En slags blogg. En sorts person.

Ska vi blogga? Jo, men vi kan försöka.

Alltså.

Jag är en ganska ångestladdad person. Eller…ja…min fru säger att jag inte är det, för hon säger att ordet ”laddad” insinuerar att man inte har exploderat än, att man liksom håller det inom sig. Så jag är kanske mer som ett ångestläckage, om man ska vara ärlig.

Och just idag läcker jag eventuellt lite mer än vanligt eftersom jag är i USA, och jag är ju väldigt dålig på att vara överallt utom hemma. Jag flög hit igår för att människor med tveksamt omdöme på det amerikanska bokförlag som ger ut mina böcker bokade in mig på bokmässan i Chicago utan att någon civiliserad person stoppade dem, så nu ska jag prata min allra bästa Fresh Prince i Bel Air-engelska i olika konferenslokaler med människor som nog faktiskt i de allra flesta fall tycker att de väl ändå straffades tillräckligt när de läste böckerna.

Så klockan är 06.15, lokal tid, men än så länge går det här ändå över förväntan. Jag försöker intala mig själv det, i alla fall. Jag har faktiskt bara hunnit ha ungefär sju eller åtta sorters ångest. De flesta relaterade till att jag saknar kompetens att sova utan min familj i närheten. De klarar förstås det omvända alldeles utmärkt, de har redan messat att alla blev glada imorse för att inte all juice redan var slut, men jag kan inte ens somna utan min frus svinkalla fötter, de är som två förbannade ekorrar som har doppats i flytande kväve som springer över mina vader varje gång hon vänder sig om i sömnen. Man vänjer sig vid det. Och jag är inte speciellt bra på att vara utan barnen heller, och hotellsängen är alldeles för mjuk så inatt fick jag få ner till receptionen och fråga om de hade något Lego jag kunde gömma slumpmässigt på olika ställen under lakanen.

Jag är väl, om man nu ska vara lite mer generell, inte speciellt bra på att bo på hotell över huvud taget. Jag känner mig för det mesta som att jag smugit in på en exklusiv klubb med falskleg och nu är det bara en tidsfråga innan vakterna upptäcker mig ELLER tills det visar sig att alla andra härinne egentligen är vampyrer.

Och jag är inte jättebra på nya miljöer, det har vi ju pratat om förut. Häromdagen bytte de plats på papperstunnan och plasttunnan vid vår lokala återvinningsstation och det fuckade fan upp hela min vecka.

Och jag är inte jättebra på jetlag.

Och kaffet är lite blaskigt.

Och det finns inget svenskt Netflix här.

Och jag är ganska flygrädd och nu ska jag flyga fem gånger på tio dagar. (Om jag dör så vill jag förresten, om det inte är för mycket besvär, gärna att prästen avslutar begravningen med orden ”Andra sidan är ni klara?”.)

Så…ja.

Jag har messat lite med min fru och hon föreslog att jag kanske kunde ”blogga om det där eller något” eftersom hon tydligen var upptagen. Så nu gör jag det.

Om någon av er händelsevis har undrat varför jag har bloggat så lite under våren kan det alltså bero på att jag helt enkelt inte har tyckt tillräckligt synd om mig själv.

Men nu börjar det ordna upp sig.

122 kommentarer

 1. Heja dig! Lego i sängen låter bra, kolla om du kan få några iskalla flaskor att ha vid vaderna också så kommer du sova som en stock i natt. Svenskt netflix kan du ordna om du använder svenskt vpn, t ex finns https://privatevpn.com/se där du kan skaffa det. Så kul att läsa det du skriver! Hoppas du gör kaos med frukostpotatisarna. 🙂

 2. Jag känner mig lite lurad på historien om hur kaffemaskinen gick sönder som utlovades i ett tidigare inlägg. Den hade jag verkligen sett fram emot.

 3. Att nu, som jag gör, glädjas över att någon mår dåligt känns lite kymigt – men det kan inte hjälpas.

 4. Du kanske kan be någon representant från bokförlaget ta reda på var du kan hitta bra kepsar?
  Eller en antikvitetsaffär, där du kan titta på skrivmaskiner.

  Jag blir så varm i hjärtat när du beskriver sin frus fötter, som ekorrar, doppade i flytande kväve och hur mycket du saknar din familj.

 5. @Lena Menar du att du tipsar Backman om VPN-tunnel?! Bwahahaha. Det är ju som att be en fisk att cykla. ?

 6. I’m excited you’re in the US as I am planning to meet you next Wednesday in Boston! Anyone who doesn’t understand your writing is odd. I love, love, love your books. I’m excited also, as I just found out how to translate your blog.

  Now to try my new translation app!
  Jag är glad att du är i USA som jag planerar att träffas nästa onsdag i Boston! Den som inte förstår ditt skrivande är udda. Jag älskar, älskar, älskar dina böcker. Jag är glad också, som jag fick just reda på hur man översätter din blogg.

 7. Oj, aj, det gjorde faktiskt lite ont att läsa ditt ångestläckande inlägg, men det finns väl massa Ben & Jerry’s ”over there” som du kan trösta dig med!? Kanske finns det nån ny smak som inte finns här hemma, och hey, du kan ju lägga burken (eller vad det nu heter) på dina ben när du ska sova så känns det som om din fru är där (och skulle du råka somna ifrån glassen så kan du ju alltid äta den smälta glassen som yoghurt till frukost när du vaknar). Hang in there!

 8. Så din fru kommer från Burträsk alltså….d va som faen! 🙂

  ….för er sörlänningar så är det annars allmänt känt att just människor från Burträsk är rikligt behårade under sina fötter….finns en tydlig koppling med behåringen till deras uttalade ovilja till kroppsarbete.

 9. I wanted to say your books make me wish I could read Swedish. I’ve started baking dreams…

 10. Behöver vi skramla till borgen eller finns det någon annan förklaring till det sparsamma bloggandet? Kanske fastnat i en kepsaffär? Remingtonskrivmaskiner? Guantanamo (jo, efter att ha läst om dina resebravader inom-, och utomrikes så ser vi det som en reell risk…)? Och det vore ju tråkigt…

 11. Oj, fanns vissa bitar som jag själv kunde känna igen mig i. Speciellt biten med att jag har svårt med att vara på ställen som inte är hemma.

  Detta är faktiskt första gången jag kikar in här. Du driver en intressant blogg, ska fortsätta kika in. 🙂

 12. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

 13. I precisely wanted to say thanks once more. I’m not certain the things I might have achieved in the absence of the creative concepts revealed by you over such a industry. It seemed to be a distressing circumstance for me personally, however , encountering a expert fashion you dealt with that forced me to weep for happiness. Now i’m thankful for this guidance and even expect you comprehend what a great job you are undertaking teaching the mediocre ones through the use of your websites. I’m certain you’ve never come across all of us.

 14. I and also my buddies happened to be checking the excellent things located on the website then suddenly came up with a terrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for those techniques. Most of the young men happened to be totally thrilled to read through them and have in effect in truth been tapping into these things. Appreciation for being indeed accommodating and then for making a choice on varieties of amazing topics millions of individuals are really wanting to learn about. Our own honest regret for not saying thanks to you earlier.

 15. Nice post. I be taught one thing more difficult on totally different blogs everyday. It’ll always be stimulating to learn content from different writers and practice a bit something from their store. I抎 desire to use some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

 16. I would like to point out my admiration for your kind-heartedness giving support to visitors who absolutely need help with your subject matter. Your special commitment to passing the message all around became certainly useful and has constantly made those much like me to realize their goals. Your amazing interesting key points denotes a lot a person like me and further more to my peers. Thank you; from each one of us.

 17. I truly wanted to post a quick comment in order to say thanks to you for all of the nice tactics you are writing on this site. My extensive internet lookup has now been rewarded with excellent points to write about with my friends. I ’d express that we readers actually are unequivocally fortunate to exist in a notable place with many lovely individuals with useful suggestions. I feel quite happy to have encountered the site and look forward to so many more amazing times reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 18. I actually wanted to develop a simple word in order to appreciate you for the nice pointers you are writing at this website. My extensive internet search has now been rewarded with reasonable facts and strategies to exchange with my family members. I would point out that most of us readers are definitely blessed to dwell in a remarkable place with very many lovely people with great things. I feel pretty lucky to have used your web site and look forward to so many more brilliant minutes reading here. Thanks again for a lot of things.

 19. Thank you a lot for giving everyone an extremely memorable opportunity to read in detail from this web site. It’s always very brilliant plus full of a great time for me personally and my office acquaintances to search the blog a minimum of three times a week to find out the fresh guides you have got. Not to mention, I’m actually fascinated concerning the remarkable things served by you. Certain 4 ideas in this post are honestly the best we have had.

 20. I must express my appreciation for your kindness supporting those individuals that have the need for help with the concept. Your very own commitment to passing the solution around ended up being especially interesting and has allowed girls like me to achieve their dreams. Your entire informative hints and tips means a lot a person like me and still more to my office workers. Regards; from all of us.

 21. I together with my guys were found to be looking through the nice techniques found on your web page then unexpectedly got a horrible feeling I had not thanked the site owner for those techniques. Most of the people happened to be glad to learn all of them and have in effect very much been taking advantage of these things. Appreciation for truly being so considerate as well as for choosing this kind of superb tips most people are really needing to know about. My honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

 22. This website is really a stroll-by way of for all the data you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 23. I precisely needed to say thanks once more. I do not know what I might have made to happen without the entire ideas provided by you about my situation. It previously was a very intimidating matter for me personally, but being able to view a well-written technique you handled that forced me to weep for happiness. Now i am grateful for this work and hope you find out what a great job you are getting into training the others using a web site. I know that you’ve never come across all of us.

 24. My wife and i ended up being happy when Raymond could complete his studies by way of the ideas he received when using the weblog. It’s not at all simplistic to just possibly be freely giving helpful tips which usually people have been making money from. And we all figure out we now have the website owner to appreciate for that. Most of the explanations you’ve made, the straightforward site navigation, the relationships you can help foster – it’s got all impressive, and it’s leading our son in addition to us feel that this concept is brilliant, which is particularly essential. Many thanks for everything!

 25. An fascinating dialogue is price comment. I believe that you should write extra on this topic, it won’t be a taboo subject however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 26. Good post. I study something tougher on totally different blogs everyday. It would all the time be stimulating to learn content material from different writers and follow just a little something from their store. I抎 desire to make use of some with the content on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

 27. Whats up! I just wish to give a huge thumbs up for the nice info you might have here on this post. I will be coming again to your blog for more soon.

 28. This web page is really a walk-by means of for all the info you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l positively uncover it.

 29. My husband and i ended up being now fortunate Michael managed to do his research through the precious recommendations he made out of the web page. It’s not at all simplistic just to possibly be making a gift of ideas many people may have been trying to sell. We really recognize we have you to be grateful to for that. The entire explanations you made, the straightforward website menu, the friendships you help to promote – it’s got most spectacular, and it is letting our son and our family do think the situation is satisfying, and that’s exceedingly serious. Thank you for the whole lot!

 30. Spot on with this write-up, I actually suppose this web site wants much more consideration. I抣l probably be again to learn far more, thanks for that info.

 31. I discovered your weblog web site on google and examine just a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking forward to studying extra from you afterward!?

 32. This is the correct weblog for anybody who desires to find out about this topic. You notice so much its almost laborious to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 33. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

 34. Good post. I be taught something more difficult on different blogs everyday. It would all the time be stimulating to read content material from different writers and practice a bit one thing from their store. I抎 choose to make use of some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

 35. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my option to learn, but I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix if you werent too busy searching for attention.

 36. After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any approach you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 37. I抎 have to test with you here. Which is not one thing I usually do! I enjoy studying a put up that can make folks think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

 38. Nice post. I study one thing more challenging on completely different blogs everyday. It would at all times be stimulating to learn content material from other writers and apply somewhat one thing from their store. I抎 choose to make use of some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 39. That is the appropriate weblog for anybody who needs to find out about this topic. You notice a lot its nearly arduous to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 40. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in reality purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you grow to be experience, would you mind updating your weblog with extra particulars? It’s highly useful for me. Big thumb up for this blog submit!

 41. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you turn out to be experience, would you mind updating your weblog with extra details? It is extremely helpful for me. Large thumb up for this blog post!

 42. An interesting discussion is value comment. I feel that you must write more on this subject, it might not be a taboo topic however generally people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 43. I was more than happy to find this web-site.I needed to thanks in your time for this wonderful learn!! I positively having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 44. I’m just writing to make you be aware of of the fantastic experience my cousin’s princess obtained using the blog. She discovered a good number of pieces, with the inclusion of what it’s like to possess a great helping mindset to make most people quite simply thoroughly grasp chosen grueling matters. You undoubtedly did more than our desires. I appreciate you for giving the practical, safe, informative not to mention cool tips about your topic to Jane.

 45. Spot on with this write-up, I really think this web site needs rather more consideration. I抣l in all probability be again to read rather more, thanks for that info.

 46. There are some attention-grabbing closing dates in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There’s some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly

 47. Hi there! I simply want to give a huge thumbs up for the good info you’ve got here on this post. I will be coming back to your blog for extra soon.

 48. I discovered your blog site on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of ahead to reading extra from you later on!?

 49. This is the appropriate weblog for anyone who wants to seek out out about this topic. You realize a lot its virtually arduous to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 50. When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 51. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to search out someone with some original thoughts on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is one thing that is wanted on the net, somebody with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

 52. Good day! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice data you’ve gotten here on this post. I can be coming again to your weblog for more soon.

 53. After research just a few of the blog posts on your web site now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will probably be checking again soon. Pls take a look at my web site as nicely and let me know what you think.

 54. I am typically to blogging and i really recognize your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and preserve checking for new information.

 55. It抯 exhausting to search out educated individuals on this subject, however you sound like you understand what you抮e talking about! Thanks

 56. An fascinating discussion is value comment. I think that you need to write extra on this matter, it won’t be a taboo topic however generally people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 57. I am typically to blogging and i actually recognize your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web site and preserve checking for brand new information.

 58. Aw, this was a really nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and not at all seem to get something done.

 59. After research a number of of the blog posts on your website now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and will probably be checking back soon. Pls check out my web page as properly and let me know what you think.

 60. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you change into experience, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Huge thumb up for this weblog put up!

 61. An interesting dialogue is price comment. I believe that you must write extra on this matter, it might not be a taboo topic but generally individuals are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 62. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my option to read, however I really thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would fix for those who werent too busy on the lookout for attention.

 63. There are some interesting cut-off dates in this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly

 64. I抦 impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is one thing that not sufficient people are speaking intelligently about. I am very joyful that I stumbled throughout this in my search for something relating to this.

 65. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I’m experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 66. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, but I truly thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix if you werent too busy searching for attention.

 67. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *