Min fru och de kritiska frågorna

Jag: (Med fullständigt rimlig entusiasm.) Kolla här då!

Fru: På vad?

Jag: På min t-shirt!

Fru: Det är…nej, jag orkar inte försöka låtsas att det här är spännande. Vad vill du berätta?

Jag: Det är en Dillon Panthers-t-shirt med Tim Riggins nummer!

(En tystnad som omöjligt kan tolkas som annat än förväntansfull)

Fru: (En inte helt och hållet förväntansfull suck) Är det fotboll?

Jag: Amerikansk fotboll.

Fru: Är det de där Dallas Cowboys nu igen?

Jag: Neeej! Det är Dillon Panthers! Med Tim Riggins nummer!

Fru: Så det är ett sånt där college-lag?

Jag: Det är ett high school-lag, från Friday Night Lights.

Fru: Det är ett high school-lag fr…vänta nu, va?

Jag: Från Friday Night Lights. Tv-serien. Dillon Panthers är det fiktiva high school-laget i Friday Night Lights.

(En tystnad som omöjligt kan tolkas som annat än att min fru försöker ta in exakt hur enastående detta är)

Fru: Så det du försöker berätta är att min man har köpt en t-shirt där det står namnet på ett fotbollslag som inte finns?

Jag: Amerikansk fotboll.

Fru: Det är alltså ett påhittat lag?

Jag: Det är inte påhittat! Det är fiktiv…okej det är påhittat då.

Fru: Du har alltså köpt en tröja. Med ett påhittat lag.

Jag: Med Tim Riggins nummer!

Fru: Vem är det?

Jag: Han är full back. Fast senare i serien är han tail back. Han är en plågad själ, full av inre demoner, hans föräldrar har övergett honom och han dricker sig igenom dagarna, fattar du? Han kommer bakfull till träningarna, han är en renegade, en outlaw, men det spelar ingen roll…cause he’s one hell of a fotball player! He likes to hit people! Och sen senare i serien så liksom vänder han, hittar sig själv och vågar lita på sin egen förmåga att bli något mer än det alla haters dömt ut honom som, men sen liksom vänder det IGEN och han måst…

Fru: Så han är som Dylan i Beverly Hills?

(En tystnad som är både sårad och chockad)

Jag: Vad menar du med det?

Fru: Han låter som Dylan i Beverly Hills.

Jag: HAN ÄR INTE SOM DYLAN I BEVERLY HILLS!

(En tystnad som omöjligt kan tolkas som annat än att jag bara borde ha vänt mig om och gått därifrån medan jag fortfarande kunde)

Fru: Och nu har du hans tröja?

Jag: (Jättedjupt och jättetålmodigt andetag) Varför lyssnar du inte? Tim Riggins är int…

Fru: Vänta, jag ska bara kolla på Imdb vad skådespelaren heter och vilka andra roller han har gjort. Oj, visste du att han är lika gammal som du? Visste du att han var typ 26 när han spelade en 17-åring i serien? Visste du att han var med i Battleship? Visste du att ha…

Jag: VARFÖR GÖR DU SÅ HÄR!!!???

imageIngen respekt. Ingen respekt alls får man.

 

9 kommentarer

 1. Fredrik
  Livet är verkligen hårt och orättvist

  Men hav tröst, en dag skall även du få upprättelse
  Tills dess får du dricka kaffe ur din Dillon Panthers mugg. Och du, tröjan är snygg..och om jag hade varit en Friday Nights fan så hade jag tyckt att den var häftig!

 2. Alltså, som fellownörd känner jag igen mig. Nyligen ville jag flytta familjen till England då ett hus inrett med Doctor Who- tema låg ute till försäljning. Det gick inte hem. Efter det har jag försökt implementera diverse DW-detaljer i hemmet men de blir nedröstade illa kvickt.

  Letar stödgrupp as we speak.

 3. Jag är på din sida i den här frågan, Friday Night Lights kan mycket väl vara det bästa som gjorts för TV och vem hade då INTE velat ha en Riggins-tröja? Och han är inte alls som Dylan, Dylan är en överkänslig mupp och Riggins är jättebra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *