En annan grej

Världen står på många sätt vid ett vägskäl just nu, ni vet ju det eftersom ni har läst och hört och sett samma saker som jag den senaste tiden och framför allt de senaste veckorna. Jag känner inte att jag måste upprepa något av det. Den här bloggens stora förtjänst har alltid varit att dess läsare varit smartare och mer pålästa än dess författare, så jag tror att alla som varit här med någon form av regelbundenhet vet att jag försöker undvika att säga åt er vad ni borde och inte borde göra. Ert omdöme är i regel avsevärt bättre än mitt.

Den här bloggen har alltid främst varit en plats för tjafs och trams, och om några dagar kommer den säkert återgå till att vara det. Men just precis nu känns det lämpligt att jag är tyst, så om ni istället skulle vilja använda kommentarsfältet till att tipsa mig och alla andra som kommer hit om initiativ, insamlingar och organisationer som sträcker ut händerna till de som verkligen behöver det så vore jag innerligt tacksam.

Jag tror att det har framgått vid det här laget varför det här är extra personligt för min familj, jag hoppas också att det har framgått att vi är stora supportrar av Läkare Utan Gränser.

Men alla andra förslag är varmt välkomna. Kommentarsfältet är öppet.

33 kommentarer

 1. Jag tycker om denna ifrån EQ Partner Ulrika Borén:

  Hörrni mina Facebookvänner!?
  Äntligen fredag. Härligt va?
  Ska vi ta och göra så här att vi skippar att köpa det där gottigaste vi vet till ”fredagsmyset” ikväll?
  Skippa att köpa salta nötter, chips, det där kilot godis, ölen eller vinflaskan. Alltså bara för ikväll. Och den femtio eller hundralappen du då sparar på det idag – skänk den till de som inte på långa vägar har något fredagsmys ikväll.

  Här nedan hittar du information om hur du kan skänka pengar genom UNHCR, Unicef, Läkare utan gränser, Röda korset och Rädda barnen.
  Du når alla organisationerna genom samma SMS-nummer!

  SMS:A FLYKT TILL 72 900 för att skänka 100 kronor.

  FLYKT50 för att skänka 50 kronor

  Tänker att vi alla kan ha ett riktigt härligt fredagsmys ikväll utan tilltuggen. Vara med varandra, umgås och prata och känna oss tacksamma över att vi har tak över huvudet och vatten i kranen.

  Stor helgkram till dig!

 2. Jag kunde inte välja så 100:- var fick rädda barnen, röda korset, UNHCR, Unicef, radiohjälpen och läkare utan gränser.

 3. Jag är ensamstående med två barn och har inte mycket av varesig grejer eller pengar. Men jag har en extrasäng, sjukt mycket makaroner och ändlösa kramar, så jag har ansökt om att vara jourhem för ensamkommande flyktingbarn. För de har ingen förälder vars kramar de kan söka tröst i. Känner man att man inte kan vara familje- eller jourhem kan man också vara ”bara” kontaktperson. Ring din kommun och fråga. Here’s to hoping att jag blir godkänd.

 4. Precis så, Fredrik! Radiohjälpen och UNHCR fick var sitt bidrag idag. Radiohjälpen har till och med swish, så det är enklare än någonsin att skicka över en slant för att hjälpa till!

 5. Svenska kyrkan hjälper!

  Smsa FLYKTING till 72905 och skänk 100kr.

  Skicka NEPAL till 72905 och ge 100 kr till de jordbävningsdrabbade i Nepal. Pengarna går till mat, vatten, filtar, kläder, medicin, tak över huvudet och psykosocialt stöd. Läs mer om vårt stöd till Nepal här >>

  Skicka SYRIEN till 72905 och ge 100 kr till Syriens flyktingar. Gåvan används till skolpaket till barnen, hygienpaket till familjer, gasvärmare och varma kläder.​ Läs mer om vårt stöd till Syrienflyktingarna här >>

  Skicka GAZA till 72905 och bidra med 100 kronor. Gåvan används till vatten, medicin och sjukvård. Läs mer om vårt stöd i Gaza här >>

  Skicka IRAK till 72905 och stöd förföljda minoritetsgrupper i Irak med 100 kronor. Din gåva används bland annat till mat, vatten, kläder, vård och mediciner. Läs mer om vårt stöd i Irak här >>

 6. Vi gör vad vi kan. Här kan man på olika sätt välja att hjälpa, jag swishade över en slant tex.
  Funderar också på att bli volontär inom Röda Korset på något vis men vet ej hur det ska gå ihop med fyra små barn hemma. Vill dock gärna och hoppas det finns något även jag kan bidra med.
  /Monique

 7. Förminska inte dig själv för mycket i detta, Fredrik.
  Din förmåga att nå fram till oss som läser är tydlig och kraftfull, samtidigt ödmjuk.
  (Det där med huruvida vårt omdöme är så mycket bättre än ditt vette fan – vi stannar ju kvar här?! 🙂 )

  Läkare Utan Gränser har fått ett bidrag av mig.

 8. Swish till sos barnbyar som hjälper barn på flykt. Använd nr 123 900 22 96 när du Swishar.

 9. Jag skapar grejer, säljer dem och skänker överskottet, dvs allt förutom materialkostnader, till olika välgörenhetsprojekt som kunden väljer.

  Kolla gärna in om det är något intressant.

 10. Facebook-gruppen Al Tadamon stöttar ett flyktingboende i Farsta i Stockholm, i somras med aktiviteter för barnen, och nu när många nya flyktingar kommit är det mkt fokus på insamling av kläder och annat som behövs.

 11. Jag är en amatör men målar en del tavlor på min fritid. På min facebookgrupp MARIAS TAVLOR kan ni se en auktion jag utlyst på en av mina tavlor. Ge ett bud så skänker jag 50% till lämplig organisation . Se instruktioner där eller under #mariastavlor på Instagram.
  Gäller tom lördag 5/9 kl 14 i samband med en utställning.
  Välkommen att buda!
  /Maria Eriksson Landskrona

 12. Jag ger ett bidrag per månad via autogiro till Läkare Utan Gränser. Ett bra sätt för att inte glömma att skicka det .

 13. Månadsgivare på Läkare utan gränser, just nu skickat en peng t vigorvadvikan.se, och jobbar ideellt på asylboendet här intill. Det är ofta uppskattat om man kan bidra med sin tid.
  Ett tips om man vill hjälpa romer på plats i rumänien är Hoppets Stjärna.

 14. Svenska kyrkan hjälper.
  Genom att skicka ordet ”HOPP” till 72905 så ger du 50 kr till Svenska kyrkans internationella arbete.
  Eller Svenska kyrkan swish 9001223 valfritt belopp.
  Man kan också bli månadsgivare.

 15. Jag är månadsgivare till actionaid. Tycker att de verkar bra och seriösa i sitt arbete och de har funnits i 40 år så det tyder ju på att de vet vad de sysslar med.

  Stötte på de i våras då de ofta har rekryterare på universitetet i Stockholm. Man kan välja att betala in så mycket eller lite man vill. Även om man är fattig student så har man råd att skänka något och den där femtiolappen varje månad som jag har mindre märks faktiskt inte av alls

 16. Jag har varit världsförälder i Unicef sedan dottern föddes 2003 och just nu SMSade jag lite extra.
  Är även månadsgivare hos Diakonia http://www.diakonia.se/

  Vi som inte sympatiserar med de bruna krafterna måste visa nu att vi är fler, för jag vägrar tro att vi inte är fler som äger empati än de som inte gör det.

 17. SOS Barnbyar samlar vi in till på jobbet.
  Alla demokratiska röstar må samlas och kräva att Europas politiker slutar bygga stängsel och därmed stödja smugglarnes skitiga affärer.

 18. Månadsgivare till Läkare utan gränser och åkte med grejor till en lokal uppsamlig i helgen. En stor kasse hygienartiklar och flera kassar kläder och skor. En kartong ”gosedjur” lämnade jag också. Det var en strid ström till lokalen och jag blir rörd över engagemnaget från så många. Det finns hopp om goda medmänniskor även i ett brus av hjärtlösa uttalanden! Kärlek till er alla!

 19. Läkare utan gränser blir jag månadsgivare till. Har skickat en slant dit lite då och då, men nu blir det regelbundet. Jag beundrar deras arbete så mycket.

 20. Stötta ett nätverk där flera organisationer med frivilliga hjälper nyanlända med mat, kläder, hygienartiklar, tak över huvudet och transport. Finns även representanter både i Danmark och Tyskland där vi bistår med information, hjälp med att boka biljetter och även pengar till biljetter till Sverige. En bra utgångspunkt är: https://www.facebook.com/konvojmedmansklighet

 21. At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *