Sötebrödsdagarna

Fru: Vad…har du gjort?

Jag: Nämen jag, du vet. Jag åt det.

Fru: Du åt alltihop?

Jag: Innan du blir arg så vill jag bara säga det här: Jag tror att det finns en läxa att lära barnen här.

(Plats för ömsesidigt smältande av denna, om jag får säga det själv, ur föräldrasynpunkt exceptionellt viktiga och väl övervägda tanke)

Fru: Men du åt alltså upp alltihop?

Jag: Men det viktiga är att vi tänker på vad barnen kan lära sig av det.

Fru: (Pekar faktiskt lite onödigt anklagande på både mig och det som brukade vara godispapper men som numera mest är papper) Du åt upp barnens godis. Du åt upp allt barnens godis.

Jag: Men de kanske kan lära sig någonting. Det är allt jag säger.

Fru: Som vad?

Jag: Carpe diem.

Fru: Va?

Jag: Vårda ögonblicket, lev livet. Imorgon kan det vara för sent.

Fru: För imorgon kanske pappa äter upp allt ditt godis medan du är på förskolan?

Jag: Carpe Daim!

Fru: Du har problem.

Jag: Okej, men låt oss säga så här då: Våra barn fick godis på kalaset i lördags. Tycker du att det är normalt att de har godis kvar på onsdag då? Va?

Fru: De sparade det, Fredrik.

Jag: De är hoarders. Det finns dokumentärer om sånt.

Fru: Förlåt, hur många kepsar och skrivmaskiner har du?

Jag: Jag är en samlare. Det är en jävla skillnad. Man samlar inte godis, det är bara sjukt.

Fru: Men att äta upp sina barns godis är helt okej?

Jag: Det låg mitt framför mig, jag kanske inte ens visste att det var deras!!!

Fru: Jag är ganska säker på att de hade gömt det.

Jag: Okej. Okej! Men i så fall är det här lite ditt fel också!

Fru: Hur är det MITT fel?

Jag: Du borde ha sett till att godiset var svårare att hitta.

Fru: Du är ju inte riktigt klo…vänta nu, var hittade du det ens?

Jag: Det låg längst in i barnens garderob.

Fru: Vad gjorde du längst in i barnens garderob?

Jag: Letade efter godis!!!

(Ganska lång tystnad.)

Jag: Okej. Det är väl jag som har problem då.

313 kommentarer

 1. Jag har alltid tyckt att det är nåt lite kufiskt med folk som sparar godis. När jag var barn hade jag en kompis eller jag kände en som hade ett helt köksskåp fullt med godis! Kan du fatta, ett helt skåp i köket som var fullt med godis istället för porslin och sånt! Helt crazy! Jag fattar inte riktigt grejen med att spara godis, det är ju inte som om att det förökar sig. För då skulle jag testa.

 2. Jag förstår dig, Fredrik! Det är inte friskt att spara godis på det där viset. Dottern har flera år i rad lyckats spara påskgodiset till jul, och så kan man bara inte ha det. Så numera upplyser jag henne om att allt godis som sparas mer än två veckor per automatik tillfaller mamma. Annars blir det så trist och tråkigt att äta, när jag tjuvät… öh, jag menar provsmakar det åt henne.

 3. Exakt! Vem fan sparar godis?
  (Jag äter också upp mina barns godis om de försöker spara, som förälder ska en inte uppmuntra onormalt beteende.)

 4. Nedas tålamod har inga gränser. .. eller?? Jag börjar bli riktigt orolig för din familj ?

 5. Hur sparar man ens godis?
  Jag är galet glömsk så ibland kan jag hitta godis i skafferiet som jag glömt att jag lagt dit, men det är ju liksom inte som att jag sparar godis. Med flit liksom! Det känns väldigt onödigt faktiskt.

 6. Vår dotter har jättemycket godis kvar efter lördagarna. Hon glömmer bort att äta av det. Är för upptagen med annat. Tar några bitar och så är det bra. Jättebra tycker jag. För godis är ju inte nyttigt, när man tänker efter.
  Ändå ”måste” vi köpa nytt varje lördag. Undrar varför. HON äter ju inte…

 7. Som ensamstående förälder har jag lärt min dotter att på söndag slängs allt lördagsgodis, för annars blir det gammalt. Sedan sotter jag uppe sent på söndagkvällen och svullar: D

 8. Förresten så är ju socker inte bra för barn. En ansvarsfull pappa skyddar sitt barn från allt ont. Genom att äta upp godiset.

 9. Är på din sida, Fredrik.
  Hos mig har barnen en besittningsrätt upptill 24 timmar efter att de lagt ifrån sig godiset. Därefter tillfaller det… pappa!

 10. I mitt fall med utflugna barn är det min fru som gömmer sitt godis för dåligt – men diskussionen blir den samma…

 11. Har en lillebror som sparade påskgodiset huuuur länge som helst. Blev inte fri från traumat det innebar att se hans fortfarande nästan fulla påskägg förrän jag flyttade hemifrån. Mina brorsbarn har blivit uppfostrade till att dela med sig av sitt lördagsgodis när jag hälsar på. Helt sjukt, ju!

 12. Hahaha.
  När jag fyllde jämt sist (50:-() så höll barnen tal. Ett av barnen berättade då om den enda gången jag blivit arg och att barnet fick runsarrest. Det var när barnet smygätit av mutt godis. De säger att de kunde i princip göra och säga/bete sig hur som helst. Bara de inte rörde MITT godis

 13. EXAkt samma attityd som när jag ”sparar” min chokladmousse en dag längre än vad min man orkar med att se den ligga i kylskåpet… Problemet är bara att jag har inget extra litet kylskåp att gömma den i i mitt rum… 😛

  allvarligt: Du köpte väl ny dajm och stoppade in i skåpet hoppas jag?

 14. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

 15. Thanks for your own labor on this site. Kim really likes making time for investigations and it is easy to understand why. Most of us hear all concerning the compelling tactic you produce vital guidelines on the blog and even invigorate response from the others on that article so our princess is certainly starting to learn a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You have been performing a really good job.

 16. I intended to draft you one bit of note just to say thanks a lot yet again considering the unique opinions you’ve featured in this article. It has been quite shockingly open-handed of people like you to present extensively just what a few individuals could possibly have made available for an ebook to earn some dough for themselves, certainly considering the fact that you might have tried it if you ever desired. Those basics likewise acted to become a easy way to fully grasp that most people have the identical eagerness just like my very own to learn a little more with reference to this matter. I am certain there are lots of more pleasurable opportunities in the future for people who start reading your website.

 17. I would like to show my appreciation to this writer for rescuing me from this type of crisis. Because of looking out throughout the internet and coming across notions which were not powerful, I thought my entire life was gone. Existing without the strategies to the difficulties you have resolved all through your guideline is a critical case, and the ones that could have negatively affected my career if I had not come across your web site. Your own knowledge and kindness in handling all things was important. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to at this time relish my future. Thanks a lot very much for your skilled and amazing guide. I won’t be reluctant to recommend your blog post to any person who would need recommendations on this problem.

 18. I have to show my affection for your kind-heartedness in support of men and women that need guidance on this one field. Your real dedication to getting the solution all through came to be amazingly useful and has surely allowed some individuals like me to realize their aims. Your warm and friendly suggestions indicates this much a person like me and still more to my mates. Thanks a lot; from everyone of us.

 19. I wish to express some appreciation to this writer for rescuing me from this particular situation. Right after scouting through the world wide web and meeting concepts that were not powerful, I thought my life was gone. Existing devoid of the answers to the issues you’ve fixed as a result of your good short post is a crucial case, as well as those that could have in a wrong way affected my entire career if I had not discovered your blog. The capability and kindness in taking care of every item was tremendous. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a thing like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thank you very much for the high quality and sensible help. I will not hesitate to refer your blog post to any person who should receive guidelines about this subject matter.

 20. I would like to show my admiration for your generosity supporting those people who actually need help with your idea. Your personal commitment to passing the message throughout ended up being amazingly good and has regularly permitted guys much like me to get to their pursuits. Your warm and helpful hints and tips denotes so much a person like me and substantially more to my peers. With thanks; from each one of us.

 21. I wish to get across my love for your generosity giving support to persons who really need assistance with this one concern. Your special dedication to getting the message around was certainly informative and has continuously enabled those like me to arrive at their pursuits. Your personal warm and helpful report denotes a whole lot to me and further more to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.

 22. I wanted to post you one tiny word in order to say thank you yet again on your nice tricks you’ve shown above. It’s quite tremendously open-handed of you to provide publicly all a number of people could have offered for an e-book in order to make some dough on their own, most notably seeing that you could have tried it in case you considered necessary. The guidelines also worked like the fantastic way to be sure that other people have the same passion just as mine to grasp more and more with regards to this condition. I think there are millions of more pleasurable instances ahead for many who read your blog post.

 23. I wish to show appreciation to the writer for rescuing me from this particular situation. Just after researching throughout the internet and meeting advice which are not helpful, I assumed my life was done. Being alive devoid of the strategies to the difficulties you’ve sorted out all through your review is a serious case, and the kind that might have negatively affected my entire career if I hadn’t noticed your website. Your own capability and kindness in controlling every item was invaluable. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a point like this. I can also at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for this professional and result oriented guide. I won’t be reluctant to refer your blog post to any person who desires guidance on this issue.

 24. This site is mostly a walk-by means of for all of the information you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l definitely discover it.

 25. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to read, however I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix if you werent too busy searching for attention.

 26. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out any individual with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

 27. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 28. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a little evaluation on this. And he actually purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your weblog with extra details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 29. Aw, this was a very nice post. In idea I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 30. Spot on with this write-up, I really think this web site wants much more consideration. I抣l most likely be again to read far more, thanks for that info.

 31. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find someone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that’s needed on the net, someone with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 32. This website is known as a walk-by for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 33. I was more than happy to search out this web-site.I needed to thanks to your time for this excellent learn!! I undoubtedly enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 34. There are some attention-grabbing cut-off dates in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I’ll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as effectively

 35. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to find anyone with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the net, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 36. I was very happy to seek out this net-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I positively enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 37. This site is mostly a stroll-by for all of the information you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l undoubtedly discover it.

 38. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to seek out someone with some original thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that is needed on the net, someone with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 39. I’m usually to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking for brand spanking new information.

 40. I truly wanted to make a small comment in order to say thanks to you for all of the unique tactics you are giving out on this website. My long internet research has at the end been rewarded with brilliant ideas to write about with my two friends. I would assume that we readers actually are really endowed to live in a really good community with so many lovely individuals with very helpful strategies. I feel very much fortunate to have seen your site and look forward to really more entertaining times reading here. Thank you once again for all the details.

 41. I抎 should test with you here. Which isn’t something I often do! I take pleasure in reading a publish that can make folks think. Also, thanks for permitting me to comment!

 42. I am typically to running a blog and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and maintain checking for brand new information.

 43. Can I just say what a reduction to search out someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know the right way to deliver an issue to light and make it important. Extra individuals must read this and understand this aspect of the story. I cant consider youre no more in style because you definitely have the gift.

 44. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he the truth is bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you change into experience, would you mind updating your weblog with more particulars? It’s highly useful for me. Huge thumb up for this weblog submit!

 45. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to find any person with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the internet, someone with somewhat originality. helpful job for bringing something new to the internet!

 46. After study a couple of of the weblog posts in your web site now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and will be checking again soon. Pls take a look at my site as nicely and let me know what you think.

 47. I抦 impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you’ve gotten hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not sufficient persons are talking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across this in my seek for something regarding this.

 48. After examine a couple of of the weblog posts on your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and will likely be checking again soon. Pls take a look at my website online as properly and let me know what you think.

 49. It抯 laborious to search out knowledgeable people on this subject, but you sound like you understand what you抮e speaking about! Thanks

 50. There are some fascinating closing dates on this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as properly

 51. Spot on with this write-up, I really think this web site needs much more consideration. I抣l most likely be once more to read much more, thanks for that info.

 52. A lot of thanks for all your valuable labor on this web site. My daughter enjoys participating in investigation and it’s simple to grasp why. We learn all of the dynamic tactic you deliver advantageous guidance by means of your web site and recommend response from people about this topic then my child is undoubtedly starting to learn a lot. Take pleasure in the rest of the year. You are performing a really good job.

 53. I used to be more than happy to search out this net-site.I wished to thanks to your time for this wonderful read!! I definitely enjoying each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 54. Can I simply say what a aid to find somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You positively know easy methods to bring a problem to gentle and make it important. More people need to learn this and understand this aspect of the story. I cant believe youre no more fashionable since you positively have the gift.

 55. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to read, however I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can repair for those who werent too busy in search of attention.

 56. I discovered your blog website on google and examine a few of your early posts. Proceed to maintain up the very good operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to studying more from you in a while!?

 57. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If possible, as you turn out to be expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It’s highly useful for me. Big thumb up for this blog post!

 58. The next time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can fix in the event you werent too busy in search of attention.

 59. The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you may fix if you happen to werent too busy on the lookout for attention.

 60. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in truth bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn out to be expertise, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It is highly useful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 61. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my choice to read, however I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could repair when you werent too busy looking for attention.

 62. There are some attention-grabbing cut-off dates in this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There’s some validity however I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as well

 63. After research a number of of the blog posts in your web site now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and will likely be checking back soon. Pls try my web page as well and let me know what you think.

 64. This is the appropriate weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You understand so much its almost laborious to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 65. There are some interesting closing dates on this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as effectively

 66. After examine a couple of of the weblog posts on your web site now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and might be checking again soon. Pls try my website as properly and let me know what you think.

 67. Can I simply say what a relief to find somebody who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know the way to bring an issue to mild and make it important. Extra people must learn this and understand this side of the story. I cant imagine youre not more fashionable since you undoubtedly have the gift.

 68. Nice post. I learn one thing tougher on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to learn content material from other writers and observe somewhat something from their store. I抎 desire to make use of some with the content on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 69. You made some first rate points there. I regarded on the internet for the issue and located most people will go along with with your website.

 70. I’m typically to blogging and i actually recognize your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and hold checking for brand spanking new information.

 71. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic.

 72. For the reason that the admin of this site is working no uncertainty very quickly it will be renowned due to its quality contents.

 73. Thank you a lot for giving everyone such a memorable possiblity to read articles and blog posts from this blog. It is often so excellent plus jam-packed with amusement for me personally and my office acquaintances to visit your website particularly three times per week to learn the new things you have. Of course, I’m so certainly astounded with the fantastic tips and hints served by you. Certain 1 tips in this posting are rather the very best I have ever had.

 74. Amazing, blog yang luar biasa! 🌟 Saya sangat impressed dengan kontennya yang menarik dan mencerahkan. Setiap artikel memberikan informasi segar dan inspiratif. 🚀 Saya benar-benar menikmati membaca setiap kata. Semangat terus! 👏 Sudah tidak sabar untuk membaca postingan berikutnya. 📚 Terima kasih atas dedikasi dalam berbagi pengetahuan yang bermanfaat dan menginspirasi. 💡🌈 Lanjutkan karya hebatnya! linetogel 🙌

 75. Thanks so much for giving everyone an extremely special opportunity to read critical reviews from here. It really is very ideal plus stuffed with a good time for me and my office fellow workers to search your website at the least three times weekly to read through the new guidance you have. And lastly, I am just at all times impressed with the brilliant things served by you. Some 3 facts in this post are really the finest I have ever had.

 76. I have to express my love for your kindness in support of all those that really need help on this one matter. Your special dedication to passing the message all around appears to be exceedingly significant and have specifically empowered men and women much like me to attain their objectives. Your new interesting guide signifies a lot a person like me and even more to my office workers. Many thanks; from everyone of us.

 77. Pendekatan Anda yang unik dan cermat dalam konten ini benar-benar menyegarkan. Setiap baris adalah perjalanan intelektual. Tetaplah menaikkan standar! 🚀

 78. Good read! A bit more in terms of visual content could really elevate it. Have a look at my website for potential ideas.

 79. 😍 Like a magician with a wand, the author conjures enchantment in this article, turning ordinary words into spells that mesmerize readers and transport them to realms of wonder. 🪄📚

 80. Aku benar-benar terkesan oleh artikel ini! Pendekatan santai penulis tidak mengorbankan kedalaman konten. Terima kasih atas membuat pembelajaran terasa begitu mudah!

 81. Wow, kemampuan bercerita Anda luar biasa! Membaca postingan Anda seperti menjalani sebuah perjalanan. Cara Anda menghubungkan semua titik itu mahir. Itu membuat saya merenungkan beberapa hal. Apakah Anda memiliki buletin atau blog di mana saya bisa mengikuti tulisan Anda di masa depan?

 82. Delighted in the depth of your analysis, could you explore including more pictures in your next piece for greater clarity?

 83. I simply wanted to say thanks all over again. I do not know the things I would’ve carried out without those aspects contributed by you about such question. It had been a frustrating case in my view, however , looking at the very professional way you solved the issue made me to cry over delight. I’m just thankful for the help and have high hopes you really know what an amazing job you happen to be putting in educating people today through the use of your blog. More than likely you haven’t met all of us.

 84. Bravo on the article! The content is insightful, and I’m curious if you plan to add more images in your upcoming pieces. It could enhance the overall reader experience.

 85. Bravo on the article! 👍 The insights are well-expressed, and I believe incorporating more images in your next articles could be beneficial. Have you thought about that? 🖼️

 86. Artikel ini fantastis! Cara penjelasannya sungguh memikat dan sangat sederhana untuk dipahami. Sudah nyata bahwa telah banyak kerja keras dan studi yang dilakukan, yang sungguh layak diapresiasi. Penulis berhasil membuat topik ini tidak hanya menarik tetapi juga seru untuk dibaca. Saya dengan semangat menantikan untuk eksplorasi konten seperti ini di masa depan. Terima kasih atas berbaginya, Anda melakukan karya yang istimewa!

 87. 🚀 Wow, blog ini seperti perjalanan kosmik melayang ke galaksi dari kegembiraan! 🌌 Konten yang menegangkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi imajinasi, memicu ketertarikan setiap saat. 🎢 Baik itu gayahidup, blog ini adalah sumber wawasan yang inspiratif! #TerpukauPikiran Terjun ke dalam perjalanan kosmik ini dari penemuan dan biarkan pemikiran Anda melayang! 🚀 Jangan hanya mengeksplorasi, alami kegembiraan ini! 🌈 🚀 akan berterima kasih untuk perjalanan menyenangkan ini melalui dimensi keajaiban yang menakjubkan! 🚀

 88. I must express my gratitude for your kindness giving support to folks who must have guidance on your area of interest. Your personal commitment to getting the message up and down had been pretty helpful and have all the time enabled people much like me to get to their targets. The informative suggestions means much a person like me and far more to my office colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 89. I wanted to write a small comment to say thanks to you for all of the precious techniques you are placing here. My particularly long internet lookup has now been recognized with extremely good knowledge to share with my family and friends. I ’d point out that we readers are undeniably fortunate to dwell in a useful place with very many awesome professionals with interesting plans. I feel extremely fortunate to have seen your entire webpages and look forward to really more enjoyable times reading here. Thank you once again for a lot of things.

 90. Needed to write you that little observation in order to give many thanks once again for your personal breathtaking thoughts you have contributed on this page. It was open-handed with you giving openly what exactly numerous people would’ve supplied for an ebook in making some dough on their own, most notably considering that you might have tried it if you ever decided. The solutions additionally served like a good way to be sure that someone else have a similar eagerness really like my very own to learn a great deal more with regard to this problem. I think there are some more pleasant opportunities up front for people who see your blog post.

 91. I wanted to compose you that little bit of note just to give many thanks the moment again on your splendid techniques you have shared on this website. This is quite incredibly open-handed with you to present unhampered exactly what most people could have offered as an electronic book in order to make some money for themselves, especially seeing that you might have done it in the event you desired. These inspiring ideas additionally acted to be the good way to be certain that some people have the same keenness like mine to learn a whole lot more with respect to this problem. I know there are numerous more enjoyable sessions in the future for many who read through your site.

 92. I must get across my passion for your kindness giving support to men and women who really need help with the topic. Your real commitment to getting the solution all through had become especially good and have in every case enabled professionals just like me to arrive at their pursuits. Your entire useful guide entails so much a person like me and even further to my office workers. Regards; from everyone of us.

 93. Thanks a lot for giving everyone an exceptionally spectacular possiblity to discover important secrets from this blog. It really is very great plus stuffed with amusement for me and my office co-workers to search your blog not less than three times weekly to read through the newest guides you will have. And lastly, we’re actually fascinated with all the splendid opinions served by you. Selected 3 ideas on this page are surely the best I have ever had.

 94. My spouse and i ended up being absolutely contented that Raymond managed to carry out his preliminary research from the precious recommendations he received from your own web pages. It is now and again perplexing to simply possibly be freely giving solutions which the others may have been selling. And now we acknowledge we’ve got the website owner to thank for that. The illustrations you’ve made, the straightforward website navigation, the friendships your site help to foster – it’s got mostly exceptional, and it’s really facilitating our son and us believe that the matter is exciting, and that’s very vital. Many thanks for the whole lot!

 95. A medida que la tecnología se desarrolla cada vez más rápido y los teléfonos móviles se reemplazan cada vez con más frecuencia, ¿cómo puede un teléfono Android rápido y de bajo costo convertirse en una cámara de acceso remoto?

 96. 🌌 Wow, this blog is like a rocket blasting off into the universe of wonder! 🎢 The captivating content here is a captivating for the mind, sparking curiosity at every turn. 🎢 Whether it’s lifestyle, this blog is a source of exciting insights! 🌟 Embark into this cosmic journey of imagination and let your mind fly! 🌈 Don’t just explore, savor the excitement! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of awe! ✨

 97. 💫 Wow, this blog is like a cosmic journey launching into the universe of endless possibilities! 🌌 The thrilling content here is a captivating for the imagination, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a goldmine of exhilarating insights! #InfinitePossibilities Embark into this thrilling experience of imagination and let your imagination soar! 🌈 Don’t just explore, savor the excitement! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this exciting journey through the worlds of endless wonder! 🌍

 98. 🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure soaring into the galaxy of wonder! 💫 The captivating content here is a captivating for the mind, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a treasure trove of exhilarating insights! 🌟 Embark into this exciting adventure of knowledge and let your imagination fly! ✨ Don’t just explore, savor the excitement! #FuelForThought 🚀 will thank you for this exciting journey through the realms of discovery! 🌍

 99. 🌌 Wow, this blog is like a fantastic adventure soaring into the galaxy of excitement! 💫 The captivating content here is a thrilling for the mind, sparking awe at every turn. 🌟 Whether it’s lifestyle, this blog is a treasure trove of inspiring insights! 🌟 Embark into this thrilling experience of imagination and let your imagination fly! 🚀 Don’t just explore, experience the thrill! #BeyondTheOrdinary 🚀 will thank you for this thrilling joyride through the realms of endless wonder! ✨

 100. 🌌 Wow, this blog is like a rocket soaring into the galaxy of excitement! 🌌 The thrilling content here is a thrilling for the mind, sparking excitement at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a goldmine of exciting insights! #InfinitePossibilities Dive into this exciting adventure of imagination and let your imagination fly! 🌈 Don’t just enjoy, savor the excitement! #FuelForThought Your brain will thank you for this thrilling joyride through the realms of awe! 🌍

 101. 💫 Wow, this blog is like a rocket launching into the galaxy of excitement! 💫 The captivating content here is a thrilling for the imagination, sparking excitement at every turn. 💫 Whether it’s inspiration, this blog is a source of inspiring insights! #MindBlown 🚀 into this cosmic journey of knowledge and let your mind roam! 🚀 Don’t just enjoy, savor the thrill! #FuelForThought Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! ✨

 102. 💫 Wow, this blog is like a fantastic adventure blasting off into the galaxy of wonder! 🎢 The mind-blowing content here is a thrilling for the imagination, sparking excitement at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a treasure trove of exciting insights! 🌟 🚀 into this cosmic journey of imagination and let your mind soar! 🚀 Don’t just read, immerse yourself in the excitement! 🌈 Your mind will be grateful for this exciting journey through the realms of awe! ✨

 103. 💫 Wow, this blog is like a rocket launching into the universe of excitement! 🌌 The thrilling content here is a thrilling for the imagination, sparking curiosity at every turn. 🎢 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exciting insights! #AdventureAwaits Embark into this thrilling experience of imagination and let your thoughts fly! 🚀 Don’t just read, experience the thrill! 🌈 Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of discovery! 🚀

 104. 🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey soaring into the universe of excitement! 🌌 The thrilling content here is a thrilling for the mind, sparking awe at every turn. 💫 Whether it’s lifestyle, this blog is a treasure trove of inspiring insights! 🌟 Embark into this cosmic journey of imagination and let your thoughts soar! ✨ Don’t just read, savor the excitement! #BeyondTheOrdinary Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! 🚀

 105. 🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure launching into the galaxy of endless possibilities! 🎢 The thrilling content here is a thrilling for the mind, sparking excitement at every turn. 🎢 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exhilarating insights! #AdventureAwaits 🚀 into this thrilling experience of discovery and let your mind soar! 🌈 Don’t just read, savor the thrill! #FuelForThought 🚀 will thank you for this exciting journey through the realms of discovery! 🌍

 106. 🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey blasting off into the galaxy of excitement! 💫 The mind-blowing content here is a thrilling for the imagination, sparking excitement at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a source of exhilarating insights! #InfinitePossibilities Dive into this thrilling experience of imagination and let your mind fly! 🌈 Don’t just read, immerse yourself in the excitement! #BeyondTheOrdinary 🚀 will be grateful for this exciting journey through the dimensions of discovery! 🚀

 107. 🚀 Wow, this blog is like a rocket blasting off into the galaxy of wonder! 🎢 The thrilling content here is a thrilling for the imagination, sparking excitement at every turn. 💫 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of inspiring insights! #InfinitePossibilities Dive into this thrilling experience of imagination and let your thoughts soar! 🌈 Don’t just enjoy, experience the thrill! 🌈 🚀 will thank you for this exciting journey through the dimensions of endless wonder! 🌍

 108. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have
  found It positively useful and it has aided me out loads.
  I hope to contribute & help other customers like its helped
  me. Good job.

 109. Wow, awesome blog structure! How lengthy have you been blogging for?
  you make running a blog look easy. The entire look of
  your website is wonderful, as neatly as the content
  material! You can see similar here dobry sklep

 110. Наша бригада квалифицированных исполнителей предоставлена предлагать вам передовые технологии, которые не только гарантируют надежную защиту от прохлады, но и дарят вашему собственности модный вид.
  Мы работаем с последовательными компонентами, подтверждая долгосрочный термин использования и великолепные выходы. Изоляция фасада – это не только экономия на отапливании, но и внимание о природной среде. Экономичные подходы, какие мы внедряем, способствуют не только личному, но и сохранению природных ресурсов.
  Самое важное: Стоимость утепления дома у нас стартует всего от 1250 рублей за м²! Это доступное решение, которое изменит ваш домик в настоящий тепловой район с небольшими затратами.
  Наши произведения – это не только изолирование, это формирование территории, в где каждый компонент символизирует ваш свой образ. Мы примем в расчет все ваши запросы, чтобы осуществить ваш дом еще больше комфортным и привлекательным.
  Подробнее на веб-сайте
  Не откладывайте дела о своем жилище на потом! Обращайтесь к исполнителям, и мы сделаем ваш обиталище не только тепличным, но и изысканнее. Заинтересовались? Подробнее о наших проектах вы можете узнать на веб-ресурсе. Добро пожаловать в сферу комфорта и высоких стандартов.

 111. Your article has made this great Monday even better! It’s informative and perfectly captures the day’s positive vibes. Have you thought about including more visuals? It might make the content even more appealing.

 112. シリコンアートとほぼ同時期に創業したと思われるメーカーで、ラブドール エロ当時お迎えした人の感想を聞く限り、造形やシリコンの質も似通っているとのこと。シリアトと同じく最近の動向

 113. and preventing sexually transmitted infections or pregnancy.ラブドール 高級 The authors also suggest that more open conversations with family members about defining sex and considering readiness to engage in sex are key to promoting better sexual experiences for young peoplIt’s important to note that the majority of the studies were conducted in what the authors considered high-income and upper-middle-income countries,

 114. When Playboy magazine was in its heyday,women’s breasts reigned suprem But over the past several decades it appears that the media generally has been paying increasingly greater attention to the lower region of women’s two dominant anatomical protrusions.えろ 人形

 115. Este site é um verdadeiro modelo de como estabelecer e manter a confiança dos usuários. A segurança e a integridade são evidentes em cada detalhe. Recomendo sem reservas!

 116. A cada visita a este site, sou recebido com um senso palpável de confiança. É reconfortante saber que posso navegar aqui com tranquilidade. Obrigado por manter os mais altos padrões!

 117. こうした取り組みは、顧客からの高い評価に繋がっており、サイトが提供する製品とサービスの質の高さが際立っています.中国 えろ継続的な改善と革新の取り組みによって、comはリアルドール業界のリーダーとしての地位を確立しています.

 118. You can get pleasure from your huge breasted real love doll えろ 人形with huge hip and comfortable vagina all night very long. Not only is it possible to knowledge the amazing satisfaction of her vagina, anus and mouth,

 119. このような継続的な改善と革新の取り組みにより、comはリアルドール業界のリーダーとしての地位を確立しています.セックス ドール購入前に提供される詳細な情報、優れたカスタマーサポート、そして安全な支払いオプションにより、顧客は安心して購入できるのです.

 120. また、月額利用料はかからず解約をしても、その後追加料金が発生するということは絶対にありませんのでご安心ください。

 121. Fantastic article! 🌟 The information is presented clearly, and I’m curious if you plan to include more images in your upcoming pieces. It could make the content even more captivating. 🖼️

 122. Terrific article! 👌 The insights are well-articulated, and I’m curious if you plan to include more images in your upcoming pieces. It could enhance the overall reader experience. 🎨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *