Morning is broken

Mina barn är 2 och 5 år gamla. Det är, för er som inte själva har fortplantat er, två rätt jävla tjatiga åldrar. Det skriks ”NEJ!” rätt mycket hemma hos oss varje morgon, så kan man väl sammanfatta det. Tålamodet är kvart-i-stängning, koncentrationsspannet är av den där sorten man har när man ser en väldigt gammal människa försöka ta av en nyckel från en nyckelring.

Det är ”nu!” och ”sen!” och ”nej NU!” Och ”meh! Strax!” och…ja. Ni vet.

Hela jävla morgonen.

Stress. Tjat. Bråk. Nej. Nu. Sen.

Mest av allt är det förstås tjafs om huruvida vi ska gå ut genom dörren eller ”bara titta färdigt på det här först”. Den eviga konflikten.

Nu. Strax. Nu. Sen. Nu. Mnåå! Määh!

Och till sist stänger ett av de små trollen bara av tv:n och ryter ”nej, pappa! NU! Annars kommer vi för SENT!”.

Jag är så jävla trött på det beteendet. Jag sa klart och tydligt att vi skulle gå när Paw Patrol var slut.

Som om man ens KAN komma för sent till förskolan, liksom.

12 kommentarer

  1. Det är bara en av anledningarna till att jag inte fortplantat mig! Att jag fortfarande är singel hör inte till saken tycker jag..

  2. När äldsta barnet avnjöt förskola, kunde man komma försent på riktigt. Alla var som bortblåsta. Ingen personal på förskolan hade en aning om var småbarnsavdelningen var, om man kom två minuter över nio. Efter diskussioner med chefen, kom de till slut fram att de på en whiteboard kunde skriva skogen 1, skogen 2, skogen 3 eller toppen. Sedan gällde det bara att komma ihåg, stressad och med gnällig, halvpåklädd bebis som extra bagage, vilken skog som var vilken. Ofta hade man ju sällskap av likasinnade, svettiga bebisföräldrar, iofs. Slog man sina kloka huvuden ihop, kunde man ibland komma på vart de skulle. Kolla dagen innan, säger du? Då fanns inte informationen. Det var tider, det! Lite vilda västern.

  3. Ja, det är inte klokt vad vilka krav barn har, sååå bråttom kan det väl inte vara att åka på dagis?? Pappa måste få spela klart!! ???

  4. ASG ja vad skall man säga här =). Du verkar ha fått barn som tar det där med tidspassning seriöst =D

  5. ”Tålamodet är kvart-i-stängning” hehe, vänta bara 10-12 år till… DÅ har tålamodet passerat ”bäst före” datum … med god marginal 😉

  6. Det är en vansinnig tur att de där Paw Patrol-avsnitten är så korta för annars skulle man inte fått något gjort här i världen. Ett tips är att snabbt som attan slå av tv:n innan ett nytt avsnitt börjar- för annars är man fast;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *