Måndag. Nu igen.

Nej, det hade inte behövt bli ett stort bråk, det hade det kanske inte behövt bli. Och jag kanske hade kunnat försöka lyssna lite noggrannare och eventuellt haft lite mer tålamod och inte bara börjat skrika ”VILKEN HIMLA MONSTERHAJ SNACKAR NI OM!!!???” när mina barn försökte förklara saker och ting för mig i bilen.

Det var mitt fel.

Så okej. Anteckning till mig själv: Det finns tydligen en tecknad serie som mina barn brukar titta på som heter ”Monster High”. Det finns ingen serie som heter ”Monsterhaj”.

Nu vet jag det.

Jag var till mitt försvar inte så förbannat medveten om att de plötsligt hade lärt sig uttala saker på perfekt engelska. Jag hoppades att de försökte prata skånska.

9 kommentarer

  1. Tänk om dina barn inte lär sig skånska. Då kommer de bli som de där sommarturisterna i skåne som alla (okej, inte alla) skåningar gör narr av. Det här handlar faktiskt om dina barns välmående. Skånskan måste komma före engelskan!

  2. Det tog oproportionerligt lång tid innan jag förstod att det inte var ett födelsedagskalas med tema ”Monster å haj” min sons kusin skulle ha. Jag väljer att skylla på att barnet i fråga är en Stockholmsbaserad blandning av Jämtland och Halland. Det var knappast sista gången jag gav konceptet ”dummaste mostern nånsin” ett ansikte!

  3. What a handsome face.. Det är engelska. Men läs det och låt som en skåning.,,vad blir det då?

  4. Med en skåning till pappa kan du lita på att dina barn kommer få översätta mycket av det du säger till deras kompisar- tro mig jag har flera år av erfarenhet som tolk

  5. Jag är uppvuxen i Sundsvall med skånska föräldrar, förutom att tolka min pappas skånska har jag även upptäckt att jag har en oerhörd fallenhet för att förstå vad folk säger när de pratar med mat i munnen.
    Jag kommer säkert att ha nytta av det någon gång!

  6. MWAHAH alltså jag har haft precis samma problem med mina elever. De pratade om ”monsterhaj” och jag fattade inte hur den filmen blivit så stor nu! För det fanns en film med några fiskar som hette Hajar som hajar och jag har tydligen blandat ihop det här och trott att den filmen hette ”monster haj” och inte fattat varför de börjat gilla DEN filmen så mycket……. (Tyckte tillochmed de var lite töntiga). Men jag förstod den hårda vägen (när google rättade mig) att det var jag som var töntig.

  7. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *