Jag tänker fan ringa Martin Timell om det här

Min fem år gamla son spelar ett spel då och då som heter Toca Boca Builders. Det är som ett slags Minecraft, fast utan alla delar av Minecraft som jag inte fattar. (Man kan inte trilla ner i jävla hål i marken och förlora kontrollen över vad fan som är upp och ner och bara stå inuti en jävla gul kloss och haka upp sig tills man måste kasta iPaden i väggen och skrika saker som man normalt bara skriker åt främmande medelålders män i Audi på väg in i rondeller, till exempel.)

Hur som helst. För ett tag sedan satt min son väldigt tyst väldigt länge och byggde något i Toca Boca Builders. Och det ska väl sägas att nästan ingen i min släkt någonsin varit i besittning av någon som helst konstnärsmässig begåvning, och min son har precis som de flesta femåringar (och en del 33-åringar) allvarliga problem med att reda ut hur man passerar trösklar, sätter på sig snörade skor eller dricker smoothie i en soffa utan att man måste ringa efter ambulans, psykolog eller Ghostbusters direkt efteråt. Så mina förväntningar var lågt ställda. Så kan man väl säga.

Och så tittar jag på skärmen och upptäcker att ungen har byggt båtar.

Fucking. BÅTAR.

Svinstora, skalenliga, symmetriska båtar med segel och mast och skit. Spelet går alltså ut på att man styr små figurer som bär runt på olikfärgade klossar hit och dit på en stor matta, och av det byggde han båtar.

Båtar.

Jag visste inte ens att han visste hur båtar såg ut.

Med segel. Mast. Hela skiten.

Fatta.

Så ja, jag blev imponerad, jag ska inte hymla med det. Det är möjligt att jag till och med tappade kontrollen över mitt beröm en aning. Det är möjligt att jag faktiskt sa till min son att han var ett geni. Det är till och med möjligt att jag under ett par veckor efteråt hade mer överseende med honom än vanligt när det gällde regler och konsekvenser, och att jag eventuellt gick så långt så att jag började ge mig tidigare i förhandlingarna om privilegier och ansvar vid läggning och middagar för att han…ja. För att jag trodde att han var ett geni. Jag tänkte att genier är känsliga. Jag ville inte fucka upp…genialiteten. Jag ville vara en sån där förstående pappa som trots mina egna intellektuella begränsningar tidigt såg att mitt barn var speciellt och gav honom alla förutsättningar att odla sina talanger. Det var så det skulle ha låtit i min intervju på Oprah Winfrey. Jag skulle ha blivit en sån förälder som Harry Potter borde ha haft.

Det var min ambition, alltså. Jag vill bara påpeka att jag hade en bra ambition.

Och, jo, ja, alltså. Idag visade det sig via en uppmärksam läsare på Twitter att de där båtarna finns som förinställda mallar i Toca Boca Builder. Min son hade inte byggt dem. Han låtsades bara för att göra mig imponerad, för att på så sätt vinna olika fördelar i vår relation.

Han är alltså inte ett geni.

Han är ett ONDSKEFULLT geni.

454 kommentarer

 1. Ingen konstnärsmässig begåvning i släkten? Hörru, du har ju faktiskt skrivit en hel drös (ja så många är det nu så att det kan kallas drös) med böcker och ännu fler ”kåserier” (dina blogginlägg). Jag skulle absolut vilja påstå att ”det skrivna ordet” också är konst.
  (Men det är klart, du skrev ju faktiskt ”nästan ingen i släkten” så du kanske redan hade uteslutit dig själv från skaran av icke konstnärsmässiga?

 2. Jag har ganska nyligen hittat till din blogg på Café, kommer följa dig här och är ledsen över att jag missat dina 7 blogg-år. Du bloggar lika målande och humoristiskt som du skriver dina böcker. Älskade Ove. Grät mig igenom slutet. Hatade att den tog slut. BrittMarie väntar på mig på nattduksbordet.
  Grabben din är ett geni. Tänk att han höll masken. Ha ha ha…
  Ser fram emot fler blogginlägg.
  Tack så länge.

 3. Mina ungar tyckte att jag skulle läsa det här – därför att uppenbarligen är du en mildare version av mig. Är inte riktigt säker på varför de tyckte att jag skulle läsa din – mkt underhållande – blogg. Har du en idé?

 4. Man kan inte ”missa” dom tidigare bloggåren.. man sätter sig och läser igenom ..ALLT.. det fick jag göra för några år sedan (inte 7 år då då) .. Kan säga så här : Det var värt det! 🙂 ”The time you enjoy wasting, is not wasted time”

 5. Agge: Googla på Fedrik så kan du läsa ifatt dig på de gamla bloggarna. Det blir några sämnlösa nätter, men vad gör man inte för konsten! 🙂

 6. Är inte det det stora beviset på att man är ett geni ändå?
  Att sno nån annans ide (med apostrof) och göra den sin egen?

 7. I just want to tell you that I’m all new to blogging and site-building and really loved you’re blog site. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You really have exceptional well written articles. Thanks a bunch for sharing your blog.

 8. I just want to say I’m very new to blogging and seriously liked your web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You absolutely come with very good articles and reviews. Bless you for revealing your web-site.

 9. Pingback: Dallas plumber
 10. I just want to mention I am just all new to blogging and site-building and certainly enjoyed you’re website. Likely I’m want to bookmark your website . You amazingly come with perfect well written articles. With thanks for revealing your web-site.

 11. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Appreciate it!

 12. The core of your writing whilst appearing reasonable originally, did not really settle perfectly with me personally after some time. Somewhere throughout the paragraphs you actually managed to make me a believer but only for a short while. I nevertheless have got a problem with your leaps in assumptions and one might do nicely to help fill in all those breaks. In the event that you can accomplish that, I will surely end up being impressed.

 13. I just want to mention I’m new to blogging and really liked your blog. Likely I’m want to bookmark your site . You really come with remarkable articles and reviews. Thanks a lot for sharing your web page.

 14. Generally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 15. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Cheers!

 16. Thank you for the good writeup. It in reality used to be a leisure account it. Glance complex to far brought agreeable from you! By the way, how can we communicate?|

 17. I want to show thanks to you just for bailing me out of this trouble. As a result of surfing through the world wide web and finding recommendations that were not beneficial, I thought my life was gone. Being alive without the strategies to the problems you have solved by means of your good guideline is a serious case, as well as ones that could have adversely affected my career if I hadn’t come across your blog. Your main know-how and kindness in handling every part was invaluable. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a point like this. I can now relish my future. Thanks very much for the skilled and results-oriented guide. I won’t hesitate to endorse your web blog to anybody who should receive support on this issue.

 18. That is very interesting, You are an overly skilled blogger. I have joined your rss feed and sit up for searching for more of your great post. Additionally, I have shared your site in my social networks|

 19. This design is spectacular! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 20. Thanks for every other informative web site. Where else could I get that type of info written in such a perfect way? I’ve a venture that I’m simply now operating on, and I’ve been on the look out for such information.|

 21. Hi there, I found your web site by means of Google whilst looking for a comparable topic, your web site got here up, it appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 22. Hey, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

 23. Excellent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your web site, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a acceptable deal. I were a little bit familiar of this your broadcast provided brilliant transparent idea|

 24. I just want to mention I’m all new to blogging and site-building and seriously enjoyed this web site. Very likely I’m want to bookmark your site . You surely come with wonderful posts. Many thanks for revealing your web site.

 25. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!|

 26. If some one needs to be updated with newest technologies afterward he must be pay a visit this web site and be up to date daily.|

 27. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks|

 28. Normally I do not learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very great article.

 29. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and great style and design.|

 30. I just want to tell you that I am all new to weblog and honestly liked your web-site. Probably I’m want to bookmark your blog . You actually come with incredible stories. Bless you for sharing with us your web page.

 31. Hello there! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers|

 32. I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re incredible! Thanks!|

 33. Helpful information. Lucky me I discovered your website unintentionally, and I’m stunned why this accident didn’t took place in advance! I bookmarked it.|

 34. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. many thanks|

 35. I just want to tell you that I am beginner to blogging and site-building and definitely loved you’re web blog. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You amazingly have really good writings. Appreciate it for revealing your website page.

 36. I blog quite often and I truly thank you for your content. This article has truly peaked my interest. I’m going to book mark your site and keep checking for new details about once per week. I opted in for your RSS feed as well.|

 37. It’s amazing to pay a quick visit this website and reading the views of all mates regarding this article, while I am also keen of getting experience.|

 38. Thank you for any other informative web site. The place else may just I am getting that kind of information written in such an ideal approach? I’ve a project that I am simply now working on, and I have been at the glance out for such info.|

 39. Pingback: accident
 40. Pingback: mobile seo
 41. you’re actually a good webmaster. The website loading pace is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you’ve performed a excellent activity on this topic!

 42. I know this web page provides quality depending articles or reviews and extra stuff, is there any other site which presents these kinds of data in quality?|

 43. I simply want to mention I’m very new to weblog and honestly savored you’re web-site. Likely I’m likely to bookmark your blog . You definitely come with fantastic writings. Thanks a bunch for revealing your website.

 44. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos|

 45. Hey there! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!|

 46. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 47. Simply desire to say your article is as astounding. The clarity on your put up is just nice and that i can assume you are knowledgeable in this subject. Well with your permission let me to take hold of your RSS feed to keep updated with coming near near post. Thank you 1,000,000 and please continue the gratifying work.|

 48. Great beat ! I would like to apprentice even as you amend your site, how can i subscribe for a weblog website? The account aided me a acceptable deal. I were a little bit familiar of this your broadcast provided shiny transparent concept|

 49. Pingback: massagem tantrica
 50. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this site with my Facebook group. Talk soon!|

 51. That is very attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to searching for more of your fantastic post. Additionally, I have shared your website in my social networks!

 52. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice procedures and we are looking to exchange methods with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.|

 53. Hi there I am so happy I found your webpage, I really found you by error, while I was looking on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome job.|

 54. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!|

 55. They bath areas have a peaceful atmosphere skin boil builder, generates the bath more enjoyable. The majority of shower enclosures can comprise 8 lots of areas, those wall, with all the nut products, screws, and then screws, which are should place all of it with him or her.

 56. Don’t take soak once a powerful physical workout. Stay well hydrated prior to taking one disect baths and hence avoiding contamination. Avoid using skin boil bath room for more than 20 min. Not use steam space or room you may notice obtainable chronic wounds.

 57. An effective treatment with respiratory system health issues. Muscle clears alone of poisons and even throw away. Stimulates the protection course chemistry. Glimmers the firm. Increases suppleness chemistry. Stretches specific arteries and and this speed up better. Calms joints and muscles

 58. And yet disect tub areas will not be employed of those with heart sickness, as raised British petroleum. Youngsters in addition , expectant mothers will also are located from the jawhorse. Take a little normal terms of useage which include

 59. Thank you for the good writeup. It in reality used to be a enjoyment account it. Glance complex to more brought agreeable from you! By the way, how could we be in contact?|

 60. This afternoon there’s a lot possibilities suitable for home disect bathrooms. A persons will add rose or simply eucalyptus gasoline to elevate our own skin boil bath tub expertise and better aromatherapy. Tub areas bring some highlights just like haze free of charge decorative mirrors, Cd disk athlete audio systems, light fittings, to benches to augment the comfort of an actual sauna bathe past experience.

 61. I just want to tell you that I’m all new to blogging and definitely enjoyed this web site. Likely I’m going to bookmark your blog . You actually come with awesome well written articles. With thanks for sharing your blog.

 62. Heavy steam tub areas appear to be usual time in the shower. Usually the fencing presents securing via inside it. All you need entire is literally enter in the skin boil neighbourhood, squeeze the most important press button, to locate a enjoying the sauna that will permeates around the cover wall plug. Individual avoided solar panels are making the actual really good for making use of this particular shower room. Recently take it easy on the most important saddle, and relish the renewal dipping have. A variety of benefits of using facial boil tub areas. Many of them may be claims on the next paragraph.

 63. Water gym, in simple terms, is a form of shower certainly where a sauna routine can make vapors which were sprayed somewhere around a person’s body. I would say the all-in-one enclosures do not let this inflatable water vapors leak. This amazing eliminates injury to i would say the choices application actually wall picture.

 64. Steam showers are similar to frequent baths. The entire housing that has securing opportunities involved. All you’ve got to is now get into the vapor neighbourhood, newspapers a device, you need to enjoying the vapor that a lot of permeates at the gym wall plug. Individual computer operated cells sometimes make they really easy to choose typically the bathroom. But enjoy your place, and relish the restoration swimming face. With the advantages of choosing steam baths. A lot continue to be signified .

 65. Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!|

 66. Normally I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great article.

 67. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

 68. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!|

 69. We’re a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with helpful information to work on. You have performed a formidable job and our whole group shall be thankful to you.|

 70. hello!,I like your writing very much! share we communicate more about your article on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you.

 71. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!|

 72. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who has been doing a little research on this. And he actually ordered me lunch simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this matter here on your website.|

 73. Hi there, after reading this remarkable post i am also happy to share my know-how here with friends.|

 74. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.|

 75. Wonderful blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Appreciate it!|

 76. These baths include a hushed disect wind turbine, brings about the bath more stimulating. The conventional hot shower enclosures bring 7 lots of areas, that this ceiling, together with the almonds, screws, and moreover products, occur found it necessary to place a lot of things together with each other.

 77. Each of these time in the shower have a peaceful atmosphere vapor traffic generator, which will make the tub more fun. The majority of gym enclosures offer check out filters, the actual upper limit, and also loco, fasteners, and also bolts, which will be found it necessary to look after each properly.

 78. Over the past decade, people try luxury and type desire sauna bathrooms. They brandish vitality, health and wellness positive aspects regarding transcend that your outlook with their purchaser. An actual water bath tub is lost typical creating a much healthier trouble pertaining to looking into work out center as well day spa. A meaningful facial boil shower party can provide security, intimacy, or seclusion to achieve ideal enjoyment.

 79. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thanks!|

 80. My partner and I stumbled over here coming from a different web page and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking over your web page yet again.

 81. Definitely imagine that which you stated. Your favourite justification seemed to be at the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked whilst other people think about issues that they plainly don’t realize about. You managed to hit the nail upon the highest as smartly as defined out the entire thing without having side-effects , folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you|

 82. You could definitely see your expertise within the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. ”Everyone has his day and some days last longer than others.” by Sir Winston Leonard Spenser Churchill.

 83. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

 84. I do agree with all the ideas you’ve offered for your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for beginners. May just you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 85. You are so interesting! I don’t suppose I’ve truly read a single thing like this before. So great to find someone with a few genuine thoughts on this subject matter. Really.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the web, someone with a little originality!|

 86. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.|

 87. 私はよ すぐ クラッチ |私はとしてRSSフィードRSSあなたできない 電子メールサブスクリプションリンクまたは Eニュースサービス} {あなたのメールを検索する|見つけます。行うあなたが持っているいずれかを? 親切 許可を そのためには 知っている私は私が可能性購読してください。ありがとうございます。
  表示価格税込 http://www.primariahudesti.ro/

 88. Good site you have got here.. It’s difficult to find quality writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you! Take care!!|

 89. Pingback: URL
 90. I always used to study article in news papers but now as I am a user of internet thus from now I am using net for articles, thanks to web.|

 91. Thank you for the good writeup. It if truth be told was once a enjoyment account it. Glance complex to more brought agreeable from you! By the way, how can we be in contact?

 92. Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice article.|

 93. Merely wanna comment on few general things, The website pattern is perfect, the subject material is real great. ”By following the concept of ’one country, two systems,’ you don’t swallow me up nor I you.” by Deng Xiaoping.

 94. 227801 447752Hi there for your private broad critique, then once again particularly passionate the recent Zune, and furthermore intend this specific, not to mention the beneficial feedbacks other sorts of every person has posted, will determine if is it doesnt answer you are seeking for. 747280

 95. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 96. Pingback: clothespins
 97. Hi my friend! I want to say that this post is awesome, nice written and include approximately all important infos. I’d like to see more posts like this.

 98. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?|

 99. Hi my family member! I want to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all significant infos. I would like to look more posts like this.

 100. I used to be recommended this blog through my cousin. I am no longer certain whether or not this publish is written through him as no one else recognise such specified about my trouble. You are incredible! Thanks!|

 101. I’m not sure why but this web site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 102. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?|

 103. What i do not understood is in fact how you are not actually much more smartly-favored than you might be right now. You are very intelligent. You know therefore considerably in the case of this matter, produced me individually believe it from numerous varied angles. Its like men and women are not involved unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs nice. At all times deal with it up!|

 104. Pretty element of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to claim that I get in fact loved account your blog posts. Any way I will be subscribing on your feeds or even I success you get right of entry to constantly rapidly.

 105. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Appreciate it!

 106. Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and outstanding design.|

 107. Wow, superb blog structure! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The total glance of your web site is excellent, as neatly as the content material!

 108. Heya i am for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I’m hoping to provide one thing again and aid others such as you aided me.|

 109. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!|

 110. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly return.|

 111. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.|

 112. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!|

 113. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think about if you added some great graphics or video clips to give your posts more, ”pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this website could undeniably be one of the best in its field. Fantastic blog!|

 114. I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.|

 115. I’ll right away grab your rss feed as I can’t in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me recognize in order that I may subscribe. Thanks.

 116. Many merit for creating the effort to natter about this, I deem strongly about this and comparable wisdom a fantastic deal additional proceeding this topic. Condition sufficient, as you gain expertise, would you mind updating your website with a abundant pact additional details? It’s especially helpful representing me.

 117. Thanks for another great article. Where else may just anyone get that kind of information in such a perfect means of writing? I have a presentation next week, and I am at the look for such information.

 118. You could certainly see your expertise within the article you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. At all times go after your heart.|

 119. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?|

 120. I think everything wrote made a ton of sense. But, what about this? what if you were to write a awesome title? I ain’t suggesting your information isn’t solid, however suppose you added a post title that makes people want more? I mean %BLOG_TITLE% is kinda vanilla. You should peek at Yahoo’s front page and note how they create news headlines to get people to open the links. You might try adding a video or a pic or two to grab readers excited about what you’ve written. Just my opinion, it would bring your website a little livelier.|

 121. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!|

 122. You are so interesting! I do not think I have read anything like this before. So great to discover another person with original thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This website is something that is required on the internet, someone with some originality!|

 123. Nice post. I was checking continuously this blog and I am inspired! Extremely useful info specially the final part 🙂 I deal with such info a lot. I used to be looking for this particular info for a long time. Thanks and good luck. |

 124. Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!|

 125. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Exceptional work!|

 126. Very good blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any tips? Many thanks!|

 127. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!|

 128. Excellent items from you, man. I’ve take note your stuff prior to and you are just extremely excellent. I really like what you’ve got right here, really like what you’re stating and the best way wherein you assert it. You make it enjoyable and you still take care of to stay it wise. I can’t wait to read much more from you. That is actually a great website.|

 129. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 130. I do accept as true with all the ideas you’ve presented on your post.They’re very convincing and can certainly work.Nonetheless, the posts are too short for beginners. May just you please extend them a bit from next time?Thanks for the post.

 131. I needed to thank you for this good read!! I definitely loved everybit of it. I have got you bookmarked to check out new stuff youpost…Feel free to surf to my blog: Vialis Male Enhancement Review

 132. I must thank you for the efforts you have put in penning this blog.I’m hoping to check out the same high-grade content from you lateron as well. In fact, your creative writing abilities hasinspired me to get my very own blog now 😉

 133. Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 134. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time acomment is added I get three e-mails with the same comment.Is there any way you can remove me from that service?Bless you!

 135. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This publish actually made my day. You can not believe just how a lot time I had spent for this information! Thank you!

 136. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one?Thanks a lot!

 137. I don’t even know how I ended up right here, but Ibelieved this put up used to be good. I do not realize whoyou are however definitely you are going to a well-known blogger when you aren’t already.Cheers!

 138. So many lives touching ours, some for brief moments and others woven deeper into our life tapestry. Thanks Yuri for reminding me to stay aware and be grateful to all who enter my life. Your music is a precious gift! Dian Ragnar Sidnee

 139. I must thank you for the efforts you’ve put in penning this blog. I really hope to check out the same high-grade content from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog now 😉

 140. ต้องการเล่นพนันแต่ว่าไปคาสิโนมิได้ ปัญหาโลกแตกนี้จะหมดไปครับด้วยเหตุว่า UFABET ได้ชูคาสิโนมาไว้ให้แล้ว มีเกมมากมายทั้งยังบาคาร่า สล็อต แทงบอล มองบอลสด มีหมดขอรับ เพียงแต่ลงทะเบียนเป็นสมาชิกกับพวกเราก็เหมือนกับไปคาสิโนจริงๆเลยครับ

 141. Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.Any responses would be greatly appreciated.

 142. Good day! I could have sworn Iíve been to this blog before but after browsing through many of the articles I realized itís new to me. Anyways, Iím certainly delighted I came across it and Iíll be bookmarking it and checking back frequently!

 143. Aw, this was an extremely good post. Spending some time and actual effort to create a good article…but what can I say… I procrastinate a lot and never manage to get anything done.Feel free to surf to my blog post – Ice Box Air Conditioner Review

 144. Hey there are using WordPress for your blog platform?I’m new to the blog world but I’m trying to get startedand set up my own. Do you require any html coding expertiseto make your own blog? Any help would be really appreciated!

 145. Hello my loved one! I wish to say that this post is amazing, great written and include approximately all important infos. I’d like to see more posts like this .

 146. Oh my goodness! an amazing write-up dude. Thanks Nevertheless We are experiencing issue with ur rss . Do not know why Struggling to register for it. Possibly there is anyone obtaining identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 147. Great tremendous issues here. I¡¦m very happy to see your post. Thanks so much and i’m having a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 148. Post writing is also a excitement, if you be acquainted with then you can write otherwise it is difficult to write.

 149. Pingback: fuck google
 150. Pingback: fuck google
 151. To presume from true to life news, dog these tips:

  Look in behalf of credible sources: http://tools4f.com/library/pgs/what-happened-to-katie-walls-on-spectrum-news.html. It’s eminent to safeguard that the newscast origin you are reading is reliable and unbiased. Some examples of reputable sources categorize BBC, Reuters, and The Modish York Times. Review multiple sources to stimulate a well-rounded view of a particular low-down event. This can improve you carp a more ended display and keep bias. Be aware of the angle the article is coming from, as set good report sources can contain bias. Fact-check the gen with another origin if a communication article seems too lurid or unbelievable. Till the end of time fetch inevitable you are reading a current article, as news can transmute quickly.

  By means of following these tips, you can fit a more in the know rumour reader and more wisely be aware the everybody everywhere you.

 152. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

 153. Thanks , I have recently been searching for information about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 154. An intriguing discussion will probably be worth comment. I do believe that you can write regarding this topic, may possibly not often be a taboo subject but generally individuals are inadequate to communicate on such topics. Yet another. Cheers

 155. Thanks for another excellent article. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

 156. Thanks , I’ve just been searching for info approximately this subject for a long time andyours is the greatest I’ve discovered till now. However, what in regards to the bottomline? Are you certain in regards to the supply?

 157. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clickedsubmit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing allthat over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!

 158. Absolutely! Finding news portals in the UK can be unendurable, but there are many resources at to cure you espy the best the same for the sake of you. As I mentioned already, conducting an online search for https://www.wellpleased.co.uk/wp-content/pages/what-happened-to-sam-brock-nbc-news-the-latest.html ”UK news websites” or ”British information portals” is a vast starting point. Not no more than will this chuck b surrender you a encompassing shopping list of news websites, but it determination also provender you with a better brainpower of the coeval story prospect in the UK.
  On one occasion you secure a list of future news portals, it’s powerful to estimate each sole to shape which richest suits your preferences. As an exempli gratia, BBC News is known benefit of its ambition reporting of news stories, while The Guardian is known pro its in-depth breakdown of bureaucratic and popular issues. The Unconnected is known championing its investigative journalism, while The Times is known in search its business and funds coverage. By way of understanding these differences, you can decide the talk portal that caters to your interests and provides you with the hearsay you call for to read.
  Additionally, it’s usefulness all things close by expos‚ portals because fixed regions within the UK. These portals lay down coverage of events and dirt stories that are relevant to the area, which can be especially accommodating if you’re looking to safeguard up with events in your town community. For occurrence, local dope portals in London number the Evening Paradigm and the Londonist, while Manchester Evening Talk and Liverpool Reflection are in demand in the North West.
  Comprehensive, there are tons news portals accessible in the UK, and it’s high-level to do your inspection to remark the everybody that suits your needs. By evaluating the contrasting news portals based on their coverage, variety, and position statement standpoint, you can judge the individual that provides you with the most related and captivating news stories. Decorous luck with your search, and I anticipate this tidings helps you reveal the perfect news broadcast portal suitable you!

 159. My brother suggested I may like this blog. He used to be totally right.This put up actually made my day. You can not believe simply how somuch time I had spent for this information! Thank you!

 160. UFABET เว็บไซต์พนันบอลออนไลน์ ที่ได้รับความนิยมที่มีผู้ที่ใช้งานมากที่สุดขณะนี้ ด้วยเหตุว่าพวกเราเป็นลำดับแรกๆหัวข้อการบริการ รวมทั้ง ความยั่งยืนมั่นคงทางการเงิน แถมมี คาสิโนออนไลน์ไว้ให้บริการอีกทั้ง สล็อต บาคาร่า และ เกมออนไลน์อีกมากมาย

 161. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

 162. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & aid different customers like its aided me. Great job.

 163. Graphic designing institute Aspirants who want to become successful graphic designers after completing their schooling or college can opt for this course.

 164. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really loved browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing for your rss feed and I am hoping you write once more soon!

 165. It’s actually a great and useful piece of information. I amhappy that you simply shared this useful info with us. Please keep us informed like this.Thanks for sharing.Check out my blog post … cannabis doctor

 166. magnificent points altogether, you simply received a logonew reader. What might you suggest about your submit thatyou simply made a few days in the past? Any positive?

 167. Pingback: fuck

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *