En bit text

Jo, hej. Det är jag igen. När jag flyttade den här bloggen till den här sajten för ett tag sedan härjade jag ju en del om att jag inte exakt visste vad det skulle bli av oss. Jag tror att jag nämnde att jag kanske tänkte mig att jag då och då skulle kunna lägga upp en del texter här som jag skriver men som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Om jag inte nämnde det så var det i alla fall så jag tänkte.

Hur som helst så skrev jag en historia i somras. Den heter ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” och handlar om att säga hej då. Den är ungefär 50 000 tecken lång vilket betyder att ingen riktigt vet vad de ska kalla den, den är för kort för att vara en roman och förmodligen för lång för att vara en novell. Så…ja. Jag tänkte mig att det kan vara sånt här man har en egen sajt till.

Så nu ligger den uppe här.

Om ni gillar den kan ni skänka vad ni tycker att det är värt till valfri välgörenhet. Om ni inte gillar den är det alldeles i sin ordning, det också.

Tack för att ni lyssnade.

164 kommentarer

 1. Det står att jag saknar rättigheter för att förhandsgranska utkastet när jag trycker på länken 🙁

 2. Rita: Jag tror att det är grejat nu. Men jag kan ha fel. Jag är inte helt och hållet kompetent inom det teknikaliska. Så testa gärna igen.

 3. Gick att öppna men jag suger lite på den karamellen, borde baka något att äta till.

 4. Så väldigt fint. Nog måste det väl gå att ge ut denna lilla berättelse i pappersform? Min bokhylla behöver den. 🙂 Vill ha!

 5. Jag läser, och gråter. Torkar tårarna och läser lite till, för att gråta ännu mer. Min mormor hade alzheimer, och som jag tänker på att det nog var hennes ”torg”, och så många andras. Underbart skrivet, så fint på så många nivåer. Tack!

 6. Underbart fint skrivet Fredrik. Tårarna rann från början till slutet. Texten gick rakt in i hjärtat. Det är riktigt jobbigt att se någon försvinna på det sättet, se deras ”torg” bli mindre och mindre. Speciellt när man inget kan göra som anhörig. TACK!

 7. Tack. Vissa saker är svåra att förklara, svåra att greppa och svåra att förstå. Ändå gör du det i dina texter på ett sätt så att det blir nästan självklart.

 8. Du…

  Så fint så att det gör ont… När jag vaknar ska en slant gå nånstans, tack vare dig. Måste bara bestämma mig för vart. Sover på saken.

  Gonatt… och Tack…

 9. Helt underbar text!
  Men mycket dålig idé av mig att försöka smygläsa den på jobbet… Tårarna rinner och jag snorar och snörvlar. Kollegorna undrar nog…
  Åh så underbart du beskriver de svåraste saker! Du är verkligen ett språkligt geni!

 10. Vilken gåva du har fått Fredrik! Att kunna beröra så med ord. Jag tackar genom att lämna en gåva till Alzheimerfonden.

 11. <3 Dessa kärleksfulla ord skrivna på Backmanska viset. Du har en fantastisk gåva. Tack för att vi får läsa, känna, gråta och le <3

 12. Fredrik, det här var något av det vackraste jag läst. Någonsin. Jag är djupt berörd och har fått kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

  ”Tack” är i sammanhanget lamt.

  All respekt och medkänsla till alla de som kämpar mot sjukdomar och till deras anhöriga; till de som vill låta rymden vänta och till de som kämpar för att fokusera blicken så att verkligheten kan klarna blott för en stund.

 13. Skrattade och grät om vartannat. En underbar, naken, fängslande text. Sluta aldrig att skriva, dina texter är speciella och magiska!

 14. Tack Fredrik.
  Min mamma är på det där torget som krymper varje dag. Nu känns det lite bättre. Hjärnfonden it is.

 15. Tack för att du delar din fina berättelse med oss. Med en underbar melodi som går direkt till hjärtat. Hjärnfonden och Läkare utan gränser får mina bidrag ?.

 16. Tack! Denna text är en tröst för mig, som har en mamma, som har ett krympande torg. Tårarna strömmar ner för mina kinder. Denna berättelse gick rakt in i hjärtat.

 17. Fredrik Backman, inget har någonsin berört mig så som dina texter! De är fantastiska. Jag grät från början till slut. Och log. Vill att alla ska läsa dem. Fantastiskt!

 18. Det var det vackraste jag någonsin läst. Sätter in pengar till Altzheimerfonden och tänker på min pappa vars torg också krymper..

 19. Du har ett sätt med ord som berör på så många plan. De är som en porlande bäck som sveper förbi en och lämnar en i tankar och känslor. Tack för att du skriver!!
  Hjärnfonden får mitt bidrag.

 20. Alltså.. Jag hittar inte ens orden.. Tack! Gåvan du har, att se människan och göra den så vacker.. Dina böcker var gripande, men det här är en helt ny nivå. Det blir en slant till hjärnfonden. Sluta aldrig skriva!

 21. Du fick en man att sitta och snyfta på en allmän toalett någonstans på en golfbana i Kalifornien halv 7 på morgonen…

 22. Fredrik Backman, ditt jäkla geni!
  Jag visste det skulle kännas men läste ändå. Leende med tårarna rinnande. Tack!

 23. Läser allt du skriver och ofta är dina texter fulla av skratt. Denna text berörde mig ända in i själen och tårarna slutade inte rinna. Tårarna rann och läpparna log. Du har verkligen en gåva!! Jag är så tacksam för att du delar den gåvan med ossläsare.
  Ja. Tack Fredrik för att du finns och för att du får människor att känna någonting <3

 24. Innan jag läste En Man som heter Ove tyckte jag att gråta över en bok var ett befängt och märkligt beteende. När ja läste Ove rann tårarna ner i skägget på löpande band och nu står jag här igen, snyftandes på min arbetsplats och ser dum ut. Zlatan kan sparka boll, Stephen Hawking kan fysik och Fredrik Backman kan skriva, det är allt ja säger. Sluta aldrig skriva Fredrik för jag vill aldrig sluta läsa. Pengar bortgivna för allas rättigheter att behålla sitt torg.

 25. <3 <3 <3
  Sitter vid köksbordet med tårarna strömmande på kinderna, hjärtat värker och samtidigt ler kroppen… Min man kan inte förstå att jag kan vara kär i en annan mans förmåga att röra runt i mitt hjärta… Dina ord som gör livet lättare att förstå. Din otroliga genialitet med bokstävernas förtrollade värld… Tack för att jag får ta del av dina vackra berättelser <3
  Å naturligtvis skänker även jag ett bidrag//A

 26. Underbar text. Jag svarar i telefon om dagarna och det var svårt att samla sig mellan samtalen efter att ha läst denna text. Vacker, sorglig och hoppfull på samma gång.
  Tack!

 27. Grät floder. Skrattade. Blev berörd. Jag förstår inte hur du gör när du gestaltar människor så fint. Återkommer med mer kommentarer när jag samlat mig. Stelt i ansiktet av saltet från tårarna och i stort behov av en kram från min underbare make

 28. Farfar har precis satt sig på den där bänken, på torget som krymper lite mer för varje dag.

  Tack för en fantastisk text! <3<3<3<3<3<3<3

 29. Tack! Du har en vidunderlig förmåga att sätta ihop ord till vackra, viktiga, gripande meningar. Jag läste, grät, log och njöt. Naturligtvis gåva till Hjärnfonden. Do not ever stop writing!!!

 30. Tack för dina ord Fredrik. Just idag har jag sett och läst så mycket som berör och mitt bidrag går till UNHCR. All kärlek till dig ♥

 31. Den sällsamma ömsintheten du har i ditt sätt att skildra människor kombinerad med varm humor är det som gör dig så fantastisk. Ingen har samma humanistiska tonfall.

 32. Den här texten berör mig djupt i hjärtat och själen.
  Min morfar gled sakta iväg från oss i många år innan kroppen slutligen gav upp.
  Han lärde mig så mycket, jag sörjde långt innan har gick bort, det sista året hade han ingen aning om vem jag var. Sorgen var oändlig.
  Han var en stolt man med en stor hjärna, att se honom sakta vittra bort var fruktansvärt svårt och jobbigt.

 33. Det vackraste jag någonsin har läst om Alzheimers/demens. Det är andra gången idag jag gråter på jobbet… först skratt tårar och nu rörd tårar. Båda pga av dina texter. ”Jag vill inte ha ett lämpligt barn.” < den ska jag komma ihåg. Min son är nu 19 månader gammal och mycket bestämd och självständig – och sprudlande glad. ♥ (när han inte frustrerad och arg för att han inte får som han vill förstås..)

 34. Thank you so much for providing individuals with an exceptionally remarkable opportunity to read articles and blog posts from this web site. It is always so brilliant plus packed with a great time for me personally and my office colleagues to visit your site at the least thrice weekly to learn the fresh issues you will have. Of course, we’re actually fascinated considering the superb tips and hints you serve. Certain two facts in this article are unquestionably the most effective we have all had.

 35. I must convey my passion for your kindness in support of those people that should have help with the issue. Your special commitment to getting the solution along became especially effective and have all the time made individuals just like me to arrive at their objectives. Your amazing warm and friendly help and advice implies a lot a person like me and somewhat more to my mates. Thanks a ton; from everyone of us.

 36. I precisely needed to say thanks all over again. I am not sure the things I might have undertaken without those solutions discussed by you concerning such concern. It has been the challenging case in my view, nevertheless being able to view this expert fashion you managed it made me to leap over fulfillment. I’m just thankful for your information and even hope that you really know what a great job your are undertaking educating most people by way of your blog post. Most likely you haven’t encountered any of us.

 37. A lot of thanks for all of your hard work on this site. My mum really loves going through internet research and it’s obvious why. Many of us notice all of the dynamic method you render functional guidelines on your web blog and therefore encourage participation from others on that situation plus my princess is actually studying a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You’re the one doing a useful job.

 38. I intended to put you one tiny remark in order to give thanks once again for those magnificent things you have provided on this page. It was so unbelievably generous with you to supply without restraint all many people could have advertised as an ebook to earn some bucks for their own end, chiefly since you might well have done it in the event you considered necessary. The creative ideas in addition acted like the great way to realize that other individuals have the identical dreams much like my personal own to figure out way more around this issue. Certainly there are many more fun situations ahead for people who see your site.

 39. I want to convey my affection for your kind-heartedness supporting those people who require help on this important question. Your real commitment to getting the solution across came to be remarkably important and have continuously allowed girls like me to reach their aims. Your new valuable tutorial indicates much to me and especially to my colleagues. Many thanks; from all of us.

 40. I have to get across my respect for your generosity in support of men and women who really need guidance on this content. Your very own commitment to passing the message along had become incredibly productive and have continually empowered some individuals like me to reach their targets. This important publication signifies so much a person like me and further more to my colleagues. Thanks a lot; from all of us.

 41. There are actually lots of particulars like that to take into consideration. That could be a great point to deliver up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where a very powerful thing will probably be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, however I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Both boys and girls really feel the impression of only a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 42. I wanted to send you one bit of note to be able to say thank you as before with your beautiful ideas you have shown on this page. It’s certainly surprisingly open-handed with you giving unreservedly exactly what some people could have sold for an e book to generate some money on their own, and in particular seeing that you could have tried it in the event you considered necessary. Those inspiring ideas in addition worked to be the easy way to recognize that other people online have a similar desire like mine to figure out much more regarding this condition. I think there are lots of more fun opportunities in the future for folks who see your website.

 43. I as well as my pals happened to be taking note of the good points found on your website then at once I got an awful suspicion I had not expressed respect to the web blog owner for them. Most of the ladies came consequently warmed to read them and have in effect really been loving them. Many thanks for turning out to be well kind and also for finding variety of fantastic topics most people are really desirous to learn about. Our own sincere apologies for not saying thanks to you earlier.

 44. I am also commenting to let you be aware of of the superb discovery my wife’s girl experienced going through your web page. She realized plenty of details, not to mention what it is like to have a marvelous giving character to let men and women completely know just exactly various advanced topics. You undoubtedly did more than readers’ expected results. Thank you for giving such practical, trusted, educational and even fun tips about that topic to Lizeth.

 45. An fascinating discussion is worth comment. I believe that you must write extra on this topic, it might not be a taboo topic however usually people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 46. There are definitely numerous details like that to take into consideration. That could be a nice level to bring up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up where an important factor might be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around issues like that, however I’m positive that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the impression of only a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 47. I simply had to thank you very much again. I am not sure the things that I would have undertaken without those opinions revealed by you relating to this problem. It was an absolute frightful difficulty for me personally, but finding out a specialized form you managed it made me to leap with happiness. I will be happier for the help and in addition have high hopes you know what a great job that you are undertaking educating the rest thru a blog. More than likely you’ve never come across any of us.

 48. There are some fascinating deadlines on this article however I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

 49. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 50. Can I simply say what a reduction to seek out somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You positively know the best way to deliver a problem to light and make it important. Extra people must read this and understand this aspect of the story. I cant consider youre not more in style because you undoubtedly have the gift.

 51. I’m typically to running a blog and i really recognize your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your website and keep checking for new information.

 52. That is the proper blog for anyone who wants to seek out out about this topic. You notice a lot its nearly exhausting to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 53. There are certainly loads of particulars like that to take into consideration. That is a great point to convey up. I offer the ideas above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where the most important thing will likely be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Each boys and girls really feel the impression of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 54. You made some decent factors there. I looked on the internet for the problem and found most individuals will go along with with your website.

 55. Spot on with this write-up, I actually suppose this web site wants way more consideration. I抣l in all probability be again to read much more, thanks for that info.

 56. I’m often to running a blog and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web site and preserve checking for brand new information.

 57. That is the precise blog for anyone who needs to find out about this topic. You realize a lot its nearly laborious to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 58. I am typically to running a blog and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your website and preserve checking for new information.

 59. I recently tried cbd roll on for pain representing the premier metre and I forced to report, I’m impressed with the results. I felt more relaxed and at ease, and my anxiety was significantly reduced. The gummies tasted outstanding and were restful to consume. I’ll finally be using them again and would guide them to anyone looking also in behalf of a natural functioning to alleviate urgency and anxiety.

 60. This website online is really a walk-through for all of the information you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l positively discover it.

 61. I recently tried CBD gummies for the original cbd with thc gummies everything and they exceeded my expectations. The touch was charming, and they helped me unwind and relax. My uneasiness noticeably decreased, and I felt a meaning of whole well-being. These gummies are age a staple in my self-care routine. Well recommend with a view a easy and comforting experience.

 62. I recently tried – buy delta 8 vape pen for the first epoch and I ought to assert, I’m impressed with the results. I felt more blas‚ and at diminish, and my anxiety was significantly reduced. The CBD gummies tasted great and were easy to consume. I’ll obviously be using them again and would commend them to anyone looking for a natural modus vivendi = ’lifestyle’ to alleviate prominence and anxiety.

 63. I together with my guys ended up reading the nice advice on your web page and the sudden I had an awful suspicion I never thanked the site owner for them. My boys happened to be as a result joyful to see them and now have actually been making the most of them. Appreciation for getting really accommodating and also for finding this kind of perfect information most people are really desperate to know about. Our own sincere apologies for not saying thanks to earlier.

 64. Can I simply say what a aid to seek out someone who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know methods to carry an issue to light and make it important. More individuals need to read this and perceive this side of the story. I cant consider youre no more fashionable since you definitely have the gift.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *