Vad gör jag nuförtiden

Så. Joho. Jaha. Hej.

Bloggen och jag tog en smula semester från varandra i ett par veckor. Och jag har väl både bra och dåliga nyheter angående hur den tiden har tillbringats. De bra nyheterna är att om man gillar mina böcker så har jag skrivit väldigt stora delar av en ny sådan, den kommer ges ut i september. Runt den tjugotredje eller så.

De dåliga nyheterna är att om man inte gillar mina böcker så kommer det en ny i september. Runt den tjugotredje. Om man vill passa på att åka bort.

Och det ska nu verkligen påpekas att ÄVEN om man gillar mina böcker så kanske man inte alls gillar den här, eftersom människor som har läst det jag har skrivit så här långt har påpekat att den är ganska annorlunda från mina tidigare. ”Mycket allvarligare”, har jag fått veta, och huruvida det är bra eller dåligt beror väl förstås på om man gillar när jag är allvarlig eller inte. En av mina stora begåvningar i livet är trots allt, som mina bästa vänner brukar påpeka, att jag är ganska irriterande oavsett vilket humör jag är på.

Hur som helst så hoppas jag kunna lägga upp de första kapitlen här på bloggen när vi närmar oss utgivningsdatum, så att ingen ska behöva köpa boken i säcken. Det kanske blir lite tävlingar och så också. Jag kanske trycker kepsar. Man vet aldrig.

Men, alltså, jo. Det blev då inte så mycket bloggande på ett tag. Jag tror att det här är det längsta blogguppehållet jag har haft sedan jag började 2009 faktiskt, och i ärlighetens namn kanske internet hade förtjänat lite lugn och ro. Men jag insåg i förmiddags att senast jag bloggade var strax efter att jag tvättade bilen förra gången, och idag när jag hade tvättat bilen så vägrade mina barn sätta sig i den och bara stod på macken och skrek ”det där är inte vår bil! Vår bil är grå, inte svart!”.

Det är möjligt att de drev med mig. De håller på med mycket sånt skit, mina barn.

Men jag tänkte i alla fall sparka igång det här gamla bloggskrället för säkerhets skull, innan ni också glömmer hur den brukade se ut.

38 kommentarer

 1. Välkommen tillbaka, internet saknar sina humörsoberoende irritationsmoment.

 2. ÄNTLIGEN!
  Låt det inte bli en vana!! Men välkommen tillbaka, du är saknad. Kul att det går bra med bokskriveriet… det ska bli jättespännande att få läsa den.

 3. Du har varit saknad.
  Bra att den nya boken är hyfsat nära också då de flesta i min närhet fått både Ove, mormor och Britt-marie i present ?

 4. Asså helt okay att skriva böcker (speciellt när de är bra som dina) men e fan inte okay på något vis att blogga lika sällan som man tvättar bilen:-)

 5. Jaha…nu fick jag dåligt samvete för att jag inte tvättat bilen.
  Men min bil är ju grå oavsett så……
  Skönt att ha dig här igen.
  Gillar när du är allvarlig också….ser fram emot september.

 6. Trycker du kepsar så kommer jag göra allt i min makt för att vinna.
  Vad det kommer stå på kepsen spelar mindre roll.
  Räknar med att kepsen kommer vara perfekt utvald av Sveriges kepsexpert och sitta som en…keps.
  Och ja, bok ser jag också mycket fram emot.
  Allvarlig bok och rolig keps kanske?

  Go Backman!

 7. Inte okey att skriva så sällan. Vi som läser kan inte leva på luft, mat och vatten allena. Kom tillbaka!

 8. Jag har saknat dig och din blogg nästan lika mycket som jag skulle saknat ost och kaffe om all ost och allt kaffe plötsligt försvann. Och då ska du veta att näst min dotter och ett par personer till kommer ost och kaffe högst upp på listan över totalt oumbärliga saker. Fattar du då hur mycket jag saknat dig?

 9. Din återkomst ger samma dubbla känslor som när barnen har varit ute för länge utan lov. Man vill krama dem och skälla på dem samtidigt! Så därför: Var har du varit så länge och vad skönt att du äntligen är tillbaka!!

 10. Det finns galaxer (JÄTTEJÄTTELÅNGT borta) som både hinner födas och sedan uppslukas i ett svart hål (eller av en elak Vadare) på kortare tid än denna ”paus”. Det är faktiskt inte okej. I have feelings inside here *pekar på magen

  Förresten – hur många gånger har du besökt Äpple-butiken under tiden du nu skrivit bok? Det brukar ju innebära ett visst ”slitage” på arbetsredskapet när du skriver? Ofta i form av/med vätskor.

 11. Du kan omöjligt skriva en dålig bok!!! Jag älskar allt du skriver!! Välkommen tillbaka för övrigt 🙂

 12. Bokutgivning på min födelsedag den 23:e september är ju alldeles lysande!
  Nu vet jag vad jag önskar mig! ?

 13. Lycklig att du är här igen, lycklig att du skriver på en ny bok, lycklig att dina barn som alltid har en avvikande åsikt från dig, kämpa!!

 14. Endelig!!! Endelig mer blogg, endelig mer bok!!! Det har vært en stille sorg hver dag jeg med forhåpning har gått inn på bloggen og funnet….nada….zilch….ikke noe innlegg. Så nå er verdens balanse gjenopprettet, The Backman is back!!

 15. ”Och det ska nu verkligen påpekas att ÄVEN om man gillar mina böcker så kanske man inte alls gillar den här, eftersom människor som har läst det jag har skrivit så här långt har påpekat att den är ganska annorlunda från mina tidigare. ”Mycket allvarligare”, har jag fått veta, och huruvida det är bra eller dåligt beror väl förstås på om man gillar när jag är allvarlig eller inte.”

  Åh, vad spännande! Ser nu riktigt mycket fram emot september 🙂

 16. Jag är så glad att du är tillbaka! Det är inte bra att du gör så här långa uppehåll. Det kan ju ha hänt dig något allvarligt och så går jag här och oroar mig! Men jag trodde att du jobbade på nya boken och jag ser med spänning fram emot att få läsa den.

 17. Välkommen tillbaka! Jag ska inte skälla över lång frånvaro (fast jag gärna vill)! Du verkar var lite som jag, så jag förstår! Det går bara inte att göra allt (ibland inte ens två saker)samtidigt. Och skriver man bok så skriver man bok… inte tvättar bilar eller skriver blogg. Sen kan ju en lite bättre balans vara önskvärd från dina bloggläsares perspektiv… typ skriva bok, blogga lite och skita helt i bilen 😉

 18. Med tanke på hur länge jag läst din blogg (dina bloggar) och inte kommenterat så är det väl jag som ska skämmas. Planerar in en föräldraledighet där i slutet av sepetember, perfekt timing med din nya bok helt enkelt! För man har väl massor av tid för att läsa böcker när man är föräldra”ledig”?!

 19. Åh äntligen ett inlägg – välkommen tillbaka!! Du har varit SÅ saknad!

 20. Jag visste att det fanns en orsak till att jag inte skrattat så mycket som jag brukar. Du har varit saknad

 21. Tack!
  Då kommer jag få en helt underbar present till min födelsedag detta året då jag fyller år den 22:e september.
  Vi har saknat dig…

 22. Jag är inte så bra på att läsa, kan du inte spela in en sådandär podcast istället?

 23. Oh kanske en snabbvisit i Göteborg för bokmässan 22-25 september då ☺️

 24. Hej Fredrik!
  Har läst ditt vad-jag-nu-ska-kalla-det i några år. Det börjar bli många år. Böcker, bloggar och så. Och artiklar om dig.
  Är som så många andra helt såld.

  Förra veckan latade jag mig runt på en charterresa och lyckades prångla på en människa historien om Ove. Trodde inte att det fanns människor som inte läst om Ove.
  Det var så fantastisk att ligga i solstolen bredvid och se en människa upptäcka, skratta och gråta Ove. För det är så man gör. Man läser inte Ove. Man vet vem han är. Och man älskar honom, och tycker att han är asjobbig. Och söt. Och trångsynt. Så underbar!

  Så nu ska jag plocka fram mitt tummade och ofta utlånade ex av Ove. Det ex som jag hämtade i butik efter att ha hängt på låset första dagen. Ett exemplar som du har kluddat i. Nu ska jag läsa historien om Ove igen. Börja skratta på första sidan. Mysa på mitten och grina ögonen röda på slutet.

  Tack för alla de här åren. Tack för alla inlägg och böcker du har gjort. Tack för alla roliga kommentarer. Tack för allt knas. Tack för allvaret.
  Jag längtar efter septemberboken.

 25. Bok. The serious kind. Allright. Undrar om jag ska behöva grina. Hur… alltså, hur många chokladkakor (200 g) motiveras av läsandet av nyss nämnda bok, måntro? *funderar* För man vill ju inte höfta till med för några… Okej. Jag tar tre. Lådor. Ifall. Ifall att det skulle bli krig också. Under tiden jag läser boken. Ja. Ja tack.

 26. Allvarligare än Mormor hälsar och säger förlåt? Jag fulgräthulkade så snoret rann ner i munnen när jag läste den, och jag fortsatte ändå läsa tills jag var tvungen att avbryta för rehydrering, inte många som lyckats driva mig till det.

 27. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *