Going places. Eller inte.

Jag ska till Tyskland imorgon. Ensam. Eller jag ska till Danmark först, och sedan Tyskland, tror jag. Eller om det möjligen är tvärtom. Var ligger Flensburg? Jag tror att det är dit jag ska först. Hur som helst: Det är alltså en litteraturfestival på gränsen mellan Danmark och Tyskland som jag ska till, och trots att det är en litteraturfestival har någon alltså bjudit in mig. Exakt till vilket av länderna är möjligen inte helt och hållet klarlagt men jag litar på att det löser sig när jag landar.

Jag har i alla fall därför, som brukligt är när jag ska resa någonstans själv, ägnat hela den här dagen åt att överväga olika strategier för att inte tappa bort mitt pass eller/och mitt boardingkort någonstans på flygplatsen den här gången. De senaste resorna jag har gjort utan min fru har jag nämligen glömt passet ovanpå en bardisk i Finland och boardingkortet ovanpå en burk vingummin i en tax free-butik i Tyskland. I London glömde jag båda två på Lego Ninjago-avdelningen i en leksaksbutik. Vid två av tillfällena har jag dessutom köat till fel gate för att jag tydligen lider av svår informationstavlexi och därefter fått rusa över hela flygplatsen när de har ropat efter mig i högtalarna.

Jag vill minnas att det var i London som flygvärdinnan till sist gick med på att släppa ombord mig på planet utan boardingkort för att hon inte orkade tjafsa mer med mig och bara ville att planet skulle kunna lyfta i tid, men ångrade sig när jag försökte dra ett skämt om hela situationen som började någonstans i ”I am very…tankspridd, you know, I spread my thoughts one can say. And my stuff.” och slutade ungefär med ”I would be a very sucky terrorist”.

Min fru säger att ”resfeber” är huvudvärken som alla runtomkring mig får när jag ska resa någonstans.

Så alla förslag på hur man håller reda på viktiga grejer på en flygplats tas tacksamt emot i kommentarsfältet. (”Ge dem till din fru” är alltså just den här gången inte ett jättebra förslag eftersom hon inte ska med. Men annars har ni helt rätt.)

199 kommentarer

 1. Du kan tejpa det runt magen.
  Kan iofs skapa sekundära problem med att tejpa saker runt magen och samtidigt åka flygplan men det är viktigt ur ett rent logistiskt perspektiv att lösa just problem i rätt ordning.

  Trevlig resa! Och hälsa danmarkstyskarna.

 2. Tror på det sättet som ensamma barn reser. Unaccompanied Minor. En flygvärdinna möter vid incheckning. Man får en påse i ett snöre runt halsen där alla detaljer om resan står. Säkert någon slags godkännande från föräldrarna att barnet får resa ensamt och sånt också (din fru kanske kan övertalas om att skriva ett sånt till dig…). Flygvärdninnan följer med hela vägen till sätet ombord. Tror du kan få en leksak att underhålla dig med på flygresan med. När du landar upprepas proceduren och du överlämnas till föräldrar (eller fru/agent/litteraturfestivalsansvarig).

 3. Passet behöver du inte om du ska till tysk-mark. E-biljeten heter lösningen på ditt andra problem För telefonen håller du reda på , eller hur

 4. Jag glömde passet hemma en gång när jag reste till Polen för massa år sedan, men kom på det på väg till flygplatsen så jag fick vända och hämta det. Och sedan när jag skulle igenom säkerhetskontrollen så fick man tydligen inte ha tandkrämstuber i handbagaget, så jag fick slänga den. Det gjorde mig så upprörd att jag glömde boardingkortet i plastlådan för värdesaker, och när jag gick tillbaka för att hämta det var jag så sen att de efterlyste mig genom högtalarna. Men annars gick det bra. Den gången.

 5. Litet hål i hörnen och så ett snöre genom där som du sedan hänger runt halsen! Testa! Du måste tappa bort dig själv för att kunna tappa bort passet och boarding kortet ?

 6. Hat du testat att sätta fast det runt exempelvis en burk vingummin eller något, du kan ju omöjligt glömma varken pass eller något annat om det sitter fast i något ätbart!

 7. Ät upp burk ”Ben & Jerry”. Rengör den. Lägg värdesakerna i den. Liten risk att du förlägger en burk B&J. Lycka till.

 8. Eftersom passet anses ogiltigt om du slår hål i det så skulle jag inte rekommendera snörmetoden som föreslogs ovan…

  Så länge du reser inom Schengen – Skaffa nationellt ID-kort. Kan man ha i plånboken typ jätteenkelt. Sen stoppar du ner boardingkortet där också. För plånboken tappar du väl inte bort? Du måste ju kunna köpa ost och öl.

  Eller så sväljer du all form av stolthet och skaffar en Fannypack. Eller midjeväska som det heter på svenska.

 9. Till Flensburg kan man åka tåg. Busenkelt. Byte i Köpenhamn bara. Då behöver du inget boardingpass och skulle du råka glömma nånting i restaurangvagnen är det ju bara att gå tillbaka och hämta det.

 10. Boardingpasset har du såklart i telefonen. Väldigt smidigt. Och passet kanske i en innerficka på jackan? Inte i handen iallafall. (I värsta fall…. midjeväska… Schhhh, säg inte att jag sa det…)

 11. Oh wow, någon som inte uppfattar saker visuellt? Själv har jag motsatt problem, uppfattar ingenting alls audiellt (ens om man ropar mitt namn i högtalarna) men visa det för mig på en skärm så klarnar allting!

 12. Håller med Cia här ovan. Be att få resa som barn, med en flygvärdinna som kan övervaka dig och dina saker. Alternativt midjeväska, men de är ju så vansinnigt fula, och förmodligen kommer du ändå lägga ur både pass och boardingkort när du inser hur praktiska de är att förvara godis i.

 13. Skaffa en såndär påse man hänger om halsen och stoppar in innanför tröjan. Lägg plånkan och luren där också.
  Värst är ju på Heathrow där gaten kommer upp i samma ögonblick som det står boarding! Det tar sedan 15-20 minuter att rusa bort dit och så när man kommer fram har i alla fall inte påbörjat boarda! Jag är en person med resfeber de lux och får nästan panik av sånt här. Fast jag vet att om jag checkat in en väska ska det mycket till innan dom sticker utan mig. Då måste de leta rätt på väskan först….

 14. numera finns det smala midjeväskor som knappt synd. de är tänjbara och blir bara precis så stora som behövs… annars var kepsen bra

 15. Pass behöver du inte inom Schengen och du tycks hyfsat säker på att du ska till Tyskland och/eller Danmark så då räcker tex körkort som identifikation.
  Har oktoberfest börjat än?

 16. Får du problem får du gå och köpa en av dina egna böcker och peka på profil bilden och säga ”don’t you see this is me very fejmus swedish författare!”

 17. Jag tycker att det är supergulligt med tankspridda människor, jag tycker du utser mig till din pass/biljetter/nycklar/andra viktiga värdesakershållare! Så var problemet löst! Jag tar inte mycket plats och håller mig i bakgrunden! Deal?

 18. Framstående författare borde få ha ett eget entourage( assistenter eller ledsagare) med sig på resan. Som ser till att du behöver bara föra en fot framför den andra och fixar allt annat runt i kring. För världsstjärnor kan ju kräva vad som helst annars som tex: endast blå m&m:s i godisskolen, egen massör med mer.. Dags att kräva detta vid bokning nästa gång 🙂

 19. Eller så lånar du en handväska/axelväska av din fru…om hon nu har nån i tillräckligt skabbigt skick för att låta dig använda den…;-)

 20. Thank you for all your efforts on this site. Kate take interest in getting into investigation and it is easy to understand why. We all know all regarding the powerful method you render sensible strategies through this web site and as well as invigorate contribution from some others on this concern then our princess is now starting to learn a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the year. You have been doing a wonderful job.

 21. This website is known as a stroll-by means of for all the data you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l undoubtedly uncover it.

 22. I in addition to my guys happened to be checking the good guidelines on your web page and so suddenly developed an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those techniques. Those people are actually totally very interested to see them and have very much been tapping into these things. Many thanks for turning out to be indeed thoughtful and also for making a choice on variety of superb subject matter millions of individuals are really desirous to be informed on. Our own honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

 23. A lot of thanks for each of your work on this site. Kate really likes setting aside time for investigation and it’s easy to see why. My partner and i know all of the powerful form you create informative tips and hints through the web blog and as well encourage participation from some others on the situation so our own daughter is actually understanding so much. Enjoy the rest of the new year. Your conducting a wonderful job.

 24. Thanks a lot for giving everyone a very memorable possiblity to check tips from this web site. It can be so lovely and also full of a great time for me and my office friends to search your web site the equivalent of three times a week to read through the new things you have got. And lastly, I am also certainly astounded with the tremendous techniques served by you. Certain 2 points in this posting are certainly the most effective we’ve had.

 25. Needed to put you a very little word to help thank you so much yet again on your fantastic views you’ve featured on this site. This has been so pretty open-handed with you to make openly precisely what a few people could possibly have sold for an e-book to end up making some dough for their own end, principally given that you could have done it in case you considered necessary. Those advice additionally acted to provide a good way to fully grasp other people online have similar keenness the same as mine to know a little more with regard to this matter. I am sure there are millions of more pleasant times up front for those who browse through your blog.

 26. Needed to post you the very little word just to thank you the moment again for the marvelous tips you’ve contributed on this site. This has been so unbelievably open-handed with you to make freely precisely what many of us could possibly have distributed for an e book in order to make some money for their own end, especially seeing that you could have tried it in case you considered necessary. Those secrets in addition acted as a easy way to realize that the rest have the same interest much like my personal own to know the truth significantly more regarding this problem. I am sure there are millions of more pleasurable sessions up front for folks who take a look at your blog.

 27. I together with my friends have already been looking through the excellent tactics located on your web page and so at once came up with a terrible feeling I never thanked the site owner for those tips. My ladies appeared to be for that reason stimulated to see all of them and already have absolutely been having fun with those things. Thank you for getting simply thoughtful and for pick out varieties of good things millions of individuals are really eager to be aware of. My personal honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

 28. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That could be a great level to deliver up. I supply the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions like the one you carry up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, however I am certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the impression of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 29. I want to express my appreciation to you just for rescuing me from this particular difficulty. After scouting through the the web and seeing basics that were not powerful, I believed my entire life was done. Being alive without the presence of solutions to the difficulties you have solved by way of the short post is a critical case, and the ones that might have in a wrong way damaged my career if I hadn’t noticed your blog. The ability and kindness in handling all the stuff was tremendous. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a point like this. I can at this time look ahead to my future. Thank you so much for the reliable and amazing help. I won’t think twice to suggest your blog post to anyone who should get recommendations about this problem.

 30. I have to show thanks to this writer for bailing me out of this trouble. As a result of checking through the internet and getting strategies which are not productive, I assumed my life was over. Existing without the answers to the difficulties you’ve fixed by way of your post is a critical case, as well as ones which may have in a negative way affected my entire career if I hadn’t come across your website. Your main expertise and kindness in touching all the stuff was very useful. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a point like this. I can at this moment look ahead to my future. Thanks for your time so much for this reliable and result oriented help. I won’t be reluctant to refer your web blog to any individual who needs care on this subject.

 31. My husband and i got quite fortunate that Jordan could carry out his reports with the ideas he had from your web pages. It’s not at all simplistic to just happen to be giving freely steps which most people might have been making money from. And we see we have got the writer to give thanks to for this. The entire illustrations you have made, the simple blog navigation, the relationships your site help to promote – it’s got many exceptional, and it’s helping our son in addition to us recognize that this content is entertaining, which is certainly tremendously vital. Thanks for everything!

 32. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you can fix when you werent too busy searching for attention.

 33. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I actually thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can repair in case you werent too busy in search of attention.

 34. I discovered your weblog website on google and verify a couple of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading extra from you afterward!?

 35. This is the proper weblog for anyone who wants to search out out about this topic. You notice a lot its almost onerous to argue with you (not that I actually would need匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 36. Aw, this was a very nice post. In concept I wish to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get something done.

 37. Whats up! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice info you have right here on this post. I will likely be coming back to your weblog for more soon.

 38. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix in case you werent too busy looking for attention.

 39. Can I just say what a relief to search out someone who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know the best way to carry a problem to gentle and make it important. More folks need to learn this and understand this facet of the story. I cant imagine youre no more standard since you undoubtedly have the gift.

 40. Can I simply say what a reduction to seek out someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You positively know the best way to convey a difficulty to mild and make it important. More people must learn this and perceive this side of the story. I cant believe youre no more widespread because you definitely have the gift.

 41. After examine a number of of the weblog posts on your web site now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking again soon. Pls try my website as effectively and let me know what you think.

 42. There are some interesting deadlines on this article however I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

 43. Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

 44. I am commenting to let you be aware of of the fabulous experience my wife’s girl encountered checking your blog. She learned a lot of details, which included what it is like to possess an incredible teaching style to get the mediocre ones without hassle know precisely several specialized issues. You truly exceeded our own expectations. Many thanks for displaying such practical, trusted, revealing not to mention easy tips about the topic to Evelyn.

 45. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your weblog with extra particulars? It’s highly useful for me. Massive thumb up for this weblog put up!

 46. I am usually to blogging and i really recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your site and preserve checking for new information.

 47. An interesting dialogue is value comment. I believe that it’s best to write more on this matter, it may not be a taboo subject however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 48. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 49. I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your thought is excellent; the problem is something that not enough individuals are speaking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled throughout this in my search for something referring to this.

 50. This web site can be a stroll-by way of for all the data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively discover it.

 51. There are some fascinating deadlines on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well

 52. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out anyone with some unique thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is one thing that’s needed on the web, someone with somewhat originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 53. I discovered your weblog website on google and verify a few of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for ahead to reading more from you in a while!?

 54. I enjoy you because of all of your effort on this web site. Kim takes pleasure in setting aside time for investigations and it is easy to see why. Almost all know all concerning the powerful medium you provide informative steps through your website and as well welcome participation from other ones on that theme plus our own girl is studying a whole lot. Enjoy the remaining portion of the year. You’re doing a really good job.

 55. Nice post. I study one thing more difficult on totally different blogs everyday. It’ll at all times be stimulating to learn content from different writers and apply just a little one thing from their store. I抎 choose to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

 56. Spot on with this write-up, I actually suppose this website wants way more consideration. I抣l most likely be again to read rather more, thanks for that info.

 57. Can I just say what a relief to seek out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know the right way to bring a problem to gentle and make it important. Extra folks have to learn this and understand this facet of the story. I cant consider youre not more widespread because you positively have the gift.

 58. I’m usually to running a blog and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and hold checking for brand spanking new information.

 59. This site is known as a walk-by for all of the data you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 60. An fascinating discussion is price comment. I feel that it is best to write more on this topic, it may not be a taboo topic but typically persons are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 61. I wanted to create you this very little word to say thank you the moment again over the spectacular tips you’ve shared at this time. It is quite shockingly generous of you to provide unhampered exactly what many of us would’ve made available for an e-book to help with making some bucks for themselves, notably given that you could have done it in case you considered necessary. These principles also acted to become a easy way to fully grasp that other people online have the same passion the same as mine to see a great deal more with regard to this condition. I am certain there are some more enjoyable sessions in the future for folks who looked at your website.

 62. I found your blog website on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of forward to reading extra from you in a while!?

 63. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing problem with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 64. Hi there! I just would like to give an enormous thumbs up for the good data you have got right here on this post. I will probably be coming again to your weblog for more soon.

 65. An interesting dialogue is value comment. I believe that you should write extra on this topic, it may not be a taboo topic but generally people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 66. Howdy! I simply wish to give an enormous thumbs up for the great data you might have right here on this post. I shall be coming again to your weblog for more soon.

 67. Nice post. I learn one thing tougher on totally different blogs everyday. It can always be stimulating to learn content material from different writers and follow a little one thing from their store. I抎 want to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 68. Aw, this was a very nice post. In thought I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 69. Spot on with this write-up, I actually think this website wants rather more consideration. I抣l probably be once more to read way more, thanks for that info.

 70. I found your weblog site on google and verify just a few of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to reading extra from you later on!?

 71. There are some fascinating cut-off dates on this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I’ll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

 72. Скоро возводимые здания: бизнес-польза в каждом кирпиче!
  В современной реальности, где время равно деньгам, скоростройки стали истинным спасением для бизнеса. Эти новейшие строения сочетают в себе устойчивость, экономичное использование ресурсов и быстрое строительство, что позволяет им идеальным выбором для различных бизнес-проектов.
  Быстровозводимые здания
  1. Высокая скорость возвода: Секунды – самое ценное в бизнесе, и скоростроительные конструкции позволяют существенно сократить время монтажа. Это значительно ценится в условиях, когда требуется быстрый старт бизнеса и начать извлекать прибыль.
  2. Финансовая экономия: За счет улучшения производственных процедур элементов и сборки на объекте, бюджет на сооружения быстрого монтажа часто приходит вниз, чем у традиционных строительных проектов. Это позволяет получить большую финансовую выгоду и добиться более высокой доходности инвестиций.
  Подробнее на http://www.scholding.ru
  В заключение, объекты быстрого возвода – это великолепное решение для коммерческих задач. Они обладают молниеносную установку, финансовую выгоду и надежные характеристики, что дает им возможность оптимальным решением для компаний, готовых начать прибыльное дело и выручать прибыль. Не упустите возможность сократить затраты и время, идеальные сооружения быстрого монтажа для вашей будущей задачи!

 73. I want to show some appreciation to the writer for bailing me out of this type of circumstance. After exploring through the internet and finding basics which are not pleasant, I figured my entire life was done. Existing without the solutions to the problems you’ve sorted out as a result of the short article is a crucial case, as well as the kind that could have badly damaged my entire career if I had not discovered your blog post. Your good expertise and kindness in dealing with all the things was crucial. I’m not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a stuff like this. I can also at this moment look ahead to my future. Thank you so much for your high quality and amazing help. I will not hesitate to suggest your web blog to any person who would like direction on this subject.

 74. I want to express some appreciation to you just for bailing me out of this type of situation. Because of surfing through the search engines and coming across basics that were not powerful, I figured my life was done. Being alive without the presence of answers to the difficulties you have sorted out by way of the article is a critical case, and ones that could have in a negative way damaged my career if I hadn’t discovered your website. Your primary know-how and kindness in controlling all things was very useful. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t discovered such a thing like this. I’m able to now look forward to my future. Thank you so much for the professional and results-oriented guide. I will not hesitate to recommend your web sites to anybody who needs and wants assistance about this topic.

 75. I have to show my thanks to you for rescuing me from this type of setting. After looking through the online world and obtaining recommendations which are not helpful, I thought my life was over. Living minus the strategies to the problems you have fixed through your good short article is a crucial case, and ones which might have adversely damaged my entire career if I hadn’t noticed your website. That expertise and kindness in maneuvering the whole thing was very useful. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a stuff like this. I’m able to at this moment relish my future. Thanks a lot so much for the reliable and results-oriented help. I will not be reluctant to suggest the blog to anybody who would need care on this area.

 76. I wanted to develop a brief word so as to appreciate you for all the great guidelines you are sharing on this site. My extensive internet lookup has finally been compensated with awesome information to write about with my classmates and friends. I would claim that many of us visitors are quite blessed to live in a perfect community with many wonderful professionals with interesting things. I feel somewhat happy to have seen the weblog and look forward to tons of more pleasurable minutes reading here. Thank you once again for a lot of things.

 77. My spouse and i felt excited Chris could finish off his research while using the precious recommendations he received from your weblog. It is now and again perplexing to simply possibly be giving out tips and hints which usually the rest might have been making money from. We discover we now have the blog owner to thank for this. All the illustrations you’ve made, the easy web site menu, the relationships your site assist to promote – it is many terrific, and it is aiding our son in addition to our family reckon that that matter is cool, and that’s quite mandatory. Many thanks for the whole lot!

 78. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out someone with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is something that’s wanted on the net, somebody with a little originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 79. My husband and i felt fulfilled when Louis managed to carry out his investigation by way of the ideas he made in your web pages. It is now and again perplexing to just always be giving away methods that other folks could have been making money from. So we do understand we’ve got the blog owner to appreciate for this. The explanations you have made, the easy blog menu, the friendships your site aid to create – it’s got everything fantastic, and it’s letting our son and the family know that the subject matter is pleasurable, and that’s wonderfully vital. Thanks for the whole lot!

 80. I precisely desired to appreciate you once again. I am not sure the things that I might have accomplished without the thoughts documented by you on such topic. It was before the frightening dilemma for me personally, however , considering the very specialised mode you resolved it forced me to weep over delight. Now i am thankful for this work and as well , sincerely hope you recognize what a great job you are carrying out teaching many people with the aid of your webblog. More than likely you have never encountered any of us.

 81. Забота о домашнем пространстве – это забота о приятности. Термомодернизация фасадов – это не только изысканный облик, но и обеспечение теплового комфорта в вашем уголке уюта. Наша команда, бригада мастеров, предлагаем вам превратить ваш дом в идеальное место для жизни.
  Наши улучшения – это не просто утепление, это искусство с каждым слоем. Мы осуществляем идеальному балансу между эстетикой и функциональностью, чтобы ваше жилье стало не только уютным, но и изысканным.
  И самое главное – удовлетворительная стоимость! Мы верим, что качественные услуги не должны быть дорогим удовольствием. Утепление фасада дома цена начинается всего от 1250 руб/кв. метр.
  Инновационные технологии и материалы высокого стандарта позволяют нам создавать тепловую обработку, которая обеспечивает долговечность и надежность. Позабудьте о холоде стен и дополнительных затратах на отопление – наше утепление станет вашим надежной преградой перед холодом.
  Подробнее на веб-сайте компании
  Не откладывайте на потом заботу о счастье в вашем уголке. Обращайтесь к экспертам, и ваше жилье станет настоящим архитектурным шедевром, которое принесет вам тепло и удовлетворение. Вместе мы создадим место для жизни, где вам будет по-настоящему уютно!

 82. I have to express appreciation to you for bailing me out of this issue. Right after looking out throughout the the web and obtaining techniques that were not powerful, I figured my life was done. Being alive devoid of the solutions to the problems you’ve resolved by means of your good article is a critical case, as well as the kind which may have badly affected my entire career if I hadn’t encountered your web blog. The know-how and kindness in touching all areas was tremendous. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a solution like this. I can also at this time relish my future. Thank you very much for this professional and sensible help. I won’t hesitate to suggest your web page to any person who will need assistance about this topic.

 83. I simply had to thank you so much once again. I am not sure what I could possibly have achieved in the absence of those advice shown by you regarding such field. It had become the depressing case for me, nevertheless noticing the very professional mode you managed the issue made me to cry with gladness. I’m just happy for your advice and thus pray you realize what an amazing job you were providing teaching men and women all through your web site. Most likely you have never come across all of us.

 84. I and my friends have been reading through the great tricks found on the website while at once I had an awful feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those techniques. My people are actually as a result happy to study them and have in effect certainly been taking advantage of those things. Thank you for indeed being well accommodating and for making a choice on varieties of perfect subject areas most people are really desirous to learn about. My personal honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 85. I needed to create you that little remark to help thank you very much again for these wonderful tactics you have shared on this page. It’s quite strangely generous with you to give extensively what exactly many of us would have offered for sale for an electronic book to make some money for themselves, primarily seeing that you could possibly have done it if you decided. These inspiring ideas in addition acted like a easy way to understand that someone else have the same interest just like my personal own to know many more in regard to this condition. I’m certain there are millions of more enjoyable moments in the future for those who looked at your website.

 86. I have to show some thanks to this writer for bailing me out of this trouble. Just after checking through the online world and seeing suggestions that were not powerful, I thought my life was gone. Existing without the approaches to the issues you have fixed by way of your posting is a crucial case, as well as the ones that would have adversely affected my entire career if I had not noticed the blog. Your own personal talents and kindness in taking care of all areas was precious. I’m not sure what I would’ve done if I had not encountered such a subject like this. I’m able to at this time look forward to my future. Thanks very much for your professional and amazing guide. I won’t be reluctant to propose your web site to anybody who would like tips about this area.

 87. Thanks a lot for providing individuals with remarkably memorable possiblity to check tips from here. It is often very brilliant and also jam-packed with amusement for me personally and my office friends to visit your web site really 3 times in one week to see the fresh stuff you have got. And indeed, we are actually satisfied concerning the stunning principles served by you. Some two ideas on this page are indeed the most suitable we have all ever had.

 88. Para despejar por completo tus dudas, puedes averiguar si tu esposo te está engañando en la vida real de varias maneras y evaluar qué pruebas específicas tienes antes de sospechar que la otra persona te está engañando.

 89. Después de apagar la mayoría de los teléfonos móviles, se eliminará la restricción de ingreso de contraseña incorrecta. En este momento, podrá ingresar al sistema mediante huella digital, reconocimiento facial, etc.

 90. Уважаемые Гости!
  Предоставляем вам оригинальное тренд в мире дизайна домашней обстановки – шторы плиссе. Если вы желаете к превосходству в каждой странице вашего жилища, то эти шторы окажутся отличным подходом для вас.
  Что делает шторы плиссе такими уникальными? Они сочетают в себе в себе грацию, утилитарность и эффективность. Благодаря характерной структуре, прогрессивным тканям, шторы плиссе идеально гармонизируются с для всякого пространства, будь то стая, койка, кухонное пространство или трудовое пространство.
  Закажите плиссированные шторы на окно – отразите уют и красоту в вашем жилище!
  Чем подсаживают шторы плиссе для вас? Во-первых, их своеобразный бренд, который добавляет к обаяние и изысканность вашему декору. Вы можете выбрать из различных структур, цветов и стилей, чтобы акцентировать индивидуальность вашего дома.
  Кроме того, шторы плиссе предлагают обширный круг функциональных вариантов. Они могут управлять уровень освещения в пространстве, оберегать от солнечного света, обеспечивать конфиденциальность и формировать уютную обстановку в вашем доме.
  Наш веб-сайт: http://www.tulpan-pmr.ru
  Мы сами поможем вам выбрать шторы плиссе, какие идеально гармонируют с для вашего интерьера!

 91. Мы команда специалистов по поисковой оптимизации, занимающихся увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
  Наша команда гордимся своими успехами и расширим ваш кругозор нашим опытом и знаниями.
  Какие преимущества вы получите:
  поисковое продвижение интернет магазина
  • Комплексный анализ вашего сайта и разработка индивидуальной стратегии продвижения.
  • Повышение эффективности контента и технических аспектов вашего сайта.
  • Регулярный анализ результатов и мониторинг вашего онлайн-присутствия для его улучшения.
  Подробнее https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/
  Наши клиенты уже видят результаты: рост посещаемости, улучшение позиций в поисковых системах и, конечно, рост бизнеса. У нас есть возможность предоставить вам бесплатную консультацию, для того чтобы обсудить ваши потребности и разработать стратегию продвижения, соответствующую вашим целям и финансовым возможностям.
  Не упустите возможность повысить эффективность вашего бизнеса в интернете. Обратитесь к нам немедленно.

 92. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good results. If you know of any please share. Cheers! You
  can read similar text here: Auto Approve List

 93. Wow, incredible blog format! How long have you been blogging for?
  you make blogging glance easy. The whole look of your website is magnificent,
  let alone the content! You can see similar here sklep internetowy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *