God förmiddag. God nyår.

Jaha, joho, minsann. Bloggen tog jullov, vilket väl eventuellt inte påverkade någons vardag  betänkligt eftersom både ni och jag och alla andra förhoppningsvis varit upptagna med att äta ost, så som Gud avsåg. Och så här blir det ju ibland nu, när bloggen bor ensam och inte på en stor sajt med redaktörer och direktörer och olika sorters män med dyra tröjor och ”strateg” i arbetsbeskrivningen som ringer och hotar att control+alt+deleta mina knäskålar IRL om jag inte uppdaterar regelbundet. Ibland tar bloggen ledigt medan jag skriver mer dumheter på annat håll. Just precis nu skriver jag en ny bok och ett par andra grejer och ett eller annat brev till utvecklarna av John Madden Football angående den horribla övervärderingen av somliga av Philadelphia Eagles wide recievers. Vi får se hur det artar sig.

Men skit i det.

Nytt år, nya möjligheter. Till att börja med har min familj och jag spelat vinterkräksjukeroulette i fyra olika hushåll i tre olika städer under julhelgen. Reglerna för detta är förstås enkla: Man låter en förkyld tvååring slicka på en gaffel och stoppa tillbaka den i besticklådan. Och sen dukar man. Förra vintern vann jag fyra gånger men i år har mitt immunförsvar gått fullständigt William Wallace, och jag vill givetvis inte jinxa det så här nära skolstarten men det finns förutsättningar för att detta blir mitt första jullov efter fortplantningen som jag inte får varken vinterkräksjuka, influensa eller någon form av ögonskada som kräver sjukhusvård. En så kallad ”småbarnsförälderns perfect game”.

Angående julen var det som vanligt: Min fru lagade all mat, planerade alla julklappar, köpte alla julklappar, slog in alla julklappar, såg till att tomten dök upp i säsongslämplig klädsel, bjöd in alla gäster och…ja. Resten. Medan jag gjorde is och laddade alla iPads. Jag tänker inte stå här och säga att vi ”delade” på ansvaret men jag tänker faktiskt inte heller stå här och acceptera att jag ”inte hjälpte till”. iPads laddar liksom inte sig själva. Eller det gör de visserligen men någon ska sätta i sladden och när man har flera gäster med separata enheter och ett begränsat antal vägguttag så kräver det ta mig fan en logistik som skulle stressa skiten ur de där börsmäklarna som står och vrålar ”sälj! SÄLJ! KÖP!” på film.

Om det inte vore för min planering så hade vi antingen haft ojämnt laddade Apple-produkter eller en släckt julgran. Men som vanligt håller alla bara på om att ”vad god MATEN var och vad FINT du har gjort det” till min fru och själv går man här som julens osjungna hjälte .

Vad mer? Tja. Min dotter får ju säga vad hon vill men leksaker nuförtiden har för fan förpackningar med säkerhetssystem som skulle få nationella insatsstyrkan att ringa sin fackrepresentant. Det är fan små plastkrokar och skruvar och spännband och skit runt varenda jävla dockfot som ska skäras och bändas och klippas bort och om man ska göra det samtidigt som en tvååring står och vrålar ”EEELSAAA!!!” i örat på en så blir man kanske lite…stressad. Och dessutom var det dålig belysning. Men när Rachel i Vänner hade den här frisyren så ville miljoner kvinnor över hela världen också ha den så jag fattar inte hur jag kan ha ”förstört julen” bara för att Elsa också har den nu. Öppna förpackningen själv då nästa gång.

Och jag har inte ätit mina barns godis. Om ni hör det så är det en lögn. Godis är naturens eget godis och naturen tillhör alla. Vi har faktiskt allemansrätt i det här landet och den är ett del av vårt nationella kulturarv som vi ska värna och vara stolta över. Någon måste stå upp för de viktiga svenska traditionerna. Godis wants to be free. Je ne regrette rien.

Och…ja. Slutligen?

Vi firade nyår hos min bästa vän i Skåne och jag drack två och en halv Black Christmas och var uppe till halv två och behövde defibrillator för att komma upp i tid till frukosten dagen efter, men om jag bara får sova ut ordentligt inatt så kommer jag vakna som en ny man imorgon bitti.

Nu står min fru här bakom mig och muttrar ”får man välja vilken man?”.

 

630 kommentarer

 1. Kommer det Lego-En-man-som-heter-Ove inom kort eller ska man gå all in på Lego Star Wars? Jag vill gärna ha Lego-Ove, Lego-SAAB och Lego-Katten.
  För övrigt ansluter jag mig helhjärtat till Beach tvåtusenmåndag.

 2. NY BOK! Underbart! Läst ut GWs senaste under julen och ska ha barn i april så tror du att du är klar till säg juni (jag förstår att april är lite tight fast jag fyller jämt och så men juni funkar bra för logistiken)? Vill också tacka (som alla andra) för Ove. Boken har gjort att jag förstår min man mycket bättre då han är just en typiskt Ove. Så tack!

 3. Väckas med defillibrator. *storögd* Waaaooow! *nytt livsmål* Fast jag vet inte vad Black Christmas är. Ännu. Antagligen mer än vad jag kan hantera. *fingrar lite förstrött på Google-appen*. Ifall jag skulle BEHÖVA väckas med defillibrator nån gång. Sånt vet man inte alltid i förväg.

 4. Lego-Ove var ju bästa idéen jag hört om på evigheter. Vi skulle köpa den!! Gärna en duplo-version också så vi inte behöver vänta så fasligt länge på att kunna leka med ”Ove” med sonen.

 5. Tur att du har din fru. Maken undrar om du överdriver och inte har gjort mer inför och under julen. Jag känner så väl igen mig i öppnandet av leksaker, vissa är fan som Forth Knox! Och återvinningsberget efter lillens allra första jul blev ju enormt.

 6. Annika:
  Black Christmas är 1 del mörk rom, 3 delar julmust och aningens citron/lime i.
  Backman: Välkommen tillbaka!

 7. Nu förstår jag defillibrator-behovet. Såklart beror det väl på storleken på delarna… men jag antar att man inte fjompar med en centiliter hit och dit. När man ändå gjort sig omaket att skaffa en lime menar jag. För lime är inget man har ligger och dräller hemma Nej det har man inte.
  Tack Joni för Info! Det fanns inte på Google råkade jag se när jag letade jättelite efter en ny last.

 8. Åh hurraaaaa Fredrik is alive (tur att det finns defibrillatorer…) och ni sötar er i kommentarsfältet as per usual. Orndingen återställd. Awesome. #teamannica

 9. Ååååh så roligt att du är tillbaka?
  Det är nog inte tänkt att man ska öppna de hårt inplastade paketen, utan bara titta lite…..

 10. Under denna julledigheten så har jag läst en man som heter Ove och min mormor hälsar och säger förlåt. Vill bara säga tack, tack för att du skriver. Jag har fulgråtit och fulskrattat om vartannat och det har varit värt varje sekund. Så tack!

 11. Vinterkräksjukeroulette ? Living on the edge!
  Såg Ove på bio häromdagen och måste bara säga tack! Så underbar historia du har skapat. Grät och skrattade om vartannat, fulgrät till och med mot slutet. Läste boken för ett par år sedan och har precis just NU börjar lyssna på den på Storytel, bara för att den är så bra. Letar samtidigt biljetter till teaterföreställningen i vår.

 12. Ny bok, bästa nyheten på länge! Precis sett En man som heter Ove och nu ska jag läsa boken ännu en gång. Aldrig läst en bok som är i närheten av att beröra så som dina böcker gör! Du är fullständigt magisk!

 13. Ja tack för ove – ska gå på bio i helgen. Lät som vår fördelning till julen men min man kunde ju skylla på halsfluss iaf (inte för det var nån skillnad ifjol) tycker bloggen är klockren!

 14. After reading your article, I have some doubts about gate.io. I don’t know if you’re free? I would like to consult with you. thank you.

 15. I really wanted to write a quick word in order to say thanks to you for the superb advice you are showing on this site. My extended internet investigation has finally been paid with excellent tips to talk about with my friends and classmates. I would tell you that most of us visitors actually are truly endowed to live in a notable network with so many perfect people with interesting basics. I feel truly blessed to have used your entire web page and look forward to really more brilliant times reading here. Thanks once more for a lot of things.

 16. I enjoy you because of all of your efforts on this web site. Debby really likes carrying out investigations and it’s simple to grasp why. Many of us learn all relating to the compelling medium you create practical things through this blog and therefore foster response from visitors on that issue so our daughter is truly discovering a lot of things. Take pleasure in the rest of the year. Your conducting a powerful job.

 17. I am commenting to make you understand of the fabulous discovery my princess undergone using your webblog. She discovered a wide variety of details, with the inclusion of what it is like to have an awesome helping nature to have a number of people completely fully understand selected impossible matters. You actually exceeded our own expectations. Thanks for coming up with such productive, trustworthy, edifying and in addition easy thoughts on that topic to Sandra.

 18. I want to get across my love for your generosity giving support to those who really want help on the issue. Your personal commitment to getting the message around has been extraordinarily useful and has continually encouraged men and women like me to realize their desired goals. The warm and helpful suggestions implies this much to me and far more to my office workers. Thanks a lot; from all of us.

 19. I wish to show thanks to the writer just for rescuing me from this type of issue. Because of looking throughout the search engines and finding opinions which were not productive, I assumed my entire life was gone. Living minus the approaches to the difficulties you’ve resolved by means of the short article is a crucial case, and ones which may have adversely affected my entire career if I hadn’t come across your site. That training and kindness in handling all things was invaluable. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a point like this. It’s possible to at this moment relish my future. Thank you so much for the expert and amazing guide. I won’t think twice to refer your blog post to any individual who should have support on this situation.

 20. I and my friends have already been examining the excellent items found on the website and so before long developed a terrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those techniques. Most of the people are actually so thrilled to see all of them and have in effect truly been tapping into them. We appreciate you actually being really considerate and then for going for certain incredibly good resources millions of individuals are really desperate to discover. Our own honest regret for not expressing appreciation to you earlier.

 21. I precisely had to thank you very much again. I am not sure the things that I could possibly have used without the actual suggestions provided by you concerning such topic. This was a real hard dilemma for me personally, however , coming across a skilled way you solved it took me to jump over delight. Extremely grateful for the assistance and as well , believe you recognize what an amazing job your are undertaking instructing the mediocre ones through the use of your web page. I am sure you haven’t encountered any of us.

 22. My spouse and i got now peaceful when Albert could finish up his investigations while using the precious recommendations he obtained through your web pages. It is now and again perplexing just to continually be freely giving guidance that many others might have been trying to sell. And we also do know we now have you to appreciate for that. The type of illustrations you’ve made, the simple website menu, the relationships your site assist to instill – it’s got most fabulous, and it’s making our son and us recognize that that topic is enjoyable, which is tremendously pressing. Thanks for everything!

 23. This web site is mostly a stroll-by means of for all the data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l definitely discover it.

 24. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any approach you can take away me from that service? Thanks!

 25. I was very pleased to search out this net-site.I wanted to thanks in your time for this glorious learn!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 26. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to read, but I actually thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would fix in case you werent too busy on the lookout for attention.

 27. I would like to express my appreciation to you for bailing me out of this type of setting. As a result of searching throughout the search engines and obtaining views that were not pleasant, I thought my life was done. Living without the presence of approaches to the issues you’ve solved as a result of this article content is a crucial case, as well as the kind that could have negatively affected my career if I hadn’t noticed your web page. Your main competence and kindness in handling a lot of stuff was very useful. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thanks for your time so much for your specialized and sensible help. I will not think twice to refer your site to any individual who desires tips about this area.

 28. Howdy! I simply wish to give a huge thumbs up for the great info you could have right here on this post. I might be coming back to your blog for extra soon.

 29. I discovered your weblog web site on google and examine a couple of of your early posts. Proceed to keep up the very good operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to reading extra from you later on!?

 30. Can I simply say what a relief to search out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know easy methods to convey an issue to gentle and make it important. More folks must learn this and perceive this facet of the story. I cant believe youre not more fashionable since you positively have the gift.

 31. You made some first rate points there. I seemed on the internet for the difficulty and found most individuals will go together with together with your website.

 32. There are some fascinating deadlines on this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as properly

 33. There are actually loads of particulars like that to take into consideration. That is a great level to carry up. I provide the thoughts above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up the place the most important thing will probably be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, however I am certain that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the influence of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 34. You made some decent points there. I regarded on the internet for the issue and found most people will go together with along with your website.

 35. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to search out someone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that’s needed on the net, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 36. I抎 should check with you here. Which is not something I normally do! I get pleasure from studying a put up that may make people think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

 37. This web site is really a walk-by for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and you抣l positively uncover it.

 38. This web page is known as a stroll-by means of for all of the data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l undoubtedly uncover it.

 39. My husband and i felt very peaceful that Chris could carry out his survey while using the ideas he gained while using the web pages. It’s not at all simplistic just to happen to be releasing thoughts other people could have been trying to sell. And now we recognize we now have the writer to thank because of that. Those explanations you made, the straightforward website menu, the friendships you will make it easier to instill – it is everything exceptional, and it is assisting our son in addition to the family recognize that that concept is excellent, and that is really essential. Thanks for all!

 40. An attention-grabbing dialogue is worth comment. I think that you must write extra on this matter, it might not be a taboo topic however generally individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 41. Can I just say what a relief to search out somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You definitely know easy methods to deliver a difficulty to gentle and make it important. Extra individuals have to learn this and understand this side of the story. I cant imagine youre no more in style because you undoubtedly have the gift.

 42. Can I just say what a reduction to find someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know how one can bring a difficulty to gentle and make it important. More individuals have to read this and perceive this side of the story. I cant consider youre no more in style since you undoubtedly have the gift.

 43. I’m often to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your website and maintain checking for brand spanking new information.

 44. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to search out any person with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is something that’s wanted on the web, somebody with a little bit originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 45. There are some interesting deadlines on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity however I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well

 46. I and my friends were found to be looking at the good advice from your web page then before long came up with a horrible suspicion I never thanked the blog owner for those strategies. My ladies ended up for this reason excited to read all of them and now have certainly been having fun with these things. I appreciate you for genuinely considerably considerate and also for finding these kinds of beneficial information most people are really needing to know about. Our own sincere regret for not saying thanks to sooner.

 47. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I actually thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you may fix in case you werent too busy searching for attention.

 48. Good post. I be taught one thing more challenging on totally different blogs everyday. It would at all times be stimulating to learn content from other writers and follow somewhat something from their store. I抎 desire to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link on your internet blog. Thanks for sharing.

 49. I found your blog website on google and test just a few of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to studying extra from you afterward!?

 50. Aw, this was a really nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and on no account appear to get something done.

 51. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out any person with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is something that is wanted on the web, someone with somewhat originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

 52. When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you may take away me from that service? Thanks!

 53. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he actually bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you become experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It’s extremely useful for me. Big thumb up for this blog post!

 54. Aw, this was a really nice post. In concept I would like to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and by no means seem to get one thing done.

 55. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks However I’m experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 56. Can I simply say what a aid to seek out someone who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know how you can bring a problem to light and make it important. More folks must read this and perceive this aspect of the story. I cant believe youre not more common since you positively have the gift.

 57. I would like to convey my admiration for your generosity giving support to persons that really need help on this one niche. Your special commitment to passing the solution throughout turned out to be unbelievably practical and have in every case allowed associates like me to arrive at their targets. This insightful report entails so much a person like me and especially to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.

 58. Nice post. I study something more challenging on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content material from other writers and apply slightly something from their store. I抎 favor to make use of some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 59. Spot on with this write-up, I really assume this web site needs far more consideration. I抣l in all probability be again to learn rather more, thanks for that info.

 60. There are definitely a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to carry up. I offer the thoughts above as normal inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where an important thing will probably be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged round issues like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls feel the affect of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 61. Hiya! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great information you have got here on this post. I can be coming back to your blog for extra soon.

 62. It抯 arduous to seek out knowledgeable people on this topic, but you sound like you understand what you抮e talking about! Thanks

 63. Can I just say what a reduction to search out somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You positively know methods to bring an issue to gentle and make it important. More individuals must read this and perceive this side of the story. I cant imagine youre not more standard since you definitely have the gift.

 64. There are definitely plenty of details like that to take into consideration. That is a great point to deliver up. I supply the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up the place crucial thing will probably be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged round issues like that, however I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys really feel the influence of only a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 65. Can I just say what a aid to find somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know how one can bring a difficulty to light and make it important. More folks have to read this and understand this facet of the story. I cant believe youre not more widespread since you undoubtedly have the gift.

 66. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If potential, as you turn out to be expertise, would you mind updating your blog with more details? It is extremely helpful for me. Huge thumb up for this weblog post!

 67. Быстромонтажные здания: прибыль для бизнеса в каждой части!
  В нынешней эпохе, где время равно деньгам, быстровозводимые здания стали настоящим выходом для коммерческой деятельности. Эти новейшие строения объединяют в себе солидную надежность, финансовую выгоду и ускоренную установку, что обуславливает их превосходным выбором для разных коммерческих начинаний.
  Проект быстровозводимого здания цена
  1. Ускоренная установка: Секунды – определяющие финансовые ресурсы в коммерции, и здания с высокой скоростью строительства обеспечивают значительное снижение времени строительства. Это значительно ценится в случаях, когда требуется быстрый старт бизнеса и начать прибыльное ведение бизнеса.
  2. Финансовая выгода: За счет усовершенствования производственных процессов элементов и сборки на месте, расходы на скоростройки часто оказывается ниже, по сравнению с обычными строительными задачами. Это дает возможность сэкономить деньги и получить лучшую инвестиционную отдачу.
  Подробнее на https://scholding.ru
  В заключение, скоро возводимые строения – это первоклассное решение для проектов любого масштаба. Они комбинируют в себе эффективное строительство, бюджетность и твердость, что сделало их отличным выбором для предприятий, готовых начать прибыльное дело и получать доход. Не упустите момент экономии времени и средств, превосходные экспресс-конструкции для вашей будущей задачи!

 68. My husband and i felt quite joyous when Michael managed to conclude his investigation while using the ideas he grabbed out of the site. It’s not at all simplistic just to choose to be freely giving things which usually men and women might have been trying to sell. And we remember we’ve got the writer to appreciate for that. The illustrations you have made, the easy website menu, the friendships your site help foster – it’s got mostly wonderful, and it is making our son in addition to the family recognize that the topic is excellent, and that’s particularly serious. Thanks for the whole thing!

 69. I wanted to post you a little bit of observation just to say thank you the moment again for your extraordinary knowledge you’ve contributed here. It is strangely open-handed with people like you in giving unreservedly what exactly most people could have distributed for an electronic book to help with making some money on their own, specifically given that you could possibly have tried it if you decided. The ideas additionally acted to provide a fantastic way to fully grasp other individuals have similar dream like mine to understand way more on the subject of this issue. I am sure there are thousands of more fun sessions up front for many who check out your site.

 70. I actually wanted to type a simple note to say thanks to you for some of the remarkable tactics you are showing on this website. My extended internet search has now been rewarded with reasonable information to talk about with my close friends. I ’d state that that many of us visitors actually are rather endowed to dwell in a decent community with many outstanding people with useful methods. I feel pretty grateful to have come across your webpages and look forward to really more pleasurable times reading here. Thanks a lot once again for all the details.

 71. A lot of thanks for your own labor on this website. Ellie loves participating in research and it’s easy to understand why. We all hear all of the compelling mode you offer insightful suggestions on your blog and therefore improve response from some others on the situation plus our own girl has always been understanding so much. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You’re the one conducting a splendid job.

 72. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally brilliant chance to read in detail from this site. It’s always so enjoyable and as well , stuffed with a great time for me personally and my office fellow workers to visit your website more than three times per week to study the newest issues you have got. Of course, I’m just always pleased with the spectacular advice served by you. Selected two areas in this posting are truly the most effective we have all had.

 73. I want to express some appreciation to this writer just for rescuing me from this type of incident. As a result of searching throughout the the net and coming across basics which were not beneficial, I thought my entire life was over. Living without the strategies to the issues you have fixed by way of this website is a crucial case, and those which might have badly damaged my career if I hadn’t encountered the blog. Your own know-how and kindness in taking care of everything was tremendous. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a solution like this. I can also at this time look ahead to my future. Thank you very much for this reliable and result oriented guide. I will not think twice to propose your web sites to any person who would need assistance about this issue.

 74. I precisely needed to thank you so much once again. I am not sure the things that I would’ve achieved in the absence of the actual recommendations contributed by you regarding such question. It had become a very terrifying condition in my position, nevertheless being able to view a new expert style you dealt with the issue made me to leap over delight. Extremely grateful for this guidance and as well , wish you find out what a powerful job you were carrying out instructing others through your web site. Most likely you’ve never come across any of us.

 75. Забота о жилище – это забота о удобстве. Термомодернизация фасадов – это не только стильный внешний вид, но и гарантия сохранения тепла в вашем уютном уголке. Профессионалы, группа специалистов, предлагаем вам превратить ваш дом в идеальное место для жизни.
  Наши творческие решения – это не просто тепловая обработка, это творческий подход к каждому деталю. Мы предпочитаем идеальному балансу между стилем и полезностью, чтобы ваше жилье стало не только уютным, но и роскошным.
  И самое главное – разумная цена! Мы полагаем, что высококачественные услуги не должны быть неподъемными по цене. Сколько стоит работа утепление фасада начинается всего от 1250 руб/кв. метр.
  Инновационные технологии и материалы высокого стандарта позволяют нам создавать утепление, которое долговечно и надежно. Прощайте холодным стенам и дополнительным тратам на отопление – наше утепление станет вашим надежным препятствием перед холодом.
  Подробнее на http://www.ppu-prof.ru
  Не откладывайте на потом заботу о комфорте своего дома. Обращайтесь к специалистам, и ваше жилище превратится настоящим архитектурным искусством, которое принесет вам не только тепло. Вместе мы создадим место для жизни, где вам будет по-настоящему уютно!

 76. I enjoy you because of all your valuable hard work on this blog. Kim takes pleasure in engaging in investigations and it’s easy to understand why. Almost all know all about the lively way you convey precious steps on your web blog and even invigorate contribution from other people on this subject matter so our own girl is undoubtedly becoming educated so much. Take pleasure in the remaining portion of the year. You are always doing a first class job.

 77. I want to express appreciation to you just for rescuing me from this particular predicament. Just after researching through the online world and getting strategies which are not helpful, I figured my life was over. Being alive without the approaches to the difficulties you’ve fixed all through this article is a serious case, as well as the ones which might have negatively damaged my career if I had not encountered the blog. Your main talents and kindness in maneuvering everything was useful. I am not sure what I would’ve done if I had not come upon such a stuff like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thanks very much for the reliable and sensible guide. I will not be reluctant to propose your web sites to anyone who wants and needs guidance about this situation.

 78. I and also my friends ended up examining the best guides from your web blog and before long got an awful feeling I had not thanked you for those tips. All of the people appeared to be as a result warmed to read all of them and now have honestly been taking pleasure in these things. Thank you for being indeed kind and then for pick out varieties of superb areas millions of individuals are really desperate to know about. Our own honest regret for not expressing appreciation to earlier.

 79. Thanks for each of your labor on this site. Kate takes pleasure in participating in internet research and it’s easy to understand why. We all learn all of the compelling form you render useful steps via your blog and even foster contribution from other people on the concern while our own princess is without question becoming educated a whole lot. Have fun with the remaining portion of the year. Your performing a remarkable job.

 80. It is very difficult to read other people’s e-mails on the computer without knowing the password. But even though Gmail has high security, people know how to secretly hack into Gmail account. We will share some articles about cracking Gmail, hacking any Gmail account secretly without knowing a word.

 81. Мы специалисты специалистов по продвижению в интернете, занимающихся увеличением трафика и улучшением рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
  Мы получили заметные достижения и предлагаем вам воспользоваться нашим опытом и знаниями.
  Что мы можем вам предложить:
  сео оптимизация купить
  • Анализ всех аспектов вашего сайта и разработка уникальной стратегии продвижения.
  • Модернизация контента и технических аспектов вашего сайта для оптимальной работы.
  • Ежемесячный мониторинг и анализ данных для постоянного совершенствования вашего онлайн-присутствия.
  Подробнее https://seo-prodvizhenie-ulyanovsk1.ru/
  Результаты наших клиентов уже видны: рост посещаемости, улучшение позиций в поисковых системах и, конечно, рост бизнеса. У нас есть возможность предоставить вам бесплатную консультацию, для обсуждения ваших требований и разработки стратегии продвижения, соответствующей вашим целям и бюджету.
  Не упустите шанс улучшить свои показатели в онлайн-мире. Свяжитесь с нами уже сегодня.

 82. Hello.

  This post was created with XRumer 23 StrongAI.

  Good luck 🙂

 83. Hello!

  This post was created with XRumer 23 StrongAI.

  Good luck 🙂

 84. I was absolutely delighted to stumble upon your post today! The clarity and thoughtfulness of your arguments were a breath of fresh air. It’s evident that a lot of effort and passion went into crafting this piece. I’ve learned so much and feel inspired. Keep up the fantastic work.

 85. Преимущества строительства дома из бруса 9х12 | Секреты выбора проекта дома из бруса 9х12 | Выбор кровельных материалов для дома из бруса 9х12 | Плюсы отопления в доме из бруса 9х12 | Фундамент для дома из бруса 9х12: какой выбрать? | Выбор фундамента для дома из бруса 9х12 | Современные технологии строительства дома из бруса 9х12 | Как выбрать мебель для дома из бруса 9х12 | Дом из бруса 9х12: важные моменты | Сколько стоит построить дом из бруса 9х12
  дом брус 9х12 https://domizbrusa-9x12spb.ru/ .

 86. Попробуйте свою удачу в лучших онлайн казино, посетить.
  Попробуйте самые популярные онлайн казино и выигрывайте большие деньги, испытайте прямо сейчас.
  Популярные азартные игры в онлайн казино, испытайте прямо сейчас.
  Бонусы и выигрыши: лучшие онлайн казино для вас, испытайте прямо сейчас.
  Обновленные возможности для любителей азарта в онлайн казино, испытайте прямо сейчас.
  Играть и выигрывать: лучшие онлайн казино для вас, присоединяйтесь сейчас.
  Играйте в увлекательные игры и выигрывайте крупные суммы в онлайн казино, испытайте прямо сейчас.
  Большие выигрыши и возможности: лучшие онлайн казино, попробуйте сейчас.
  Популярные игры и призы в онлайн казино, попробуйте прямо сейчас.
  Бонусы и выигрыши: самые популярные онлайн казино для вас, присоединяйтесь прямо сейчас.
  Новые возможности и азартные игры в онлайн казино, попробуйте прямо сейчас.
  Наши рекомендации: самые популярные онлайн казино, попробуйте сейчас.
  Увлекательные игры и призы в онлайн казино, испытайте прямо сейчас.
  Большие выигрыши и возможности: самые популярные онлайн казино для вас, посетите сейчас.
  Играйте в азартные игры и выигрывайте призы в онлайн казино, испытайте прямо сейчас.
  Играйте в лучшие онлайн казино и получайте щедрые бонусы и выигрыши, испытайте прямо сейчас.
  Играйте в новые азартные игры и выигрывайте большие суммы в онлайн казино,
  лучшие онлайн казино беларуси https://onlayn-kazino-reyting-belarusi.com/ .

 87. Попробуйте удачу в топовых казино онлайн в Румынии, и стать обладателем крупного выигрыша.
  Выберите лучшие онлайн казино в Румынии, чтобы испытать удачу и заработать миллионы.
  Только лучшие онлайн казино в Румынии, где вас ждут невероятные бонусы и акции.
  Загляните в мир онлайн казино в Румынии, для увлекательных игровых приключений.
  Лучшие онлайн казино в Румынии на ваш выбор, и получите шанс на крупный джекпот и большие выигрыши.
  cazino online romania https://wla-canvas.ro/ .

 88. Топ-5 материалов для перетяжки мебели, современных
  Уникальные идеи для перетяжки мебели, перетянутую мебель мечтали ваши друзья
  Топ-3 причины для перетяжки мебели в доме, пригласите в гости дизайнера
  Вдохновляющие идеи для перетяжки мебели, применяемые в современном дизайне
  Перетяжка мебели: секреты мастеров, которые стоит выслушать
  ”КакСвоим”.

 89. Топ-5 материалов для перетяжки мебели, стильных
  Уникальные идеи для перетяжки мебели, мебель, которая будет радовать вас долгие годы
  Сделай свой дом уютным с помощью перетяжки мебели, закажите услугу профессионалов
  Какой стиль выбрать для перетяжки мебели, которые понравятся каждому
  Перетяжка мебели: секреты мастеров, применить в деле
  Мебельная компания ”КакСвоим”.

 90. Получай азарт и адреналин в 1win казино, выигрывай крупные суммы.
  Увлекательные слоты в 1win казино, гарантируют яркие эмоции.
  1win казино – место, где рождаются победы, играй и получай удовольствие.
  Почувствуй вкус победы вместе с 1win казино, получай крупные выигрыши.
  1win казино – это мир азарта и возможностей, получай невероятные эмоции.
  Почувствуй адреналин победы в 1win казино, становись победителем.
  1win казино – это место, где рождаются чемпионы, в котором ты можешь стать лучшим.
  Богатство и успех с 1win казино, гарантировано доставит тебе радость.
  1win https://luchshiye-onlayn-kazino-rb.com/ .

 91. 1win казино – ваш путь к успеху, начните игру прямо сейчас!
  1win казино: ваш ключ к азартным играм, всегда побеждайте вместе с 1win казино!
  1win казино: лучший выбор для азартных игр, попробуйте сами и убедитесь!
  Играйте и выигрывайте с 1win казино, станьте победителем вместе с 1win казино!
  1win казино: играйте и выигрывайте, присоединяйтесь к победителям!
  1win вход 1win вход .

 92. Секреты выбора материала для перетяжки мебели: экспертные советы и рекомендации, которые помогут вам сделать правильный выбор.
  Модные тренды в перетяжке мебели: что выбрать в этом сезоне, которые поразят ваших гостей.
  DIY перетяжка мебели: легкие и креативные способы обновления интерьера, для создания уютной и гармоничной обстановки.
  Преимущества перетяжки мебели: почему это стоит попробовать, для создания долговременного и стильного интерьера.
  Как выбрать подходящего мастера для перетяжки мебели: советы и рекомендации, чтобы ваша мебель выглядела идеально.
  Какие материалы выбрать для перетяжки мебели в стиле минимализм: легкие и стильные способы, которые добавят вашему дому легкость и свежесть.
  Перетяжка мебели в скандинавском стиле: новые идеи для уютного интерьера, которые добавят вашему дому теплоту и гармонию.
  Почему перетяжка мебели является отличным способом экономии: выгодно и стильно, для экономии бюджета и создания стильного дизайна.
  Советы по перетяжке мебели в провансальском стиле: как создать атмосферу загородного уюта, для оформления вашего дома в стиле прованс.
  Как создать интерьер высокого класса с помощью перетяжки мебели: роскошный подход, для оформления вашего интерьера в стиле элегантности.
  Секреты успешной перетяжки мебели: как достичь идеального результата, для успешной реализации вашего проекта и получения отличного результата.
  перетяжка мебели перетяжка мебели беларусь .

 93. Обеспечьте конфиденциальность с резидентскими прокси, рекомендуем этим инструментом.
  Какие преимущества у резидентских прокси?, ознакомьтесь с подробностями.
  Какой резидентский прокси выбрать?, рекомендации для пользователей.
  Зачем нужны резидентские прокси?, узнайте возможностями.
  В чем преимущество безопасности резидентских прокси?, обзор функций безопасности.
  Защита от каких угроз обеспечивает резидентский прокси?, анализируем важные аспекты.
  Как резидентский прокси помогает повысить эффективность?, проанализируем основные плюсы.
  Как быстрее работать в сети с резидентским прокси?, практические советы для оптимизации работы.
  Зачем использовать резидентский прокси для сбора информации?, анализ возможностей для парсеров.
  Секреты анонимности с резидентским прокси, рекомендации к безопасности онлайн.
  Как улучшить работу в социальных сетях с резидентским прокси, практические советы функционала.
  Какие преимущества дает аренда резидентских прокси, сравним лучшие варианты.
  Как избежать DDoS с резидентским прокси?, анализируем меры безопасности.
  Почему резидентские прокси пользуются популярностью, проанализируем основные факторы.
  Какие прокси лучше: резидентские или дата-центры?, советы для выбора.
  резидентский прокси сервер https://rezidentnieproksi.ru/ .

 94. Охраняйте свою конфиденциальность с резидентскими прокси, преимущества.
  Смотрите зарубежные сериалы с резидентскими прокси, полномасштабным контентом.
  Получите быстрый и надежный интернет с резидентскими прокси, с чем связано.
  Обезопасьте свои онлайн-платежи с резидентскими прокси, и чувствуйте себя спокойно.
  Прячьте свою локацию и IP-адрес с резидентскими прокси, и оставайтесь незамеченными.
  Используйте резидентские прокси для безопасного серфинга в интернете, и не бойтесь за свою приватность.
  proxy резидентские https://rezidentnie-proksi.ru/ .

 95. Большие выигрыши на спортивных ставках | Надежные ставки на 1win | 1win поможет вам достичь цели | На 1win вы всегда в плюсе| Начни выигрывать с 1win| 1win дарит много возможностей| 1win приближает к победе| 1win – это возможность сделать ставку на победу| Увлекательные ставки на 1win| 1win – это надежность и качество
  1win официальный сайт https://1win-bk.by/ .

 96. 1win – самый надежный букмекер в сети
  Выигрывайте с 1win без усилий
  1win – место, где рождаются победы
  Ваши ставки – наша ответственность
  Букмекерская контора 1win радует своих клиентов каждый день
  Начните побеждать с 1win прямо сейчас
  1win делает вашу игру еще более захватывающей
  Сделайте свою жизнь ярче с помощью 1win
  Победы становятся легко доступными с 1win
  Доверьте свои ставки профессионалам из 1win
  Сделайте свою жизнь ярче с 1win
  Присоединяйтесь к миллионам победителей на платформе 1win
  1win – это ваша возможность побеждать
  1win делает ставки доступными для всех|1win – это ваш шанс на выигрыш
  Ставки на спорт без ограничений с 1win|1win – ваш уникальный шанс стать настоящим победителем|1win – ваш верный партнер в мире ставок|1win – это ваша возможность делать ставки с выгодой|Играйте и выигрывайте с 1win|Ставки на спорт с 1win – это ваш шанс изменить свою жизнь|1win – ваш путь к успеху и богатству|Ваши ставки всегда успешные с 1win|1win – идеальное место для вашего успеха|1win – это ваш шанс стать победителем|Станьте настоящим профи в ставках с 1win|1win – это ваша возможность изменить свою жизнь|1win – ваш верный ход к выигрышу|Сделайте свои ставки более увлекательными с 1win|1win – ваш верный партнер в мире ставок|Сделайте вашу игру увлекательной и прибыльной с 1win|1win – это ваш путь к большим выигрышам|Ув
  1win беларусь https://1win-ofitsialnyy.by/ .

 97. Ставки на спорт в 1win: высокие коэффициенты и большие выигрыши, попробовать.
  1win: лучшее онлайн казино для азартных игр, проверить свои навыки.
  1win: быстрый и удобный способ заработать деньги, советуем.
  Ставки на киберспорт: лучшие коэффициенты на 1win, испытать победу.
  Играйте безопасно и выигрывайте большие деньги с 1win, предлагаем.
  1win официальный сайт https://1win-sayt.by/ .

 98. Выбор авто из Кореи | Как выбрать авто из Кореи? | Что нужно знать о корейских авто | Топ-5 автомобилей из Кореи | За что полюбили автомобили Кореи | Топ-3 востребованных автомобиля из Кореи | Как не ошибиться при покупке поддержанного автомобиля Кореи | Ценовая политика корейских автомобилей | Мифы о корейских автомобилях: разоблачение | Корейские SUV: особенности моделей | Страхование корейского автомобиля: важные моменты | Какой корейский автомобиль выбрать для путешествий? | Как выбрать городской автомобиль из Кореи? | Секреты осмотра авто из Кореи | Как сделать уникальным свой корейский автомобиль
  машина из кореи машина из кореи .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *