Going places. Eller inte.

Jag ska till Tyskland imorgon. Ensam. Eller jag ska till Danmark först, och sedan Tyskland, tror jag. Eller om det möjligen är tvärtom. Var ligger Flensburg? Jag tror att det är dit jag ska först. Hur som helst: Det är alltså en litteraturfestival på gränsen mellan Danmark och Tyskland som jag ska till, och trots att det är en litteraturfestival har någon alltså bjudit in mig. Exakt till vilket av länderna är möjligen inte helt och hållet klarlagt men jag litar på att det löser sig när jag landar.

Jag har i alla fall därför, som brukligt är när jag ska resa någonstans själv, ägnat hela den här dagen åt att överväga olika strategier för att inte tappa bort mitt pass eller/och mitt boardingkort någonstans på flygplatsen den här gången. De senaste resorna jag har gjort utan min fru har jag nämligen glömt passet ovanpå en bardisk i Finland och boardingkortet ovanpå en burk vingummin i en tax free-butik i Tyskland. I London glömde jag båda två på Lego Ninjago-avdelningen i en leksaksbutik. Vid två av tillfällena har jag dessutom köat till fel gate för att jag tydligen lider av svår informationstavlexi och därefter fått rusa över hela flygplatsen när de har ropat efter mig i högtalarna.

Jag vill minnas att det var i London som flygvärdinnan till sist gick med på att släppa ombord mig på planet utan boardingkort för att hon inte orkade tjafsa mer med mig och bara ville att planet skulle kunna lyfta i tid, men ångrade sig när jag försökte dra ett skämt om hela situationen som började någonstans i ”I am very…tankspridd, you know, I spread my thoughts one can say. And my stuff.” och slutade ungefär med ”I would be a very sucky terrorist”.

Min fru säger att ”resfeber” är huvudvärken som alla runtomkring mig får när jag ska resa någonstans.

Så alla förslag på hur man håller reda på viktiga grejer på en flygplats tas tacksamt emot i kommentarsfältet. (”Ge dem till din fru” är alltså just den här gången inte ett jättebra förslag eftersom hon inte ska med. Men annars har ni helt rätt.)

96 kommentarer

 1. Du kan tejpa det runt magen.
  Kan iofs skapa sekundära problem med att tejpa saker runt magen och samtidigt åka flygplan men det är viktigt ur ett rent logistiskt perspektiv att lösa just problem i rätt ordning.

  Trevlig resa! Och hälsa danmarkstyskarna.

 2. Tror på det sättet som ensamma barn reser. Unaccompanied Minor. En flygvärdinna möter vid incheckning. Man får en påse i ett snöre runt halsen där alla detaljer om resan står. Säkert någon slags godkännande från föräldrarna att barnet får resa ensamt och sånt också (din fru kanske kan övertalas om att skriva ett sånt till dig…). Flygvärdninnan följer med hela vägen till sätet ombord. Tror du kan få en leksak att underhålla dig med på flygresan med. När du landar upprepas proceduren och du överlämnas till föräldrar (eller fru/agent/litteraturfestivalsansvarig).

 3. Passet behöver du inte om du ska till tysk-mark. E-biljeten heter lösningen på ditt andra problem För telefonen håller du reda på , eller hur

 4. Jag glömde passet hemma en gång när jag reste till Polen för massa år sedan, men kom på det på väg till flygplatsen så jag fick vända och hämta det. Och sedan när jag skulle igenom säkerhetskontrollen så fick man tydligen inte ha tandkrämstuber i handbagaget, så jag fick slänga den. Det gjorde mig så upprörd att jag glömde boardingkortet i plastlådan för värdesaker, och när jag gick tillbaka för att hämta det var jag så sen att de efterlyste mig genom högtalarna. Men annars gick det bra. Den gången.

 5. Litet hål i hörnen och så ett snöre genom där som du sedan hänger runt halsen! Testa! Du måste tappa bort dig själv för att kunna tappa bort passet och boarding kortet ?

 6. Hat du testat att sätta fast det runt exempelvis en burk vingummin eller något, du kan ju omöjligt glömma varken pass eller något annat om det sitter fast i något ätbart!

 7. Ät upp burk ”Ben & Jerry”. Rengör den. Lägg värdesakerna i den. Liten risk att du förlägger en burk B&J. Lycka till.

 8. Eftersom passet anses ogiltigt om du slår hål i det så skulle jag inte rekommendera snörmetoden som föreslogs ovan…

  Så länge du reser inom Schengen – Skaffa nationellt ID-kort. Kan man ha i plånboken typ jätteenkelt. Sen stoppar du ner boardingkortet där också. För plånboken tappar du väl inte bort? Du måste ju kunna köpa ost och öl.

  Eller så sväljer du all form av stolthet och skaffar en Fannypack. Eller midjeväska som det heter på svenska.

 9. Till Flensburg kan man åka tåg. Busenkelt. Byte i Köpenhamn bara. Då behöver du inget boardingpass och skulle du råka glömma nånting i restaurangvagnen är det ju bara att gå tillbaka och hämta det.

 10. Boardingpasset har du såklart i telefonen. Väldigt smidigt. Och passet kanske i en innerficka på jackan? Inte i handen iallafall. (I värsta fall…. midjeväska… Schhhh, säg inte att jag sa det…)

 11. Oh wow, någon som inte uppfattar saker visuellt? Själv har jag motsatt problem, uppfattar ingenting alls audiellt (ens om man ropar mitt namn i högtalarna) men visa det för mig på en skärm så klarnar allting!

 12. Håller med Cia här ovan. Be att få resa som barn, med en flygvärdinna som kan övervaka dig och dina saker. Alternativt midjeväska, men de är ju så vansinnigt fula, och förmodligen kommer du ändå lägga ur både pass och boardingkort när du inser hur praktiska de är att förvara godis i.

 13. Skaffa en såndär påse man hänger om halsen och stoppar in innanför tröjan. Lägg plånkan och luren där också.
  Värst är ju på Heathrow där gaten kommer upp i samma ögonblick som det står boarding! Det tar sedan 15-20 minuter att rusa bort dit och så när man kommer fram har i alla fall inte påbörjat boarda! Jag är en person med resfeber de lux och får nästan panik av sånt här. Fast jag vet att om jag checkat in en väska ska det mycket till innan dom sticker utan mig. Då måste de leta rätt på väskan först….

 14. numera finns det smala midjeväskor som knappt synd. de är tänjbara och blir bara precis så stora som behövs… annars var kepsen bra

 15. Pass behöver du inte inom Schengen och du tycks hyfsat säker på att du ska till Tyskland och/eller Danmark så då räcker tex körkort som identifikation.
  Har oktoberfest börjat än?

 16. Får du problem får du gå och köpa en av dina egna böcker och peka på profil bilden och säga ”don’t you see this is me very fejmus swedish författare!”

 17. Jag tycker att det är supergulligt med tankspridda människor, jag tycker du utser mig till din pass/biljetter/nycklar/andra viktiga värdesakershållare! Så var problemet löst! Jag tar inte mycket plats och håller mig i bakgrunden! Deal?

 18. Framstående författare borde få ha ett eget entourage( assistenter eller ledsagare) med sig på resan. Som ser till att du behöver bara föra en fot framför den andra och fixar allt annat runt i kring. För världsstjärnor kan ju kräva vad som helst annars som tex: endast blå m&m:s i godisskolen, egen massör med mer.. Dags att kräva detta vid bokning nästa gång 🙂

 19. Eller så lånar du en handväska/axelväska av din fru…om hon nu har nån i tillräckligt skabbigt skick för att låta dig använda den…;-)

 20. Thank you for all your efforts on this site. Kate take interest in getting into investigation and it is easy to understand why. We all know all regarding the powerful method you render sensible strategies through this web site and as well as invigorate contribution from some others on this concern then our princess is now starting to learn a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the year. You have been doing a wonderful job.

 21. This website is known as a stroll-by means of for all the data you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l undoubtedly uncover it.

 22. I in addition to my guys happened to be checking the good guidelines on your web page and so suddenly developed an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those techniques. Those people are actually totally very interested to see them and have very much been tapping into these things. Many thanks for turning out to be indeed thoughtful and also for making a choice on variety of superb subject matter millions of individuals are really desirous to be informed on. Our own honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

 23. A lot of thanks for each of your work on this site. Kate really likes setting aside time for investigation and it’s easy to see why. My partner and i know all of the powerful form you create informative tips and hints through the web blog and as well encourage participation from some others on the situation so our own daughter is actually understanding so much. Enjoy the rest of the new year. Your conducting a wonderful job.

 24. Thanks a lot for giving everyone a very memorable possiblity to check tips from this web site. It can be so lovely and also full of a great time for me and my office friends to search your web site the equivalent of three times a week to read through the new things you have got. And lastly, I am also certainly astounded with the tremendous techniques served by you. Certain 2 points in this posting are certainly the most effective we’ve had.

 25. Needed to put you a very little word to help thank you so much yet again on your fantastic views you’ve featured on this site. This has been so pretty open-handed with you to make openly precisely what a few people could possibly have sold for an e-book to end up making some dough for their own end, principally given that you could have done it in case you considered necessary. Those advice additionally acted to provide a good way to fully grasp other people online have similar keenness the same as mine to know a little more with regard to this matter. I am sure there are millions of more pleasant times up front for those who browse through your blog.

 26. Needed to post you the very little word just to thank you the moment again for the marvelous tips you’ve contributed on this site. This has been so unbelievably open-handed with you to make freely precisely what many of us could possibly have distributed for an e book in order to make some money for their own end, especially seeing that you could have tried it in case you considered necessary. Those secrets in addition acted as a easy way to realize that the rest have the same interest much like my personal own to know the truth significantly more regarding this problem. I am sure there are millions of more pleasurable sessions up front for folks who take a look at your blog.

 27. I together with my friends have already been looking through the excellent tactics located on your web page and so at once came up with a terrible feeling I never thanked the site owner for those tips. My ladies appeared to be for that reason stimulated to see all of them and already have absolutely been having fun with those things. Thank you for getting simply thoughtful and for pick out varieties of good things millions of individuals are really eager to be aware of. My personal honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

 28. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That could be a great level to deliver up. I supply the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions like the one you carry up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, however I am certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the impression of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 29. I want to express my appreciation to you just for rescuing me from this particular difficulty. After scouting through the the web and seeing basics that were not powerful, I believed my entire life was done. Being alive without the presence of solutions to the difficulties you have solved by way of the short post is a critical case, and the ones that might have in a wrong way damaged my career if I hadn’t noticed your blog. The ability and kindness in handling all the stuff was tremendous. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a point like this. I can at this time look ahead to my future. Thank you so much for the reliable and amazing help. I won’t think twice to suggest your blog post to anyone who should get recommendations about this problem.

 30. I have to show thanks to this writer for bailing me out of this trouble. As a result of checking through the internet and getting strategies which are not productive, I assumed my life was over. Existing without the answers to the difficulties you’ve fixed by way of your post is a critical case, as well as ones which may have in a negative way affected my entire career if I hadn’t come across your website. Your main expertise and kindness in touching all the stuff was very useful. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a point like this. I can at this moment look ahead to my future. Thanks for your time so much for this reliable and result oriented help. I won’t be reluctant to refer your web blog to any individual who needs care on this subject.

 31. My husband and i got quite fortunate that Jordan could carry out his reports with the ideas he had from your web pages. It’s not at all simplistic to just happen to be giving freely steps which most people might have been making money from. And we see we have got the writer to give thanks to for this. The entire illustrations you have made, the simple blog navigation, the relationships your site help to promote – it’s got many exceptional, and it’s helping our son in addition to us recognize that this content is entertaining, which is certainly tremendously vital. Thanks for everything!

 32. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you can fix when you werent too busy searching for attention.

 33. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I actually thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can repair in case you werent too busy in search of attention.

 34. I discovered your weblog website on google and verify a couple of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading extra from you afterward!?

 35. This is the proper weblog for anyone who wants to search out out about this topic. You notice a lot its almost onerous to argue with you (not that I actually would need匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 36. Aw, this was a very nice post. In concept I wish to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get something done.

 37. Whats up! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice info you have right here on this post. I will likely be coming back to your weblog for more soon.

 38. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix in case you werent too busy looking for attention.

 39. Can I just say what a relief to search out someone who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know the best way to carry a problem to gentle and make it important. More folks need to learn this and understand this facet of the story. I cant imagine youre no more standard since you undoubtedly have the gift.

 40. Can I simply say what a reduction to seek out someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You positively know the best way to convey a difficulty to mild and make it important. More people must learn this and perceive this side of the story. I cant believe youre no more widespread because you definitely have the gift.

 41. After examine a number of of the weblog posts on your web site now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking again soon. Pls try my website as effectively and let me know what you think.

 42. There are some interesting deadlines on this article however I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

 43. Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

 44. I am commenting to let you be aware of of the fabulous experience my wife’s girl encountered checking your blog. She learned a lot of details, which included what it is like to possess an incredible teaching style to get the mediocre ones without hassle know precisely several specialized issues. You truly exceeded our own expectations. Many thanks for displaying such practical, trusted, revealing not to mention easy tips about the topic to Evelyn.

 45. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your weblog with extra particulars? It’s highly useful for me. Massive thumb up for this weblog put up!

 46. I am usually to blogging and i really recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your site and preserve checking for new information.

 47. An interesting dialogue is value comment. I believe that it’s best to write more on this matter, it may not be a taboo subject however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 48. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *