Reklam

God morgon. Eller förmiddag. Eller hur man nu väljer att se det. Jag dömer ingen.

Eftersom det här är reklam ska jag försöka att inte ta upp mer av er tid än möjligt. (Och eftersom det här är reklam kan ni förstås sluta läsa nu direkt om ni inte är intresserade av reklam och till exempel vill gå och äta ost istället, jag har den djupaste förståelse för all sorts ost).

Så:

1. Om någon händelsevis vill ha ett signerat ex av någon av mina böcker inför jul (för full transparens så tror jag faktiskt att nästan alla blir gladare över att få till exempel en ost, men det där gör ni som ni vill) så säljs det tyvärr ingenstans i år. Däremot kan man om man vill skicka böcker (köpta, lånade eller stulna, men helst inte stulna om det går att undvika) per post till min utomordentliga vän och PR-person Karin, så ser hon till att jag signerar dem och skickar tillbaka. Om man vill att det ska stå något speciellt till en speciell person så kan man skriva det på en lapp. Gärna tydligt. Sen kommer jag skriva ungefär samma sak i boken. Förmodligen jätteotydligt. Och under det kommer jag skriva något som min mamma säger ser ut som ”MBL” eftersom jag tydligen har en jävligt stökig signatur. Om ni får en bok där det ser ut som om någon har skrivit ”Fredrik Backman” fullt läsbart så är det alltså en förfalskning. Hur som helst: Adressen i så fall är Kult PR, Grev Turegatan 45, 114 38 Stockholm. Karin säger att hon behöver böckerna senast 10 december om hon ska hinna skrika ”DET SPELAR INGEN ROLL VILKEN HIMLA PENNA DU ANVÄNDER BARA SKRIV NU!!!” åt mig och skicka tillbaka dem före jul.

2. Johan Rheborgs teaterversion av ”En man som heter Ove” har som några av er hört mig tjata om tidigare spelats på Rival i Stockholm hela det här året, men har varit lite knixig att få tag på biljetter till. Den kommer däremot spelas nästa år också (det har bland annat nyligen släppts tio nya föreställningar för maj och juni) så för er som har frågat är det förhoppningsvis lite lättare att boka platser nu. Finns på Blixten.se.

3. För er som undrar över filmatiseringen av ”En man som heter Ove” så har den premiär på juldagen, med Rolf Lassgård i huvudrollen. Pocketversionen av boken kommer i samma veva släppas med ett nytt omslag, baserat på filmaffischen. Innehållet i boken kommer tyvärr inte vara ett dugg bättre än tidigare (det kommer alltså fortfarande hänvisas till ”element” på flera sidor trots att varje civiliserad människa vet att det för fan heter ”radiator” och vid ett tillfälle backar en Toyota Prius med släp trots att den årsmodellen av Toyota Prius inte hade dragkrok) och för detta ber författaren i vanlig ordning om ursäkt.

4. Nu: Ost.

15 kommentarer

 1. Ost? Menar du att du signerar ostar? Jag är iofs inte helt säker på att jag vill låta en julklappsost komma i närheten av dig …

 2. Jag skulle göra vad som helst, nästan, för att få se föreställningen med Johan Rheborg. Jag ska se filmen och kommer antagligen att gråta rejält. Precis som när jag läser boken.

 3. Det skulle troligtvis inte vara ”okej” och uppfattas en smula ”udda” där möjligtvis minst EN person skulle känna sig ”obekväm” – men du kan inte signera Herr Rheborg och skicka över va?
  Då skulle jag bli dubbelt julklappsglad!

  Hoppsan. Nu kom min doktor.

 4. Inte för att det här har så mycket med ditt inlägg att göra med jag vill bara säga att jag tycker det är liiite eller nästan ganska mycket kul att det, när man ska skriva en kommentar, står ”obligatoriska fält är märkta” och sen en liten röd stjärna. Det är förstås inte det som är det roliga i det hela utan att alla fält är märkta utom just kommentarsfältet.

  Det var bara en observation från min sida..

 5. Och jag som har glatt mig åt att det finns iallafall en svensk som vet att det heter element….

 6. Fredrik, till ditt försvar måste vi väl ändå kunna tillägga att det förmodligen var ett eftermonterat drag på den Toyota Prius du syftar på…..

 7. Dumheter. Draget var naturligtvis fastsatt med silvertejp. Det är silvertejpen som håller ihop universum, så vad är ett litet drag?

 8. En fråga. Om man händelsevis skulle vilja ha en bok signerad, men av olika anledningar inte har någon brådska att hinna med det före jul, är det i sådana fall okej att skicka in en lite när som helst? Eller är det bara nu någon orkar tvinga dig att kladda i dem?
  Jag tänker att om jag väntar lite så behöver du inte slita ut dig så mycket utan kan fokusera på dem som faktiskt vill ha det gjort fort. Och så kanske du har vilat upp handen tills min kommer så att det går att se vad det står. Fast det gör ingenting om det inte gör det ändå, får bara öva upp min övertalningsförmåga och försöka lyckas övertyga personen om att det faktiskt på riktigt är du som har kladdat, och inte bara jag som hittar på…

 9. Jag tycker att det låter typiskt den där lufsen att försöka backa släp men en bild utan dragkrok. Så det är nog något vi får beskylla lufsen för snarare än författaren.

  (kallade du honom Lufsen, it-konsulten? mitt minne är lite luddigt)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *