Sötebrödsdagarna

Fru: Vad…har du gjort?

Jag: Nämen jag, du vet. Jag åt det.

Fru: Du åt alltihop?

Jag: Innan du blir arg så vill jag bara säga det här: Jag tror att det finns en läxa att lära barnen här.

(Plats för ömsesidigt smältande av denna, om jag får säga det själv, ur föräldrasynpunkt exceptionellt viktiga och väl övervägda tanke)

Fru: Men du åt alltså upp alltihop?

Jag: Men det viktiga är att vi tänker på vad barnen kan lära sig av det.

Fru: (Pekar faktiskt lite onödigt anklagande på både mig och det som brukade vara godispapper men som numera mest är papper) Du åt upp barnens godis. Du åt upp allt barnens godis.

Jag: Men de kanske kan lära sig någonting. Det är allt jag säger.

Fru: Som vad?

Jag: Carpe diem.

Fru: Va?

Jag: Vårda ögonblicket, lev livet. Imorgon kan det vara för sent.

Fru: För imorgon kanske pappa äter upp allt ditt godis medan du är på förskolan?

Jag: Carpe Daim!

Fru: Du har problem.

Jag: Okej, men låt oss säga så här då: Våra barn fick godis på kalaset i lördags. Tycker du att det är normalt att de har godis kvar på onsdag då? Va?

Fru: De sparade det, Fredrik.

Jag: De är hoarders. Det finns dokumentärer om sånt.

Fru: Förlåt, hur många kepsar och skrivmaskiner har du?

Jag: Jag är en samlare. Det är en jävla skillnad. Man samlar inte godis, det är bara sjukt.

Fru: Men att äta upp sina barns godis är helt okej?

Jag: Det låg mitt framför mig, jag kanske inte ens visste att det var deras!!!

Fru: Jag är ganska säker på att de hade gömt det.

Jag: Okej. Okej! Men i så fall är det här lite ditt fel också!

Fru: Hur är det MITT fel?

Jag: Du borde ha sett till att godiset var svårare att hitta.

Fru: Du är ju inte riktigt klo…vänta nu, var hittade du det ens?

Jag: Det låg längst in i barnens garderob.

Fru: Vad gjorde du längst in i barnens garderob?

Jag: Letade efter godis!!!

(Ganska lång tystnad.)

Jag: Okej. Det är väl jag som har problem då.

84 kommentarer

 1. Jag har alltid tyckt att det är nåt lite kufiskt med folk som sparar godis. När jag var barn hade jag en kompis eller jag kände en som hade ett helt köksskåp fullt med godis! Kan du fatta, ett helt skåp i köket som var fullt med godis istället för porslin och sånt! Helt crazy! Jag fattar inte riktigt grejen med att spara godis, det är ju inte som om att det förökar sig. För då skulle jag testa.

 2. Jag förstår dig, Fredrik! Det är inte friskt att spara godis på det där viset. Dottern har flera år i rad lyckats spara påskgodiset till jul, och så kan man bara inte ha det. Så numera upplyser jag henne om att allt godis som sparas mer än två veckor per automatik tillfaller mamma. Annars blir det så trist och tråkigt att äta, när jag tjuvät… öh, jag menar provsmakar det åt henne.

 3. Exakt! Vem fan sparar godis?
  (Jag äter också upp mina barns godis om de försöker spara, som förälder ska en inte uppmuntra onormalt beteende.)

 4. Nedas tålamod har inga gränser. .. eller?? Jag börjar bli riktigt orolig för din familj ?

 5. Hur sparar man ens godis?
  Jag är galet glömsk så ibland kan jag hitta godis i skafferiet som jag glömt att jag lagt dit, men det är ju liksom inte som att jag sparar godis. Med flit liksom! Det känns väldigt onödigt faktiskt.

 6. Vår dotter har jättemycket godis kvar efter lördagarna. Hon glömmer bort att äta av det. Är för upptagen med annat. Tar några bitar och så är det bra. Jättebra tycker jag. För godis är ju inte nyttigt, när man tänker efter.
  Ändå ”måste” vi köpa nytt varje lördag. Undrar varför. HON äter ju inte…

 7. Som ensamstående förälder har jag lärt min dotter att på söndag slängs allt lördagsgodis, för annars blir det gammalt. Sedan sotter jag uppe sent på söndagkvällen och svullar: D

 8. Förresten så är ju socker inte bra för barn. En ansvarsfull pappa skyddar sitt barn från allt ont. Genom att äta upp godiset.

 9. Är på din sida, Fredrik.
  Hos mig har barnen en besittningsrätt upptill 24 timmar efter att de lagt ifrån sig godiset. Därefter tillfaller det… pappa!

 10. I mitt fall med utflugna barn är det min fru som gömmer sitt godis för dåligt – men diskussionen blir den samma…

 11. Har en lillebror som sparade påskgodiset huuuur länge som helst. Blev inte fri från traumat det innebar att se hans fortfarande nästan fulla påskägg förrän jag flyttade hemifrån. Mina brorsbarn har blivit uppfostrade till att dela med sig av sitt lördagsgodis när jag hälsar på. Helt sjukt, ju!

 12. Hahaha.
  När jag fyllde jämt sist (50:-() så höll barnen tal. Ett av barnen berättade då om den enda gången jag blivit arg och att barnet fick runsarrest. Det var när barnet smygätit av mutt godis. De säger att de kunde i princip göra och säga/bete sig hur som helst. Bara de inte rörde MITT godis

 13. EXAkt samma attityd som när jag ”sparar” min chokladmousse en dag längre än vad min man orkar med att se den ligga i kylskåpet… Problemet är bara att jag har inget extra litet kylskåp att gömma den i i mitt rum… 😛

  allvarligt: Du köpte väl ny dajm och stoppade in i skåpet hoppas jag?

 14. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

 15. Thanks for your own labor on this site. Kim really likes making time for investigations and it is easy to understand why. Most of us hear all concerning the compelling tactic you produce vital guidelines on the blog and even invigorate response from the others on that article so our princess is certainly starting to learn a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You have been performing a really good job.

 16. I intended to draft you one bit of note just to say thanks a lot yet again considering the unique opinions you’ve featured in this article. It has been quite shockingly open-handed of people like you to present extensively just what a few individuals could possibly have made available for an ebook to earn some dough for themselves, certainly considering the fact that you might have tried it if you ever desired. Those basics likewise acted to become a easy way to fully grasp that most people have the identical eagerness just like my very own to learn a little more with reference to this matter. I am certain there are lots of more pleasurable opportunities in the future for people who start reading your website.

 17. I would like to show my appreciation to this writer for rescuing me from this type of crisis. Because of looking out throughout the internet and coming across notions which were not powerful, I thought my entire life was gone. Existing without the strategies to the difficulties you have resolved all through your guideline is a critical case, and the ones that could have negatively affected my career if I had not come across your web site. Your own knowledge and kindness in handling all things was important. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to at this time relish my future. Thanks a lot very much for your skilled and amazing guide. I won’t be reluctant to recommend your blog post to any person who would need recommendations on this problem.

 18. I have to show my affection for your kind-heartedness in support of men and women that need guidance on this one field. Your real dedication to getting the solution all through came to be amazingly useful and has surely allowed some individuals like me to realize their aims. Your warm and friendly suggestions indicates this much a person like me and still more to my mates. Thanks a lot; from everyone of us.

 19. I wish to express some appreciation to this writer for rescuing me from this particular situation. Right after scouting through the world wide web and meeting concepts that were not powerful, I thought my life was gone. Existing devoid of the answers to the issues you’ve fixed as a result of your good short post is a crucial case, as well as those that could have in a wrong way affected my entire career if I had not discovered your blog. The capability and kindness in taking care of every item was tremendous. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a thing like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thank you very much for the high quality and sensible help. I will not hesitate to refer your blog post to any person who should receive guidelines about this subject matter.

 20. I would like to show my admiration for your generosity supporting those people who actually need help with your idea. Your personal commitment to passing the message throughout ended up being amazingly good and has regularly permitted guys much like me to get to their pursuits. Your warm and helpful hints and tips denotes so much a person like me and substantially more to my peers. With thanks; from each one of us.

 21. I wish to get across my love for your generosity giving support to persons who really need assistance with this one concern. Your special dedication to getting the message around was certainly informative and has continuously enabled those like me to arrive at their pursuits. Your personal warm and helpful report denotes a whole lot to me and further more to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.

 22. I wanted to post you one tiny word in order to say thank you yet again on your nice tricks you’ve shown above. It’s quite tremendously open-handed of you to provide publicly all a number of people could have offered for an e-book in order to make some dough on their own, most notably seeing that you could have tried it in case you considered necessary. The guidelines also worked like the fantastic way to be sure that other people have the same passion just as mine to grasp more and more with regards to this condition. I think there are millions of more pleasurable instances ahead for many who read your blog post.

 23. I wish to show appreciation to the writer for rescuing me from this particular situation. Just after researching throughout the internet and meeting advice which are not helpful, I assumed my life was done. Being alive devoid of the strategies to the difficulties you’ve sorted out all through your review is a serious case, and the kind that might have negatively affected my entire career if I hadn’t noticed your website. Your own capability and kindness in controlling every item was invaluable. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a point like this. I can also at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for this professional and result oriented guide. I won’t be reluctant to refer your blog post to any person who desires guidance on this issue.

 24. This site is mostly a walk-by means of for all of the information you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l definitely discover it.

 25. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to read, however I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix if you werent too busy searching for attention.

 26. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out any individual with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

 27. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 28. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a little evaluation on this. And he actually purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your weblog with extra details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 29. Aw, this was a very nice post. In idea I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

 30. Spot on with this write-up, I really think this web site wants much more consideration. I抣l most likely be again to read far more, thanks for that info.

 31. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find someone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that’s needed on the net, someone with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 32. This website is known as a walk-by for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 33. I was more than happy to search out this web-site.I needed to thanks to your time for this excellent learn!! I undoubtedly enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 34. There are some attention-grabbing cut-off dates in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I’ll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as effectively

 35. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to find anyone with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the net, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 36. I was very happy to seek out this net-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I positively enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 37. This site is mostly a stroll-by for all of the information you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l undoubtedly discover it.

 38. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to seek out someone with some original thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that is needed on the net, someone with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 39. I’m usually to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking for brand spanking new information.

 40. I truly wanted to make a small comment in order to say thanks to you for all of the unique tactics you are giving out on this website. My long internet research has at the end been rewarded with brilliant ideas to write about with my two friends. I would assume that we readers actually are really endowed to live in a really good community with so many lovely individuals with very helpful strategies. I feel very much fortunate to have seen your site and look forward to really more entertaining times reading here. Thank you once again for all the details.

 41. I抎 should test with you here. Which isn’t something I often do! I take pleasure in reading a publish that can make folks think. Also, thanks for permitting me to comment!

 42. I am typically to running a blog and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and maintain checking for brand new information.

 43. Can I just say what a reduction to search out someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know the right way to deliver an issue to light and make it important. Extra individuals must read this and understand this aspect of the story. I cant consider youre no more in style because you definitely have the gift.

 44. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he the truth is bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you change into experience, would you mind updating your weblog with more particulars? It’s highly useful for me. Huge thumb up for this weblog submit!

 45. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to find any person with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the internet, someone with somewhat originality. helpful job for bringing something new to the internet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *