Kort fråga om renovering

Jag har en nyinflyttad granne som under en hel söndag har borrat i en vägg, 30 sekunder åt gången, med fem minuters mellanrum.

Han borrar i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter. Sen borrar han i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter.

Jag är inte speciellt händig. Så jag tänker bara fråga rakt ut:

Vad är det som HÄNDER i lägenheten under de där fem minuterna?

Är det en ofattbart tung borr som min granne inte orkar lyfta längre än 30 sekunder åt gången? Hänger han upp 150 stycken väldigt, väldigt, väldigt små tavlor bredvid varandra som är så små att han tappar bort lådan de förvaras i mellan varje borrning? Är det sällsynta fjärilar han sätter upp, som måste fångas en och en på balkongen? Borrar han i någon sorts vägg från Interstellar som jag inte fattar för en rätt arg kille på mitt gym säger att ”folk tror att de fattar Christopher Nolan men de FATTAR inte Christopher Nolan fattar du!?”?

Jag vill inte låta drastisk här. Men i den här bostadsrättsföreningen borde det fan finnas en regel om att i den här bostadsrättsföreningen borrar vi fan i ett sträck.

I den här bostadsrättsföreningen står vi fan för våra misstag.

Nu när jag tänker efter så hade en annan granne fest igår, och någon på festen var den där sortens shufflefyllo som aldrig låter någon låt spelas i mer än 15 sekunder utan att skrika ”NÄJ NÄJ SPÄLA DÄNHÄRA ISTÄLLÄ!!!” och byta låt och höja volymen. Och spela den låten i 15 sekunder och sedan skrika ”NÄJ NÄJ SPÄ…”

Okej.

Jag börjar se hur borrgrannen tänker.

Vi kan bli vänner.

 

481 kommentarer

 1. Jag borde såklart kommentera inlägget.,som jag tänkte, men sen fick jag syn på rutan där det är meningen att jag skall kryssa i att jag inte är en robot.
  Vad händer om man inte kryssar i?

  (En oskryssad mening senare, jag blev inte godkänd!)

  Men då undrar jag: Varför finns det inte fler konstiga rutor?
  Kanske en som frågar om man verkligen, verkligen kan tänka sig äta fiskbullar?
  (Skulle kryssa i den innan du ens hunnit blinka!)

  Äsch, nu surrar jag igen, säger min sambo.
  Gotta go!

 2. Frågan är vad grannen som hade fest igår tycker om borrandet idag.
  Varsågoda. Arbeta i grupp.
  Fredrik är mentor. (Evt medlare mellan de två…)

 3. Nu låter du lite som Britt-Marie… Och nej, jag år inte heller en robot. Och jag vill absolut INTE äta fiskbullar.

 4. Jag har bott i samma hus som en sådan där intervallborrare. Jag tänkte mig att han kanske ville ha lite öppen planlösning men hade inga andra verktyg än en borrmaskin, så han försökte borra bort en vägg.

  Eller så kanske han håller på och bygger nåt, en modell av USS Enterprise i skala 1:50 kanske. Och sen måste han ta ner en vägg för att få ut skiten, så… Ja.

  Jag flyttade innan jag fick veta om väggen var bärande eller inte.

 5. Våra grannar hade också fest i lördags. Till 01.30 spelade de något slags sällskapsspel som tydligen var väldigt engagerande, iaf ungefär var tredje minut, då de vrålade/hyenaskrattade med sina utomhusröster. När min man påtalade för dem att det var lite svårt för oss att få den nattvila som krävs för att kunna vara glada och utvilade föräldrar till våra två små barn, fick han höra att ”[de] måste få leva” och att de inte störde eftersom de inte spelade musik. Upplåter gärna angränsande vägg till din serieborrande granne, Fredrik, för att testa den teorin…

 6. Enkelt svar. Hårda beytongväggar. Han har ingen slagborrmaskin och dåliga borrar från Biltema. Då måste man vänta 5 minuter mellan borrningarna så att borren svalnar 😀

 7. Grannar som borrar ofta som fan. Hur många jävla hyllor o tavlor kan man vilja ha?? Vi har bott här i snart 4 år. Lämna lite vägg kvar o ge oss lite ro. Betongväggar är jävligt jobbiga så vi har inte satt upp så mkt. E

 8. Ena grannen hade total skrik o brölfest nere på gården. Ljudet studsade härligt runt till alla andra över 100 boende. Har pratat m dem förut o nej de lyssnade inte. Som tur var somnade min son trots gapet. De kunde väl ha varit inomhus i af.

 9. Två gånger har renoveringsgalningen i lägenheten ovanför börjat hamra efter kl.23 på kvällen. Börjat alltså, inte fortsatt sedan tidigare och glömt bort tiden. Jag vrålade så det hördes genom innertaket, tror jag, för han lade i alla fall av. Tror att han var på fyllan. Men händer det en tredje gång så blir det fan störningsjouren.

 10. Jag bodde granne med en kille som brukade komma hem på vardagsnätter, runt 3-tiden, stupfull. Han spelade music på hög volym och skrålade med. Hade väll varit lättare att stå ut med om det inte var samma låt hela tiden. ”You are not alone” med Michael Jacksson, följt av de tre första takterna i ”Billie Jean” innan han han hoppa tillbaka till ”You are not alone”… Lär dig repeat!
  Vart störningsjouren till slut.

  För övrigt, markera alla bilder med sallad? Borde det inte vara markera alla bilder med ost?

 11. Nackdelen med att bo i flerfamiljshus.
  Ser att par teorier, som skulle kunna stämma; betongväggarna i kombination med klena borr och en enorm samling tavlor och/eller foton som ska upp. Ett snabbt borrande, skruva i en skruv och häng upp. Måtta för nästa objekt, borra, skruva i och häng upp.

  Lider med er som har störiga grannar!

 12. Är det bara jag som inte förstår poängen med att kryssa i jag-är-inte-en-robot-rutan? Fattar inte ens vad en robot är i det här sammanhanget.

 13. Spegelväggar.
  Och konsolhyllor.
  Detta i kombination med usel borr så har ni svaret till allt borrande.

 14. Fröken A: kan det ha varit så att dina grannar som borrade så mycket hade barn mellan 7-9 mån till 4-5 år? I den åldern kan barn nämligen få för sig att klättra på möbler. Följaktligen räcker det inte att skruva för att sätta upp tavlor o dyl, utan varenda bokhylla, byrå, skoskåp, fristående garderob etc. ska förankras i väggen – oftast med 2 skruvar/möbel. Det

 15. Fröken A: Det finns ett fenomen som kallas ”kommentars-spam”. Det består i att spammre har skrivit datorprogram (”robotar”, även kallade ”bots”) som söker igenom internet efter bloggar. Dessa robotar skriver sedan in kommentarer till blogginläggen där de (till exempel) erbjuder att sälja falska Rolex-klockor eller Coach-handväskor. Andra robotar lägger bara in länkar till någon ovidkommande webplats. Ägaren av denna webbplats har betalar för ”bättre ranking i sökmotorerna”, typ Google. Google fungerar på så sätt att ju fler länkar det finns till din webbplats dessdå högre upp i sökresultatet hamnar den. Tanken är att sidor som har många länkar pekande till den förmodligen är viktig eller bra.

  Så folk får betalat för att köra program som lägger in ovidkommande länkar/text i bloggkommentarer med hjälp av robotar. Det är därför de flesta bloggar numera tvingar dig att skriva in ett nummer, utföra en enkel beräkning eller klicka på den blå bilen. Detta är mycket svårt för ett program att klara av, men lätt för en människa.
  De senaste åren har spammarna istället anställt folk (ofta i Asien eller östeuropa) som sitter och kopierar in texterna manuellt, så de kan kringå spamskyddet. Men det är inte lika billigt som att ha en dator som gör det.

  Du kan läsa mer om CAPCHA här: https://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
  Och här om spam i bloggar: https://en.wikipedia.org/wiki/Spam_in_blogs

 16. Den med välj alla bilder med EN apelsin är omöjlig. Finns bara bilder med flera. En kuggis?

 17. @ ☆Fredrik m fl (inkl Tekniska Avdelningen)
  Jag har inte en enda gång lyckats få captchan via dator att fungera utan får kommentera via mobil.
  Jag drömmer mardrömmar om vägskyltar, jordnötter, popcorn och frukthelveten.

  Vill du inte att jag kommenterar Fredrik, bara säg det. Är enklare 🙂

  ELLER be Tekniska Avdelningen hjälpa mig (och säker en del andra)

 18. Kakan! Det ÄR en kuggis eftersom det på skånska heter ETT apelsin.
  (Förstår du frågan då Fredrik?)
  F ö tycker jag att Tekniska avdelningen är helt suverän på denna blogg!!
  Tack!

 19. Tack för svar. Jag förstod på ett ungefär. Är inte så bra på teknik eller dataspråk. Jag menade bilderna där man ska välja alla med popcorn tex.

 20. Bilder kopplade till ”jag är inte en robot” el capcha som jag fått förklarat för mig av Texas Swede. Jag blir alltså så jäkla sugen när det är mat på bilderna.

 21. Min man fick förresten tummen ur och läste din saker min son behöver veta om världen. Han slukade den på några timmar. Blev rörd. Visste att han skulle tycka om den. Vi äääälskar En man som heter Ove o den här bloggen. Refererar ofta till Ove. Han är lik min man och svärfar. Och lite lik mig också.

 22. I and also my buddies were analyzing the nice secrets and techniques on your website and then all of a sudden got an awful feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those secrets. The ladies became as a consequence very interested to read all of them and already have in actuality been taking advantage of those things. I appreciate you for genuinely so kind and for opting for this kind of smart subject matter most people are really eager to be aware of. Our own honest apologies for not saying thanks to sooner.

 23. Thanks for your whole efforts on this blog. Kim enjoys getting into internet research and it is easy to understand why. Almost all learn all regarding the compelling form you convey functional information on your website and as well as strongly encourage response from others on the area then my princess has always been learning a lot of things. Have fun with the rest of the new year. Your performing a wonderful job.

 24. I’m also writing to make you be aware of what a fine experience my wife’s girl developed browsing your web page. She picked up lots of things, which included what it is like to have an ideal teaching nature to get other individuals effortlessly know precisely certain complex matters. You really did more than my desires. I appreciate you for giving these beneficial, trustworthy, informative as well as unique thoughts on your topic to Tanya.

 25. Needed to write you one bit of observation to thank you so much again for all the unique tips you have discussed in this case. It is really extremely open-handed of people like you to grant openly just what a number of us could have made available for an electronic book to help with making some bucks for themselves, mostly since you might have tried it in case you decided. These techniques likewise worked to be a easy way to be sure that other people online have the identical eagerness the same as mine to grasp a great deal more related to this matter. I am sure there are numerous more pleasant opportunities up front for individuals who read carefully your blog post.

 26. I want to express some appreciation to the writer for rescuing me from such a dilemma. As a result of checking through the search engines and meeting basics which were not pleasant, I assumed my entire life was gone. Existing without the approaches to the problems you’ve resolved all through your good article is a serious case, as well as the kind that would have adversely affected my entire career if I hadn’t encountered your blog post. Your personal capability and kindness in taking care of all areas was very useful. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a thing like this. I can at this point relish my future. Thanks so much for your expert and results-oriented guide. I will not be reluctant to recommend your web site to anyone who requires direction about this situation.

 27. I must convey my appreciation for your generosity in support of folks who need guidance on your area of interest. Your real commitment to getting the solution all around appeared to be definitely insightful and has surely made ladies just like me to reach their ambitions. Your new insightful hints and tips indicates a whole lot a person like me and much more to my office colleagues. Thanks a lot; from each one of us.

 28. I intended to post you a very small word in order to give thanks over again on the remarkable thoughts you have shared above. This has been quite tremendously open-handed with people like you to supply unhampered what many individuals might have offered for an e-book to earn some profit for themselves, certainly since you might well have tried it if you considered necessary. The ideas additionally worked to provide a great way to fully grasp other people online have the identical eagerness really like my personal own to know a good deal more with reference to this condition. I am sure there are several more enjoyable sessions up front for individuals who read carefully your website.

 29. I truly wanted to send a small comment to be able to thank you for some of the marvelous tactics you are writing here. My time intensive internet investigation has at the end been compensated with reliable concept to talk about with my great friends. I would tell you that we site visitors actually are extremely blessed to exist in a remarkable place with so many brilliant people with very helpful suggestions. I feel extremely grateful to have discovered your web site and look forward to some more fun times reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 30. I wish to point out my love for your kind-heartedness in support of folks who absolutely need help on your issue. Your personal commitment to getting the message all-around came to be quite invaluable and have continually helped associates much like me to attain their endeavors. Your own interesting publication signifies much a person like me and far more to my fellow workers. Thanks a lot; from each one of us.

 31. Thanks so much for providing individuals with remarkably splendid possiblity to check tips from this site. It can be very amazing plus stuffed with amusement for me and my office colleagues to search your website not less than thrice in 7 days to find out the new issues you have got. And of course, I’m certainly fulfilled with the good information you give. Certain 1 areas in this post are undeniably the most impressive we have ever had.

 32. This website is really a stroll-by way of for all of the information you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 33. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can repair when you werent too busy on the lookout for attention.

 34. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any means you can remove me from that service? Thanks!

 35. Hello to all, the contents existing at this web
  page are truly awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 36. I抦 impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you have got hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled across this in my seek for one thing referring to this.

 37. I as well as my pals ended up reviewing the great tips and tricks located on your web site while the sudden developed a horrible feeling I had not expressed respect to the site owner for those secrets. All of the ladies are already totally passionate to study them and have definitely been having fun with them. Thank you for turning out to be indeed accommodating and also for settling on this kind of quality resources millions of individuals are really desirous to know about. Our sincere regret for not saying thanks to you earlier.

 38. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It is highly useful for me. Large thumb up for this blog publish!

 39. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing problem with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 40. Yoսr style iѕ unique compared to other folks I’ve read stuff from.Τhank yoou forr posting ԝhen үou havе thе opportunity, Guess I’ll just bookmark thiѕ blog.Ηere iis my homeрage beli subscriber youtube permanen

 41. I抦 impressed, I have to say. Actually rarely do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you may have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is something that not sufficient people are talking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled across this in my seek for something regarding this.

 42. Good day! I just would like to give a huge thumbs up for the nice information you’ve gotten right here on this post. I can be coming back to your blog for extra soon.

 43. Hello colleagues, how is the whole thing, and what you want to sayon the topic of this article, in my view its actually remarkablein support of me.

 44. An intriguing discussion is definitely worth comment. I believe that you should write more on this topic, it may not be a taboo subject but typically people don’t talk about such issues. To the next! Kind regards!!

 45. Trực Tiếp Soccer Ngày Hôm Naylich thi dau bong da asiad 2019Nếu cứ chơi như cách vừa đè bẹp Everton cho tới 3-1 bên trên Sảnh khách

 46. Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after looking at manyof the articles I realized it’s new to me.Regardless, I’m certainly pleased I came across it and I’ll be bookmarking itand checking back frequently!

 47. Very well written story. It will be helpful to anyone who usess it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 48. It’s actually a nice and useful piece of information. I’m glad that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 49. A fascinating conversation is worth remark. I assume that you should compose a lot more on this topic, it may not be a taboo topic but generally people are inadequate to talk on such subjects. To the next. Cheers

 50. An intriguing conversation is worth comment. I think that you need to write extra on this subject, it might not be a frowned on subject yet typically people are inadequate to talk on such subjects. To the next. Thanks

 51. At this time it seems like Movable Type is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 52. Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to make a great articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a lot and never manage to get anything done.

 53. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 54. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losinga few months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protectagainst hackers?

 55. I’d like to open a personal account ciprofloxacino 1g No receiver — not even Alabama’s Amari Cooper — blew up the Combine like White, who checked in at a chiseled 6-3, 215 pounds, then delivered a 4.35 40, showing rare explosiveness

 56. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I am going to return yet again since i have book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 57. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

 58. Howdy! This article could not be written any better! Going through this article reminds me ofmy previous roommate! He constantly kept preaching about this.I’ll forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.Thanks for sharing!

 59. I do not even know how I ended up here, but I thought this postwas good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 60. Thank you, I have just been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered so far. However, what concerning the bottom line? Are you sure about the source?

 61. I?m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

 62. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 63. Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks ofhard work due to no back up. Do you have any methodsto prevent hackers?

 64. It’s really a nice and useful piece of info. I’m happy that you simply shared this helpfulinfo with us. Please stay us up to date like this. Thank you forsharing.

 65. Greetings! This is my first visit to your blog!We are a collection of volunteers and starting a new initiativein a community in the same niche. Your blog provided usbeneficial information to work on. You have done a outstanding job!

 66. Thank you for every other great article. The place else may just anyoneget that kind of information in such an ideal approach of writing?I have a presentation next week, and I’m at the search forsuch info.

 67. I need to to thank you for this good read!! I certainly loved every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new things you postÖ

 68. An intriguing discussion is definitely worth comment. I believe that you need to publish more about this issue, it might not be a taboo subject but typically folks don’t discuss these subjects. To the next! Many thanks!!

 69. I do not even know The Skin Company Anti Aging Cream way Iended up right here, however I thought this submit wasgreat. I don’t recognize who you might be but certainly you are going to a famous blogger if you arenot already. Cheers!

 70. I’m not certain the place you are getting your information, but good topic. I needs to spend a while learning much more or understanding more. Thank you for great info I was in search of this information for my mission.

 71. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

 72. Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all significant infos.I’d like to see more posts like this tai

 73. Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all significant infos.I’d like to see more posts like this tai

 74. Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all significant infos.I’d like to see more posts like this tai

 75. Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all significant infos.I’d like to see more posts like this tai

 76. Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through many of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly delighted I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

 77. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

 78. I like the helpful information you provide for your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I’m reasonably certain I’ll be told lots of new stuff proper here! Good luck for the next!

 79. e legale comprare la patente, comprare una patente napoli, patente originale, comprare patente c, acquisto patente b, comprare patente prezzo, compro patente, acquistare patente b napoli, dove posso comprare la patente b, compra patente online, comprare patente b online, comprare la patente a napoli, dove si può comprare la patente, quanto costa comprare la patente, comprare patente di guida, comprare patente senza esame, patente comprata prezzo, come comprare patente b napoli, comprare patente a, patente online comprare, quanto costa la patente a napoli, patente Nautica.

 80. Kopen een echt en geregistreerd rijbewijs van onze website zonder examens te schrijven of de oefentest te doen. alles wat we nodig hebben zijn uw gegevens en deze zouden binnen de komende acht dagen in het systeem worden geregistreerd. rijbewijs kopen belgië, rijbewijs kopen belgie, rijbewijs kopen in nederland, rijbewijs b belgie, rijbewijs kopen met registratie.

 81. comprar carta de conduçao preço, comprar carta de condução verdadeira, comprar carta de conduçao, comprar carta de condução lisboa, comprar carta de condução legal, comprar carta de condução, carta de condução comprar, comprar carta de conduçao, comprar carta de condução em portugal, comprar carta, comprar carta de condução portugal, comprar carta de condução online, comprar a carta de condução, carta de condução, comprar carta de carro, imt carta de condução, comprar carta de condução no porto

 82. Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really loved surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write once more very soon!

 83. sportbootführerschein binnen und see, sportbootführerschein binnen prüfungsfragen, sportbootführerschein binnen kosten, sportbootführerschein binnen online, sportbootführerschein binnen wo darf ich fahren, sportbootführerschein binnen berlin, sportbootführerschein binnen segel, sportbootführerschein kaufen, sportbootführerschein kaufen erfahrungen, sportbootführerschein kaufen schwarz, sportbootführerschein see kaufen, sportbootführerschein binnen kaufen, sportbootführerschein see kaufen ohne prüfung, bootsführerschein kaufen, bootsführerschein kaufen polen, bootsführerschein kaufen erfahrungen, bootsführerschein online kaufen, bootsführerschein tschechien kaufen

 84. motorrad  führerschein kaufen , lkw führerschein kaufen ohne prüfung österreich, bus führerschein kosten österreich. führerschein online kaufen, auto c ohne prüfung köln, führerschein klasse b kaufen, deutschen registrierten führerschein kaufen berlin, österreich führerschein kaufen legal in deutschland, führerschein in deutschland kaufen, PKW führerschein kaufen österreich, deutschen führerschein legal kaufen in österreich, kaufe deutschen führerschein, eu-führerschein kaufen,wie viel kostet der führerschein in österreich.

 85. comprare patente, Comprare la patente di guida reale e registrata dal nostro sito Web senza scrivere esami o sostenere il test pratico. tutto ciò di cui abbiamo bisogno sono i tuoi dati e saranno registrati nel sistema entro i prossimi otto giorni. La patente di guida deve seguire la stessa procedura di registrazione di quelle rilasciate nelle autoscuole, l’unica differenza qui è che non dovrai sostenere gli esami, comprare patente b.

 86. Generally I do not learn article on blogs, but I would like to say thatthis write-up very compelled me to check outand do so! Your writing style has been amazed me.Thanks, quite nice post.

 87. Hey There. I discovered your blog the use of msn.That is a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of yourhelpful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 88. Hmm is anyone else encountering problems with the images on thisblog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’sthe blog. Any feed-back would be greatly appreciated.Feel free to surf to my blog; น้ำมันหล่อลื่น

 89. I’ll right away clutch your rss feed as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 90. Generally I do not learn post on blogs, however I would liketo say that this write-up very pressured me to try and do so!Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice post.Here is my blog post: mega888 test id (wiki.dragonsprophets.com)

 91. เปิดตัวแล้ว เว็บออนไลน์ sagaming มาแรงที่สุดให้ปี 2023 มีให้ท่านเลือกการเดิมครบทุกรูปแบบ

 92. มาเล่นที่นี่ได้เลย และจะหลงรัก
  pragmatics เป็นเว็บเดิมพันออนไลน์สมัยใหม่ที่มีทางเลือกให้เดิมพันมากกว่าใครมีบริการที่ดีเปิดให้บริการ 24 ชั่วโมง ไม่มีปิดปรับปรุงให้เสียอารม

 93. เว็บตรง ltobet.com
  ที่ได้รับการยอมรับจากทั่วโลก และได้รับการยอมรับจากผู้เล่น 1,000,000 คน ที่ทางเว็บเราดูแลอยู่ อยากให้ท่านเข้ามาเป็นส่วนหนึ่งในการเดิมพันของเรา

 94. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knewwhere I could locate a captcha plugin for my comment form?I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?Thanks a lot!

 95. จริงๆเล่นมาหลายเว็บไซต์เลยค่ะครับผม ส่วนมากก็จ่ายจริงครับ แต่ที่ต่างเป็นบางเว็บไซต์เวลาฝาก-ถอนจึงควรผ่านตัวแทนครับ จะต้องแคปจอส่งให้บุคลากร ผมว่าป่วยเลย มี UFABET นี่แหละขอรับ ผมว่าระบบดีสุดเลย ฝากถอนอัตโนมัติทำเองได้เลยขอรับ

 96. I’m not positive the place you are getting yourinfo, however good topic. I needs to spend some time studying moreor working out more. Thank you for fantastic info I was on the lookout for this info formy mission.

 97. I am no longer positive the place you are getting your info, however good topic.I needs to spend a while finding out moreor understanding more. Thanks for fantastic information I was searching for this information for mymission.

 98. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks However I am experiencing problem with ur rss . Don�t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 99. Having read this I believed it was very informative.I appreciate you taking the time and effort to put this content together.I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting.But so what, it was still worthwhile!

 100. Thank you, I have just been looking for info about this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered so far. However, what in regards to the bottom line? Are you sure in regards to the supply?

 101. เพราะเราไม่เหมือนใคร เป็นเว็บ เว็บหวยสด ที่มีคุณภาพที่ดีที่สุด สมัครก็ง่าย ฝาก-ถอน ก็รวดเร็ว เพราะเว็บของเราเป็นระบบการ ฝาก-ถอน แบบออโต้ และ ยังมีเจ้าหน้าที่แอดมินคอยให้บริการคุณตลอด 24 ชั่วโมง คอยบริการ ตอบคำถาม ท่านอย่างรวดเร็วทันใจ หากจะ แทงหวย ไม่ว่าจะ หวยประเภทไหน เราก็มีให้คุณ

 102. แทงหวย กันได้ทุกหวย ไม่ว่าจะเป็น หวยฮานอย หวยลาว หวยยีกี่ หวยหุ้นต่างประเทศ หวยหุ้นไทย และอีกมากมาย ให้คุณ เข้ามาดูผล หวยฮานอยวันนี้ และเสี่ยงโชคกับเรากันอย่างสนุกสนาน เพราะด้วยอัตราจ่ายคุ้มค่า จ่ายสูง และจ่ายจริง จ่ายเร็ว ทำให้คุณสนุกถอนกันอย่างเมามันส์ กันเลยทีเดียว

 103. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to followyou if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and lookforward to new updates.

 104. 83571 479936Hey, you used to write superb, but the last couple of posts have been kinda boringK I miss your super writings. Past couple of posts are just a bit out of track! come on! 177525

 105. Hi there to all for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff.

 106. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you possibly can take away me from that service? Thanks!

 107. Thanks for the auspicious writeup. It in reality used to be a enjoyment account it. Look advanced to more delivered agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

 108. I like the helpful information you provide to your articles.I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.I’m rather sure I will be informed lots of new stuff right here!Best of luck for the following!

 109. I don’t even know how I ended up here, however I believed this publishused to be great. I don’t recognise who you might be but definitely you are going to a famous blogger in the event you aren’t already.Cheers! asmr 0mniartist

 110. ฟิวช่างให้บริการต่อเติมหลังคาโรงรถ ครัวหลังบ้าน ต่อเติมบ้านด้านข้าง รั้วระแนง คอนกรีตแสตมป์ ห้องพระชั้นลอย ด้วยทีมงานมืออาชีพกว่า 10 ปี งานสวยตรงปก ไม่จกตา รับประกันงานสูงถึง 1 ปี ติดต่อขอรับรายละเอียดได้ที่ Line ID : @fiwchang

 111. ร้านขายตุ๊กตาแบร์บริค Bearbrick ของแท้ ในประเทศไทย เรามีสินค้าให้เลือกหลากหลายคอเลคชั่น ไม่ว่าคุณจะมองหาไซส์ไหน คอลเลคชั่นไหน เรามีครบจบ ให้คุณได้เลือกซื้อ ที่นี่ ที่เดียว ที่มีให้ครบจบตามที่คุณต้องการ

 112. แม่โขงลอตเตอรี่ ผู้จัดจำหน่าย ลอตเตอรี่ลาว รายแรก และ รายเดียวที่ได้รับการรับรองจาก สปป.ลาว จึงมั่นใจได้ว่ามีฉลากจริงทุกใบ พร้อมระบบรักษาความปลอดภัยในการยืนยันตัวตน (KYC)

 113. Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to produce a top notch articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a lot and never manage to get nearly anything done.

 114. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it!

 115. Абузоустойчивый VPS
  Виртуальные серверы VPS/VDS: Путь к Успешному Бизнесу

  В мире современных технологий и онлайн-бизнеса важно иметь надежную инфраструктуру для развития проектов и обеспечения безопасности данных. В этой статье мы рассмотрим, почему виртуальные серверы VPS/VDS, предлагаемые по стартовой цене всего 13 рублей, являются ключом к успеху в современном бизнесе

 116. Awsome info and right to the point. I am not sure if this isactually the best place to ask but do you folks have anyideea where to hire some professional writers?Thank you 🙂Also visit my blog TestonoX Side Effects

 117. fantastic post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not realize this. You should continue your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

 118. excellent issues altogether, you simply gained a new reader.What would you suggest about your post that you simplymade some days ago? Any sure?

 119. I will right away grab your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me realize so that I may just subscribe. Thanks.

 120. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I?m gonna watch out for brussels. I?ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 121. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 122. Скорозагружаемые здания: бизнес-польза в каждом элементе!
  В современной сфере, где часы – финансовые ресурсы, экспресс-конструкции стали истинным спасением для компаний. Эти новаторские строения комбинируют в себе высокую прочность, экономичное использование ресурсов и быстрое строительство, что позволяет им наилучшим вариантом для различных бизнес-проектов.
  Быстровозводимые здания
  1. Быстрое возведение: Моменты – наиважнейший аспект в финансовой сфере, и сооружения моментального монтажа позволяют существенно уменьшить временные рамки строительства. Это высоко оценивается в сценариях, когда актуально оперативно начать предпринимательство и начать получать прибыль.
  2. Бюджетность: За счет оптимизации производства и установки элементов на месте, бюджет на сооружения быстрого монтажа часто снижается, по сравнению с обычными строительными задачами. Это позволяет сократить затраты и достичь более высокой инвестиционной доходности.
  Подробнее на scholding.ru
  В заключение, сооружения быстрого монтажа – это оптимальное решение для проектов любого масштаба. Они объединяют в себе молниеносную установку, экономию средств и устойчивость, что сделало их отличным выбором для предпринимательских начинаний, желающих быстро начать вести бизнес и гарантировать прибыль. Не упустите момент экономии времени и средств, прекрасно себя показавшие быстровозводимые сооружения для вашего следующего делового мероприятия!

 123. Hey There. I found your blog using msn. This is a verywell written article. I will make sure to bookmarkit and come back to read more of your useful info.Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 124. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any way you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 125. An intriguing discussion is definitely worth comment.I believe that you should write more on this issue, it might not be a taboomatter but typically folks don’t discuss such subjects.To the next! Kind regards!!

 126. An intriguing discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually people don’t discuss such topics. To the next! All the best!!

 127. VPS SERVER
  Высокоскоростной доступ в Интернет: до 1000 Мбит/с
  Скорость подключения к Интернету — еще один важный фактор для успеха вашего проекта. Наши VPS/VDS-серверы, адаптированные как под Windows, так и под Linux, обеспечивают доступ в Интернет со скоростью до 1000 Мбит/с, что гарантирует быструю загрузку веб-страниц и высокую производительность онлайн-приложений на обеих операционных системах.

 128. I’m no longer certain the place you’re getting your info, however good topic. I needs to spend a while finding out much more or figuring out more. Thank you for great information I used to be on the lookout for this information for my mission.

 129. bomb email – (Info Email bomber https://t.me/floodservice/273 )

  Email Bombing – email flood or email hoax (DOS attack) or cluster email bombing, what are they actually doing?

  A huge number of emails are sent to e-mail. This usually means that the @FloodService_bot bot specifically targets the victim’s mailbox associated with your email.

  These emails are intended to make fun of friends or distract the victim from any security messages or other emails.

  I am glad to present you a mail flood bot with a convenient menu and flexible settings!

  The cost of the service is $ 2 = 1000 letters.

  You specify the time of the flood and the number of letters yourself, or choose the ”FAST FLOOD” function

  During the flood, a sufficient number of letters arrive so that the owner would miss an important letter!

  The bot will flood more than you ordered. On average, 30% more than ordered.

  Flood email, Floods Email, Email flooding, gmail flood, email bomber, flood hotmail, flood online,email flooding, email flood bot, email flooded with spam, email flooding service, email flooded with subscriptions, email flooder bot, email bomber 2023, email bomber 2024, email spam bot online, email spammer bot free, spam bot, бот по флуду почт, сервис по флуду почт, услуги по флуду, флуд услуги.
  @FloodService_bot – Лучший емаил бомбер на рынке!

 130. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!Very useful info particularly the closing part 🙂 I take care of such information a lot.I used to be seeking this certain information for a long time.Thank you and best of luck.

 131. Thanks on your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back later in life. I want to encourage you continue your great writing, have a nice evening!

 132. Hey! This post could not be written any better!Reading this post reminds me of my good old roommate! He always kept chatting about this. I will forward this postto him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 133. An intriguing discussion is definitely worth comment. I do think that you need to publish more on this subject matter, it might not be a taboo matter but typically people do not speak about these topics. To the next! Kind regards!!

 134. An interesting discussion is definitely worth comment.There’s no doubt that that you need to write more on this issue,it may not be a taboo subject but generally people don’t discuss these topics.To the next! All the best!!

 135. If you can give back to the community by coaching a team of six year olds, you will get an amazing feeling in your heart. Tiphany Armando Emmi

 136. Thank you, I have just been searching for information about this subject for ages and yours is the best I ave found out till now. But, what about the conclusion? Are you sure concerning the source?

 137. Hello there! I could have sworn I’ve been to your blog before but after going through a few of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back frequently.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *