Over and out

Som jag nämnde för en tid sedan ägnade sig min fru och våra barn åt en ganska avancerad vadslagning gällande exakt vilket datum jag egentligen för första gången denna vinter skulle drabbas av vinterkräksjukan. (Jag använder inte formuleringar som ”OM jag skulle drabbas…” eftersom jag för ett par vintrar sedan hade den fyra gånger inom loppet av några månader, vilket fick till och med en sjuksköterska i vänskapskretsen att beskriva motståndskraften hos mitt immunförsvar som ”häpnadsväckande svag”. Eller så var det min personlighet som hon beskrev så. Jag vet inte riktigt. Men hur som helst.)

Jag har inte bloggat så mycket sedan vi pratade om den där vadslagningen, och det beror förstås främst på att den i familjen som hade satsat på natten mellan fredag och lördag blev den lyckliga vinnaren.

Min familj SÄGER förstås att de inte alls slagit vad om det här, för så skulle ju aldrig en omtänksam och hänsynstagande familj göra, försöka kapitalisera på sin egen fars skröpliga hälsotillstånd. Men min son knackade på dörren till badrummet där jag byggt mitt fort av handdukar och självömkan, och frågade ”ungefär hur gör man om nån ska ge en pengar men inte vill ge dom?”. Så ni kan ju själva dra vissa SLUTSATSER.

Jag försökte faktiskt ge honom goda råd. Trots att jag var döende. För den sortens pappa är jag. Tyvärr hörde min fru ledmotivet till Sopranos från köket och sen hade vi en diskussion om det.

En grej jag har hunnit tänka på nu när jag har tillfrisknat är i alla fall hur ofattbart irriterande det är att jag, under natten jag insjuknade, sov MELLAN mina båda barn i en säng. Och jag blev jättesjuk (jag dog nästan) och ingen av dem blev ens minsta lilla illamående. Jag har gått här och väntat i fyra dygn på att få skrika ”NU ÄR DET INTE SÅ ROLIGT LÄNGRE VA???” men tror ni att man får minsta lilla chans till det? Nä.

En medlem i familjen har så dåligt immunförsvar att han skulle kunna få malaria av en modefluga, de andra tre är immuna mot allt.

Vi skulle verkligen kunna bli den sämsta pitchen någonsin på en ny Marvel-serie.

16 kommentarer

 1. WOOHOOO!!! VEM GISSADE PÅ 26/11 I FÖRRA POSTEN? VA VA VA? VAD VINNER JAG? ????

  Eller jag menar… vad SKÖNT att du mår bättre nu Fredrik. Verkligen. ??

 2. Å, din stackare! Men har du inte tänkt på att du kanske har FÖR bra immunförsvar. Jag menar, om du reagerar direkt på varje litet virus eller bakterie, ja, då har du ju riktigt bra immunförsvar. =D

 3. Tur du är bättre nu.
  Vi behöver dina ord här.
  En annan sak jag försökt leta upp är vad var det du kallade för när man blandar julmust o vodka?
  Vet du hade något namn på det o jag vill gärna föra det vidare. (o testa med)
  Tackar på förhand o sätter en tia på du blir sjuk nästa gång typ 18 dec (lagom efter alla julbord där inte ens alkohol kan ta död på alla smittor som sprids)
  Men hoppas du klarar dig!

 4. @Eva
  Fast det är väl med captain morgan och inte med vodka?

  (En del kallar den black christmas, jag kallar den captain tomte)

 5. After reading your article, I have some doubts about gate.io. I don’t know if you’re free? I would like to consult with you. thank you.

 6. Thanks for the auspicious writeup. It actually was once a leisure account it. Glance complex to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *