice post. I study one thing tougher on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d choose to use some with the content on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a link in your net blog. Thanks for sharing.

 30. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.|

 31. Thanks for helping out, fantastic info. ”The laws of probability, so true in general, so fallacious in particular.” by Edward Gibbon.

 32. Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!|

 33. I simply want to tell you that I am all new to weblog and definitely savored you’re web site. Probably I’m want to bookmark your blog . You certainly have terrific articles. Regards for sharing your blog site.

 34. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!|

 35. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!|

 36. Hi, I do think this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I will revisit yet again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.|

 37. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you can remove me from that service? Thanks!

 38. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks|

 39. ちょっと私は、これはオフトピックです知っていますが、私は自動的に私の最新のTwitterの更新をつぶやき私のブログに追加することができ、任意のウィジェットを知っていた場合、私は思っていました。私はかなりの時間のために、このようなプラグインを探してきたし、多分あなたは、このような何かを持ついくつかの経験を持っているでしょう期待していました。あなたが何かに実行する場合、私に知らせてください。私は本当にあなたのブログを読んで楽しんで、私はあなたの新しい更新を楽しみにしています。
  大人気 オススメ http://www.q2z.com/

 40. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 41. Pingback: seo performance
 42. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I am encountering issues with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it. Is there anybody getting the same RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!|

 43. I just want to mention I’m all new to blogs and truly loved this website. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You surely have perfect stories. With thanks for sharing your web site.

 44. Having read this I believed it was really informative. I appreciate you spending some time and effort to put this short article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!|

 45. Hey this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!|

 46. Pingback: The Peak Cambodia
 47. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. thanks|

 48. I simply want to tell you that I am newbie to blogging and site-building and seriously enjoyed this web blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You absolutely have terrific stories. Kudos for revealing your web page.

 49. Somebody necessarily lend a hand to make seriously articles I’d state. That is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish incredible. Great task!|

 50. Hi there would you mind letting me know which web host you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

 51. This website online is really a stroll-via for all of the info you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely discover it.

 52. Thank you for every other informative web site. Where else may I am getting that kind of info written in such an ideal way? I’ve a venture that I’m just now working on, and I have been at the glance out for such information.|

 53. After looking over a few of the articles on your web page, I truly appreciate your technique of blogging. I book marked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please visit my web site too and tell me your opinion.|

 54. Aw, this was a very nice post. In thought I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and on no account appear to get one thing done.

 55. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.|

 56. Admiring the time and effort you put into your site and in depth information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

 57. Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!|

 58. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very precise info… Thank you for sharing this one. A must read article!|

 59. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks|

 60. Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!|

 61. What i don’t understood is if truth be told how you are not actually a lot more smartly-favored than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore significantly in relation to this topic, made me in my view imagine it from numerous numerous angles. Its like women and men aren’t involved unless it’s something to do with Woman gaga! Your own stuffs nice. At all times take care of it up!|

 62. After exploring a handful of the blog articles on your web page, I truly like your technique of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Take a look at my website as well and tell me what you think.|

 63. If you are going for finest contents like me, simply pay a quick visit this website everyday because it offers feature contents, thanks|

 64. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 65. I simply want to say I am just newbie to weblog and actually enjoyed you’re web-site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You really have great stories. Thank you for sharing with us your website page.

 66. I just want to say I am just very new to weblog and seriously savored you’re web blog. Likely I’m going to bookmark your website . You amazingly come with good well written articles. Regards for revealing your blog.

 67. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis. It will always be exciting to read articles from other authors and use a little something from their web sites. |

 68. Thank you a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you’re speaking approximately! Bookmarked. Kindly also talk over with my site =). We could have a hyperlink alternate contract among us|

 69. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!|

 70. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for rookie blog writers? I’d definitely appreciate it.|

 71. Just desire to say your article is as amazing. The clearness in your post is just nice and i could assume you are knowledgeable in this subject. Well along with your permission let me to clutch your feed to keep up to date with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please continue the gratifying work.

 72. My brother suggested I would possibly like this website. He used to be totally right. This put up truly made my day. You cann’t consider simply how so much time I had spent for this info! Thank you!|

 73. I’m curious to find out what blog platform you happen to be utilizing? I’m having some minor security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?|

 74. Thanks for some other great post. Where else may just anybody get that kind of information in such an ideal means of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such information.|

 75. Thanks , I’ve just been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 76. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.|

 77. As I web-site possessor I believe the content material here is rattling excellent , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Best of luck.

 78. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Exceptional work!|

 79. After study a couple of of the weblog posts in your website now, and I truly like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

 80. great post, very informative. I’m wondering why the opposite specialists of this sector do not realize this. You must proceed your writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!|

 81. At this time it sounds like Drupal is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?|

 82. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that ”perfect balance” between usability and appearance. I must say you’ve done a superb job with this. Additionally, the blog loads super quick for me on Internet explorer. Superb Blog!|

 83. Hi there, I found your blog via Google while looking for a related topic, your website came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 84. I just couldn’t go away your web site before suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual supply on your visitors? Is going to be again often in order to check out new posts|

 85. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 86. A fascinating discussion is definitely worth comment. I do believe that you ought to publish more about this topic, it may not be a taboo subject but typically folks don’t talk about these subjects. To the next! Cheers!!|

 87. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!|

 88. Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thank you, I appreciate it!|

 89. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!|

 90. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site. Studying this info So i am satisfied to exhibit that I have a very good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much surely will make sure to don?t disregard this site and give it a look on a continuing basis.|

 91. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any recommendations for first-time blog writers? I’d certainly appreciate it.

 92. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Many thanks!|

 93. 限り、私はあなたに戻ってクレジットカードやソースを提供するように| 記事投稿 あなたの|私はいくつかのカップルを引用場合は、気にしていますか?マイウェブサイトである正確に同じ ニッチあなたと私のようなから利益訪問者 間違いなくだろうここ提供|あなたは本情報の一部|たくさん。あなたと この場合は私に知らせてください。 おかげで多くは!
  一部予約販売 超チープ http://lesandar.rs/

 94. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Regards!|

 95. Good blog you have here.. It’s difficult to find high quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!|

 96. Great goods from you, man. I have keep in mind your stuff previous to and you’re just extremely fantastic. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way wherein you say it. You’re making it enjoyable and you continue to take care of to keep it wise. I can’t wait to learn much more from you. That is really a great web site.

 97. It is really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 98. A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you should publish more about this subject, it may not be a taboo subject but typically folks don’t talk about such topics. To the next! Best wishes!!|

 99. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to protect against hackers?|

 100. Thanks for sharing excellent informations. Your site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great site.

 101. I seriously love your site.. Pleasant colors & theme. Did you make this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my very own website and want to find out where you got this from or just what the theme is named. Thank you!|

 102. Pingback: clothespins
 103. Hiya very nice web site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your site and have the feeds additionallyI’m happy to seek out numerous useful information in this article in the post, we require exercise more techniques for this regard, thanks for sharing. . . . . .

 104. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for novice blog writers? I’d really appreciate it.

 105. Pingback: Six Sigma Courses
 106. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.|

 107. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 108. Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 109. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great info being shared freely out there.

 110. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage? My website is in the very same area of interest as yours and my users would definitely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Cheers!|

 111. I feel that is among the such a lot significant info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some common issues, The website style is ideal, the articles is actually excellent : D. Excellent task, cheers|

 112. Hello! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!|

 113. I used to be suggested this blog by my cousin. I’m now not certain whether or not this publish is written via him as nobody else know such specific approximately my problem. You’re amazing! Thanks!

 114. Heya i am for the first time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out much. I am hoping to offer something back and aid others like you aided me.|

 115. Hi! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!|

 116. Pingback: URL
 117. Howdy very nice website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds also? I am happy to find numerous useful information here within the put up, we need develop extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .|

 118. Pingback: HERRAJES
 119. I needed to thank you for this fantastic read!! I absolutely enjoyed every little bit of it. I have got you saved as a favorite to look at new things you post…|

 120. Pingback: paternity testing
 121. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog addresses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!|

 122. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I’m hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now ;)|

 123. I’m very happy to uncover this great site. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your site.|

 124. I’m just writing to make you be aware of what a helpful experience my friend’s child had browsing your blog. She figured out too many things, which include what it is like to have an awesome coaching spirit to get many more really easily thoroughly grasp various grueling subject matter. You undoubtedly exceeded our own desires. I appreciate you for showing the informative, trusted, explanatory and even cool tips on that topic to Janet.

 125. Simply want to say your article is as surprising. The clarity in your submit is just excellent and i could suppose you’re an expert in this subject. Fine with your permission let me to take hold of your RSS feed to stay updated with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please keep up the gratifying work.|

 126. Terrific paintings! That is the type of information that are supposed to be shared across the net. Shame on Google for now not positioning this publish upper! Come on over and talk over with my site . Thanks =)

 127. I’m no longer certain where you are getting your information, however good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.|

 128. Hi there! This blog post could not be written any better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I’ll send this post to him. Pretty sure he will have a great read. I appreciate you for sharing!|

 129. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 130. Nice post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It will all the time be stimulating to learn content from other writers and follow slightly something from their store. I’d choose to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

 131. No matter if some one searches for his required thing, so he/she needs to be available that in detail, so that thing is maintained over here.|

 132. I’m impressed, I have to say. Really rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me let you know, you have got hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the problem is one thing that not sufficient persons are talking intelligently about. I am very joyful that I stumbled across this in my search for something regarding this.

 133. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!|

 134. Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply great and i can assume you are an expert in this subject. Fine with your permission allow me to seize your RSS feed to stay up to date with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please continue the gratifying work.|

 135. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.|

 136. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 137. Generally I don’t learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.|

 138. I recently tried CBD gummies throughout the first cbd gummies thc everything and they exceeded my expectations. The touch was entertaining, and they helped me unwind and relax. My worry noticeably decreased, and I felt a meaning of overall well-being. These gummies are intermittently a staple in my self-care routine. Hugely recommend on a talent and soothing experience.

 139. I recently embarked on a pilgrimage to grow autoflower weed seeds representing the key shilly-shally, and it was an incredibly pot seeds cheap enriched experience. As a beginner, I was initially apprehensive, but the process turned gone from to be surprisingly straightforward. First off, the germination configuration was uniform sailing. The seeds sprouted quickly, and their vigor was impressive. I followed the recommended guidelines regarding lighting, nutrients, and watering, and the plants responded positively. A particular of the biggest advantages of autoflowering strains is their know-how to automatically transition from vegetative growth to flowering, regardless of scintillation cycle.

 140. Comment un couple devrait – Il gérer cela une fois qu’il découvre que son conjoint triche ? La question de savoir si un mari doit pardonner à sa femme sa trahison est un sujet qui mérite d’être discuté.

 141. Несомненно трендовые события мировых подиумов.
  Исчерпывающие эвенты лучших подуимов.
  Модные дома, бренды, haute couture.
  Новое место для модных людей.
  https://breakmoda.ru/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *