Vad gör jag nuförtiden

Så. Joho. Jaha. Hej.

Bloggen och jag tog en smula semester från varandra i ett par veckor. Och jag har väl både bra och dåliga nyheter angående hur den tiden har tillbringats. De bra nyheterna är att om man gillar mina böcker så har jag skrivit väldigt stora delar av en ny sådan, den kommer ges ut i september. Runt den tjugotredje eller så.

De dåliga nyheterna är att om man inte gillar mina böcker så kommer det en ny i september. Runt den tjugotredje. Om man vill passa på att åka bort.

Och det ska nu verkligen påpekas att ÄVEN om man gillar mina böcker så kanske man inte alls gillar den här, eftersom människor som har läst det jag har skrivit så här långt har påpekat att den är ganska annorlunda från mina tidigare. ”Mycket allvarligare”, har jag fått veta, och huruvida det är bra eller dåligt beror väl förstås på om man gillar när jag är allvarlig eller inte. En av mina stora begåvningar i livet är trots allt, som mina bästa vänner brukar påpeka, att jag är ganska irriterande oavsett vilket humör jag är på.

Hur som helst så hoppas jag kunna lägga upp de första kapitlen här på bloggen när vi närmar oss utgivningsdatum, så att ingen ska behöva köpa boken i säcken. Det kanske blir lite tävlingar och så också. Jag kanske trycker kepsar. Man vet aldrig.

Men, alltså, jo. Det blev då inte så mycket bloggande på ett tag. Jag tror att det här är det längsta blogguppehållet jag har haft sedan jag började 2009 faktiskt, och i ärlighetens namn kanske internet hade förtjänat lite lugn och ro. Men jag insåg i förmiddags att senast jag bloggade var strax efter att jag tvättade bilen förra gången, och idag när jag hade tvättat bilen så vägrade mina barn sätta sig i den och bara stod på macken och skrek ”det där är inte vår bil! Vår bil är grå, inte svart!”.

Det är möjligt att de drev med mig. De håller på med mycket sånt skit, mina barn.

Men jag tänkte i alla fall sparka igång det här gamla bloggskrället för säkerhets skull, innan ni också glömmer hur den brukade se ut.

113 kommentarer

 1. Välkommen tillbaka, internet saknar sina humörsoberoende irritationsmoment.

 2. ÄNTLIGEN!
  Låt det inte bli en vana!! Men välkommen tillbaka, du är saknad. Kul att det går bra med bokskriveriet… det ska bli jättespännande att få läsa den.

 3. Du har varit saknad.
  Bra att den nya boken är hyfsat nära också då de flesta i min närhet fått både Ove, mormor och Britt-marie i present ?

 4. Asså helt okay att skriva böcker (speciellt när de är bra som dina) men e fan inte okay på något vis att blogga lika sällan som man tvättar bilen:-)

 5. Jaha…nu fick jag dåligt samvete för att jag inte tvättat bilen.
  Men min bil är ju grå oavsett så……
  Skönt att ha dig här igen.
  Gillar när du är allvarlig också….ser fram emot september.

 6. Trycker du kepsar så kommer jag göra allt i min makt för att vinna.
  Vad det kommer stå på kepsen spelar mindre roll.
  Räknar med att kepsen kommer vara perfekt utvald av Sveriges kepsexpert och sitta som en…keps.
  Och ja, bok ser jag också mycket fram emot.
  Allvarlig bok och rolig keps kanske?

  Go Backman!

 7. Inte okey att skriva så sällan. Vi som läser kan inte leva på luft, mat och vatten allena. Kom tillbaka!

 8. Jag har saknat dig och din blogg nästan lika mycket som jag skulle saknat ost och kaffe om all ost och allt kaffe plötsligt försvann. Och då ska du veta att näst min dotter och ett par personer till kommer ost och kaffe högst upp på listan över totalt oumbärliga saker. Fattar du då hur mycket jag saknat dig?

 9. Din återkomst ger samma dubbla känslor som när barnen har varit ute för länge utan lov. Man vill krama dem och skälla på dem samtidigt! Så därför: Var har du varit så länge och vad skönt att du äntligen är tillbaka!!

 10. Det finns galaxer (JÄTTEJÄTTELÅNGT borta) som både hinner födas och sedan uppslukas i ett svart hål (eller av en elak Vadare) på kortare tid än denna ”paus”. Det är faktiskt inte okej. I have feelings inside here *pekar på magen

  Förresten – hur många gånger har du besökt Äpple-butiken under tiden du nu skrivit bok? Det brukar ju innebära ett visst ”slitage” på arbetsredskapet när du skriver? Ofta i form av/med vätskor.

 11. Du kan omöjligt skriva en dålig bok!!! Jag älskar allt du skriver!! Välkommen tillbaka för övrigt 🙂

 12. Bokutgivning på min födelsedag den 23:e september är ju alldeles lysande!
  Nu vet jag vad jag önskar mig! ?

 13. Lycklig att du är här igen, lycklig att du skriver på en ny bok, lycklig att dina barn som alltid har en avvikande åsikt från dig, kämpa!!

 14. Endelig!!! Endelig mer blogg, endelig mer bok!!! Det har vært en stille sorg hver dag jeg med forhåpning har gått inn på bloggen og funnet….nada….zilch….ikke noe innlegg. Så nå er verdens balanse gjenopprettet, The Backman is back!!

 15. ”Och det ska nu verkligen påpekas att ÄVEN om man gillar mina böcker så kanske man inte alls gillar den här, eftersom människor som har läst det jag har skrivit så här långt har påpekat att den är ganska annorlunda från mina tidigare. ”Mycket allvarligare”, har jag fått veta, och huruvida det är bra eller dåligt beror väl förstås på om man gillar när jag är allvarlig eller inte.”

  Åh, vad spännande! Ser nu riktigt mycket fram emot september 🙂

 16. Jag är så glad att du är tillbaka! Det är inte bra att du gör så här långa uppehåll. Det kan ju ha hänt dig något allvarligt och så går jag här och oroar mig! Men jag trodde att du jobbade på nya boken och jag ser med spänning fram emot att få läsa den.

 17. Välkommen tillbaka! Jag ska inte skälla över lång frånvaro (fast jag gärna vill)! Du verkar var lite som jag, så jag förstår! Det går bara inte att göra allt (ibland inte ens två saker)samtidigt. Och skriver man bok så skriver man bok… inte tvättar bilar eller skriver blogg. Sen kan ju en lite bättre balans vara önskvärd från dina bloggläsares perspektiv… typ skriva bok, blogga lite och skita helt i bilen 😉

 18. Med tanke på hur länge jag läst din blogg (dina bloggar) och inte kommenterat så är det väl jag som ska skämmas. Planerar in en föräldraledighet där i slutet av sepetember, perfekt timing med din nya bok helt enkelt! För man har väl massor av tid för att läsa böcker när man är föräldra”ledig”?!

 19. Åh äntligen ett inlägg – välkommen tillbaka!! Du har varit SÅ saknad!

 20. Jag visste att det fanns en orsak till att jag inte skrattat så mycket som jag brukar. Du har varit saknad

 21. Tack!
  Då kommer jag få en helt underbar present till min födelsedag detta året då jag fyller år den 22:e september.
  Vi har saknat dig…

 22. Jag är inte så bra på att läsa, kan du inte spela in en sådandär podcast istället?

 23. Oh kanske en snabbvisit i Göteborg för bokmässan 22-25 september då ☺️

 24. Hej Fredrik!
  Har läst ditt vad-jag-nu-ska-kalla-det i några år. Det börjar bli många år. Böcker, bloggar och så. Och artiklar om dig.
  Är som så många andra helt såld.

  Förra veckan latade jag mig runt på en charterresa och lyckades prångla på en människa historien om Ove. Trodde inte att det fanns människor som inte läst om Ove.
  Det var så fantastisk att ligga i solstolen bredvid och se en människa upptäcka, skratta och gråta Ove. För det är så man gör. Man läser inte Ove. Man vet vem han är. Och man älskar honom, och tycker att han är asjobbig. Och söt. Och trångsynt. Så underbar!

  Så nu ska jag plocka fram mitt tummade och ofta utlånade ex av Ove. Det ex som jag hämtade i butik efter att ha hängt på låset första dagen. Ett exemplar som du har kluddat i. Nu ska jag läsa historien om Ove igen. Börja skratta på första sidan. Mysa på mitten och grina ögonen röda på slutet.

  Tack för alla de här åren. Tack för alla inlägg och böcker du har gjort. Tack för alla roliga kommentarer. Tack för allt knas. Tack för allvaret.
  Jag längtar efter septemberboken.

 25. Bok. The serious kind. Allright. Undrar om jag ska behöva grina. Hur… alltså, hur många chokladkakor (200 g) motiveras av läsandet av nyss nämnda bok, måntro? *funderar* För man vill ju inte höfta till med för några… Okej. Jag tar tre. Lådor. Ifall. Ifall att det skulle bli krig också. Under tiden jag läser boken. Ja. Ja tack.

 26. Allvarligare än Mormor hälsar och säger förlåt? Jag fulgräthulkade så snoret rann ner i munnen när jag läste den, och jag fortsatte ändå läsa tills jag var tvungen att avbryta för rehydrering, inte många som lyckats driva mig till det.

 27. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

 28. I have to express my appreciation to you for bailing me out of such a issue. Just after scouting throughout the world wide web and coming across tips which are not pleasant, I figured my entire life was done. Existing devoid of the answers to the difficulties you have fixed by way of your good website is a critical case, as well as the ones that could have in a negative way damaged my entire career if I had not discovered your blog post. Your training and kindness in playing with the whole lot was important. I am not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a subject like this. I can at this point look forward to my future. Thank you very much for the skilled and sensible guide. I will not think twice to suggest the blog to anybody who needs assistance about this topic.

 29. Needed to put you this very small observation just to say thanks again relating to the striking ideas you have contributed in this article. It was so shockingly open-handed with people like you to grant openly what many individuals would have sold as an electronic book in making some dough for their own end, most notably since you might well have done it in the event you considered necessary. Those advice as well served to become good way to be certain that many people have similar eagerness much like my personal own to know whole lot more in regard to this matter. I’m sure there are several more pleasurable sessions in the future for people who read carefully your website.

 30. I was more than happy to search out this net-site.I wished to thanks for your time for this glorious learn!! I undoubtedly enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 31. I simply desired to say thanks once more. I do not know what I might have handled without those tips and hints shown by you directly on that area of interest. It actually was a real challenging setting for me personally, nevertheless witnessing a expert tactic you dealt with it made me to weep over joy. Extremely happy for the information and even pray you are aware of a great job you’re providing instructing other individuals by way of a blog. Probably you haven’t encountered any of us.

 32. Thanks a lot for providing individuals with a very brilliant opportunity to discover important secrets from this site. It’s always very pleasurable and also full of a lot of fun for me personally and my office acquaintances to search your site nearly thrice weekly to read the newest things you have. And of course, we are at all times impressed with the incredible hints you give. Selected two points in this article are easily the most impressive I have had.

 33. I wish to show appreciation to you just for rescuing me from this particular circumstance. After surfing through the world-wide-web and seeing concepts that were not pleasant, I was thinking my entire life was gone. Living devoid of the strategies to the problems you’ve sorted out as a result of this short article is a crucial case, as well as those that could have in a wrong way affected my career if I had not discovered your blog. Your own personal natural talent and kindness in taking care of the whole thing was vital. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a subject like this. I can also now look forward to my future. Thanks a lot very much for the high quality and amazing guide. I will not think twice to endorse your web site to any individual who requires direction about this issue.

 34. I have to get across my passion for your generosity supporting individuals who need guidance on that theme. Your special commitment to getting the solution all around ended up being quite significant and have really permitted guys just like me to realize their targets. This interesting facts indicates a whole lot a person like me and additionally to my office colleagues. Best wishes; from each one of us.

 35. A lot of thanks for every one of your effort on this web site. Betty enjoys getting into research and it’s really obvious why. My spouse and i hear all of the lively way you deliver effective guidance through the blog and as well cause contribution from visitors on that theme plus our favorite girl is now understanding a lot of things. Enjoy the rest of the year. You are doing a fantastic job.

 36. I’m also writing to make you understand of the extraordinary discovery my cousin’s girl encountered going through your site. She even learned many pieces, which include what it is like to possess an awesome helping style to let many more smoothly understand specified tortuous matters. You undoubtedly exceeded our own expectations. Thank you for imparting the invaluable, trustworthy, explanatory not to mention unique thoughts on your topic to Julie.

 37. That is the right weblog for anyone who needs to seek out out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just great!

 38. I would like to show appreciation to the writer for bailing me out of such a trouble. As a result of searching throughout the the web and obtaining things that were not pleasant, I thought my entire life was well over. Existing devoid of the solutions to the difficulties you’ve solved by means of the website is a serious case, and ones that might have in a wrong way affected my career if I had not come across your web site. Your actual capability and kindness in dealing with the whole lot was useful. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a subject like this. I’m able to at this time relish my future. Thanks a lot so much for the specialized and effective help. I won’t be reluctant to refer your web site to anyone who should have counselling about this subject.

 39. Thank you so much for providing individuals with an exceptionally memorable chance to read articles and blog posts from here. It can be so awesome and packed with fun for me personally and my office co-workers to visit the blog at the very least 3 times in a week to find out the newest guidance you will have. And of course, I am also actually contented considering the remarkable concepts served by you. Selected 3 points in this article are without a doubt the most efficient we have ever had.

 40. Terrific article! This is the kind of info that are meant to be shared around the web.
  Disgrace on Google for not positioning this post upper!
  Come on over and discuss with my site . Thanks =)

 41. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he the truth is bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you turn into experience, would you thoughts updating your blog with more details? It is highly useful for me. Big thumb up for this blog post!

 42. I used to be very pleased to find this internet-site.I needed to thanks in your time for this wonderful read!! I positively enjoying each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 43. Fantastic items from you, man. I’ve take note your stuff previous to and you’re simply extremely excellent.
  I really like what you have acquired here,
  certainly like what you’re stating and the way in which through which you say it.
  You make it entertaining and you still care for to stay it smart.
  I cant wait to learn far more from you. This is really a
  wonderful website.

 44. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to read, but I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might fix for those who werent too busy looking for attention.

 45. Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get one thing done.

 46. Does your site have a contact page? I’m having a tough time
  locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for
  your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing
  it grow over time.

 47. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 48. It’s really a great and useful piece of information. I’m satisfied that you simply shared this helpful information with us.
  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 49. Thanks so much for providing individuals with such a marvellous possiblity to check tips from this website. It is often so cool and also packed with amusement for me personally and my office colleagues to visit your web site no less than three times in a week to find out the new things you have. And definitely, I’m just certainly amazed with the sensational creative ideas you give. Selected two facts in this post are truly the simplest I have had.

 50. Aw, this was a very nice post. In idea I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and on no account appear to get one thing done.

 51. There are definitely plenty of particulars like that to take into consideration. That could be a great level to convey up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you convey up the place an important thing will be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, but I’m certain that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the impression of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 52. Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 53. I used to be very pleased to seek out this web-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I undoubtedly having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 54. This site is mostly a stroll-by means of for all the info you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l definitely discover it.

 55. There are definitely loads of details like that to take into consideration. That may be a nice level to convey up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up the place a very powerful factor will likely be working in honest good faith. I don?t know if finest practices have emerged round things like that, however I’m positive that your job is clearly identified as a good game. Each boys and girls really feel the impression of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 56. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you turn into experience, would you mind updating your weblog with more particulars? It’s extremely useful for me. Massive thumb up for this weblog put up!

 57. Good post. I be taught one thing tougher on completely different blogs everyday. It can always be stimulating to read content from other writers and apply just a little something from their store. I抎 prefer to use some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *