There goes the neighborhood

Våra grannar ska sälja sin lägenhet. Så de hade öppen visning. Den pågick ungefär när mina barn och jag kom hem från förskolan.

Och som bakgrund till det som sedan skedde så vill jag först berätta att man måste sätta gränser för barn. Alla föräldrahandböcker säger det. Barn behöver gränser, det är jätteviktigt. Det är faktiskt inte bara jätteviktigt utan i själva verket ett ansvar som förälder att sätta gränser. Det är en plikt. Så är det. Står överallt.

Och mina barn har en grej just nu där de, om jag inte vill bära dem överallt dit vi ska, lägger sig ner på marken och låtsas sova. De är ganska jävla bra på det också, de små trollen, så de lyckas nästan alltid ligga kvar tillräckligt länge för att jag ska bli tvungen att plocka upp dem och bära hem dem innan de blir överkörda eller jag blir anmäld för nedskräpning.

Hur som helst: Idag satte jag en gräns. För det ska man göra. Så när de la sig ner och låtsades sova så la jag mig OCKSÅ ner och låtsades sova. För att liksom visa hur det KÄNNS. Lite som den där grejen som föräldrar gör när de lägger sig ner på golvet i mataffären och skriker när deras barn lägger sig ner på golvet i mataffären och skriker, och då blir barnet så överraskat att det slutar skrika. Omvänd psykologi, så att säga, eller snedvänd i alla fall, eller hur man nu ser på det. Det funkar. Alla säger det. Sätt gränser.

Nu visade det sig hur som helst att det där inte funkar på barn som låtsas sova. Och sen visade det sig att jag är rätt dålig på att låtsas sova, men i gengäld exceptionellt bra på att somna. Och jag vill poängtera att jag inte SOMNADE, men det är väl inte helt uteslutet att jag liksom s-l-u-m-r-a-d-e. Eftersom det här utspelade sig i hissen i vårt hus, jag har möjligen glömt nämna det, och hissen i vårt hus har ett skönt flow. Den har liksom en lös vajer eller nåt, så den gungar sådär soft som en vertikal roddbåt eller en dödsfälla. Man slumrar bra i såna. Och vi skulle alltså åka från garaget till vår lägenhet, och min dotter hade som vanligt tryckt på alla himla förbannade knapparna innan hon låtsades somna, så vi åkte hela vägen upp och hela vägen ner och stannade på varje våning, och det tar längre tid än man tror, sånt där. Och efter ett tag tappar man litegrann kollen på exakt vilken våning man är på varje gång dörrarna öppnas. Och jag var ju som sagt upptagen med att sätta gränser.

Så jag kan inte säga säkert om det vid något tillfälle stod en lägenhetsspekulant och väntade på hissen eller inte. Och OM det gjorde det så är jag i stort sett säker på att de, när hissdörren öppnades, förstod exakt vad som hände. Att här pågick det gränsdragning.

Jag är nästan redo att helt och hållet utesluta att någon som ska titta på en lägenhet och istället får se mig och mina barn ligga på golvet i hissen när de är på väg in tänker ”det har mördats en hel familj härinne”. Det fanns ju inte ens något blod eller så. Min dotter hade spillt en del äpplejuice på golvet, visst, men jag är nästan säker på att ingen som tänkte titta på en lägenhet var på väg in i hissen och tänkte ”det har mördats en hel familj härinne, och de var ödlor, jag VISSTE det!”.

Och tids nog gav mina barn upp och väckte mig för att de var hungriga, och jag vet väl möjligen inte exakt hur lång tid som hade gått då, men jag är rätt säker på att ingen såg oss. Sen gick i och för sig min dotter in i grannarnas lägenhet och snodde ett par skor från hallen, och jag märkte inte det förrän efter ungefär 20 minuter, men då smög jag genast ut och ställde tillbaka dem väldigt diskret utan att mäklaren såg mig. Så jag är nästan helt säker på att ingen som eventuellt såg oss i hissen sedan upptäckte att vi var borta en stund senare och sedan blev av med sina skor och nu går runt och sprider rykten om att det finns skosnoende utomjordiska spökbarn i den här bostadsrättsföreningen.

Och OM något av det har hänt så är jag nästan säker på att det inte sänker marknadsvärdet på lägenheten.

Det kan möjligen ha sänkt marknadsvärdet en aning när min son råkade dra en gräns med en stol på min tå en stund senare. Men jag litar på att mäklaren förklarade det med ”liv och rörelse här, som ni märker, nästan som att bo i city!”.

130 kommentarer

 1. Älskar det nya sekretessviljoret att man måste trycka på en knapp för att bevisa att man inte är någon robot xD

 2. Jag är en robot som kom igenom din stenhårda captchakontroll. Kom åt mig, broder! Snart är världen min. Min. Min.

 3. När hugade spekulanter vill pressa priset för att det bor en ödlefamilj brevid, kanske du blir tvungen att kompensera grannarna ekonomiskt…..

  Jag gillar att man ska verifiera att man inte är en robot genom att klicka på alla bilder med specifikt motiv. 🙂

 4. 1. Presumtiva köpare skall uppfostras direkt och veta vad de gett sig in på, så du ligger helt fas här. Vi såg till att barnen badade och hoppade studsmatta när det var visning på huset intill. Mäklaren uppskattade inte oljudet, men vi kommer i alla fall inte att få Ove till granne.

  2. Nu skall jag gå och köpa trisslotter så att jag blir rik och kan köpa lägenheten intill din. Vi stör inte jättemycket (läs: mer än en normalstor förskola för orcher), det låter lite högt när jag garvar åt dina texter, bara.

 5. Jag är ledsen Fredrik men du måste skriva en till bok, jag avslutade precis Min mormor hälsar och säger förlåt och jag vet inte hur jag ska bete mig utan den. Det blev helt tomt. (Råkade läsa Britt-Maries historia innan men det funkade överbra ändå.)

 6. if I can laugh even in google translation from Swedish to Italian, I can not imagine what would happen if you wrote in Italian (or if I knew the Swede!)
  Thanks

 7. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 8. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily wonderful opportunity to read articles and blog posts from here. It is often so kind and as well , packed with fun for me personally and my office colleagues to search your website nearly 3 times in 7 days to read through the latest guidance you will have. And indeed, I’m so usually satisfied concerning the mind-boggling pointers you serve. Certain two facts on this page are truly the very best we have had.

 9. I just wanted to develop a brief note in order to appreciate you for the lovely facts you are giving out at this website. My incredibly long internet search has at the end been honored with excellent insight to exchange with my family and friends. I would believe that most of us visitors actually are truly endowed to be in a very good website with many marvellous professionals with good ideas. I feel rather happy to have seen your entire webpages and look forward to some more entertaining times reading here. Thanks once more for everything.

 10. I and my friends appeared to be looking at the good tactics located on your website and then I got a terrible feeling I had not thanked the web blog owner for those strategies. All of the young men came totally excited to read them and have now without a doubt been using them. Thanks for truly being so helpful as well as for deciding upon varieties of perfect things millions of individuals are really needing to be informed on. Our sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 11. Thanks so much for giving everyone such a terrific opportunity to read from this blog. It can be very sweet plus full of a great time for me and my office friends to visit your site at least thrice in a week to see the newest items you have. And lastly, I am certainly impressed considering the magnificent thoughts you give. Some 1 tips in this post are ultimately the most effective we’ve ever had.

 12. Thanks for each of your work on this website. My mum takes pleasure in getting into research and it is easy to understand why. Many of us notice all of the powerful form you give very important secrets through the web blog and even attract participation from other individuals on this content so our daughter is actually understanding a lot. Take advantage of the rest of the year. Your performing a really great job.

 13. I precisely wanted to say thanks once again. I am not sure the things I might have carried out in the absence of the suggestions contributed by you concerning that concern. This was a real troublesome circumstance in my opinion, nevertheless being able to view this professional tactic you treated it took me to cry with contentment. Extremely thankful for the support and wish you really know what a powerful job that you are undertaking training many others through your webblog. I am sure you’ve never got to know any of us.

 14. I needed to write you one tiny note in order to give many thanks as before relating to the nice views you’ve contributed on this website. It’s so remarkably generous of you to deliver extensively all that many individuals would have marketed as an electronic book to earn some dough for their own end, even more so since you could possibly have tried it in the event you decided. These secrets in addition served to become a fantastic way to be aware that the rest have the same keenness just like my very own to grasp a little more related to this condition. I am sure there are millions of more pleasant instances ahead for individuals who browse through your site.

 15. I wanted to post you a little bit of word so as to thank you so much once again for those great views you’ve contributed in this case. It is simply unbelievably generous of people like you giving unreservedly just what numerous people could possibly have marketed as an e-book in order to make some cash on their own, principally seeing that you might well have tried it if you considered necessary. Those points also served to become easy way to know that some people have the identical fervor like my personal own to see a whole lot more related to this problem. I am certain there are a lot more fun occasions in the future for people who start reading your blog.

 16. Thank you so much for giving everyone an exceptionally breathtaking chance to read critical reviews from this web site. It really is very useful plus jam-packed with amusement for me personally and my office fellow workers to search your site on the least 3 times in 7 days to find out the latest items you will have. And lastly, I am just at all times amazed for the remarkable ideas you give. Some 3 ideas in this posting are unequivocally the most impressive I’ve had.

 17. Thanks for every one of your labor on this site. Gloria takes pleasure in managing investigation and it’s really simple to grasp why. We all hear all regarding the powerful mode you offer vital guidelines on this blog and even encourage response from other ones on that idea plus our own princess is undoubtedly starting to learn a whole lot. Enjoy the rest of the year. You’re the one performing a first class job.

 18. I was very pleased to search out this web-site.I wanted to thanks for your time for this glorious learn!! I positively having fun with every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 19. I blog often and I truly appreciate your information. This great article has really peaked my interest.
  I am going to book mark your website and keep checking for
  new details about once a week. I subscribed
  to your Feed as well.

 20. Hello there! This post couldn’t be written any
  better! Reading through this post reminds me of my old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to him.
  Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 21. Thanks for any other informative website.

  The place else may just I get that type of information written in such an ideal
  way? I have a challenge that I’m just now operating on, and I’ve been at the look out for such
  info.

 22. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to read, but I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would repair in the event you werent too busy on the lookout for attention.

 23. There are certainly numerous details like that to take into consideration. That could be a great level to deliver up. I provide the ideas above as common inspiration but clearly there are questions like the one you carry up where crucial thing will likely be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, but I am sure that your job is clearly recognized as a good game. Each boys and girls feel the impression of just a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 24. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he actually bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If potential, as you become experience, would you mind updating your blog with more details? It is extremely helpful for me. Large thumb up for this blog post!

 25. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just
  sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying
  your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any tips for novice blog writers? I’d genuinely appreciate
  it.

 26. I抦 impressed, I have to say. Actually rarely do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the difficulty is something that not sufficient people are speaking intelligently about. I am very blissful that I stumbled across this in my search for something referring to this.

 27. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to seek out any person with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this website is one thing that’s wanted on the web, somebody with slightly originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 28. You’re so cool! I do not believe I have read through anything like that before.
  So nice to find somebody with genuine thoughts on this topic.
  Really.. thank you for starting this up. This web
  site is something that is needed on the web, someone with
  a bit of originality!

 29. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress
  on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform.

  I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I
  can import all my wordpress posts into it? Any help would
  be really appreciated!

 30. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger,
  and I was wondering your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to trade
  strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 31. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments?

  If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 32. great publish, very informative. I ponder why the other experts
  of this sector do not understand this. You must proceed your writing.

  I’m sure, you have a great readers’ base already!

 33. It’s actually a nice and helpful piece of information. I am glad that you just shared this helpful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 34. I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever
  run into any internet browser compatibility problems?
  A number of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks
  great in Firefox. Do you have any suggestions to
  help fix this issue?

 35. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I am having problems
  with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to
  join it. Is there anyone else having similar RSS issues?
  Anyone who knows the answer will you kindly respond?
  Thanks!!

 36. It’s amazing to pay a visit this website and reading the views of all friends concerning this
  post, while I am also eager of getting familiarity.

 37. Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very
  techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?
  Thank you

 38. Thanks for a marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you are
  a great author.I will make certain to bookmark your blog and definitely will come back down the road.
  I want to encourage you to continue your great posts,
  have a nice afternoon!

 39. Link exchange is nothing else however it is
  only placing the other person’s webpage link on your page at appropriate place and other person will also do same in support of you.

 40. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your
  blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds
  and even I achievement you access consistently quickly.

 41. Hi there! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?

  My website looks weird when browsing from my iphone 4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this issue.
  If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 42. Fantastic post however I was wondering if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
  Cheers!

 43. Kjøp ekte og registrert førerkort fra nettsiden vår uten å skrive eksamen eller ta praksisprøven. alt vi trenger er opplysningene dine, og de vil bli registrert i systemet innen de neste åtte dagene. kjøp førerkort belgia, kjøp førerkort belgia, kjøp førerkort i nederland, førerkort b belgia, kjøp førerkort med registrering.
  kjøpe førerkort.

 44. You actually make it appear so easy together with your presentation however I in finding this matter to be really something that
  I believe I might never understand. It seems too complex
  and very huge for me. I am having a look forward in your subsequent put up, I’ll attempt
  to get the hold of it!

 45. Definitely believe that which you said. Your favourite reason appeared to be on the net
  the simplest thing to be mindful of. I say to you, I certainly get irked whilst other folks consider worries that they just don’t realize about.

  You controlled to hit the nail upon the top as well as defined out the whole
  thing with no need side effect , other folks can take a signal.
  Will likely be again to get more. Thank you

 46. Can I just say what a reduction to search out someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know how to convey a difficulty to light and make it important. More people need to learn this and understand this aspect of the story. I cant believe youre not more in style since you positively have the gift.

 47. There are certainly loads of details like that to take into consideration. That may be a great level to bring up. I offer the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions like the one you carry up where an important thing shall be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, however I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Each boys and girls feel the impact of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 48. Can I simply say what a relief to seek out somebody who truly is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know methods to deliver an issue to light and make it important. More people must read this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre no more in style since you undoubtedly have the gift.

 49. This web page is really a walk-through for the entire information you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l definitely discover it.

 50. I’m usually to running a blog and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and preserve checking for brand spanking new information.

 51. Hello would you mind letting me know which web host you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers
  and I must say this blog loads a lot quicker then most.

  Can you recommend a good hosting provider at a fair price?

  Thanks a lot, I appreciate it!

 52. I抦 impressed, I have to say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you have got hit the nail on the head. Your concept is excellent; the difficulty is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled across this in my search for something relating to this.

 53. I抎 need to verify with you here. Which isn’t one thing I usually do! I enjoy studying a publish that can make folks think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 54. There are some attention-grabbing points in time on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There’s some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as effectively

 55. I抦 impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the issue is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I am very glad that I stumbled across this in my search for one thing regarding this.

 56. Good day! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My site covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to send me an email. I look forward
  to hearing from you! Superb blog by the way!

 57. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he in actual fact purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with more details? It’s highly useful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 58. This site is really a walk-by for all of the info you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l positively discover it.

 59. I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you’ve hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled throughout this in my seek for something relating to this.

 60. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look.
  I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and
  will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and excellent style and design.

 61. After research just a few of the blog posts on your website now, and I really like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and will probably be checking again soon. Pls try my website online as nicely and let me know what you think.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *