Tillit är det viktigaste i en relation

Igår befann jag mig på kontoret med min vän och kontorskollega N, då batterierna i den trådlösa styrplattan till min dator plötsligt tog slut. (Det borde kanske heta ”trådlös mus” men om man säger ”styrplatta” så känns det som något man styr en av robotarna i Pacific Rim med och om ni någonsin tvivlar över någonting i livet så ska ni ta mig fan alltid välja det som känns mest Pacific Rim.)

Jag beslutade mig för att försöka lösa detta problem själv. Så jag försökte plocka ut batterierna ur den trådlösa styrplattan och sätta batterierna i batteriladdaren. Man kan väl säga att min vän N:s tilltro till min förmåga att lyckas göra detta utan att sätta eld på kontoret och/eller få en av smådelarna i halsen och kvävas eftersom jag inte övervakats ordentligt av en vuxen var ganska låg. Så han erbjöd sig genast att hjälpa mig.

Jag behövde givetvis inte denna hjälp, jag är liksom ingen idiot, jag är fullt förmögen att byta batterier i en jävla styrplatta. Men eftersom han nu så gärna ville så lät jag honom hållas. När batterierna väl satt i batteriladdaren ville min vän N dock dessutom visa mig exakt hur jag morgonen efter (alltså idag) skulle gå till väga för att, när batterierna var färdigladdade, ta ut dem ur laddaren och sätta tillbaka dem i styrplattan. Eftersom han då inte skulle kunna vara här för att hjälpa mig. Och då tyckte faktiskt jag att han ändå gick lite väl långt med sina insinuerande förolämpningar kring min tekniska förståelse.

Och jag minns möjligen inte exakt vad jag svarade. Men det var väl någonting i stil med ”jamen DET fattar jag väl, du har ju precis visat mig! Tror du att jag är en fullständig IDIOT eller?”.

Och jag kan givetvis inte på rak arm säga exakt vad min vän N tror att jag är.

Men imorse när jag kom till kontoret fann jag detta på mitt skrivbord.

IMG_4684

Min fru gjorde en gång ett väldigt liknande flödesschema för att beskriva hur man går till väga för att inte äta hamburgare i bilen. Jag tog ganska illa upp då också.

 

17 kommentarer

  1. Jag har ett recept på Pacific Rim med kyckling, äggnudlar, paprikasås och mango. Det är jättegott men jag anar att vi pratar om olika slagsmål Pacific rim… ?

  2. Jag vill inte gå in och trampa någon på tårna här. Men de där instruktionerna är ju fan helt magnifika! Varför anställer inte Ikea honom?

  3. Du vände väl batterierna åt rätt/fel håll? Jag menar, de KAN faktiskt vara felmärkta ibland och då måste man vända dem åt andra hållet för att få dem att funka..

  4. Om din son, din fru och din vän N gick ihop och bildade ett slags X-men för vardagshjältar så skulle dom skapa världsherravälde på obegripligt kort tid. Jag säger bara det. Dom REGERAR!!!

  5. Jag älskar det =). Din vän N är ett geni och du är omgiven av människor som gillar dig skarpt =)

  6. @ Fredrik: Jag har haft exakt samma problem med exakt likadan styrplatta från fruktleverantören, hav förtröstan den funkar igen…du kanske bara måste starta om datorn en gång…betydligt färre än om det vart en PC du använt! 🙂

    @ Lygo: Svar nej, helt korrekt beskrivning för att återinföra batterierna! Möjligen skulle man kunna förtydliga att knivens skruvmejselformade del skall passas in i det den runda batteriluckans motsvarande skåra, hepp! 🙂

  7. @ Hugger69: Njaaa… punkt 2 visar att man skruva fast den runda mojängen i sidan på batterigrejen och då är det ju för sent att få verktyget till det i nästa punkt…. För att citera Hans Rosling: ”Finns inget att diskutera här. Jag har rätt och du har fel.” 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *