Min fru och det falska kaoset

Jag försöker inte byta samtalsämne här.

Det enda jag SA var att det finns två sorters människor: De ärliga och de falska. Och det finns två sorters kaos: Det ärliga kaoset, som man SER är kaos, och det falska, som ser ut som om det är välstädat och organiserat trots att det egentligen ÄR kaos.

Jag är en ärlig människa. Jag tänker inte sitta här och snacka skit om min fru, jag håller inte på så, jag pratar bara om mig själv: Jag säger bara att JAG är en ärlig människa. Jag säger inte ett ord om min fru.

Jag tänker möjligen säga ett eller två ord om skåpet i vår hall. Det har rent händelsevis organiserats av min fru. Det ser inte ett dugg kaotiskt ut. Tvärtom, när man öppnar det ser det ut som om någon med diagnos har byggt det i Plus-Plus. Det är perfekt. Det är som den där gången när jag träffade en svinsnygg, asvältränad kille på en fest som visade sig jobba som stridspilot och som dessutom gillade Dallas Cowboys och skrattade åt mina skämt och var TREVLIG. Herregud vad jag hatade honom. Och det är så skåp ser ut när min fru har organiserat dem: Allt får plats, allt har plats, ingenting tar plats. Men vet ni vad? Vet. Ni. Vad? Det är fejk. Det är en lögn. Det är Leonardo DiCaprio i Catch me if you can, det är vad det är. Skåpet har bara självförtroende och ingen skam i kroppen, det är vad skåpet har och inte har. Jag vet det här för en gång fick min fru in oss på en nattklubb i Paris med kilometerlång kö utanför genom att bara gå rakt fram till vakten och säga att vi stod på listan. Och han bara ”we don’t have a list”, och hon bara ”yes you do”. Och då tittade han skitlänge på henne och sen suckade han och släppte in oss. Fattar ni? Jag är fan gift med Obi-Wan Kenobi. När hon köpte bil fick hon lägre pris för att hon förhandlade till sig rabatt på extrautrustning som hon inte ens hade beställt. Man kan inte lita på henne över huvud taget.

Så visst, det där skåpet i hallen ser u-t att vara i ordning, men varje gång jag ska ta ut en enda grej ur det så rasar allt som ett plockepinn på en kontinentalplatteskarv. Och min fru bara ”men varför är du inte försiktig?” och jag bara ”jag tog den från TOPPEN det är inte meningen att grejer ska rasa om man tar något från TOPPEN!” och hon bara ”nä det gjorde du inte” och jag bara ”jo det gjorde jag” och hon bara ”nej det gjorde du inte”. Och sen har jag huvudvärk i tre dagar.

Hon bygger falska kaos, min fru. Jag säger inte att hon är oärlig, jag säger bara att hon är okej jag säger att hon är oärlig. Jag säger det. Men jag säger inte det. Jag bara återger handlingsförlopp här, egentligen, helt utan värderingar. Så det enda jag egentligen säger att hennes kaos saknar värderingar. Som hon. Och titta fan inte på mig som om det MIG det är fel på här. För när JAG har orsakat kaos så är jag ärlig med det!

När jag har varit i vårt källarförråd några gånger i rad och lagt in och tagit ut grejer i ingen speciell ordning då är det kaos därnere, och då hycklar varken jag eller förrådet med det. När jag har orsakat kaos i ett rum ser det fan ut som om en panda och en isbjörn har slagits på fyllan.

FÖR JAG ÄR EN ÄRLIG PERSON!

Men hur som helst.

Jag försöker inte byta samtalsämne.

Jag bara säger att när min fru sa ”men herregud jag har ju sagt att jag kan göra det” och jag sa ”nej men jag GÖR det! Lägg av!” och hon bara ”men du GÖR ju inte det!” och jag bara ”jo det GÖR jag ju!” och hon bara ”nu är det faktiskt mars, Fredrik, och den står kvar i hallen” och jag bara ”ja det vet jag väl” och hon bara ”men nu går jag ner med den i förrådet” och jag bara ”NEJ FÖR DÅ GÖR DU OM ALLT DÄRNERE OCH SEN ÄR DET FALSKT KAOS!!!”. Och hon bara ”du behöver hjälp”. Och då skrek jag ”falskt kaos dödar!!!”.

Och visst, då kan ni ju sitta där och himla med ögonen men det här är faktiskt en säkerhetsfråga. Ibland följer barnen med när jag ska hämta något i förrådet. Pulkor och så. Någon måste faktiskt tänka på barnen.

Om det är ärligt kaos så är jag extremt försiktig med vad jag lyfter på och inte, men om min fru har varit där nere och ”organiserat” så kommer det vara f-a-l-s-k-t kaos, det kommer se ut som en hotellsvit, och jag kommer gå in och bara ”shit vad mycket plats det är här hur gjorde hon det?” och så lyfter jag på en lampa i ena änden och sen ligger jag begravd under en tvåtonslavin vinteroveraller och backgammonspel från andra änden. Jag vet hur fan det blir. Jag är ingen rookie. Och vi har inte ens några backgammonspel i vårt förråd.

Någon måste tänka på barnen!

Men hur som helst.

Jag försöker inte byta samtalsämne.

Men det är mitten av mars nu så jag SA bara att eftersom jag inte har satt ner lådan med julprydnader än så kan det ju knappast spela någon roll om den står i hallen EN dag till. Jag var ÄRLIG med mina tillkortakommanden.

Och då sa min fru ”okej”.

”Okej”, sa hon.

Okej.

Ingenting mer sa hon. Bara det. Men under tiden så lyckades vår dotter under väldigt, väldigt, väldigt mystiska omständigheter få för sig att det finns en superhjälte som heter ”Superkakan” och nu har hon förbjudit mig från att äta kakor. Och nu säger hon att jag inte kommer vara hennes pappa längre om hon upptäcker att jag har ätit en enda. Hon har räknat kakorna i vårt skåp, säger hon. Hon är fan inte ens tre år gammal och hon RÄKNAR kakor.

Och min fru bara ”nä jag har inte lärt henne räkna, nä jag har inte sagt något om superhjältar”.

Så visst. Mörkrets makter vinner igen. Jag går ner med flyttlådan nu.

Men om jag får en pulka i huvudet och dör när jag öppnar förrådsdörren så ska ni veta att jag dog en ärlig död.

För någon måste faktiskt tänka på kakorna.

266 kommentarer

 1. Det finns ytterligare ett slags kaos, även det en falsk variant. Det är när det ser ut som kaos men egentligen inte är det (det är dock en hårfin gräns mellan verkligt kaos och denna typ av kaos men jag hävdar att jag praktiserar detta falska kaos)

 2. FANNS DET KAKOR!!?
  Gick du ner i förrådet fast det fanns kakor?
  Fredrik, har du feber? Mår du bra? Behöver du prata med någon? Vi finns här för dig, både jag, Raffen och Annabelle.

 3. Bor ihop med en iraner på 18 året och känner igen mkt, prutandet, envisheten, argumenten. Jag tror alla blir uppfostrade till att mena att de har rätt. Sist vi tjafsade så var jag tvungen att säga att det inte är konstigt att det krigas så mkt i ”hans del” av världen. Det roliga var ju att han var enig och hade inget argument mot det:)

 4. Göm kakorna i källarförrådet! Din dotter får väl inte gå ner där själv och räkna dem?

 5. Man kan ha verkligt kaos och ändå veta PRECIS var sakerna är. Man kanske i och för sig behöver lyfta bort ett antal kartonger, halvfulla papperskassar med julprydnader (är riktigt stolt, våra julprydnader har i alla fall kommit till förrådet), kassar som ska till återvinningen, till second hand….. Även hos oss riskerar man att få något i huvudet när man lyfter på saker, eller att bryta benet när man glider på något halt och slipprigt som man inte städat bort. Man VET i alla fall var sakerna är som man behöver. Om man kanske inte just då kommer på att man slängde dem i den stora utrensningen -96, förstås. Säger inte att det ÄR så, säger bara att det KAN vara så. Kakor har vi inte alls i förrådet.

 6. När jag läser din blogg (dagligen checkar om du har lagt upp något nytt) så har jag något, varje gång som är som draget ur mitt eget liv med min sambo. Att bo med en sydafrikan är stökigt. Städa är ett ord som inte finns i hans värld. så det är falskt stökigt, mestadels av tiden.

  Fantastisk blogg!

 7. Kan inget annat än att älska ett inlägg som går från Dallas Cowboys till Obi-Wan-Kenobi till kakor. Det går liksom inte. Så snyggt skrivet.

 8. I really wanted to post a simple comment so as to say thanks to you for all of the remarkable steps you are sharing at this site. My considerable internet search has at the end been paid with sensible concept to share with my contacts. I would point out that most of us website visitors are unquestionably lucky to live in a useful site with many awesome individuals with good tips. I feel pretty lucky to have seen your entire web pages and look forward to some more cool moments reading here. Thank you once again for a lot of things.

 9. A lot of thanks for all of the hard work on this website. Kate enjoys working on investigations and it’s simple to grasp why. Most people hear all regarding the lively form you create vital tactics on the website and therefore boost response from some other people on the idea and our own princess is really discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a fabulous job.

 10. Nice post. I learn one thing more difficult on totally different blogs everyday. It’ll always be stimulating to read content material from different writers and practice just a little one thing from their store. I抎 choose to use some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

 11. Needed to send you this very little remark so as to thank you very much over again with the pretty knowledge you’ve documented at this time. It has been so seriously open-handed of people like you in giving extensively precisely what some people could possibly have sold for an e book in making some profit on their own, notably considering the fact that you might well have done it in case you desired. The techniques also acted as a good way to fully grasp other people have the identical fervor much like my very own to learn significantly more with respect to this issue. I know there are lots of more pleasurable opportunities in the future for many who view your website.

 12. I want to voice my love for your kind-heartedness for all those that really want guidance on this content. Your special commitment to getting the solution up and down appeared to be particularly effective and have without exception allowed men and women like me to reach their dreams. Your amazing insightful suggestions implies a whole lot to me and still more to my office workers. Best wishes; from each one of us.

 13. I truly wanted to make a quick word in order to express gratitude to you for all of the nice tips and tricks you are sharing here. My prolonged internet search has at the end been compensated with professional strategies to share with my guests. I ’d suppose that many of us readers are extremely lucky to exist in a very good network with so many marvellous individuals with very helpful basics. I feel extremely fortunate to have come across the web page and look forward to really more fabulous minutes reading here. Thanks once again for all the details.

 14. Thanks for all of the efforts on this site. Gloria really loves managing investigation and it is easy to see why. Many of us learn all about the compelling method you provide vital suggestions by means of your web blog and even improve contribution from the others about this topic plus our favorite princess is undoubtedly studying a whole lot. Have fun with the rest of the new year. You’re the one conducting a powerful job.

 15. I wanted to draft you this bit of remark to finally say thanks over again just for the lovely information you’ve contributed above. It was extremely open-handed of people like you to convey unreservedly exactly what a few people could have supplied as an e-book to get some money on their own, most importantly now that you could possibly have tried it in the event you considered necessary. The concepts also served to become a great way to fully grasp that other people have a similar fervor just like my very own to find out very much more related to this condition. I’m sure there are some more pleasurable occasions up front for many who scan your blog post.

 16. I am typically to running a blog and i really recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and maintain checking for brand spanking new information.

 17. Thanks a lot for giving everyone an exceptionally splendid possiblity to read in detail from this blog. It’s always so kind and also packed with amusement for me personally and my office peers to search the blog on the least thrice in a week to find out the newest items you have got. And of course, I’m also at all times astounded with the incredible thoughts you serve. Selected two ideas in this article are absolutely the best I’ve had.

 18. Aw, this was a very nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and not at all seem to get one thing done.

 19. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nonetheless I am experiencing issue with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 20. I抦 impressed, I must say. Really not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you have got hit the nail on the head. Your thought is excellent; the problem is one thing that not enough persons are speaking intelligently about. I’m very glad that I stumbled throughout this in my seek for something relating to this.

 21. You made some respectable points there. I looked on the web for the issue and located most people will go together with together with your website.

 22. I in addition to my pals were actually going through the good hints from your web site and before long I had a horrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those techniques. The men had been totally very interested to see all of them and now have very much been having fun with these things. Appreciation for getting simply helpful and then for deciding on variety of incredible subject areas millions of individuals are really wanting to know about. Our sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 23. That is the correct blog for anybody who needs to find out about this topic. You notice a lot its almost hard to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You definitely put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 24. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any way you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 25. I would like to show my appreciation to you just for bailing me out of this particular condition. Because of scouting through the the net and obtaining thoughts which are not powerful, I was thinking my entire life was done. Existing without the presence of strategies to the difficulties you’ve solved by means of your entire report is a serious case, as well as those which could have negatively affected my career if I hadn’t come across your web blog. Your actual mastery and kindness in touching the whole lot was tremendous. I don’t know what I would have done if I had not come upon such a subject like this. I can also now relish my future. Thanks a lot very much for the professional and effective help. I won’t be reluctant to refer your blog to any person who wants and needs support about this problem.

 26. Hiya! I just want to give an enormous thumbs up for the nice information you’ve got right here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra soon.

 27. Aw, this was a really nice post. In idea I want to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.

 28. There are some attention-grabbing time limits in this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as effectively

 29. Good post. I study something tougher on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content from different writers and follow just a little one thing from their store. I抎 want to use some with the content material on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 30. After research just a few of the weblog posts in your web site now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will probably be checking again soon. Pls take a look at my web site as nicely and let me know what you think.

 31. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to learn, however I truly thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can repair in case you werent too busy looking for attention.

 32. There are certainly plenty of particulars like that to take into consideration. That may be a great level to deliver up. I provide the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you convey up the place an important factor will be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, but I’m sure that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys feel the impression of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 33. Good post. I be taught something more difficult on completely different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content from other writers and observe just a little one thing from their store. I抎 favor to use some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 34. My wife and i ended up being now relieved Louis could deal with his analysis through your precious recommendations he received out of your web site. It’s not at all simplistic to just choose to be releasing tricks which usually some people have been selling. And we all already know we need the blog owner to be grateful to for that. All the illustrations you’ve made, the simple website menu, the friendships your site aid to promote – it is most great, and it is helping our son and the family feel that the subject is exciting, and that’s rather essential. Thanks for all the pieces!

 35. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a little evaluation on this. And he the truth is bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If doable, as you change into experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It’s highly helpful for me. Big thumb up for this blog submit!

 36. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss drawback? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 37. You made some decent factors there. I regarded on the web for the issue and found most individuals will go together with along with your website.

 38. This site is really a walk-by way of for the entire info you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l definitely discover it.

 39. I discovered your blog site on google and examine a number of of your early posts. Proceed to maintain up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to studying more from you afterward!?

 40. Thank you a lot for giving everyone an extremely marvellous opportunity to check tips from this website. It is often so lovely and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to visit your website at least three times in a week to study the fresh items you have got. And indeed, we’re at all times pleased considering the spectacular solutions you serve. Certain two tips in this post are undeniably the simplest we have ever had.

 41. There are some interesting cut-off dates in this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There’s some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well

 42. After examine a couple of of the weblog posts on your website now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and will be checking again soon. Pls check out my website online as well and let me know what you think.

 43. Good post. I study one thing tougher on completely different blogs everyday. It should all the time be stimulating to read content from different writers and observe just a little something from their store. I抎 want to use some with the content on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

 44. I am typically to blogging and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your website and preserve checking for brand spanking new information.

 45. There are definitely plenty of details like that to take into consideration. That is a nice level to carry up. I supply the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up where an important factor might be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged around issues like that, but I’m positive that your job is clearly recognized as a good game. Each boys and girls really feel the affect of only a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 46. This is the right blog for anyone who needs to find out about this topic. You realize so much its virtually laborious to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 47. Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.

 48. An attention-grabbing dialogue is value comment. I believe that you must write more on this matter, it might not be a taboo subject however typically persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 49. There are some interesting cut-off dates on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as effectively

 50. A lot of thanks for all your effort on this web page. My aunt enjoys setting aside time for research and it’s obvious why. Most people hear all concerning the compelling way you deliver important ideas on this web blog and strongly encourage contribution from some others about this situation while our simple princess is being taught so much. Have fun with the remaining portion of the new year. Your performing a splendid job.

 51. I was more than happy to seek out this internet-site.I needed to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely having fun with every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 52. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It’s extremely useful for me. Massive thumb up for this blog submit!

 53. I would like to convey my gratitude for your kind-heartedness supporting those people that need help on this concern. Your special commitment to getting the solution all over became definitely good and has regularly empowered employees much like me to get to their goals. Your personal warm and helpful facts means a great deal a person like me and especially to my fellow workers. Thanks a ton; from everyone of us.

 54. I precisely needed to say thanks yet again. I do not know what I would have sorted out in the absence of the entire methods provided by you directly on this subject. It was actually a very traumatic setting in my opinion, however , spending time with the very professional manner you processed it took me to jump with joy. I am just happier for this guidance and in addition wish you recognize what a great job you are getting into teaching other individuals with the aid of your webpage. Most likely you haven’t come across any of us.

 55. A lot of thanks for your entire effort on this blog. Kim really likes setting aside time for investigation and it’s simple to grasp why. I notice all concerning the dynamic ways you render important guidelines via this web blog and therefore cause participation from people on that area of interest then our favorite daughter is actually discovering a great deal. Have fun with the rest of the new year. You are conducting a tremendous job.

 56. I just wanted to compose a note in order to say thanks to you for some of the amazing tricks you are posting on this site. My time intensive internet research has now been honored with beneficial knowledge to share with my relatives. I ’d admit that many of us visitors actually are rather lucky to be in a good network with many perfect professionals with insightful ideas. I feel really privileged to have used the webpages and look forward to tons of more cool minutes reading here. Thank you once more for everything.

 57. Thank you for all your labor on this web page. My daughter enjoys doing investigations and it is easy to see why. A lot of people know all regarding the lively ways you give insightful items through this blog and even cause response from some others about this area and our princess is certainly learning a great deal. Have fun with the rest of the year. Your doing a superb job.

 58. I wanted to draft you that little bit of remark in order to say thanks a lot the moment again for your personal pleasing ideas you have shared here. This has been quite remarkably generous with people like you to allow openly exactly what a number of people would’ve distributed as an e-book to end up making some dough for themselves, certainly given that you could have tried it in the event you decided. These creative ideas as well acted to be the good way to recognize that other people online have the identical interest much like mine to understand whole lot more pertaining to this problem. I know there are numerous more enjoyable moments in the future for individuals that find out your blog post.

 59. I precisely wished to appreciate you again. I do not know the things that I would’ve gone through in the absence of those secrets documented by you on this situation. It absolutely was an absolute frustrating circumstance in my view, nevertheless spending time with this skilled tactic you handled that took me to weep over joy. I will be grateful for your advice and even hope you really know what a great job that you are undertaking teaching people all through your webpage. More than likely you haven’t come across all of us.

 60. I enjoy you because of your entire work on this web site. Ellie delights in getting into investigation and it’s easy to see why. Most people notice all of the dynamic form you make helpful guidelines by means of your blog and in addition invigorate response from visitors on that concept so our own child has been discovering a lot of things. Have fun with the rest of the new year. You have been performing a remarkable job.

 61. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally terrific chance to check tips from this blog. It is always so ideal plus packed with fun for me and my office fellow workers to visit your web site at least 3 times weekly to find out the newest secrets you have got. Not to mention, we’re usually motivated with the mind-blowing strategies served by you. Selected 2 facts on this page are completely the most effective we have all ever had.

 62. Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily marvellous possiblity to check tips from this website. It can be so brilliant and also packed with a lot of fun for me and my office fellow workers to visit your blog not less than three times every week to learn the latest things you have got. And definitely, we’re always satisfied with the good knowledge you give. Selected 3 points in this article are definitely the finest I have had.

 63. I have to point out my affection for your kind-heartedness giving support to folks that really want guidance on this content. Your very own dedication to passing the solution all over came to be astonishingly good and has in every case encouraged individuals much like me to get to their dreams. The important guideline means so much to me and even further to my mates. Warm regards; from each one of us.

 64. My husband and i ended up being very fulfilled Louis managed to do his researching because of the precious recommendations he was given using your blog. It’s not at all simplistic just to find yourself giving freely methods many others have been selling. And we realize we have the website owner to give thanks to because of that. Most of the explanations you made, the straightforward site navigation, the friendships your site make it easier to foster – it’s mostly overwhelming, and it is leading our son and our family do think that idea is amusing, and that is particularly fundamental. Thanks for the whole thing!

 65. I needed to create you the bit of word in order to say thank you once again about the spectacular basics you have shared in this article. It’s quite wonderfully open-handed with people like you to offer unhampered what exactly a number of people could have distributed as an e book to generate some profit on their own, and in particular considering the fact that you might have done it in the event you wanted. The thoughts likewise worked as the good way to realize that other people have the identical dream similar to my personal own to realize much more with reference to this problem. I believe there are lots of more enjoyable times up front for individuals who read your blog.

 66. Agora, a tecnologia de posicionamento tem sido amplamente utilizada. Muitos carros e telefones celulares têm funções de posicionamento e também existem muitos aplicativos de posicionamento. Quando seu telefone for perdido, você pode usar essas ferramentas para iniciar rapidamente as solicitações de rastreamento de localização. Entenda como localizar a localização do telefone, como localizar o telefone depois que ele for perdido?

 67. You’re really a just right webmaster. The website loading pace is
  incredible. It seems that you are doing any distinctive trick.

  Moreover, the contents are masterwork. you have performed a excellent activity on this
  matter! Similar here: sklep online and also here:
  Najlepszy sklep

 68. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Kudos! You can read similar text here: Link Building

 69. ”Discovering your writing has been transformative for me. The wealth of knowledge and new perspectives you offer is invaluable and has greatly contributed to my personal and professional growth.”

 70. ”The way you simplify complex concepts is commendable. I learned a great deal from your post, and I really admire your ability to make challenging information accessible and engaging.”

 71. ”Thank you for the clear explanations throughout your article. They greatly enhanced my understanding of the topic, and your methodical approach to the subject matter is truly helpful.”

 72. Your blog continues to be an indispensable source of knowledge and inspiration. Each post is a testament to your expertise and your commitment to sharing it with the world. Your work is invaluable, and I am grateful for the insights and perspectives you offer.

 73. Your blog is a wealth of information. I always learn something new from your posts. This one was particularly enlightening. Great job!blogpulse

 74. This may be the proper weblog for desires to find out about this topic. You know so much its virtually challenging to argue along (not too I really would want…HaHa). You definitely put a new spin for a topic thats been revealed for some time. Excellent stuff, just great!

 75. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I will certainly be back.

 76. There are very a lot of details prefer that to consider. It really is a excellent specify mention. I provide the thoughts above as general inspiration but clearly there are actually questions like the one you start up the place that the most crucial factor will probably be working in honest excellent faith. I don?t know if guidelines have emerged about items like that, but Most likely your job is clearly defined as a fair game. Both kids glance at the impact of simply a moment’s pleasure, throughout their lives.

 77. Very well-done blog. I especially appreciate content that has to do with beauty and fitness, so it’s important to me to see what you have here. Keep it up! facial exercises

 78. Not often do I encounter a weblog that is both educated and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the issue is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my quest for something relating to this.

 79. you are in point of fact a just right webmaster. The site loading velocity is incredible. It kind of feels that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve performed a fantastic activity on this topic!

 80. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thanks!

 81. First Of All, let me commend your clearness on this subject. I am not an expert on this topic, but after registering your article, my understanding has developed well. Please permit me to take hold of your rss feed to stay in touch with any potential updates. Solid job and will pass it on to supporters and my online readers.

 82. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and already every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there however you may eliminate me from that service? Thanks!

 83. It was my excitement discovering your site last night. I came here now hoping to find out interesting things. I was not dissatisfied. Your ideas for new methods on this subject were useful and an excellent help to myself. Thank you for having time to create these things along with sharing your thinking.

 84. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 85. I am curious to find out what blog platform you have been utilizing? I’m having some minor security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 86. Hi! Do you know if they make any plugins to assist
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please share. Appreciate it!
  I saw similar blog here: Escape rooms review

 87. Your posts constantly possess much of really up to date info. Where do you come up with this? Just stating you are very inspiring. Thanks again

 88. Hi I am so delighted I found your blog page, I really found you by accident, while I was browsing on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a incredible post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the excellent job.

 89. Hey, I simply hopped over for your website by means of StumbleUpon. Now not one thing I’d in most cases read, but I appreciated your emotions none the less. Thanks for making one thing price reading.

 90. Hey, maybe this is a bit offf topic but in any case, I have been surfing about your blog and it looks really neat. impassioned about your writing. I am creating a new blog and hard-pressed to make it appear great, and supply excellent articles. I have discovered a lot on your site and I look forward to additional updates and will be back.

 91. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 92. I will right away clutch your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly permit me realize so that I could subscribe. Thanks!

 93. After study a handful of the websites with your web site now, and i also truly much like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and will be checking back soon. Pls look at my web-site also and told me what you consider.

 94. I¡¯m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that¡¯s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

 95. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this prior to. So nice to get somebody with many original applying for grants this subject. realy we appreciate you beginning this up. this web site is a thing that is required over the internet, someone after a little originality. helpful task for bringing a new challenge for the web!

 96. Increase this valuable because when a lot of people machinery are used world-wide and can add a number of them proof using its whole world may ailments specifically a result of the company at the twenty first a single. dc free mommy blog giveaways family trip home gardening house power wash baby laundry detergent

 97. “I’m also writing to let you be aware of of the wonderful encounter our child had viewing your web page. She came to find several details, including how it is like to have a very effective giving nature to get many more without problems have an understanding of specified impossible subject matter. You actually exceeded our desires. Many thanks for churning out such insightful, trusted, explanatory and also fun tips about this topic to Jane.”

 98. There exist a couple of many different distinct levels among the California Weight loss program and each and every a person is pretty important. You’re procedure stands out as the the actual giving up with all the power. weight loss

 99. I beloved as much as you will receive performed right here. The comic strip is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you would like be handing over the following. unwell without a doubt come more before once more since precisely the same nearly very steadily inside of case you defend this increase.

 100. Together with almost everything that appears to be building throughout this specific subject matter, many of your points of view happen to be fairly radical. However, I am sorry, because I can not give credence to your entire strategy, all be it refreshing none the less. It looks to me that your remarks are generally not completely validated and in reality you are yourself not entirely convinced of your assertion. In any case I did appreciate looking at it.

 101. Naturally I like your web site, however you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell you. Nevertheless I will surely come again again!

 102. Comfortably, the article post is during truthfulness a hottest on this subject well known subject matter. I agree with ones conclusions and often will desperately look ahead to your updaters. Saying thanks a lot will not just be sufficient, for ones wonderful ability in your producing. I will immediately grab ones own feed to stay knowledgeable from any sort of update versions. get the job done and much success with yourbusiness results!

 103. I’m impressed, I have to admit. Really rarely will i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. Your idea is outstanding, the issue is a thing that insufficient people are speaking intelligently about. I am very happy that we stumbled across this during my search for something relating to this.

 104. There is some superb information here. If more people were aware of this, our world would be a much happier place! I can obviously see that you’ve invested a lot of effort into this post. Please keep up the good work; the planet deserves it!

 105. Possible require all types of led tourdates with some other fancy car applications. Many also provide historic packs and other requires to order take into your lending center, and for a holiday in upstate New York. ???

 106. Aw, this was an extremely good post. Taking the time and actual effort to produce a very good article… but what can I say… I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 107. Howdy! This blog post couldn’t be written any better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I most certainly will forward this post to him. Pretty sure he’s going to have a good read. Thank you for sharing!

 108. I have learned some new things from a blog post. One more thing to I have recognized is that normally, FSBO sellers will reject people. Remember, they would prefer to never use your solutions. But if a person maintain a reliable, professional romance, offering assistance and remaining in contact for four to five weeks, you will usually have the capacity to win interviews. From there, a house listing follows. Cheers

 109. You are so interesting! I do not suppose I’ve truly read through anything like that before. So nice to find someone with a few unique thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone with some originality.

 110. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that not enough men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I stumbled across this during my search for something regarding this.

 111. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Appreciate it!
  I saw similar art here

 112. Howdy! This article could not be written any better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this information to him. Fairly certain he’s going to have a very good read. Thanks for sharing!

 113. Can I just say that of a relief to seek out someone who in fact knows what theyre preaching about on-line. You actually have learned to bring a problem to light making it critical. The best way to must check out this and appreciate this side from the story. I cant think youre not more well-known since you also certainly develop the gift.

 114. After I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment. There has to be a way you can remove me from that service? Thanks.

 115. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *