Kort fråga om renovering

Jag har en nyinflyttad granne som under en hel söndag har borrat i en vägg, 30 sekunder åt gången, med fem minuters mellanrum.

Han borrar i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter. Sen borrar han i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter.

Jag är inte speciellt händig. Så jag tänker bara fråga rakt ut:

Vad är det som HÄNDER i lägenheten under de där fem minuterna?

Är det en ofattbart tung borr som min granne inte orkar lyfta längre än 30 sekunder åt gången? Hänger han upp 150 stycken väldigt, väldigt, väldigt små tavlor bredvid varandra som är så små att han tappar bort lådan de förvaras i mellan varje borrning? Är det sällsynta fjärilar han sätter upp, som måste fångas en och en på balkongen? Borrar han i någon sorts vägg från Interstellar som jag inte fattar för en rätt arg kille på mitt gym säger att ”folk tror att de fattar Christopher Nolan men de FATTAR inte Christopher Nolan fattar du!?”?

Jag vill inte låta drastisk här. Men i den här bostadsrättsföreningen borde det fan finnas en regel om att i den här bostadsrättsföreningen borrar vi fan i ett sträck.

I den här bostadsrättsföreningen står vi fan för våra misstag.

Nu när jag tänker efter så hade en annan granne fest igår, och någon på festen var den där sortens shufflefyllo som aldrig låter någon låt spelas i mer än 15 sekunder utan att skrika ”NÄJ NÄJ SPÄLA DÄNHÄRA ISTÄLLÄ!!!” och byta låt och höja volymen. Och spela den låten i 15 sekunder och sedan skrika ”NÄJ NÄJ SPÄ…”

Okej.

Jag börjar se hur borrgrannen tänker.

Vi kan bli vänner.

 

202 kommentarer

 1. Jag borde såklart kommentera inlägget.,som jag tänkte, men sen fick jag syn på rutan där det är meningen att jag skall kryssa i att jag inte är en robot.
  Vad händer om man inte kryssar i?

  (En oskryssad mening senare, jag blev inte godkänd!)

  Men då undrar jag: Varför finns det inte fler konstiga rutor?
  Kanske en som frågar om man verkligen, verkligen kan tänka sig äta fiskbullar?
  (Skulle kryssa i den innan du ens hunnit blinka!)

  Äsch, nu surrar jag igen, säger min sambo.
  Gotta go!

 2. Frågan är vad grannen som hade fest igår tycker om borrandet idag.
  Varsågoda. Arbeta i grupp.
  Fredrik är mentor. (Evt medlare mellan de två…)

 3. Nu låter du lite som Britt-Marie… Och nej, jag år inte heller en robot. Och jag vill absolut INTE äta fiskbullar.

 4. Jag har bott i samma hus som en sådan där intervallborrare. Jag tänkte mig att han kanske ville ha lite öppen planlösning men hade inga andra verktyg än en borrmaskin, så han försökte borra bort en vägg.

  Eller så kanske han håller på och bygger nåt, en modell av USS Enterprise i skala 1:50 kanske. Och sen måste han ta ner en vägg för att få ut skiten, så… Ja.

  Jag flyttade innan jag fick veta om väggen var bärande eller inte.

 5. Våra grannar hade också fest i lördags. Till 01.30 spelade de något slags sällskapsspel som tydligen var väldigt engagerande, iaf ungefär var tredje minut, då de vrålade/hyenaskrattade med sina utomhusröster. När min man påtalade för dem att det var lite svårt för oss att få den nattvila som krävs för att kunna vara glada och utvilade föräldrar till våra två små barn, fick han höra att ”[de] måste få leva” och att de inte störde eftersom de inte spelade musik. Upplåter gärna angränsande vägg till din serieborrande granne, Fredrik, för att testa den teorin…

 6. Enkelt svar. Hårda beytongväggar. Han har ingen slagborrmaskin och dåliga borrar från Biltema. Då måste man vänta 5 minuter mellan borrningarna så att borren svalnar 😀

 7. Grannar som borrar ofta som fan. Hur många jävla hyllor o tavlor kan man vilja ha?? Vi har bott här i snart 4 år. Lämna lite vägg kvar o ge oss lite ro. Betongväggar är jävligt jobbiga så vi har inte satt upp så mkt. E

 8. Ena grannen hade total skrik o brölfest nere på gården. Ljudet studsade härligt runt till alla andra över 100 boende. Har pratat m dem förut o nej de lyssnade inte. Som tur var somnade min son trots gapet. De kunde väl ha varit inomhus i af.

 9. Två gånger har renoveringsgalningen i lägenheten ovanför börjat hamra efter kl.23 på kvällen. Börjat alltså, inte fortsatt sedan tidigare och glömt bort tiden. Jag vrålade så det hördes genom innertaket, tror jag, för han lade i alla fall av. Tror att han var på fyllan. Men händer det en tredje gång så blir det fan störningsjouren.

 10. Jag bodde granne med en kille som brukade komma hem på vardagsnätter, runt 3-tiden, stupfull. Han spelade music på hög volym och skrålade med. Hade väll varit lättare att stå ut med om det inte var samma låt hela tiden. ”You are not alone” med Michael Jacksson, följt av de tre första takterna i ”Billie Jean” innan han han hoppa tillbaka till ”You are not alone”… Lär dig repeat!
  Vart störningsjouren till slut.

  För övrigt, markera alla bilder med sallad? Borde det inte vara markera alla bilder med ost?

 11. Nackdelen med att bo i flerfamiljshus.
  Ser att par teorier, som skulle kunna stämma; betongväggarna i kombination med klena borr och en enorm samling tavlor och/eller foton som ska upp. Ett snabbt borrande, skruva i en skruv och häng upp. Måtta för nästa objekt, borra, skruva i och häng upp.

  Lider med er som har störiga grannar!

 12. Är det bara jag som inte förstår poängen med att kryssa i jag-är-inte-en-robot-rutan? Fattar inte ens vad en robot är i det här sammanhanget.

 13. Spegelväggar.
  Och konsolhyllor.
  Detta i kombination med usel borr så har ni svaret till allt borrande.

 14. Fröken A: kan det ha varit så att dina grannar som borrade så mycket hade barn mellan 7-9 mån till 4-5 år? I den åldern kan barn nämligen få för sig att klättra på möbler. Följaktligen räcker det inte att skruva för att sätta upp tavlor o dyl, utan varenda bokhylla, byrå, skoskåp, fristående garderob etc. ska förankras i väggen – oftast med 2 skruvar/möbel. Det

 15. Fröken A: Det finns ett fenomen som kallas ”kommentars-spam”. Det består i att spammre har skrivit datorprogram (”robotar”, även kallade ”bots”) som söker igenom internet efter bloggar. Dessa robotar skriver sedan in kommentarer till blogginläggen där de (till exempel) erbjuder att sälja falska Rolex-klockor eller Coach-handväskor. Andra robotar lägger bara in länkar till någon ovidkommande webplats. Ägaren av denna webbplats har betalar för ”bättre ranking i sökmotorerna”, typ Google. Google fungerar på så sätt att ju fler länkar det finns till din webbplats dessdå högre upp i sökresultatet hamnar den. Tanken är att sidor som har många länkar pekande till den förmodligen är viktig eller bra.

  Så folk får betalat för att köra program som lägger in ovidkommande länkar/text i bloggkommentarer med hjälp av robotar. Det är därför de flesta bloggar numera tvingar dig att skriva in ett nummer, utföra en enkel beräkning eller klicka på den blå bilen. Detta är mycket svårt för ett program att klara av, men lätt för en människa.
  De senaste åren har spammarna istället anställt folk (ofta i Asien eller östeuropa) som sitter och kopierar in texterna manuellt, så de kan kringå spamskyddet. Men det är inte lika billigt som att ha en dator som gör det.

  Du kan läsa mer om CAPCHA här: https://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
  Och här om spam i bloggar: https://en.wikipedia.org/wiki/Spam_in_blogs

 16. Den med välj alla bilder med EN apelsin är omöjlig. Finns bara bilder med flera. En kuggis?

 17. @ ☆Fredrik m fl (inkl Tekniska Avdelningen)
  Jag har inte en enda gång lyckats få captchan via dator att fungera utan får kommentera via mobil.
  Jag drömmer mardrömmar om vägskyltar, jordnötter, popcorn och frukthelveten.

  Vill du inte att jag kommenterar Fredrik, bara säg det. Är enklare 🙂

  ELLER be Tekniska Avdelningen hjälpa mig (och säker en del andra)

 18. Kakan! Det ÄR en kuggis eftersom det på skånska heter ETT apelsin.
  (Förstår du frågan då Fredrik?)
  F ö tycker jag att Tekniska avdelningen är helt suverän på denna blogg!!
  Tack!

 19. Tack för svar. Jag förstod på ett ungefär. Är inte så bra på teknik eller dataspråk. Jag menade bilderna där man ska välja alla med popcorn tex.

 20. Bilder kopplade till ”jag är inte en robot” el capcha som jag fått förklarat för mig av Texas Swede. Jag blir alltså så jäkla sugen när det är mat på bilderna.

 21. Min man fick förresten tummen ur och läste din saker min son behöver veta om världen. Han slukade den på några timmar. Blev rörd. Visste att han skulle tycka om den. Vi äääälskar En man som heter Ove o den här bloggen. Refererar ofta till Ove. Han är lik min man och svärfar. Och lite lik mig också.

 22. I and also my buddies were analyzing the nice secrets and techniques on your website and then all of a sudden got an awful feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those secrets. The ladies became as a consequence very interested to read all of them and already have in actuality been taking advantage of those things. I appreciate you for genuinely so kind and for opting for this kind of smart subject matter most people are really eager to be aware of. Our own honest apologies for not saying thanks to sooner.

 23. Thanks for your whole efforts on this blog. Kim enjoys getting into internet research and it is easy to understand why. Almost all learn all regarding the compelling form you convey functional information on your website and as well as strongly encourage response from others on the area then my princess has always been learning a lot of things. Have fun with the rest of the new year. Your performing a wonderful job.

 24. I’m also writing to make you be aware of what a fine experience my wife’s girl developed browsing your web page. She picked up lots of things, which included what it is like to have an ideal teaching nature to get other individuals effortlessly know precisely certain complex matters. You really did more than my desires. I appreciate you for giving these beneficial, trustworthy, informative as well as unique thoughts on your topic to Tanya.

 25. Needed to write you one bit of observation to thank you so much again for all the unique tips you have discussed in this case. It is really extremely open-handed of people like you to grant openly just what a number of us could have made available for an electronic book to help with making some bucks for themselves, mostly since you might have tried it in case you decided. These techniques likewise worked to be a easy way to be sure that other people online have the identical eagerness the same as mine to grasp a great deal more related to this matter. I am sure there are numerous more pleasant opportunities up front for individuals who read carefully your blog post.

 26. I want to express some appreciation to the writer for rescuing me from such a dilemma. As a result of checking through the search engines and meeting basics which were not pleasant, I assumed my entire life was gone. Existing without the approaches to the problems you’ve resolved all through your good article is a serious case, as well as the kind that would have adversely affected my entire career if I hadn’t encountered your blog post. Your personal capability and kindness in taking care of all areas was very useful. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a thing like this. I can at this point relish my future. Thanks so much for your expert and results-oriented guide. I will not be reluctant to recommend your web site to anyone who requires direction about this situation.

 27. I must convey my appreciation for your generosity in support of folks who need guidance on your area of interest. Your real commitment to getting the solution all around appeared to be definitely insightful and has surely made ladies just like me to reach their ambitions. Your new insightful hints and tips indicates a whole lot a person like me and much more to my office colleagues. Thanks a lot; from each one of us.

 28. I intended to post you a very small word in order to give thanks over again on the remarkable thoughts you have shared above. This has been quite tremendously open-handed with people like you to supply unhampered what many individuals might have offered for an e-book to earn some profit for themselves, certainly since you might well have tried it if you considered necessary. The ideas additionally worked to provide a great way to fully grasp other people online have the identical eagerness really like my personal own to know a good deal more with reference to this condition. I am sure there are several more enjoyable sessions up front for individuals who read carefully your website.

 29. I truly wanted to send a small comment to be able to thank you for some of the marvelous tactics you are writing here. My time intensive internet investigation has at the end been compensated with reliable concept to talk about with my great friends. I would tell you that we site visitors actually are extremely blessed to exist in a remarkable place with so many brilliant people with very helpful suggestions. I feel extremely grateful to have discovered your web site and look forward to some more fun times reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 30. I wish to point out my love for your kind-heartedness in support of folks who absolutely need help on your issue. Your personal commitment to getting the message all-around came to be quite invaluable and have continually helped associates much like me to attain their endeavors. Your own interesting publication signifies much a person like me and far more to my fellow workers. Thanks a lot; from each one of us.

 31. Thanks so much for providing individuals with remarkably splendid possiblity to check tips from this site. It can be very amazing plus stuffed with amusement for me and my office colleagues to search your website not less than thrice in 7 days to find out the new issues you have got. And of course, I’m certainly fulfilled with the good information you give. Certain 1 areas in this post are undeniably the most impressive we have ever had.

 32. This website is really a stroll-by way of for all of the information you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 33. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can repair when you werent too busy on the lookout for attention.

 34. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any means you can remove me from that service? Thanks!

 35. Hello to all, the contents existing at this web
  page are truly awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 36. I抦 impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you have got hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled across this in my seek for one thing referring to this.

 37. I as well as my pals ended up reviewing the great tips and tricks located on your web site while the sudden developed a horrible feeling I had not expressed respect to the site owner for those secrets. All of the ladies are already totally passionate to study them and have definitely been having fun with them. Thank you for turning out to be indeed accommodating and also for settling on this kind of quality resources millions of individuals are really desirous to know about. Our sincere regret for not saying thanks to you earlier.

 38. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It is highly useful for me. Large thumb up for this blog publish!

 39. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing problem with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 40. Yoսr style iѕ unique compared to other folks I’ve read stuff from.Τhank yoou forr posting ԝhen үou havе thе opportunity, Guess I’ll just bookmark thiѕ blog.Ηere iis my homeрage beli subscriber youtube permanen

 41. I抦 impressed, I have to say. Actually rarely do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you may have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is something that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled across this in my seek for something regarding this.

 42. Good day! I just would like to give a huge thumbs up for the nice information you’ve gotten right here on this post. I can be coming back to your blog for extra soon.

 43. Hello colleagues, how is the whole thing, and what you want to sayon the topic of this article, in my view its actually remarkablein support of me.

 44. An intriguing discussion is definitely worth comment. I believe that you should write more on this topic, it may not be a taboo subject but typically people don’t talk about such issues. To the next! Kind regards!!

 45. Trực Tiếp Soccer Ngày Hôm Naylich thi dau bong da asiad 2019Nếu cứ chơi như cách vừa đè bẹp Everton cho tới 3-1 bên trên Sảnh khách

 46. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after looking at manyof the articles I realized it’s new to me.Regardless, I’m certainly pleased I came across it and I’ll be bookmarking itand checking back frequently!

 47. Very well written story. It will be helpful to anyone who usess it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 48. It’s actually a nice and useful piece of information. I’m glad that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 49. A fascinating conversation is worth remark. I assume that you should compose a lot more on this topic, it may not be a taboo topic but generally people are inadequate to talk on such subjects. To the next. Cheers

 50. An intriguing conversation is worth comment. I think that you need to write extra on this subject, it might not be a frowned on subject yet typically people are inadequate to talk on such subjects. To the next. Thanks

 51. At this time it seems like Movable Type is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 52. Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to make a great articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a lot and never manage to get anything done.

 53. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 54. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losinga few months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protectagainst hackers?

 55. I’d like to open a personal account ciprofloxacino 1g No receiver — not even Alabama’s Amari Cooper — blew up the Combine like White, who checked in at a chiseled 6-3, 215 pounds, then delivered a 4.35 40, showing rare explosiveness

 56. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I am going to return yet again since i have book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 57. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

 58. Howdy! This article could not be written any better! Going through this article reminds me ofmy previous roommate! He constantly kept preaching about this.I’ll forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.Thanks for sharing!

 59. I do not even know how I ended up here, but I thought this postwas good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 60. Thank you, I have just been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered so far. However, what concerning the bottom line? Are you sure about the source?

 61. I?m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

 62. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 63. Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks ofhard work due to no back up. Do you have any methodsto prevent hackers?

 64. It’s really a nice and useful piece of info. I’m happy that you simply shared this helpfulinfo with us. Please stay us up to date like this. Thank you forsharing.

 65. Greetings! This is my first visit to your blog!We are a collection of volunteers and starting a new initiativein a community in the same niche. Your blog provided usbeneficial information to work on. You have done a outstanding job!

 66. Thank you for every other great article. The place else may just anyoneget that kind of information in such an ideal approach of writing?I have a presentation next week, and I’m at the search forsuch info.

 67. I need to to thank you for this good read!! I certainly loved every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new things you postÖ

 68. An intriguing discussion is definitely worth comment. I believe that you need to publish more about this issue, it might not be a taboo subject but typically folks don’t discuss these subjects. To the next! Many thanks!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *