Kort information om världens tillstånd

Igår la jag upp den här bilden på Instagram:

image

 

Det borde givetvis inte ha varit något problem. Men eftersom detta tyvärr är årtiondet då en del aggressiva människor via sociala medier med hjälp av skrämsel och hot försöker få sina egna mörka världsbilder och sjuka böjelser bekräftade och därför använder internet för att få utlopp för sitt uppdämda hat mot civilisation och ordning, blev jag tyvärr genast drabbad av rena attacker.

Så nu säger jag det här en gång, och endast en gång:

Man brer smör på den platta sidan.

Annars vinner terroristerna.

 

43 kommentarer

 1. Man brer väl för sjutton inte på undersidan heller! Smöret skall PÅ mackan och INTE UNDER mackan!

 2. Äntligen någon med förstånd:-) och beväpnad med en smörkniv… Jag bara säger det så de kritiska vet…:-)

 3. men. man kan ju inte bre smör på undersidan. då blir det smör på bordet.

 4. En människa som är upp och ner för länge dör. Samma sak händer givetvis med mackan. Den som smörar på undersidan är därmed en…

 5. Rätt sida….., MEN….
  träffade din läkare och han bad mig hälsa dig: ”håll igen på smöret!!!”

 6. Självklart är det platta sidan som gäller, även på knäckebröd (säkert ännu fler tår som blir trampade nu)

 7. Jag känner att du är ganska exkluderande när du begränsar dig till smör. Man kan faktiskt bre leverpastej på den platta sidan också. Och sylt.

 8. Åh, den här frågan har jag varit tudelad i så länge.. Har ALLTID brett smör på platta sidan på såna mackor och knäckebröd. Tvekade eller tvivlade inte en sekund tills någon frågade mig varför jag inte brer på rikemansidan (den med hål i) eftersom då kan man ju applicera mer smör på mackan. Jag gillar smör. Mycket. ”Fett är rätt” är en av mina livsfilosofier. Nu är jag vilsen. Nio av tio gånger brer jag på platta sidan, men ibland går jag över till andra sidan. Mycket smör blir det.

 9. Att du ens ska behöva förtydliga… Klart du kör på den sidan. Men, om man gillar klumpar med smör, leverpastej eller kaviar onormalt mycket kan man med fördel vända på steken.
  Detta inlägg väcker dock en annan fråga…. Du får en halv fralla, väljer du över eller undersida?

 10. Självklart platta sidan.. Herregud, vart får folk allt ifrån? Däremot så kan man inte bara slafsa på smöret sådär, Fredrik. En jämn och fin (inte för tjock) yta ska det vara.

 11. Team platta sidan!!!

  Förresten: jag är så glad över att ditt kommentarsfält är ett av få som inte näthatar 🙂

 12. Rån då?
  Man smörar på den sidan med stort mönster, viker dem mot varann så man har sidan med små mönster utåt å äter på. Annars smakar set konstigt.

 13. Smör kan man bre var som helst. Men brer man margarin på mackan förlorar en ängel sina vingar. Men det gör du väl inte, eller???

 14. Självklart är det den platta sidan som gäller..tyvärr håller inte resten av min familj med mig :/

 15. Platta sidan – yes! Och absolut inte på fel sida, t.ex sidorna eller undersidan.

 16. Jag brukar inte kommentera men det här ämnet kan inte hålla mig tillbaka. Givetvis brer du på rätt sida! Men kanske lite ojämt lager, nästan lite anarki över det hela. Och osten, vart har du osten??

 17. Grejen är ju att man ska ju ber på den sidan med hål i, även på knäckebröd, eftersom då trillar det ner smör i hålen och man får extra mycket smör utan att någon märker det 🙂 man känner sig lite som en agent som äter superhemligt smör 😀

 18. Men herre gud. Platta sidan vet alla är det som fattiga familjer brer på då de inte vill att det ska kosta för mycket

  Ovansidan är till för de med god ekonomi och som struntar i Jante.

 19. Finns det människor som hävdar att man ska bre’ smöret på andra sidan? Kände att min världsbild precis blev liiiite raserad.

 20. Det trodde jag inte om dig, Fredrik! Alla vet att man brer på knöliga sidan om man vill ha mer smör. Och använder ”det är ju fel att bre smör på undersidan” som svepskäl.

  Nu ser det i och för sig ut som att det ändå inte blir någon brist på smör på dina mackor, så jag vet inte om det är någon sorts problem.

 21. Ingen verkar ha kommenterat det uppenbara ”här på bloggen iaf”. Vem sitter under bordet och ber för att Pappa inte ska äta upp hens frukost/kvällsmat? BTW: Smöret är på rätt sida. Mängden är också normal.

 22. David: Han sitter förvisso på en stol bredvid bordet, och väntar nog mest på att jag ska flytta min macka från hans Lego-yta. Men annars: Good looking out!

 23. Undrar om jag blir förlåten angående besticklådan när jag blir förbluffad över hur många som brer på en helt otänkbar sida. Platta sidan ska man ju såklart bre på!

 24. Man kan ju inte ha platta sidan nedåt. Då passar ju mackan inte alls in i handen! Det är ju lika befängt som att sätta skorna på fel fot.

 25. Såklart platta sidan JA! Blir bara förvånad över att du Fredrik väljer den sidan när man får plats med mycket mer pålägg på andra sidan….mer smör, mer räksallad, mer mjukost osv…..?!??

 26. Men ditt sär; det där är ju inte ”platta” sidan (alltså!) – det är UNDERSIDAN. Men visst, ha pålägget på undersidan du, varför inte vänt ner mot handflatan för den delen, med räkost som kitt får du säkert ett alldeles strålande grepp i TV-soffan……………

  Snackar vi knäckebröd ser läget förstås annorlunda ut, där råkar ju lämpligt den platta sidan vara detsamma som översidan.

  Kontenta: man brer på sidan som ska vara uppåt, platt eller ej är klart underordnat. Att utgå ifrån ytskikt och ignorera riktning är som att välja livspartner efter tålängd i första hand, personlighet i andra. Idioti, rätt och slätt.

 27. Man blir ju inte lite mörkrädd när man ser kommentarerna här. Att så många människor har så fel. Man brer på ovansidan, det är bara människor som äter kvarg som skulle bre på undersidan. Men de är ju redan på den mörka sidan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *