Take me out to the ball game

image

Jag ser baseball i Chicago med min agent. Eller jag SÅG baseball i Chicago med min agent, får man väl säga. I en liten stund. Vi satte oss nämligen ner och jag började förklara alla regler och olika sorters strategi och jag var absolut inte ”överentusiastisk”. Men jag skulle väl kanske möjligen kunna sträcka mig till att jag var ”strax över medel-entusiastisk”. När jag kom till reglerna för lönetaket och de finare delarna av statistiksystemet så frågade min agent om jag ”tänkte hålla på så här hela matchen”. Och när jag nickade (i stort sett helt normalentusiastiskt!) frågade han hur lång en match brukar vara. Och när jag svarade att de kan vara allt mellan tre och sju timmar mumlade min agent något om att ”det här inte ingår i vårt kontrakt” och att det ”faktiskt finns arbetsmiljöregler”. Och när jag då sa att han fattade väl för fan att när han gick med på att gå på baseball med mig så ingår det att jag vill prata ganska mycket om detaljer och strategi och vilka färger olika lag har på sina kepsar och så vidare. Det är liksom en del av upplevelsen. På detta svarade min agent att han före resan hade hört att jag skulle gå på en match med min fru när hon kommer hit om en vecka, och då hade han tänkt att om min fru stod ut med att gå på en match med mig så kunde det ju ändå inte vara helt outhärdligt, för hon är ju en smart och civiliserad person som dessutom är erkänt svinbra på att förhandla.

Så då fick jag förklara för min agent att den där matchen som min fru ska gå på med mig är på min födelsedag, och hela hennes 35-årspresent till mig är att hon kommer låtsas vara intresserad medan vi ser den.

Då sa min agent att han skulle gå på toaletten. Det var sex innings sedan.

Om han hade varit här hade jag förklarat för honom vad en inning är.

Jag saknar min fru jättemycket.

94 kommentarer

 1. Du är en mycket sjuk man Fredrik. Väldigt sjuk. Men på ett bra sätt!!!!

 2. Det är fortfarande fredag den 13:e, det svär jag på. Och ändå…. nu kommer det att stå att jag skrev detta den 14:e!! Hur coolt är inte det på en skala?!?!?!?

 3. På tal om något helt annat. Såg ”En man som heter Ove” på Rival igår.
  Outstanding!! Gåshud och tårar. Tack!

 4. Berätta! Vad är en inning? Vad är statistiken på att ta första base? Är det bättre att kasta (pitcha) snyggt eller bra? Hur många mål gjorde de under sportmatchen?

 5. Ociviliserat att inte lyssna klart på din introduktion av basebollregler. Han borde se fram emot förklaringen av infield fly och inte sitta på toaletten och trycka.

 6. Zlatan är kung av fotboll, du är kung av mansplaining. Eller ja, sportsplaining. Och foodsplaining. Och att skriva böcker och sånt.

 7. Herregud – en inning är väl som i brännboll – typ. Det är den ”period” man är inne/ute-lag. Å då är jag otroooligt ointresserad av baseball. Men väldigt intresserad av dina inlägg.
  Jag gillar din positiva inställning till att tro att han skulle komma tillbaka. Mohahaha. As if.
  Hoppas bästa laget vann.

 8. Det går ju bra för Cubs nu! Det kanske är dags i år, det var ju ett tag sedan!

 9. Alltså… I ett tidigare inlägg gav du sken av att du skulle skriva mer på bloggen när du var i USA. Kan du definiera din version av ”mer”, eller har din familj låst in dig på hotellrummet helt utan elektronisk utrustning att kommunicera med omvärlden med? ?

 10. Hej Fredrik, det här har inget med din blogg att göra. Jag har precis läst min mormor hälsar och säger förlåt, den var förbaskat bra finns inte många böcker jag kan sträckläsa så som jag gjorde med den här! Dessutom älskade jag den ännu mer för att Harry Potter serien är mina absoluta favorit böcker. Även fast jag inte är sju eller snart åtta år längre. Du är en fantastiskt bra författare och jag skrattade väldigt mycket, vill bara säga tack för det! ?

 11. Du vet känslan när man träffar nån man verkigen tycker om och han lovat att ringa men gör det aldrig?
  Man väntar vid telefonen i dagar, veckor, ibland månader. Nånstans innerst inne vet man att det är slut men i förnekelse hittar man på ursäkter för honom. Jamenduvet, han har ju mycket att göra på jobbet just nu. Chefen pressar honom otroligt mycket. Och sover dåligt på nätterna gör han säkert också och då orkar man ju inte mer än det som är mest nödvändigt. Men han lovade ju att höra av sig så man väntar.
  Tillslut tvingas man inse fakta. Han har någon annan. Någon som är mer intressant. Som han verkligen vill lägga all sin tid på. Då måste man själv göra ett aktivt val om man vill vara den som dag efter dag väntar vid telefonen. Och jag vill inte vara den människan.
  Jag önskar dig och din familj all lycka i framtiden Fredrik. Tack för alla skratt, gråt och alla lyckliga stunder.
  /J

 12. Tack Fredrik för alla fantastiskt bra och roliga inlägg, för alla leenden och glada skratt som du har bjudit oss på under de tre år som jag har följt din blogg.. Min favorit är när du tankade i USA? ?
  Saknar så dina inlägg, det har gått en och månad sedan sist! Men tiden läker ju alla sår sägs det. Det finns ju en ny bok att se fram emot till hösten, det kommer bli härligt att läsa den!
  Önskar dig och din familj en rolig och solig midsommar med allt gott och lagom med förätarmat. Sked gaffel kniv ska det vara i besticklådan! Tack ?

 13. Men vad fan..?? Har du lagt ner bloggen, tagit bloggpension, slarvat bort lösenordet till bloggsidan?? Vad???

  FREEEEDRIK, VAR ÄÄÄR DUUU???

 14. Nu saknar vi dig så där mycket igen här på bloggen.
  Vi (eller är det bara jag) som inte hänger på twitter och instagram och whatsamacallitgram saknar blogginlägg!!! (och böcker… men det vet vi ju är på väg 🙂 )

 15. Det finns säkert både rutiga skäl och randiga orsaker till uppehållet av innehåll i bloggen. Hoppas du och dina nära mår bra Fredrik!

 16. Snälla kom tillbaka 🙁
  Måste snart ta bort länken hit, så tråkigt när inget nytt står. …
  Men vill ju vara med här vid boksläpp 🙂

 17. Det J skrev och att ta bort länken är som när man raderar sitt x nummer i telefonen ?

 18. Flera gånger om dagen kikar man in här och hoppas (hoppet är det sista som överger en) att få läsa ett inlägg. Men icke, så jag ger upp nu. Orkar inte vänta längre. Önskar lycka till med nya boken! Bye bye

 19. Du skriver så jävla bra och kul att jag vill dunka huvudet i väggen. Så nu gör jag det. Aj. Dessutom såg jag att du drog in 13 mille förra året. Inte illa pinkat. Önskar att jag hade lyckats med något i livet, men så blev det inte tyvärr.

 20. Har precis läst ut Min mormor hälsar och säger förlåt. En helt otroligt rolig, sorglig, intelligent och träffsäker handling som förgyllas av din skrivteknik! Grym helt enkelt!

 21. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 22. My spouse and i felt quite peaceful when Ervin could carry out his inquiry using the ideas he acquired through the site. It is now and again perplexing just to continually be releasing guidance that many many others have been selling. And we do know we need you to appreciate for that. These illustrations you made, the simple website navigation, the relationships your site make it easier to promote – it’s got many astonishing, and it’s helping our son in addition to our family reason why that topic is brilliant, and that’s unbelievably pressing. Thanks for all!

 23. An interesting dialogue is worth comment. I believe that you need to write more on this topic, it may not be a taboo subject however typically people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 24. I precisely wanted to appreciate you once more. I’m not certain what I would have carried out without the actual advice discussed by you on that subject matter. It had been a real alarming circumstance for me personally, nevertheless taking note of a new professional technique you handled that made me to cry over delight. I am just happier for this guidance and as well , have high hopes you are aware of a powerful job you happen to be undertaking teaching the mediocre ones through your webblog. I am certain you have never come across any of us.

 25. I in addition to my friends were found to be looking through the best techniques located on your site while unexpectedly I got a terrible feeling I had not thanked you for those secrets. These people are already consequently stimulated to read them and now have without a doubt been having fun with those things. Many thanks for simply being simply accommodating as well as for deciding on these kinds of amazing resources most people are really needing to be aware of. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to you sooner.

 26. I must express some appreciation to this writer for bailing me out of this particular scenario. Right after looking out throughout the the web and seeing methods which are not helpful, I figured my entire life was well over. Being alive minus the approaches to the difficulties you’ve resolved by way of your entire article is a critical case, and the kind that might have in a negative way damaged my entire career if I had not encountered your site. Your understanding and kindness in maneuvering almost everything was invaluable. I’m not sure what I would’ve done if I had not come upon such a solution like this. I am able to now relish my future. Thanks so much for your reliable and result oriented guide. I will not hesitate to suggest your blog post to anyone who needs guidance about this problem.

 27. I wish to express some thanks to you for bailing me out of this condition. As a result of surfing around through the world wide web and seeing methods which are not powerful, I figured my entire life was gone. Being alive minus the answers to the problems you have sorted out all through this report is a crucial case, as well as the kind which may have in a negative way damaged my career if I hadn’t discovered your web site. Your capability and kindness in maneuvering a lot of stuff was excellent. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t encountered such a thing like this. I am able to at this time relish my future. Thanks a lot very much for the skilled and results-oriented help. I won’t think twice to endorse the blog to anybody who wants and needs support about this situation.

 28. I’m also writing to make you know what a terrific discovery my friend’s daughter obtained viewing your web page. She picked up lots of things, with the inclusion of what it’s like to possess a wonderful teaching mood to make the rest very easily completely grasp some specialized matters. You really did more than our own expected results. I appreciate you for rendering those essential, trustworthy, explanatory and cool tips about your topic to Tanya.

 29. I must show appreciation to this writer for rescuing me from this type of circumstance. Right after scouting throughout the search engines and coming across suggestions which were not productive, I assumed my life was done. Living without the presence of approaches to the difficulties you have resolved as a result of your main write-up is a critical case, and ones which could have negatively affected my career if I hadn’t noticed your blog post. Your good talents and kindness in touching a lot of things was excellent. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a stuff like this. It’s possible to at this time look forward to my future. Thanks for your time very much for this skilled and effective guide. I will not think twice to propose the sites to anyone who should receive guide on this area.

 30. I and my buddies ended up looking at the best tips from your site and unexpectedly developed an awful suspicion I never thanked the website owner for those techniques. Those people had been for this reason stimulated to see them and have really been making the most of them. Thanks for turning out to be indeed kind as well as for deciding upon varieties of decent areas most people are really desperate to know about. My personal honest apologies for not saying thanks to you sooner.

 31. I’m writing to make you be aware of of the fine experience my cousin’s girl gained reading your blog. She came to understand so many things, with the inclusion of what it is like to have an ideal coaching nature to make folks easily comprehend several tricky subject matter. You actually surpassed her expected results. Thanks for delivering the powerful, trusted, revealing and easy guidance on that topic to Julie.

 32. I actually wanted to compose a remark in order to thank you for the wonderful hints you are sharing on this website. My time consuming internet search has finally been honored with excellent insight to write about with my family. I ’d claim that many of us visitors are rather fortunate to dwell in a notable place with very many brilliant people with insightful advice. I feel really fortunate to have encountered the web site and look forward to really more enjoyable times reading here. Thank you once again for everything.

 33. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 34. After research a number of of the weblog posts in your website now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will likely be checking back soon. Pls take a look at my web site as well and let me know what you think.

 35. That is the precise weblog for anyone who wants to find out about this topic. You notice a lot its nearly arduous to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 36. I wanted to create you the very little note so as to thank you yet again over the marvelous knowledge you’ve contributed on this website. It has been simply pretty open-handed of you to give without restraint all numerous people could possibly have sold for an electronic book in making some bucks on their own, most notably considering that you might have done it in the event you considered necessary. These smart ideas as well acted to be a great way to fully grasp that other people have similar zeal really like my personal own to know significantly more on the topic of this problem. I am sure there are numerous more fun moments ahead for individuals that looked at your blog.

 37. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nevertheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss drawback? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 38. Nice post. I learn one thing more challenging on different blogs everyday. It’ll all the time be stimulating to learn content material from other writers and observe a bit of something from their store. I抎 choose to make use of some with the content on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

 39. It抯 laborious to find educated people on this subject, however you sound like you already know what you抮e talking about! Thanks

 40. I抦 impressed, I must say. Actually not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you might have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the issue is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled across this in my seek for one thing relating to this.

 41. This web page is really a walk-by for all of the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l undoubtedly discover it.

 42. There are certainly a number of details like that to take into consideration. That may be a great point to bring up. I offer the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you convey up the place an important factor will probably be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, however I am positive that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys feel the affect of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 43. Hello! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice info you’ve gotten right here on this post. I will be coming again to your blog for more soon.

 44. I am usually to blogging and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your site and hold checking for new information.

 45. Good post. I study something more challenging on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to learn content material from other writers and observe a little bit one thing from their store. I抎 desire to use some with the content on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link on your internet blog. Thanks for sharing.

 46. This website online is known as a stroll-via for the entire info you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l definitely uncover it.

 47. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he in actual fact purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you turn out to be expertise, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It is highly helpful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 48. I抎 must check with you here. Which isn’t something I normally do! I take pleasure in reading a submit that will make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 49. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any means you possibly can remove me from that service? Thanks!

 50. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to seek out somebody with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that’s needed on the web, someone with a little bit originality. useful job for bringing something new to the internet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *