Take me out to the ball game

image

Jag ser baseball i Chicago med min agent. Eller jag SÅG baseball i Chicago med min agent, får man väl säga. I en liten stund. Vi satte oss nämligen ner och jag började förklara alla regler och olika sorters strategi och jag var absolut inte ”överentusiastisk”. Men jag skulle väl kanske möjligen kunna sträcka mig till att jag var ”strax över medel-entusiastisk”. När jag kom till reglerna för lönetaket och de finare delarna av statistiksystemet så frågade min agent om jag ”tänkte hålla på så här hela matchen”. Och när jag nickade (i stort sett helt normalentusiastiskt!) frågade han hur lång en match brukar vara. Och när jag svarade att de kan vara allt mellan tre och sju timmar mumlade min agent något om att ”det här inte ingår i vårt kontrakt” och att det ”faktiskt finns arbetsmiljöregler”. Och när jag då sa att han fattade väl för fan att när han gick med på att gå på baseball med mig så ingår det att jag vill prata ganska mycket om detaljer och strategi och vilka färger olika lag har på sina kepsar och så vidare. Det är liksom en del av upplevelsen. På detta svarade min agent att han före resan hade hört att jag skulle gå på en match med min fru när hon kommer hit om en vecka, och då hade han tänkt att om min fru stod ut med att gå på en match med mig så kunde det ju ändå inte vara helt outhärdligt, för hon är ju en smart och civiliserad person som dessutom är erkänt svinbra på att förhandla.

Så då fick jag förklara för min agent att den där matchen som min fru ska gå på med mig är på min födelsedag, och hela hennes 35-årspresent till mig är att hon kommer låtsas vara intresserad medan vi ser den.

Då sa min agent att han skulle gå på toaletten. Det var sex innings sedan.

Om han hade varit här hade jag förklarat för honom vad en inning är.

Jag saknar min fru jättemycket.

27 kommentarer

 1. Du är en mycket sjuk man Fredrik. Väldigt sjuk. Men på ett bra sätt!!!!

 2. Det är fortfarande fredag den 13:e, det svär jag på. Och ändå…. nu kommer det att stå att jag skrev detta den 14:e!! Hur coolt är inte det på en skala?!?!?!?

 3. På tal om något helt annat. Såg ”En man som heter Ove” på Rival igår.
  Outstanding!! Gåshud och tårar. Tack!

 4. Berätta! Vad är en inning? Vad är statistiken på att ta första base? Är det bättre att kasta (pitcha) snyggt eller bra? Hur många mål gjorde de under sportmatchen?

 5. Ociviliserat att inte lyssna klart på din introduktion av basebollregler. Han borde se fram emot förklaringen av infield fly och inte sitta på toaletten och trycka.

 6. Zlatan är kung av fotboll, du är kung av mansplaining. Eller ja, sportsplaining. Och foodsplaining. Och att skriva böcker och sånt.

 7. Herregud – en inning är väl som i brännboll – typ. Det är den ”period” man är inne/ute-lag. Å då är jag otroooligt ointresserad av baseball. Men väldigt intresserad av dina inlägg.
  Jag gillar din positiva inställning till att tro att han skulle komma tillbaka. Mohahaha. As if.
  Hoppas bästa laget vann.

 8. Det går ju bra för Cubs nu! Det kanske är dags i år, det var ju ett tag sedan!

 9. Alltså… I ett tidigare inlägg gav du sken av att du skulle skriva mer på bloggen när du var i USA. Kan du definiera din version av ”mer”, eller har din familj låst in dig på hotellrummet helt utan elektronisk utrustning att kommunicera med omvärlden med? ?

 10. Hej Fredrik, det här har inget med din blogg att göra. Jag har precis läst min mormor hälsar och säger förlåt, den var förbaskat bra finns inte många böcker jag kan sträckläsa så som jag gjorde med den här! Dessutom älskade jag den ännu mer för att Harry Potter serien är mina absoluta favorit böcker. Även fast jag inte är sju eller snart åtta år längre. Du är en fantastiskt bra författare och jag skrattade väldigt mycket, vill bara säga tack för det! ?

 11. Du vet känslan när man träffar nån man verkigen tycker om och han lovat att ringa men gör det aldrig?
  Man väntar vid telefonen i dagar, veckor, ibland månader. Nånstans innerst inne vet man att det är slut men i förnekelse hittar man på ursäkter för honom. Jamenduvet, han har ju mycket att göra på jobbet just nu. Chefen pressar honom otroligt mycket. Och sover dåligt på nätterna gör han säkert också och då orkar man ju inte mer än det som är mest nödvändigt. Men han lovade ju att höra av sig så man väntar.
  Tillslut tvingas man inse fakta. Han har någon annan. Någon som är mer intressant. Som han verkligen vill lägga all sin tid på. Då måste man själv göra ett aktivt val om man vill vara den som dag efter dag väntar vid telefonen. Och jag vill inte vara den människan.
  Jag önskar dig och din familj all lycka i framtiden Fredrik. Tack för alla skratt, gråt och alla lyckliga stunder.
  /J

 12. Tack Fredrik för alla fantastiskt bra och roliga inlägg, för alla leenden och glada skratt som du har bjudit oss på under de tre år som jag har följt din blogg.. Min favorit är när du tankade i USA? ?
  Saknar så dina inlägg, det har gått en och månad sedan sist! Men tiden läker ju alla sår sägs det. Det finns ju en ny bok att se fram emot till hösten, det kommer bli härligt att läsa den!
  Önskar dig och din familj en rolig och solig midsommar med allt gott och lagom med förätarmat. Sked gaffel kniv ska det vara i besticklådan! Tack ?

 13. Men vad fan..?? Har du lagt ner bloggen, tagit bloggpension, slarvat bort lösenordet till bloggsidan?? Vad???

  FREEEEDRIK, VAR ÄÄÄR DUUU???

 14. Nu saknar vi dig så där mycket igen här på bloggen.
  Vi (eller är det bara jag) som inte hänger på twitter och instagram och whatsamacallitgram saknar blogginlägg!!! (och böcker… men det vet vi ju är på väg 🙂 )

 15. Det finns säkert både rutiga skäl och randiga orsaker till uppehållet av innehåll i bloggen. Hoppas du och dina nära mår bra Fredrik!

 16. Snälla kom tillbaka 🙁
  Måste snart ta bort länken hit, så tråkigt när inget nytt står. …
  Men vill ju vara med här vid boksläpp 🙂

 17. Det J skrev och att ta bort länken är som när man raderar sitt x nummer i telefonen ?

 18. Flera gånger om dagen kikar man in här och hoppas (hoppet är det sista som överger en) att få läsa ett inlägg. Men icke, så jag ger upp nu. Orkar inte vänta längre. Önskar lycka till med nya boken! Bye bye

 19. Du skriver så jävla bra och kul att jag vill dunka huvudet i väggen. Så nu gör jag det. Aj. Dessutom såg jag att du drog in 13 mille förra året. Inte illa pinkat. Önskar att jag hade lyckats med något i livet, men så blev det inte tyvärr.

 20. Har precis läst ut Min mormor hälsar och säger förlåt. En helt otroligt rolig, sorglig, intelligent och träffsäker handling som förgyllas av din skrivteknik! Grym helt enkelt!

 21. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *