Hur det här gick till. Egentligen.

Det var sommarlov. Vi hade varit på Legoland. Vi körde bil norrut på E4:an, på väg hem. Jag ville att vi skulle fortsätta göra det, för jag hade liksom gjort en körplan och räknat ut när vi skulle tanka och allting. Jag hade liksom en RYTM att tänka på. Men min familj började tjata om att de ville stanna på ett lekland. För att det skulle vara ”roligt”. Som om livet ska vara roligt hela tiden. Så jag berättade en väldigt uppbygglig anekdot för dem om basisten i Blur, och hur han berättade i en intervju att det viktigaste han kunde minnas från sin barndom som formade hans karriär som musiker var alla timmar han satt i baksätet på sin pappas bil och hade tråkigt. Det var där han började skriva låtar i sitt huvud, och sedermera blev han alltså en av grundarna till ett av världens största band. ”Kids are never bored anymore, that’s gonna make them a lot less creative”, sa han i intervjun.

Så det berättade jag för min familj.

Och då sa min fru: ”Var det inte den där killen som tog helt sjukt mycket droger och nästan dog av en överdos?”. Och då sa jag att det för helvete bara var ett exempel.

Och då bestämde min fru och våra barn att vi skulle rösta som en familj. De röstade ”Ja till lekland”. Jag röstade ”Aldrigilivet”. Min fru räknade rösterna och Ja-sidan vann med 4-0. Det är jävligt oklart exakt hur det där går till men det är inte första gången det händer.

Så då stannade vi alltså vid leklandet, som är som en plats där någon precis släppt in sexhundra velociraptorer med Ballerinakex och lianer och stängt dörren. Och min dotter sprang givetvis genast upp i en hinderbana byggd av plastnät och ondska och jag visste inte var hon skulle komma ner om hon försvann så jag var tvungen att klättra efter. Och hinderbanan slutade vid en rutschkana brant som den jävla Hahnenkammrennen eller vad fan den där skidbacken heter där alla dör hela tiden. Och där åkte min dotter ner, eftersom hon inte har ett jävla uns av riskbedömning i sig den lilla dåren. Och när jag försökte klättra ner åt andra hållet så stod det en massa skitjobbiga ungar med dialekt och skrek åt mig att jag var i vägen. Och sen fastnade jag i rutschkanan och fick sitta där tills min fru kom och sa ”men snälla Fredrik, vi måste KÖRA nu, vi kan inte vara här HELA DAGEN!”.

Så då skulle vi köra hem. Men precis när vi skulle göra det röstade min familj igenom att vi skulle stanna på en bensinmack och köpa glass. Och jag var positiv till glassen men negativ till stannandet, men eftersom jag är en storsint person och en ansvarsfull ledare av den här familjen gjorde jag hur som helst en beräkning och kom fram till att om jag tankade på den macken så skulle vi klara oss hela vägen hem utan att behöva stanna på mitt planerade tankställe, förutsatt att hela familjen lovade att inte behöva gå på toaletten fler gånger och att inte jävlas med min RYTM. Det lovade de inte. De bara gick in i affären som om de inte ens hade hört vad den ansvarsfulla ledaren av den här familjen hade sagt.

Så jag stod där och tankade. Ensam.

Och medan jag gjorde det sms:ade min fru inifrån affären: ”Visst ligger Kolmården på vägen hem va?”.

Och nu ska det alltså bara sägas här innan något mer sägs här att när man är på en bensinmack så finns det en särskild kategori individer (de har ofta men inte uteslutande takbox, men inte för att jag dömer folk) som gjort det till sin livsuppgift att flanera runt på vår planet och slösa upp allt det bästa syret genom att vara den sortens individer som tankar sin bil, och sedan går in i affären för att handla, UTAN ATT FLYTTA BILEN FRÅN PUMPEN FÖRST. Så att alla andra som kommer till macken efter dem måste stå och vänta tills den särskilda kategorin individ har kommit ut igen med sin Aftonbladet och sina himla ostbollar. Och den sortens individ är inte jag. Så jag flyttade min bil när jag hade tankat färdigt. INNAN jag gick in och köpte Aftonbladet och ostbollar. Som MÄNNISKOR gör.

Jag vill bara göra det klart. Först.

Men nu var alltså bara problemet lite att det inte var helt och hållet glasklart informerat på just den här macken exakt var man fick parkera medan man inte tankade. Så jag svängde åt fel håll runt pumpen. Och sen kom det en husbil. Och jag har en ganska låg stresströskel. Så jag backade och körde runt macken i andra riktningen. Alltså ut på vägen, och sen in igen på andra sidan.

Det var så det här gick till.

Jag körde runt byggnaden och parkerade bilen. Det var det jag gjorde. Det var så det här gick till.

Jag försökte inte lämna hela min familj på en bensinmack i Jönköping.

Om ni får höra en version av den här historien där jag ”fick nog” och försökte lämna hela min familj på en bensinmack i Jönköping så är det alltså fel.

Jag skulle aldrig göra så.

82 kommentarer

 1. Hehehe nej vi tror stenhårt på att du absolut inte lämnade familjen där =). HIhi

 2. Jag tror dig. Familjen lämnar man inte på en bensinmack. Familjen lämnar man på Kolmården. Tiger World låter lämpligt. I. Vid matdags.

 3. Ostbollar? Ostbågar alltså?
  Eller skall vi gå helt gräddBOLLAR här igen? Va?!

 4. Magnus: Det finns en snackssort som heter ostbollar. Vissa individer anser att detta helvetessnacks är jämförbart eller till och med bättre än det makalösa snacks vi kallar ostkrokar. Dessa individer har fel. Ostbollar är onda och borde förintas.

 5. @Snisens ah…tack. Tydligen botaniserar jag inte tillräckligt mkt i godishyllan!

  Bra dock att slippa alla evt boll-diskussioner. Tog hårt senast….

 6. Är ostbollarna gjorda av onda människor?
  Smakar onda människor sämre eller bättre än goda människor?

 7. Goda människor smakar ju givetvis godare än onda människor, det hörs ju på namnet! 🙂

 8. Mackägarna gillar inte att man flyttar bilen innan man betalar (om man inte betalat med kort). De kan tro att det är en slitning på gång. Var med om det en gång i Borlänge när min fd fru flyttade bilen medan jag gick in i macken. Hörde bara fan, fan, fan från kassören…

 9. Så du menar att du stannade i Jönköping utan att äta pizza?? Eller Bada Bing-burgare för den delen… Jag kan bara skaka på huvudet med lite ledsamt uttryck i ansiktet. 😉

 10. Jorma: Jag åt fransk hotdog och drickyoghurt på Statoil. Everyday I’m hustlin.

 11. I not to mention my pals happened to be taking note of the best pointers located on your web blog and so all of the sudden I got a horrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those secrets. All of the guys ended up for that reason warmed to study them and already have in fact been taking pleasure in them. Thanks for truly being simply considerate as well as for obtaining such good subject areas most people are really needing to discover. Our honest regret for not saying thanks to you sooner.

 12. I simply needed to say thanks all over again. I’m not certain what I would have tried without these techniques shown by you about such area. Completely was an absolute frustrating difficulty in my view, nevertheless discovering this skilled technique you managed that took me to jump over joy. I’m happier for this assistance and believe you find out what a powerful job you have been getting into instructing the rest thru your websites. I know that you have never encountered all of us.

 13. I together with my guys were analyzing the best techniques located on the website then quickly I got a terrible feeling I never expressed respect to the web site owner for those secrets. All of the women had been as a result passionate to read through them and already have sincerely been using those things. Many thanks for turning out to be indeed accommodating as well as for having variety of quality topics most people are really eager to be aware of. My honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 14. I wish to voice my gratitude for your kindness giving support to men and women who have the need for assistance with this important field. Your personal dedication to passing the solution all-around has been extraordinarily informative and has consistently allowed guys just like me to achieve their goals. Your amazing important facts denotes this much a person like me and far more to my office colleagues. Thank you; from everyone of us.

 15. I precisely had to thank you so much again. I do not know the things that I might have used in the absence of the actual techniques shown by you concerning such a area. This has been an absolute alarming case in my view, but taking a look at this skilled strategy you resolved the issue made me to cry with delight. I’m thankful for the assistance and sincerely hope you really know what a great job you are providing instructing other individuals thru your webpage. Most likely you haven’t come across all of us.

 16. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with more details? It is extremely useful for me. Huge thumb up for this blog put up!

 17. Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily nice opportunity to read in detail from this blog. It is usually very excellent and also packed with amusement for me personally and my office fellow workers to search your site at the very least three times weekly to read the latest issues you have. And of course, we’re certainly fulfilled for the powerful tactics served by you. Some 3 areas in this post are undoubtedly the finest we’ve ever had.

 18. I have to show my thanks to the writer for rescuing me from such a predicament. As a result of looking out throughout the search engines and obtaining views which are not powerful, I thought my life was done. Existing without the answers to the difficulties you’ve resolved as a result of your entire website is a critical case, as well as ones which might have in a wrong way affected my career if I hadn’t come across your web site. Your natural talent and kindness in taking care of all things was useful. I am not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a point like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks a lot so much for this high quality and effective guide. I won’t think twice to propose your web sites to anyone who needs and wants assistance about this topic.

 19. I intended to write you one bit of note to be able to say thanks as before considering the exceptional techniques you’ve documented on this page. It was certainly strangely open-handed with you to supply without restraint precisely what numerous people would’ve distributed as an e-book to make some cash for themselves, most notably seeing that you might have tried it if you ever considered necessary. These solutions in addition acted to become easy way to understand that other people online have the same zeal really like my own to know the truth very much more related to this matter. I think there are thousands of more enjoyable instances in the future for individuals that go through your blog.

 20. Needed to put you this very small observation to finally say thanks a lot the moment again considering the pleasing suggestions you’ve provided at this time. This is quite surprisingly generous with you giving openly what a number of us would’ve made available for an e-book to make some profit for their own end, notably seeing that you could have tried it if you ever decided. These tactics additionally worked as a fantastic way to be sure that someone else have the identical eagerness the same as my very own to grasp more on the subject of this matter. I’m sure there are numerous more pleasurable situations up front for folks who go through your blog.

 21. Nice post. I study something tougher on different blogs everyday. It should all the time be stimulating to learn content from different writers and apply slightly one thing from their store. I抎 favor to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link in your net blog. Thanks for sharing.

 22. Aw, this was a very nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.

 23. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, but I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could repair for those who werent too busy searching for attention.

 24. An attention-grabbing dialogue is worth comment. I feel that you need to write more on this matter, it won’t be a taboo subject however typically people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 25. Good post. I study something tougher on completely different blogs everyday. It can always be stimulating to learn content material from other writers and observe a bit something from their store. I抎 choose to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

 26. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you can remove me from that service? Thanks!

 27. I抎 should examine with you here. Which isn’t one thing I usually do! I take pleasure in reading a put up that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 28. You made some decent points there. I looked on the internet for the problem and found most people will associate with together with your website.

 29. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If potential, as you change into expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It is extremely helpful for me. Large thumb up for this weblog put up!

 30. After study just a few of the blog posts on your website now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will likely be checking again soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

 31. I’m often to running a blog and i actually admire your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and preserve checking for brand new information.

 32. Whats up! I just want to give an enormous thumbs up for the nice info you will have here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra soon.

 33. Spot on with this write-up, I actually suppose this web site wants much more consideration. I抣l most likely be again to read far more, thanks for that info.

 34. This website is mostly a stroll-by means of for all the info you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l positively discover it.

 35. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nevertheless I’m experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 36. I discovered your weblog web site on google and examine a couple of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of ahead to reading more from you later on!?

 37. After I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you can remove me from that service? Thanks!

 38. There are certainly numerous details like that to take into consideration. That could be a great point to convey up. I provide the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions like the one you convey up the place the most important thing will probably be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Both boys and girls feel the impact of only a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 39. Spot on with this write-up, I truly suppose this web site needs far more consideration. I抣l in all probability be once more to read way more, thanks for that info.

 40. I used to be more than happy to find this internet-site.I needed to thanks for your time for this glorious read!! I undoubtedly enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *