Kallt krig. Varmt hjärta.

Jag har en syster. Hon har en son. Min systerson, således. Sonens pappa är således min svåger. Han är från Irland. Vilket inte är så konstigt som det låter eftersom han bor på Irland. Så det är egentligen mer min syster som är från Sverige.

Hur som helst.

Vi rör oss ju nu som bekant mot jul, och min svåger och jag skickar traditionsenligt sms till varandra med bilder (jag vet inte om det fortfarande kallas ”mms” men ni fattar förbannat väl vad jag menar så håll inte på och himla med ögonen satans ungdomar med era frisyrer och er musik) på högljudda leksaker som vi hotar att skicka till varandras barn i julklapp. När min syster och svåger var i Sverige på besök i somras köpte min syster, PRECIS innan de åkte hem, en stor jävla leksaksvattenrutschkana som tre pingviner åkte i om och om igen samtidigt som rutschkanan spelade en sång som jag inte direkt kan beskriva men som jag är övertygad om skulle klassas som tortyrmetod om den användes mot misstänkta terrorister  i karibiska fångläger. Det var som om en Marvel-film där Hydra anställt Dr Bombay för att göra alla småbarnsföräldrar morfinberoende.

Men i alla fall.

Jag ska inte säga att jag är mer stressad än vanligt den här julen. Jag ska inte försöka skylla ifrån mig. Men min svåger skickade den här bilden till mig och skrev: ”Got this for your daughter. Don’t worry, batteries included!”

IMG_5179

Och då var jag TÅLMODIG. Jag vill bara påpeka det. Jag skickade bara något lugnt och fint tillbaka med en smiley eller nåt sånt skit och skrev att jag var upptagen med att hitta en lämplig fraktlösning för ett trumset som skulle kunna vara framme på Irland lagom till jul.

Eller nåt sånt.

Jag drog djupa andetag och räknade till tresiffrigt. För sån är jag. För det är snart jul och familjen är det viktigaste man har i livet och jag vet att min svåger bara skojar för han skulle givetvis aldrig göra något för att göra mig upprörd. Så jag tog det lugnt så lugnt så jävla förbannat lugnt så det var inte klokt.

Och sen skickade han den här bilden och skrev ”What size are your children?”.

IMG_5180

Och då skrev jag: ”I am gonna get your kid a snake. And I am gonna give the snake a really cute and cuddly name and a great backstory about how it is an orphan but it has the chosen mark and the ancient prophecy says that one day a brave boy will save it and they will be best friends and together they will defeat the evil armies of the terrible wizard and save the world. Unless the stupid father of the brave boy tries to give the snake away because then all will be lost. I AM A WRITER I HAVE SOLD VERY MANY BOOKS I CAN MAKE THIS SHIT BELIEVABLE!!!”

Jag tycker inte att det var en orimlig reaktion. Visst, det kanske inte var en helt och hållet rimlig reaktion heller, men jag tycker ändå att vi befinner oss någonstans där emellan. Det var visserligen inte ett jättebra tecken att min syster inte ringde och skällde på mig utan istället ringde min fru för att fråga hur jag ”mår”. Det var det kanske inte. Men det var min svåger som började. Tåla lekar och stå ut med hettan i köket och allt det där, liksom. Don’t mess with the mess if you don’t wan’t the eller vad fan.

Nu har jag hur som helst drömt mardrömmar om talande ormar tre nätter i rad. Jag måste lära mig att inte provocera mig själv. Jag är för bra på det här.

84 kommentarer

 1. Bor han på Irland? Bor vi på Sverige? Bor folk i Gotland? Vad, vadå missa poängen, huh?

 2. Din svåger är en god och fin man som inser hur viktigt det är att växa upp med positiva förebilder och desstom förstår sig på football.

 3. Jag vet precis vilken pingvinleksak det är!! Det finns en (nåja) YouTube-video som visar hur den går runt-runt-ruuuunt, och min tvååring äääälskar att titta på den!
  Vilken schysst syrra du har.

 4. Min son hade 6-årskalas idag. Av sin mormor fick han en megafon!!
  En MEGAFON till en 6-åring!
  Jag måste ha varit ett väldigt elakt barn eftersom min mamma bestraffar mig på det här viset.
  Eller så ska det eventuellt ses som ett kul skämt,men jag vet inte….
  Jag hade skrattat åt pingvinerna.

 5. Du överreagerade INTE! Vi pratar Brady här… The Brady Bunch Brady… Oh hell no!!!

 6. 😀 Kan se för mig hur din svågers skratt fastnar i halsen när dina responser aldrig tar slut! Underbart att du inte stoppar på lagom!

 7. Här skulle jag skriva en kommentar om igenkänningsfaktorn gällande mardrömmar när ens egen hjärna någonstans bestämmer sig för att backfire på en själv. . jag kom av mig.
  För att kunna kommentera så ska man fylla i två ord,här precis ovanför, som en dator har genererat fram för att du ska veta att jag inte är en robot. ( Robotfilter, även kallat robotfälla eller captcha heter det tydligen, efter en googling )

  Nåväl, orden jag ska fylla i är ”Anger” ”Cinema” .. Så nu har jag istället för en kommentar, som skuullllleee handla om hjärnans mysterium , istället sjuka bilder på en biosal fylld med människor som är där för att bli arga. De har löst biljett Fredrik!
  De sitter där alldeles förberedda för att vara arga, även om de inte riktigt vet ännu på vad. De kastar popcorn mot ridån.

 8. I have to show thanks to the writer just for bailing me out of this situation. After looking out throughout the world wide web and obtaining proposals that were not pleasant, I assumed my life was well over. Being alive devoid of the answers to the difficulties you’ve solved all through your good article content is a critical case, as well as ones which could have in a wrong way damaged my career if I hadn’t come across your web blog. Your primary training and kindness in taking care of the whole thing was tremendous. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a stuff like this. I can also at this moment look forward to my future. Thanks very much for this skilled and results-oriented guide. I won’t think twice to suggest the blog to any individual who should have direction about this matter.

 9. I truly wanted to type a simple word to be able to say thanks to you for the splendid tricks you are showing at this site. My extended internet search has at the end been recognized with sensible facts to share with my relatives. I ’d suppose that most of us visitors actually are undoubtedly fortunate to exist in a good network with so many marvellous people with useful hints. I feel really happy to have encountered your webpages and look forward to many more excellent times reading here. Thank you again for all the details.

 10. I want to express thanks to you for bailing me out of this type of problem. After surfing throughout the the web and coming across techniques which are not helpful, I figured my life was done. Living minus the strategies to the problems you have solved through your guide is a crucial case, and the ones which may have in a wrong way damaged my career if I had not discovered your web blog. Your knowledge and kindness in playing with everything was tremendous. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a thing like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks very much for your skilled and results-oriented guide. I won’t be reluctant to suggest the sites to anybody who wants and needs guide on this matter.

 11. When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 12. I simply needed to appreciate you again. I do not know the things I might have created in the absence of the suggestions shared by you regarding that problem. It had become a real terrifying matter in my circumstances, however , seeing the very expert way you processed that made me to weep for gladness. I will be happy for the service and in addition pray you comprehend what a powerful job you have been doing training the rest with the aid of your web blog. I am sure you haven’t met all of us.

 13. I’m just commenting to let you know what a fabulous discovery my cousin’s child developed viewing the blog. She figured out lots of details, which included how it is like to have an amazing giving mood to have other individuals clearly gain knowledge of some hard to do topics. You undoubtedly exceeded her desires. I appreciate you for rendering the necessary, trusted, informative and as well as easy thoughts on this topic to Sandra.

 14. I wish to point out my passion for your kind-heartedness supporting individuals who require guidance on the idea. Your real dedication to passing the solution around has been particularly effective and has regularly enabled most people like me to achieve their desired goals. This useful report denotes a lot a person like me and additionally to my fellow workers. Thanks a ton; from all of us.

 15. I am glad for commenting to let you know of the fantastic experience my cousin’s girl obtained reading through your site. She came to understand lots of details, including what it is like to possess a great coaching spirit to have the rest very easily completely grasp some tortuous subject areas. You undoubtedly surpassed my desires. Thanks for providing these useful, trusted, informative and also easy guidance on the topic to Mary.

 16. I must convey my passion for your kindness in support of people who actually need guidance on this field. Your special commitment to passing the message throughout appears to be amazingly productive and have really allowed individuals much like me to achieve their endeavors. Your amazing warm and friendly hints and tips implies a lot to me and far more to my mates. Regards; from everyone of us.

 17. A lot of thanks for every one of your effort on this site. My mother delights in participating in internet research and it’s really easy to understand why. My partner and i learn all relating to the dynamic medium you provide vital guidance by means of your website and even increase response from some others on that idea plus our own girl has always been becoming educated a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You have been carrying out a remarkable job.

 18. I am typically to running a blog and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and preserve checking for new information.

 19. I enjoy you because of your own efforts on this web site. Kim takes pleasure in getting into internet research and it is obvious why. A number of us learn all about the dynamic manner you deliver important tips and hints through your blog and even encourage response from the others about this subject matter and our favorite child is now being taught a great deal. Have fun with the rest of the year. You have been conducting a very good job.

 20. After research a couple of of the weblog posts in your website now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will be checking back soon. Pls check out my web site as effectively and let me know what you think.

 21. This is the proper weblog for anybody who needs to search out out about this topic. You notice so much its virtually laborious to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

 22. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my option to read, however I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would repair when you werent too busy searching for attention.

 23. Aw, this was a very nice post. In concept I want to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and on no account appear to get something done.

 24. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss downside? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 25. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing just a little evaluation on this. And he actually bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you become experience, would you mind updating your blog with extra details? It is highly helpful for me. Massive thumb up for this blog post!

 26. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn out to be expertise, would you mind updating your weblog with extra details? It’s highly useful for me. Huge thumb up for this blog put up!

 27. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you possibly can take away me from that service? Thanks!

 28. Nice post. I be taught something more difficult on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to learn content from other writers and observe a little one thing from their store. I抎 want to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 29. That is the proper blog for anyone who wants to search out out about this topic. You realize so much its almost laborious to argue with you (not that I actually would need匟aHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just great!

 30. That is the right blog for anyone who needs to seek out out about this topic. You notice a lot its nearly arduous to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 31. There are definitely loads of particulars like that to take into consideration. That is a nice level to convey up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you convey up the place a very powerful thing shall be working in trustworthy good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that, but I am certain that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impression of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 32. That is the suitable weblog for anyone who desires to search out out about this topic. You understand so much its virtually exhausting to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just great!

 33. I抎 need to examine with you here. Which isn’t one thing I normally do! I get pleasure from studying a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to remark!

 34. Can I just say what a reduction to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know how to carry a problem to light and make it important. Extra individuals need to read this and understand this facet of the story. I cant consider youre no more in style because you definitely have the gift.

 35. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you. 20bet

 36. I抎 should test with you here. Which is not something I usually do! I take pleasure in reading a submit that can make folks think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

 37. Nice post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It would all the time be stimulating to read content material from different writers and follow a little bit one thing from their store. I抎 desire to make use of some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 38. You made some decent points there. I appeared on the web for the issue and found most people will go together with with your website.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *