Kraften i ett äktenskap

Min fru och jag har varit tillsammans sedan 2007 (från maj om man räknar på mitt sätt, från ”augusti eller typ september eller nåt kanske” om man räknar på hennes sätt). Vi gifte oss 2009. Vi fick vårt första barn 2010. Jag älskar henne verkligen. Och jag vet egentligen inte exakt hur tydligt det har framgått på mina olika bloggar, men min fru älskar verkligen Star Wars.

Och då menar jag inte att min fru älskar Star Wars lite civiliserat och rimligt som normala människor älskar Star Wars (”det är helt okej filmer men nej jag vet för fan inte vad Luke Skywalkers hemplanet heter”-nivån). Jag menar att hon älskar Star Wars som jag älskar Dallas Cowboys och potatismos. Samtidigt. När Dallas Cowboys vinner. Och det finns mer potatismos kvar fast man trodde att det var slut. Så mycket.

Och idag är det ju inte någon vanlig dag. Idag är det internationella mansdagen. Och det finns ingenting i livet jag hellre vill få fortsätta vara än hennes man.

Så jag gick och köpte biobiljetter till nya Star Wars-filmen. Och sedan köpte jag blommor. Och sedan gjorde jag det som man ibland helt enkelt måste göra för att hålla liv i ett långt äktenskap:

Jag betalade en annan man för att komma hem till vår lägenhet och göra min fru lycklig.

IMG_5058

May the force be with me för att jag inte förvarnade henne så att alla foton av en Stormtrooper i vår hall nu visar hur jävla ostädad vår hall är.

27 kommentarer

 1. Menar du på fullt allvar att normala människor inte vet vad Luke Skywalkers hemplanet heter?!

  /Onormal och/eller Orolig

  PS. Hälsa din fru. Hon verkar ha en sund relation till Star Wars. För du vill väl inte hävda att du har en osund relation till Dallas Cowboys och potatismos? 🙂

 2. Alltså ibland är det lätt att förstå varför din fru står ut med dig och dina övriga… egenskaper… 😉

 3. Åh vad fint <3

  För övrigt, Lukes hemplanet är vad jag kallar "den där ökenplaneten" (googlade precis och ja just det ja, det var så den hette, nu kommer jag ihåg). Med andra ord inte alls ett stort Star Wars fan 😀

 4. Tatooine…

  Den kompletta Star Wars-fanatikern vet vad Chewbacca kommer från för planet. Det nämns inte alls i filmerna, men finns någonstans i någon böckerna…. Eller på Google. 😀

  Du är en bra make, och det är stökigt i allas hall. Åtminstone är det vad jag intalar mig. 🙂

 5. Lisa, är Star Wars böcker från början?! (Jag visste iaf att den hette Tatooine. Fast det är inte lika roligt som isplaneten Hoth)

 6. Kallar ni det där stökig hall? Vänta tills era barn är tonåringar, då får ni gräva gångar för att ta er till dörren! ?

 7. Väldigt trevligt att följa din blogg, inte för vad som enbart händer utan mer sättet du använder orden, love it 🙂
  Såå.. fortsätt med det!

 8. För det första – tusan vad romantiskt! Det där är genialt!

  För det andra.
  9 timmar utan ett insläppt mål för United.
  Vem hade kunnat tro det i början av säsongen?
  Chris Smalling börjar se ut som säsongens lirare.
  http://www.manutd.com/en/News-And-Features/United-Uncovered/News/2015/Nov/Issue-145/chris-smalling-on-secret-to-uniteds-defensive-solidity.aspx?utm_source=uu20151120&utm_medium=email&utm_content=CI&utm_campaign=newsletters&qsut=www10

 9. Helt underbart!! Jag har också köpt premiärbiljetter till mig, man och barn. Och väntar, och väntar. 16 december känns som en evighet bort…

 10. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *