Beach tvåtusenmåndag

Min familj och jag ska åka på semester imorgon. Vilket betyder att jag ska gå runt i badbyxor en hel vecka. Och jag är inte fåfäng, jag tänker fan inte sitta här och tolerera att bli kallad för det, jag är inte en sån som går runt och är besatt av mitt eget midjemått. Men visst: Så här dagen före kan jag inte äta vad som helst. Det erkänner jag. Jag känner också kraven på mig att tänka på form och figur, det gör jag. Jag har haft samma badbyxor i sex år och det är alltid förknippat med en viss ångest att prova dem för första gången varje resa. Jag är kanske inte riktigt samma sorts man i år som jag var förra året, till exempel.

Och resåren i badbyxorna är jättedålig.

Så jag VILLE inte äta upp all glassen. Jag förstår att den var till hela familjen. Och även om jag mest tömde lucka 14-21 i alla chokladkalendrarna inatt för att någon faktiskt måste ta ansvar för att den inte möglar eller så medan vi är bortresta och ingen i den här familjen tar ju uppenbarligen något ansvar utom jag, så förstår jag kritiken. Jag åt all ost också. Jag gömmer mig inte. Jag är inte någon sorts ondsint manipulativ psykopat som försöker skylla ifrån mig. Jag bara säger att jag har en viss matchvikt att leva upp till för att fylla ut ordentligt runt snörningen så att jag inte riskerar att tappa badbyxorna när jag åker vattenrutschkana.

Jag gör det här för barnens skull.

De ska inte behöva växa upp i skam.

19 kommentarer

 1. Åh vad jag blev glad nu!! Jag snubblade in på din blogg eftersom michaela Forni länkat dig i sin blogg. Och vilken guldgruva det var här då! Jag älskar dina böcker och blir så ledsen när de tar slut… nu, tack vare bloggen, så kommer avsaknaden av din geniala humor och vitsiga sätt att skriva inte lika läskig mellan böckerna.

  Nu har jag lite att läsa ikapp och är superglad för det!

  Mvh/Ny trogen blogg-följare

 2. Ser fram emot ett möte med Ove i mellandagarna.
  Du har skapat kult!
  God Jul och Gott nytt år.

 3. Det ska bli sååå kul att få se Ove på bio !
  En riktigt God Jul till dig och familjen! Med roliga skramliga julklappar från svågern?

 4. Tack! Tack för att du skriver. Tack för att du tagit mig in i en ny värld (trots att den aldrig kan slå Harry Potter. Men det vet ju alla att ingenting kan slå Harry Potter). Tack för Ove och Elsa och Mormor och worsen och Varghjärta och alla andra.

 5. Nu har jag fått uppleva ”En man som heter Ove” för första gången, tre gånger.. Först i böckernas värld (klart bäst), sen på China Teatern och nu slutligen på vita duken. Fantastiskt glad är jag för det.

  Mamma, som jag tagit med på teater och bio, var tvungen att förstöra det hela lite genom att kläcka ”…och jag som inte ens hunnit läsa boken…” Hon har alltså det bästa kvar. Det var lite surt. Men jaja, tacksam för att du skriver så fantastiskt bra så att man får uppleva nått sånt här tre gånger, på olika sätt, men ändå så jäkla bra.

  Hoppas ni har en fin semester. Har du kommit långt på nya boken?

 6. Åh vad skönt att se att det är fler som undrar! Satt just och funderade på om hela bloggen flyttat någon annanstans utan att jag fattat det och att jag satt här mol alena i en tomt ekande övergiven blogg…

 7. I denna familjen undrar vi ifall Fredrik ska skriva nästa inlägg på detta året eller på nästa?
  Vadslagning pågår!

 8. Blev orolig en stund. Sen såg jag att det går an att twittra. Nu är jag kränkt. (Fast för säkerhets skull, skriv nåt här nu va. Så man vet att det inte är en typ Alien som twittrar på ditt konto. Som förvisso skulle kunna ha bloggkontot också… Var inte så jäkla petig! Skriv bara!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *