Long time, no me.

Jag ska inte säga att den här bloggen lider av dålig uppdateringstakt, för jag har märkt att den inte lider det minsta. Men jag har i alla fall inte skrivit något här på ett litet tag och det beror lite på att jag lyckades glömma lösenordet till adminverktyget och lite på ingenting speciellt annat. Men min fru och jag var på bröllop i Dalarna i helgen (inte vårt eget, vi har trots allt redan haft två bröllop och min fru säger att två äktenskap räcker för rent statistiskt kommer hon aldrig bli av med mig om vi gifter oss en tredje gång) och det tog lite tid eftersom jag var tvungen att städa bilen först så att min fru inte skulle märka exakt hur mycket kebab mina barn och jag äter där när hon inte är med. (Jag skojar, givetvis. Det finns inte en massa gamla kebabrester under stolarna i vår bil. Det hade varit skitäckligt. Jag är inte sån. Jag skulle aldrig lämna kebab. Fredrik Backman leaves no kebab behind.)

Sen kom vi till Dalarna, och min fru har inte varit jättemycket i Dalarna, så när vi körde in på den milslånga vägen runt en sjö som vårt Bed & Breakfast skulle ligga på och jag frågade vilket nummer vi skulle till så sa min fru ”jag vet inte, men jag såg på hemsidan att det var ett rött hus!”.

I Dalarna.

Så om någon av er råkar bo där och undrar varför en arg skåning stod utanför i lördags och undrade om ni hade frukost så var det jag.

Men bröllopet var trevligt, tackar som frågar. Brudgummen hade förhandlat till sig ledmotivet från Star Wars som utmarschmusik ur kyrkan, framförd på orgel, så jag hade en ganska lång diskussion med min fru om hur han kunde få DET när inte jag ens kunde få ”Ducks fly together!” inskrivet i våra bröllopslöften. Sen pratade jag med den nyblivna bruden under middagen och hon berättade att hon nog hade lite vätskebrist för hon hade en ”ruskig huvudvärk”, och då stod min fru bredvid och suckade och svarade ”den släpper inte, tyvärr”.

Resten av bröllopet finns i bildsammanfattning på min Instagram. Eller mitt instagram. Eller bara ”insta” eller vad fan det nu heter.

kaga

Jag drack två och ett halvt glas vin och sen sov jag i tretton timmar. Jag behöver minst sju timmars sömn per glas vin så jag vaknade förstås irriterad. Och sen förlorade både Manchester United och Dallas Cowboys.

SÅ JAG HAR DET LITE KÄMPIGT JUST NU!

Det var kanske inte det här ni ville ha när ni frågade ”hur är läget?”.

Min psykolog säger att jag behöver träna på att svara kortfattat.

8 kommentarer

 1. Ser att du iallafall lyckades behärska dig från att slicka desserttallriken, bra gjort Fredrik!
  Sov vidare nu!

 2. Finns det en inspelning av utmarschen skulle jag gärna lyssna på den! Star Wars på orgel! wow!!

 3. Jag var på bröllop i somras där det var medaljceremonimusiken på orgel som utmarsch. Subtilt nog att nördarna (inklusive jag, förstås) fnissade, och alla andra bara tyckte det var fint.

 4. Fredrik, behärska dig!

  Jag är född med att få se mina lag nå ”sportslig motgång” som något positivt och framgångsrikt, då fattar ni alla hur ILLA det är.

  OM du har tid och möjlighet så iväg ett mail så ska jag berätta för dig vilket lag jag håller på. (jag vet att spänningen till detta är näst intill olidlig).

  I övrigt, jag svarar kortfattat om du skriver kortfattat.

  Men sluta aldrig att skriva!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *