I nöd och förlust

Fru: Jag trodde att fotbollsmatchen var slut.

Jag: Det är den.

Fru: Vad tittar du på då?

Jag: Amerikansk fotboll.

Fru: Mer fotboll?

Jag: Am. Eri. Kansk. Fotboll.

Fru: Det där NFL? Jag trodde att du tjatade om att den säsongen inte hade börjat än.

Jag: Det har den inte. Det här är collegelag.

(Tystnad)

Fru: College?

Jag: Ja.

Fru: Alltså…universitet?

Jag: Ja.

Fru: Du tittar på en fotbollsmatch mellan två…universitet?

Jag: A-m-e-r-i-k-a-n-s-k fotboll. C-o-l-l-e-g-e-l-a-g. Det är skitstort i USA!

(Tystnad)

Fru: Är det alltså en svensk tv-kanal som visar en match i amerikansk fotboll mellan två amerikanska universitet?

Jag: Nej. Det är en amerikansk tv-kanal. Jag har köpt ett abonnemang.

Fru: Du har KÖPT ett abonnemang för att kunna titta på amerikansk fotboll mellan…collegelag?

Jag: Ja.

Fru: Det är alltså…skolor?

Jag: Det är Ohio State och Virginia Tech. Två av USA:s bästa collegelag. Och det är faktiskt en väldigt intressant match för Virginia Tech var det enda laget förra året som van…

Fru: Men de går alltså i skolan? Alla de där spelarna går fortfarande i skolan?

Jag: På college.

Fru: Du sitter och tittar på en match mellan två skolor?

Jag: Ja.

(Tystnad)

Fru: Du har alltså betalat för att få titta på någons gympalektion?

Jag: Jag tänker inte ens bevärdiga det med ett svar.

Fru: Jag såg några åtta-nioåringar som spelade bandy ute på gården förut idag, du kanske kan gå ut oc…

Jag: Vet du, det här med att du är en bra försäljare blir extra irriterande när det även betyder att du är en bra GLÄDJEFÖRSTÖRARE!

83 kommentarer

 1. ”Du har alltså betalat för att få titta på någons gympalektion?” Din fru är fantastisk.

 2. Jag är nog lite diplomatisk här men jag tycker nog att även Fredrik måste få ha en hobby för jag antar att abonnemangskostnaden kommer från ditt hobbykonot, Fredrik? 😉
  …för ett hobbykonto har väl alla människor?

  Sedan kan man inte låta bli att imponeras över Fru, haj fajjv! 🙂

 3. Den här gången är jag på din frus sida. Jag är sportnörd men förstår inte grejen med amerikansk fotboll och det är kanske just det att man måste förstå alla finneser och regler för att uppskatta den. Själv tittar jag på vanlig rugby, helst 7 manna.

 4. Skolgympa med 110 000 åskådare på läktarn här i stan. Och folk grillar och dricker öl i timmar före gympan. Och jag kan hyra ut mitt hus for 30 000 kr för en helg till familjer som har rest i 6 timmar för att se på gympan.
  Heja skolgympan.

 5. Det viktiga i det hela är att amerikansk fotboll är fantastiskt kul, man måste bara, som någon här ovan skrev, lära sig reglerna och finesserna först. När man gjort det, då älskar man TV 10 på söndagar.

  Synd bara att Fredrik aldrig kan lära sig att hålla på rätt lag. Men vad vet jag, mitt älskade Chargers flyttar väl till LA snart och då kan man ju inte fortsätta hålla på dem.

  (Du håller säkert på MFF och Redhawks också?!?)

 6. Amerikansk fotboll är mycket trevligt att kolla på. Men Macke du får nog och skaffa ett abonnemang för jag tror viasat ska flytta NFL på söndagarna till Viasatsport.

 7. @Håkan

  Tack! Har redan ett sådant också, så man kan följa multipla matcher samtidigt =)

  @Fredrik

  Okej, jag ska vara tyst nu. Det slutar aldrig bra när jag drar upp sådana här ämnen. Jag säger bara att du på ett oerhört bra sätt fångat upp vad det innebär att vara Tottenham-supporter i Britt-Marie var här.

 8. Fokusera på det viktigaste här nu! Kalla aldrig äggboll för fotboll! Fotboll spelas med 11 man på var sida o man använder i huvudsak fötter. Äggbollsvarianten är bara amerikanskt trams!

 9. Någon som kan förklara australisk fotboll för mig? De hade tighta små kläder och nej, jag förstod inget.

 10. Jag är med dig Fredrik! VT va faktiskt det enda laget som spöade ohio state förra året! klart man ville se hur det gick! sådär tyvärr..

 11. My husband and i got quite thankful Edward could deal with his research via the precious recommendations he made when using the web site. It’s not at all simplistic to just choose to be making a gift of tricks that many people could have been selling. We recognize we’ve got the website owner to thank for that. All of the illustrations you’ve made, the straightforward blog menu, the relationships you help promote – it’s all great, and it’s really aiding our son and the family understand the article is thrilling, and that’s rather essential. Many thanks for the whole lot!

 12. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 13. I am just writing to make you know of the remarkable experience my friend’s girl encountered using the blog. She came to understand too many things, which included what it’s like to possess an incredible helping spirit to get other individuals without hassle fully grasp certain complicated things. You actually surpassed visitors’ expectations. Thank you for imparting those good, trusted, revealing as well as easy thoughts on this topic to Jane.

 14. My spouse and i got absolutely happy Emmanuel managed to finish off his basic research through the ideas he was given using your blog. It is now and again perplexing just to continually be releasing tips and hints that many others have been selling. Therefore we fully grasp we now have the writer to give thanks to because of that. The type of explanations you made, the straightforward site navigation, the relationships you give support to engender – it’s got all astonishing, and it’s really letting our son and our family consider that that issue is enjoyable, and that is really essential. Thanks for all!

 15. I not to mention my friends happened to be reading the great ideas from your web blog and so at once came up with a terrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those strategies. The young boys came so stimulated to learn them and have now definitely been taking advantage of them. Thanks for turning out to be quite accommodating as well as for finding variety of fantastic information millions of individuals are really desirous to be aware of. My personal honest apologies for not expressing appreciation to sooner.

 16. I wish to express my gratitude for your kind-heartedness for folks that absolutely need assistance with in this study. Your real commitment to passing the solution up and down came to be astonishingly functional and have specifically permitted individuals much like me to get to their aims. Your new invaluable useful information implies a whole lot a person like me and somewhat more to my fellow workers. Thanks a ton; from all of us.

 17. I want to get across my passion for your kindness in support of those individuals that really need assistance with this particular issue. Your very own dedication to passing the message all around had become certainly productive and have regularly allowed some individuals much like me to attain their ambitions. The insightful publication entails so much to me and even more to my mates. Many thanks; from all of us.

 18. I in addition to my guys were actually following the good suggestions from the website while unexpectedly got an awful feeling I never thanked the blog owner for those strategies. Most of the ladies happened to be for that reason very interested to see them and have now sincerely been using them. Appreciation for genuinely well thoughtful and then for utilizing such good subject areas most people are really needing to understand about. Our honest regret for not saying thanks to earlier.

 19. Spot on with this write-up, I actually suppose this web site needs much more consideration. I抣l most likely be once more to learn far more, thanks for that info.

 20. I just wanted to write a small note in order to appreciate you for all of the magnificent strategies you are placing on this site. My incredibly long internet lookup has at the end of the day been honored with good quality points to share with my family members. I would assume that we visitors are definitely fortunate to be in a decent site with many brilliant people with good guidelines. I feel very privileged to have discovered your web site and look forward to tons of more enjoyable moments reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 21. I am writing to make you understand what a perfect discovery my friend’s princess enjoyed going through your web page. She even learned such a lot of issues, most notably what it’s like to possess an incredible helping character to get many people really easily thoroughly grasp some multifaceted matters. You really surpassed people’s desires. Thank you for rendering the invaluable, safe, edifying and as well as cool thoughts on that topic to Ethel.

 22. Thank you for all your valuable labor on this site. My aunt take interest in going through research and it’s easy to understand why. We all notice all concerning the compelling method you offer priceless tricks via this blog and as well strongly encourage contribution from other ones about this subject matter and our favorite simple princess is always discovering so much. Have fun with the rest of the year. Your conducting a powerful job.

 23. I truly wanted to send a brief word in order to thank you for all the great steps you are sharing at this website. My particularly long internet research has now been honored with useful facts and strategies to talk about with my family members. I would declare that many of us site visitors actually are extremely blessed to be in a fabulous community with many brilliant individuals with insightful things. I feel really lucky to have used your web page and look forward to plenty of more fabulous minutes reading here. Thank you once again for all the details.

 24. Whats up! I just want to give an enormous thumbs up for the great info you will have here on this post. I might be coming back to your weblog for extra soon.

 25. Can I simply say what a relief to search out someone who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know tips on how to carry a problem to mild and make it important. Extra people must read this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre no more common since you undoubtedly have the gift.

 26. You made some decent points there. I appeared on the web for the issue and located most people will associate with together with your website.

 27. This is the right weblog for anybody who desires to seek out out about this topic. You realize a lot its nearly exhausting to argue with you (not that I really would want匟aHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 28. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could possibly repair for those who werent too busy looking for attention.

 29. I would like to show some thanks to the writer for bailing me out of this instance. Right after scouting through the world-wide-web and getting ways that were not productive, I thought my entire life was done. Being alive devoid of the approaches to the difficulties you have resolved all through your main short article is a critical case, and those which might have adversely damaged my career if I hadn’t encountered the blog. Your main talents and kindness in maneuvering almost everything was very useful. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a subject like this. It’s possible to at this time look forward to my future. Thanks so much for your expert and result oriented guide. I won’t hesitate to endorse your web site to any person who should get counselling about this subject matter.

 30. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to read, however I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you may repair in case you werent too busy on the lookout for attention.

 31. An interesting dialogue is value comment. I feel that you should write more on this matter, it won’t be a taboo topic however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 32. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to search out any individual with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the internet, someone with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

 33. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is something that not enough persons are speaking intelligently about. I am very blissful that I stumbled throughout this in my search for something referring to this.

 34. Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get something done.

 35. Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the good information you have here on this post. I will be coming again to your blog for extra soon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *