En bok som kommer ut 16 september. (Inte det där andra datumet som jag har skrivit överallt.)

Hej. Det är jag igen. Som jag har tjatat om på alla tillgängliga ytor den senaste tiden (jag kommer tjata på några ytor till innan vi är färdiga, jag ber om ursäkt för det redan nu) ger jag ut en ny bok om runt en och en halv vecka. Om man vill läsa de första 20 sidorna innan man bestämmer sig för om jag är värd besväret kan man göra det här: http://www.smakprov.se/bok/9789164204967 (klicka på knappen där det står ”Läs ett smakprov här”).

Boken kommer ut i butiker och nätbutiker och e-bok-app-reader-grejer och allt vad det nu är 16 september. (Jag har skrivit 21 september lite varstans tidigare, eftersom jag tydligen inte lyssnar så värst jättebra när mitt bokförlag pratar med mig, men det är alltså 16 september som gäller.)

Adlibris kommer sälja signerade exemplar på sin sajt. Så fort jag har en länk till det lägger jag upp den här och på Facebook och på Instagram och skriver det på husfasaderna överallt i Minecraft och allt det där som man gör.

Den kommer även komma ut som ljudbok senare i höst, men jag har inget datum på det än. Jag hojtar till så snart jag vet.

Lördag 17 september signerar jag böcker i Stockholm i Adlibris butik på Regeringsgatan 55 från klockan 11, om man händelsevis har vägarna förbi och inte har något emot att jag sänker värdet på boken genom att kladda med bläck i den.

Fredag/lördag 23/24 september signerar jag böcker i Göteborg på Bokmässan, i Piratförlagets monter (B05:42 heter den tydligen, om jag har lyssnat rätt, vilket jag med största sannolikhet inte har så dubbelkolla gärna det om ni ska dit. Det kommer sitta en stor skylt i taket där det står ”PIRATFÖRLAGET”, tror jag, ganska nära en rulltrappa, det löser sig.)

Och…ja.

Det var något mer jag skulle tjata om, men jag vet inte exakt vad det var. Boken heter ”Björnstad”. Det ska jag kanske nämna. Jag har fått höra att den inte riktigt är vad man förväntar sig om man har läst mina tidigare böcker. Men jag har nog egentligen aldrig riktigt vetat vad någon förväntar sig av grejerna jag skriver, så jag hoppas att ni kan läsa den här som jag hoppas att ni läser allt annat: Utan förutbestämda värderingar och åsikter. För även om alla mina böcker har betytt otroligt mycket för mig (och även om jag alltid är ett känslomässigt Jenga-torn precis när jag skrivit färdigt något så mitt omdöme är nog inte riktigt att lita på just nu) så tror jag att den här betyder mest av alla. Den är nog i alla fall personligare och allvarligare, det här var en historia jag verkligen ville säga något om, och jag har gjort mitt absolut allra bästa för att försöka berätta den för er så rakt och uppriktigt som möjligt. Det var jävligt svårt ibland och det har tagit nästan all min tid och i stort sett alla mina känslor att få den färdig. Det är därför den här bloggen (och en massa andra saker, som att svara på mejl, förlåt för det om någon av er har mejlat mig) har varit tyst i så långa perioder. Jag tror att jag kommer börja härja lite mer här igen nu under hösten. Jag ska göra mitt bästa.

Det är allt, tror jag.

Tack för att ni lyssnade. Jag uppskattar det. Ha en fin vecka.

17 kommentarer

 1. Ser fram mot det nya. Har tragglat igenom det gamla nyligen. Hoppas bara att inte nån man gillar ”försvinner” i Björnstad. Som i de andra. För så får man väl inte göra? Vi är väl civiliserade i det här samhället! Inga barbarer! Så det så.

 2. Ser verkligen fram emot den nya boken! Jag undrar vem som läser in ljudboken? Varma hälsningar Jenny

 3. Jag längtar som fan efter bokjäveln. Kommer läsa den pärm till pärm (eller iaf bildligt talat eftersom jag läser e-böcker, men du hajar). Funderar på att kimma förbi och låta dig signera min Kindle istället.

 4. Neej!! Jag är ju i Stockholm 2 dagar för tidigt!!! Jag vill också ha ett signerat exemplar (Adlibris har åtminstone inte tidigare levererat såna till Finland)… *besviken*
  Men får mig nöja mig med ett osignerat ex. Ser framemot boken i varje fall! ?
  Och Ove-filmen är definitivt värd sin nominering! Grattis till att ha skapat den historien!

 5. Hej, brukar inte kommentera men har läst smakprovet och måste säga att det verkar fantastiskt bra!!! Bara längtar… Bra jobbat (igen…) <3

 6. Gillar smakprovet mycket !! Ser fram mot att få läsa resten och just nu känns den 16 alldeles för långt bort!

 7. Fick hem boken igår, sträcklästes idag. Många tårar. Väntar på nästa bok.

  Älskar dina böcker.

 8. Är övertygad om att jag kommer att älska även denna bok…. ÄVEN om min dotter valt den. Du är en fantastisk författare och alla dina böcker har haft så mycket att ge.
  KRAM på´re

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *