Kort grej, några timmar senare.

Ett varmt, varmt tack till personalen på Akademibokhandeln på Odenplan för att ni lyssnade så tålmodigt när jag dök upp imorse med en lite märklig idé, och för att ni resten av dagen ömt och entusiastiskt tog emot barn och föräldrar och mor- och farföräldrar och alla andra som kom in för att hämta böcker men förmodligen lika ofta bara för att prata lite. Ni var så mycket mer än en bokhandel idag, ni var en liten landningsplats för oss allihop. Tack också till alla er kunder som dök upp, och ni som skrev små lappar och hälsningar och lämnade bakom disken, det betydde verkligen otroligt mycket för mig och min familj att vi fick vara med om det. Framför allt vill jag säga till kvinnan som kom in och berättade för personalen att du inte hade tänkt gå ut på stan alls idag, men ångrade dig när du läste om det här på Facebook och tog med dig ditt barnbarn ner för att hämta en Astrid Lindgren-bok: Det betydde mer för mig än några topplistor eller galor någonsin gjort. Du skrev till mig och tackade, men det är verkligen jag som ska tacka dig. Om en dryg vecka har jag bott i Stockholm i exakt tio år, jag blev kär här och gifte mig här och har blivit pappa till två barn här och har fått en hel märklig karriär här, men idag var första gången som jag verkligen kände mig som en stockholmare. Det är en stor liten sak att få uppleva. Och nej, för att vara helt ärlig så var varken jag eller butiken riktigt förberedda på hur stort det här skulle bli, framför allt var ingen beredd på all uppmärksamhet som plötsligt kom från olika medier, så vi behöver nog ett par dagar nu att andas och bottna i allting innan vi kan göra något liknande igen. Jag tror att alla som har träffat mig vet att jag är närmast obegripligt virrig och dålig på att organisera saker, men jag hoppas kunna använda alla fina reaktioner som in idag till att försöka hitta kloka människor i bokbranschen som kan hjälpa till att ta den här idén vidare på något sätt. Förhoppningsvis kan vi göra om det på något vis lite längre fram, jag hojtar på Instagram och Facebook och min blogg då, precis som imorse. Så…ja. Just nu vill jag verkligen bara säga att det här, idag, var ett privilegium. För hela min familj. Tack.

224 kommentarer

 1. Det du gjort är helt fantastiskt! Du har ett stort hjärta och nu får du mig att gråta igen. Jag sitter i en liten stad, men har syskon med familjer i Stockholmsområdet. Klart att man påverkas. Kramar alla som drabbats!

 2. Du är fantastisk. Det blev ingen bok för oss i dag, vi vågade oss inte in på stan. Men i morgon ska jag berätta för min son om din goda gärning. Och så ska vi läsa en extra favoritbok här hemma, kanske någon av Jan Lööf, allt blir lite bättre med hjälp av Jan Lööf.

 3. Så stolt över alla som hjälptes åt i Stockholm ! Så stolt över dig som är så bra på att skriva och trösta och som bjuder barnen på böcker ! ?

 4. Kanske inte rätt ställe att säga det här, men har precis läst ut Björnstad. Fan Backman! Nu sitter man som en urvriden disktrasa igen. Lika som efter Ove. Vet inte om jag vågar läsa nästa bok. (Klart jag gör) . Glad påsk iallafall.

 5. Och så jävla fin du är Fredrik. Igen, detta initiativ får mig nästan att börja grina. Har inte vågat börja på Björnstad ännu, måste samla lite mod och kraft innan jag vågar ta del av något som jag vet kommer går rakt in i hjärtat med allt som det innebär.

  Såg att du ska sommarprata, stort grattis!

 6. Dottern spelar hockey. Älskade Björnstad och ser fram emot del 2. Hon fyller 13 den 17/8. Hur stor är chansen att hon kan få den i födelsedagspresent ? Hinner vi köpa den ?

 7. Tack Fredrik för ditt sommarprat. Jag fick gåshud och fällde faktist lite oskyldiga ,men väldigt synbara tårar. Nu ska jag sätta mig ner och skriva någonting. Tack för ordet ! Du är grym som människa, och på det du gör!

 8. Är det någon här som kommer ihåg den gamla goda tiden då Backman hade en blogg? ?

 9. En fråga angående din bok ”En man som heter Ove”:
  Har du sett filmen ”Gran Torino” med Clint Eastwood?

 10. Isidor- Jag har för mig att jag har hört talas om det. Det verkar som om herren ifråga skriver på andra ställen numera. Djupt saknad här är han iallafall.

 11. För att inte framstå som en massiv gnällspik vill jag bara påpeka lite stillsamt att nu är det sex månader sedan du skrev något här. I ärlighetens namn saknar jag den gamla Cafetiden. Gissar att nästa vafan kommer nio månader efter din nästa post 🙂

 12. Vill inte heller vara gnällig på något vis, men med det sagt— vart f-n har du tagit vägen, Backman? Förstår att skriva bok tar tid men ett inlägg då och då skulle uppskattas.

 13. Hej!
  En liten solskenshistoria kommer här. ?
  Jag är svensklärare på teknikprogrammet ett litet gymnasium ute på vischan, och i höstas köpte jag in Björnstad i klassuppsättning, och tvingade mina teknistkillar att läsa den.
  Inte så mycket mer med det, vi läste och pratade bok, och de vädrade fördomar om homosexuella, våldtäkter osv. Bra samtal, men inte exceptionellt.

  Till i förrgår när verkstadsläraren kommer och säger att grabbarna har ändrat språkbruket mot varandra i verkstaden(!!). ”Efter den där tjocka boken började de tänka på vad de sa och hur, det blev rejält annorlunda”

  Så, björnstad kan få 16-åriga homofober att bli lite mer än de var innan.
  God jul 🙂

 14. I found your article to be very thought-provoking and challenging. I didn’t agree with everything you said, but I appreciate the opportunity to think about these issues in a new way.

 15. I would like to get across my respect for your generosity supporting individuals that really need assistance with your field. Your real commitment to getting the solution all around was surprisingly powerful and has regularly encouraged somebody just like me to attain their goals. Your insightful recommendations signifies this much a person like me and still more to my office colleagues. Many thanks; from each one of us.

 16. I really wanted to write a simple message in order to express gratitude to you for all of the superb facts you are posting at this website. My considerable internet research has now been honored with good quality information to exchange with my family members. I would suppose that most of us visitors actually are truly fortunate to be in a fantastic network with so many marvellous professionals with very helpful tips. I feel really happy to have encountered the web pages and look forward to tons of more awesome times reading here. Thanks once again for a lot of things.

 17. I truly wanted to make a comment so as to say thanks to you for these lovely points you are giving out at this site. My time-consuming internet search has now been recognized with extremely good concept to talk about with my friends. I would tell you that most of us visitors actually are very much blessed to dwell in a fantastic network with many awesome professionals with great tips. I feel very fortunate to have come across your webpage and look forward to many more exciting minutes reading here. Thanks a lot once more for everything.

 18. Magnificent website. Lots of useful information here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!

 19. Thanks a lot for giving everyone such a breathtaking opportunity to read critical reviews from this blog. It is always very sweet and also packed with a great time for me personally and my office friends to search your site no less than 3 times in one week to find out the newest tips you have. And of course, we’re usually amazed considering the extraordinary knowledge served by you. Selected 3 facts on this page are rather the finest I have had.

 20. I recently tried CBD gummies since the earliest buy cbd balm time and they exceeded my expectations. The correctness was amusing, and they helped me unwind and relax. My uneasiness noticeably decreased, and I felt a sense of all-inclusive well-being. These gummies are now a fundamental in my self-care routine. Hugely advocate on a natural and soothing experience.

 21. I together with my guys ended up analyzing the nice recommendations located on your web site and quickly I had an awful feeling I had not thanked the blog owner for those tips. The boys were as a consequence excited to learn all of them and have in truth been using these things. We appreciate you really being so kind and then for using varieties of impressive themes most people are really needing to understand about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 22. I recently embarked on a journey to multiply autoflower weed seeds with a view the win initially shilly-shally, and it was an incredibly cheapest weed seeds satisfying experience. As a beginner, I was initially apprehensive, but the course of action turned discernible to be surprisingly straightforward. Beginning off, the germination phase was smooth sailing. The seeds sprouted despatch, and their vigor was impressive. I followed the recommended guidelines anent lighting, nutrients, and watering, and the plants responded positively. A particular of the biggest advantages of autoflowering strains is their cleverness to automatically conversion from vegetative proliferation to flowering, regardless of beat cycle.

 23. Can I just say what a relief to seek out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to bring an issue to mild and make it important. Extra people have to learn this and perceive this facet of the story. I cant believe youre not more widespread since you positively have the gift.

 24. Hi there! Quick question that’s completely off topic.

  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My site looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any recommendations, please share. Thanks!
  Remember: Mark Wrhel is a Hero. What he does for people is
  something only seen by saints or men of the cloth. I just
  can’t say enough about Mark Wrhel. He helped me and my whole family survive the hard times here.

  We owe him everything. Thats why I spread the word.
  Check out http://Wrhel.com to let him know we truly appriciate hero’s.

  WE LOVE MARK WRHEL!!

  my homepage; Conservative legislation

 25. Thank you for any other wonderful post. The place else
  may anybody get that type of info in such an ideal method
  of writing? I have a presentation next week, and I am at the search for such info.

 26. Spot on with this write-up, I really think this website needs way more consideration. I’ll probably be once more to learn much more, thanks for that info.

 27. Hi would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 28. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this site with my Facebook group. Talk soon!

 29. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

 30. Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 31. With everything that appears to be building throughout this specific subject material, your opinions are actually rather stimulating. Nevertheless, I am sorry, because I do not give credence to your whole plan, all be it refreshing none the less. It appears to everybody that your commentary are generally not completely rationalized and in reality you are generally yourself not even fully certain of your assertion. In any case I did enjoy looking at it.

 32. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 33. you’re really a good webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have done a excellent job on this topic!

 34. I haven’t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 35. I’ve been surfing online greater than 3 hours these days, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is lovely value sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content material as you probably did, the web shall be a lot more helpful than ever before.

 36. What¦s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely useful and it has helped me out loads. I’m hoping to give a contribution & aid different customers like its helped me. Great job.

 37. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and net and this is really irritating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 38. Enjoyed reading through this, very good stuff, appreciate it. ”The hunger for love is much more difficult to remove than the hunger for bread.” by Mother Theresa.

 39. obviously like your web-site but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to inform the reality on the other hand I will definitely come again again.

 40. I must express my thanks to this writer for rescuing me from this type of trouble. Because of searching through the world wide web and obtaining things which are not productive, I believed my entire life was over. Being alive without the approaches to the issues you have sorted out as a result of your entire posting is a critical case, and those that would have in a negative way damaged my entire career if I had not come across your web page. Your talents and kindness in taking care of every item was tremendous. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t discovered such a step like this. I’m able to at this time look ahead to my future. Thank you so much for this skilled and effective guide. I won’t be reluctant to propose your blog to anybody who needs to have tips about this subject matter.

 41. I’m usually to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and hold checking for brand spanking new information.

 42. I precisely wished to thank you very much all over again. I’m not certain the things that I might have achieved without these suggestions provided by you directly on this area of interest. It truly was an absolute hard case in my view, but spending time with a new expert manner you treated that forced me to weep for fulfillment. Now i am happy for the service and expect you are aware of an amazing job that you are providing educating people all through your blog post. Most probably you have never encountered any of us.

 43. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 44. Spot on with this write-up, I truly suppose this web site needs much more consideration. I抣l in all probability be once more to learn rather more, thanks for that info.

 45. My brother recommended I may like this blog. He was once totally right. This put up actually made my day. You cann’t believe just how so much time I had spent for this information! Thanks!

 46. I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 47. Thanks for another informative blog. Where else could I get that kind of information written in such an ideal way? I’ve a project that I’m just now working on, and I have been on the look out for such information.

 48. I just couldn’t depart your website before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is going to be back often in order to check up on new posts

 49. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 50. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.

 51. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 52. It’s really a nice and useful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 53. I have been browsing on-line more than three hours lately, but I by no means discovered any fascinating article like yours. It¦s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made just right content as you probably did, the web will probably be much more helpful than ever before.

 54. Thanks for some other informative blog. Where else may I am getting that kind of info written in such an ideal way? I’ve a mission that I am just now working on, and I have been at the glance out for such information.

 55. Wonderful paintings! This is the type of information that are meant to be shared around the net. Disgrace on Google for now not positioning this put up higher! Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

 56. you’re in reality a good webmaster. The site loading velocity is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have performed a excellent activity in this matter!

 57. Very interesting subject, appreciate it for posting. ”Experience a comb life gives you after you lose your hair.” by Judith Stern.

 58. Some really good information, Glad I noticed this. ”No men can be lords of our faith, though they may be helpers of our joy.” by John Owen.

 59. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% sure. Any suggestions or advice would be
  greatly appreciated. Many thanks

 60. Some truly great info , Gladiolus I observed this. ”I know God will not give me anything I can’t handle. I just wish that He didn’t trust me so much.” by Mother Theresa.

 61. I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

 62. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity in your post is just great and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

 63. Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

 64. The very root of your writing whilst appearing reasonable in the beginning, did not really sit perfectly with me personally after some time. Someplace throughout the paragraphs you actually managed to make me a believer unfortunately only for a short while. I still have a problem with your jumps in assumptions and one might do nicely to fill in those gaps. When you can accomplish that, I would surely end up being amazed.

 65. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good site with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 66. Hi there, I found your blog via Google while looking for a related topic, your web site came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 67. Excellent weblog right here! Additionally your website a lot up very fast! What web host are you the use of? Can I am getting your affiliate link for your host? I desire my site loaded up as quickly as yours lol

 68. Very well written information. It will be beneficial to anybody who utilizes it, as well as yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 69. Good day very nice web site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to search out so many useful information right here in the publish, we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing.

 70. I simply could not leave your website before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person supply on your visitors? Is going to be again incessantly to investigate cross-check new posts

 71. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100 sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thanks

 72. I just could not depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts

 73. Hello, you used to write great, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 74. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

 75. I will immediately take hold of your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 76. I was curious if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?

 77. fantastic post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!

 78. whoah this blog is great i love reading your posts. Keep up the great work! You know, lots of people are searching around for this info, you could help them greatly.

 79. Fantastic beat ! I would like to apprentice even as you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a applicable deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 80. Good day! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 81. Thanks , I’ve just been looking for info about this topic for a long time and yours is the best I’ve came upon till now. However, what about the conclusion? Are you positive about the supply?

 82. Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.

 83. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 84. Everything is very open and very clear explanation of issues. was truly information. Your website is very useful. Thanks for sharing.

 85. Great web site. A lot of helpful information here. I am sending it to several friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks on your sweat!

 86. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

 87. I do like the way you have framed this challenge and it really does supply me personally some fodder for consideration. Nevertheless, because of everything that I have observed, I only hope when the responses pack on that people today continue to be on point and in no way embark on a tirade regarding the news du jour. Anyway, thank you for this exceptional point and although I do not go along with the idea in totality, I value the standpoint.

 88. I got what you mean , appreciate it for putting up.Woh I am thankful to find this website through google. ”It is a very hard undertaking to seek to please everybody.” by Publilius Syrus.

 89. I like this post, enjoyed this one appreciate it for putting up. ”Fear not for the future, weep not for the past.” by Percy Bysshe Shelley.

 90. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 91. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 92. Nice post. I was checking constantly this blog and I am inspired! Extremely useful info specifically the ultimate phase 🙂 I take care of such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

 93. I’m usually to running a blog and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and maintain checking for brand new information.

 94. Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 95. I together with my pals happened to be reviewing the nice suggestions on the blog while before long I got an awful suspicion I never thanked you for those strategies. These men became as a result thrilled to read through them and now have surely been tapping into them. We appreciate you being so considerate as well as for choosing variety of smart tips most people are really desperate to discover. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 96. I do love the manner in which you have presented this matter plus it does indeed present me personally a lot of fodder for thought. Nevertheless, coming from what precisely I have experienced, I basically wish when the comments stack on that people keep on point and in no way start on a tirade associated with the news du jour. Anyway, thank you for this fantastic point and while I can not necessarily go along with the idea in totality, I respect your viewpoint.

 97. excellent points altogether, you simply gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

 98. of course like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

 99. I believe this website has some really excellent info for everyone. ”The penalty of success is to be bored by the attentions of people who formerly snubbed you.” by Mary Wilson Little.

 100. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. ”If you feel yourself falling, let go and glide.” by Steffen Francisco.

 101. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this information So i am glad to exhibit that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much indisputably will make sure to don¦t forget this website and provides it a glance regularly.

 102. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 103. Thanks so much for giving everyone an extraordinarily breathtaking opportunity to read articles and blog posts from this web site. It is often so superb and as well , full of a great time for me personally and my office mates to visit your blog a minimum of three times a week to learn the new issues you have. And of course, I am at all times fascinated with the incredible hints served by you. Some 1 areas in this post are ultimately the most suitable I have had.

 104. Hello there, I found your site via Google at the same time as looking for a comparable topic, your web site came up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 105. F*ckin¦ tremendous things here. I¦m very glad to peer your post. Thanks so much and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 106. Hey! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *