Kort fråga om renovering

Jag har en nyinflyttad granne som under en hel söndag har borrat i en vägg, 30 sekunder åt gången, med fem minuters mellanrum.

Han borrar i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter. Sen borrar han i 30 sekunder. Sen är det tyst i fem minuter.

Jag är inte speciellt händig. Så jag tänker bara fråga rakt ut:

Vad är det som HÄNDER i lägenheten under de där fem minuterna?

Är det en ofattbart tung borr som min granne inte orkar lyfta längre än 30 sekunder åt gången? Hänger han upp 150 stycken väldigt, väldigt, väldigt små tavlor bredvid varandra som är så små att han tappar bort lådan de förvaras i mellan varje borrning? Är det sällsynta fjärilar han sätter upp, som måste fångas en och en på balkongen? Borrar han i någon sorts vägg från Interstellar som jag inte fattar för en rätt arg kille på mitt gym säger att ”folk tror att de fattar Christopher Nolan men de FATTAR inte Christopher Nolan fattar du!?”?

Jag vill inte låta drastisk här. Men i den här bostadsrättsföreningen borde det fan finnas en regel om att i den här bostadsrättsföreningen borrar vi fan i ett sträck.

I den här bostadsrättsföreningen står vi fan för våra misstag.

Nu när jag tänker efter så hade en annan granne fest igår, och någon på festen var den där sortens shufflefyllo som aldrig låter någon låt spelas i mer än 15 sekunder utan att skrika ”NÄJ NÄJ SPÄLA DÄNHÄRA ISTÄLLÄ!!!” och byta låt och höja volymen. Och spela den låten i 15 sekunder och sedan skrika ”NÄJ NÄJ SPÄ…”

Okej.

Jag börjar se hur borrgrannen tänker.

Vi kan bli vänner.

 

33 kommentarer

 1. Jag borde såklart kommentera inlägget.,som jag tänkte, men sen fick jag syn på rutan där det är meningen att jag skall kryssa i att jag inte är en robot.
  Vad händer om man inte kryssar i?

  (En oskryssad mening senare, jag blev inte godkänd!)

  Men då undrar jag: Varför finns det inte fler konstiga rutor?
  Kanske en som frågar om man verkligen, verkligen kan tänka sig äta fiskbullar?
  (Skulle kryssa i den innan du ens hunnit blinka!)

  Äsch, nu surrar jag igen, säger min sambo.
  Gotta go!

 2. Frågan är vad grannen som hade fest igår tycker om borrandet idag.
  Varsågoda. Arbeta i grupp.
  Fredrik är mentor. (Evt medlare mellan de två…)

 3. Nu låter du lite som Britt-Marie… Och nej, jag år inte heller en robot. Och jag vill absolut INTE äta fiskbullar.

 4. Jag har bott i samma hus som en sådan där intervallborrare. Jag tänkte mig att han kanske ville ha lite öppen planlösning men hade inga andra verktyg än en borrmaskin, så han försökte borra bort en vägg.

  Eller så kanske han håller på och bygger nåt, en modell av USS Enterprise i skala 1:50 kanske. Och sen måste han ta ner en vägg för att få ut skiten, så… Ja.

  Jag flyttade innan jag fick veta om väggen var bärande eller inte.

 5. Våra grannar hade också fest i lördags. Till 01.30 spelade de något slags sällskapsspel som tydligen var väldigt engagerande, iaf ungefär var tredje minut, då de vrålade/hyenaskrattade med sina utomhusröster. När min man påtalade för dem att det var lite svårt för oss att få den nattvila som krävs för att kunna vara glada och utvilade föräldrar till våra två små barn, fick han höra att ”[de] måste få leva” och att de inte störde eftersom de inte spelade musik. Upplåter gärna angränsande vägg till din serieborrande granne, Fredrik, för att testa den teorin…

 6. Enkelt svar. Hårda beytongväggar. Han har ingen slagborrmaskin och dåliga borrar från Biltema. Då måste man vänta 5 minuter mellan borrningarna så att borren svalnar 😀

 7. Grannar som borrar ofta som fan. Hur många jävla hyllor o tavlor kan man vilja ha?? Vi har bott här i snart 4 år. Lämna lite vägg kvar o ge oss lite ro. Betongväggar är jävligt jobbiga så vi har inte satt upp så mkt. E

 8. Ena grannen hade total skrik o brölfest nere på gården. Ljudet studsade härligt runt till alla andra över 100 boende. Har pratat m dem förut o nej de lyssnade inte. Som tur var somnade min son trots gapet. De kunde väl ha varit inomhus i af.

 9. Två gånger har renoveringsgalningen i lägenheten ovanför börjat hamra efter kl.23 på kvällen. Börjat alltså, inte fortsatt sedan tidigare och glömt bort tiden. Jag vrålade så det hördes genom innertaket, tror jag, för han lade i alla fall av. Tror att han var på fyllan. Men händer det en tredje gång så blir det fan störningsjouren.

 10. Jag bodde granne med en kille som brukade komma hem på vardagsnätter, runt 3-tiden, stupfull. Han spelade music på hög volym och skrålade med. Hade väll varit lättare att stå ut med om det inte var samma låt hela tiden. ”You are not alone” med Michael Jacksson, följt av de tre första takterna i ”Billie Jean” innan han han hoppa tillbaka till ”You are not alone”… Lär dig repeat!
  Vart störningsjouren till slut.

  För övrigt, markera alla bilder med sallad? Borde det inte vara markera alla bilder med ost?

 11. Nackdelen med att bo i flerfamiljshus.
  Ser att par teorier, som skulle kunna stämma; betongväggarna i kombination med klena borr och en enorm samling tavlor och/eller foton som ska upp. Ett snabbt borrande, skruva i en skruv och häng upp. Måtta för nästa objekt, borra, skruva i och häng upp.

  Lider med er som har störiga grannar!

 12. Är det bara jag som inte förstår poängen med att kryssa i jag-är-inte-en-robot-rutan? Fattar inte ens vad en robot är i det här sammanhanget.

 13. Spegelväggar.
  Och konsolhyllor.
  Detta i kombination med usel borr så har ni svaret till allt borrande.

 14. Fröken A: kan det ha varit så att dina grannar som borrade så mycket hade barn mellan 7-9 mån till 4-5 år? I den åldern kan barn nämligen få för sig att klättra på möbler. Följaktligen räcker det inte att skruva för att sätta upp tavlor o dyl, utan varenda bokhylla, byrå, skoskåp, fristående garderob etc. ska förankras i väggen – oftast med 2 skruvar/möbel. Det

 15. Fröken A: Det finns ett fenomen som kallas ”kommentars-spam”. Det består i att spammre har skrivit datorprogram (”robotar”, även kallade ”bots”) som söker igenom internet efter bloggar. Dessa robotar skriver sedan in kommentarer till blogginläggen där de (till exempel) erbjuder att sälja falska Rolex-klockor eller Coach-handväskor. Andra robotar lägger bara in länkar till någon ovidkommande webplats. Ägaren av denna webbplats har betalar för ”bättre ranking i sökmotorerna”, typ Google. Google fungerar på så sätt att ju fler länkar det finns till din webbplats dessdå högre upp i sökresultatet hamnar den. Tanken är att sidor som har många länkar pekande till den förmodligen är viktig eller bra.

  Så folk får betalat för att köra program som lägger in ovidkommande länkar/text i bloggkommentarer med hjälp av robotar. Det är därför de flesta bloggar numera tvingar dig att skriva in ett nummer, utföra en enkel beräkning eller klicka på den blå bilen. Detta är mycket svårt för ett program att klara av, men lätt för en människa.
  De senaste åren har spammarna istället anställt folk (ofta i Asien eller östeuropa) som sitter och kopierar in texterna manuellt, så de kan kringå spamskyddet. Men det är inte lika billigt som att ha en dator som gör det.

  Du kan läsa mer om CAPCHA här: https://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
  Och här om spam i bloggar: https://en.wikipedia.org/wiki/Spam_in_blogs

 16. Den med välj alla bilder med EN apelsin är omöjlig. Finns bara bilder med flera. En kuggis?

 17. @ ☆Fredrik m fl (inkl Tekniska Avdelningen)
  Jag har inte en enda gång lyckats få captchan via dator att fungera utan får kommentera via mobil.
  Jag drömmer mardrömmar om vägskyltar, jordnötter, popcorn och frukthelveten.

  Vill du inte att jag kommenterar Fredrik, bara säg det. Är enklare 🙂

  ELLER be Tekniska Avdelningen hjälpa mig (och säker en del andra)

 18. Kakan! Det ÄR en kuggis eftersom det på skånska heter ETT apelsin.
  (Förstår du frågan då Fredrik?)
  F ö tycker jag att Tekniska avdelningen är helt suverän på denna blogg!!
  Tack!

 19. Tack för svar. Jag förstod på ett ungefär. Är inte så bra på teknik eller dataspråk. Jag menade bilderna där man ska välja alla med popcorn tex.

 20. Bilder kopplade till ”jag är inte en robot” el capcha som jag fått förklarat för mig av Texas Swede. Jag blir alltså så jäkla sugen när det är mat på bilderna.

 21. Min man fick förresten tummen ur och läste din saker min son behöver veta om världen. Han slukade den på några timmar. Blev rörd. Visste att han skulle tycka om den. Vi äääälskar En man som heter Ove o den här bloggen. Refererar ofta till Ove. Han är lik min man och svärfar. Och lite lik mig också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *