Någon måste faktiskt tänka på barnen

Livsmedelsverket har gått ut med en varning om att barn inte ska äta riskakor. Det är allvarliga grejer. Man måste ta sånt seriöst. Man kan skratta åt det om man inte har egna barn, visst, men om man har egna barn måste man faktiskt ta lite ansvar och sätta sig in ordentligt i fakta som rör unga människors hälsa och välmående. Barnen är faktiskt vår framtid. Vi lånar den här planeten av nästa generation och vi äger inte framtiden vi leasar den eller vad fan det nu är man säger.

Hur som helst: Livsmedelsverket skriver klart och tydligt på en massa ställen på internet nu att riskakor innehåller arsenik, och även om det låter som en Agatha Christie-ingrediens och någonting som mest används när butlers mördar grevinnor i salongen så är det liksom ingenting man bara kan vifta bort.

Är man förälder så är man. Man gör vad man måste göra. Man äter alla riskakorna i hela lägenheten innan barnen kommer hem. Till och med de där äckliga med dillsmak. Man äter givetvis alla med ostsmak först, men sen äter man även de där andra. Man har pålägg och sånt på, givetvis, skinka och Max-dressing och rostad lök och sådär, men ändå. Det är en kamp, men man tar sig igenom det. Inte för att man vill, men för att det är ens plikt som vårdnadshavare. Så nu kanske jag blir förgiftad, det kanske jag blir, men det är helt enkelt bara den sortens osjälviska pappa jag är.

Jag åt lite andra grejer också. Godis och vad jag nu hittade. För man vet aldrig. Det finns en jävla massa butlers därute. Livsmedelsverket och jag tar det säkra före det osäkra. För när det gäller ens barns säkerhet kompromissar man helt enkelt inte.

Så, ja. Det var bara det.

Jag är ledsen att ni var tvungna att lyssna på allt det här men min fru lämnade rummet efter ”man måste ta sånt seriöst”.

8 kommentarer

 1. Det värsta är att dom gnisslar så där jobbigt när man äter dom också, som att tugga på frigolit eller nåt sånt.

 2. Hmm…visa på alla bilder med munkar på, stod det i robotfrågan! Har vi inte gått igenom detta med definitionen av en munk eler är det du big-F som styr frågorna månne?

  …för övrigt så noterar jag att du nu nått överstepräst-nivå för oss alla som älskar produkter från MAX, jag knäböjer direkt och otvunget!

 3. Givet följande axiom:

  1) Arsenik finns naturligt i jorden.
  2) Arsenik ingår sålunda i det mesta som växer (exempelvis ris).
  3) Mjölkboskap betar.
  4) Det finns inga studier som visar att arsenik inte utsöndras i mjölk.
  5) Mjölk (eller grädde) är en komponent i all icke-låglaktosglass (och sannolikt ingår misshandlad mjölk/grädde även i sådant).

  … kan jag inte finna annat än att du som ansvarsfull förälder bör äta all glass i lägenheten.

  Logik är kul, användbart, samt gott och nyttigt 🙂

 4. Självklart måste du äta upp allt godis också. Det innehåller socker, och det är ju sjukt farligt. Typ lika beroendeframkallande som heroin. OCH INGEN ANSVARSFULL FÖRÄLDER VILL VÄL GE SITT BARN HEROIN HELLER!! Va?! Du har ju gjort en hjälteinsats här!

  …och som ett ödets ironi fick jag välja bilder på godis av robotförnekarmaskinen….

 5. Jag såg precis på barnkanalen ett program med Lasse kroner när barn bakar och nu har dom en choklad expert där som utförligt förklarade att man får absolut inte ha choklad i kylskåpet. Kände ett väldigt stort behov av att meddela dig detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *