Vet du, en lite mer osäker person än jag hade faktiskt kunnat ta illa upp av det här

Jag: Men LYSSNAR du på mig nu då?

Fru: (Med den jätteonödiga sucken och det faktiskt inte över huvud taget ett dugg rimliga tonfallet) Jag lyssnar. Jag lyssnar. Jag lyssnar. Det är jätteintressant, alltihop.

Jag: (Inte alls kränkt mer än möjligen lite) Det var faktiskt du som frågade!

Fru: Jag frågade om matchen var bra.

Jag: Ja!

Fru: (Masserar sin hårbotten) Jag tänkte att det var en ”ja” eller ”nej”-fråga.

Jag: Jaha. Men om du frågar ”var matchen bra?” och jag frågar ”vilken av dem?” och du frågar ”hur många matcher har du hunnit se?” då är det väl RIMLIGT att jag förklarar at…

Fru: (Ser faktiskt inte helt och hållet ut att fokusera blicken på mig) Okej. Okej. Okej. Det var jätteintressant.

Jag: Vilket av det?

Fru: Alltihop.

Jag: Men LYSSNADE du då?

Fru: (Jag vet inte exakt vad hon sa här för det är lite svårt att höra vad hon säger när hon har ansiktet i handflatorna medan hon pratar)

Jag: Det är liksom inte första gången jag förklarar det här.

Fru: (Något i handflatorna som låter en aning som ”jagveeeeeeet”)

Jag: (Med en ängels tålamod) Och det jag SA var nämligen att jag kollar på alla NFL-matcherna i något som heter ”NFL Gamepass”. Det är ett abonnemang, lite som Netflix, som man kan använda både på telefon och datorn, och då kan man se alla NFL-matcher hela säsongen, antingen live eller i efterhand när man vill. Och det smarta är att antingen kan man se hela matchen, eller så kan man välja ett alternativ som heter ”condensed game”, och då har de redigerat bort alla reklampauser och alla spelavbrott och allting, så att man BARA får se själva spelsekvenserna. Och det sjuka med amerikansk fotboll är att då är en match bara typ 40 minuter lång! Men inklusive alla pauser och avbrott så kan den lugnt vara typ två timmar! Fattar du? Så det här ”condensed game” gör ju att jag hinner se TRE hela matcher istället för EN men jag missar ändå inget av själva spelet! Det är helt fantastiskt! Och det jag försökte förkla…

Fru: Vad hette det, sa du?

Jag: ”Condensed game”.

Fru: Kan jag få dig i condensed game nästa gång jag ställer en fråga?

10 kommentarer

  1. Är du typ sponsrad av NFL gamepass? Mycket reklam för dom nu.. Är du inte sponsrad kanske du kan bli? 😉

  2. Alltså Fredrik, detta hör inte till inlägget, men jag läser just nu din förr-förra blogg från början och fick en idé! Kan inte du svara på de frågor du själv ställde till folk med barn innan du fick barn? I egenskap av att nu ha hamnat i den förra kategorin x 2, så att säga! Skulle vara jättekul att höra! Det blir typ som att nutudsfredrik och dåtidsfredrik connectar genom tid och rum, huuuur coolt?!

  3. Jamen vad fan M, fler vattenfall-av-tårar-skapande-inlägg var väl kanske inte direkt vad jag förväntade mig, men tack ändå!

  4. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *